Pokazuje rezultate 1 do 14 od 14

Tema: molim odgovor na dva pitanja

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno molim odgovor na dva pitanja

imam dvoje djece, starije ce uskoro navrsiti 3 godine i ima 15 kg pa bi joj uzeli booster, a mladje ima tek 6 mjeseci ali je problem u tome sto je jako velik pa je preraso onu prvu sjedalicu (do 10 kg) pa bi ga prebacili u ovu vecu, od 10 kg, sto gleda prema naprijed.
    pitanje br. 1: od koje dobi dijete smije u vecu sjedalicu (pretpostavljam da je samostalno posjedanje najvazniji kriterij?)
    pitanje br. 2: koji booster da kupim? bila sam u tintilinicu i uopce nisam vidjela da ih imaju. gdje se to kupuje i na sto treba paziti?

Juroslav avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Odgovor br. 1: dijete smije u sjedalicu okrenutu naprijed kad se samostalno diže na noge (uz pridržavanje za namještaj), sjedenje nema s tim veze.

Odgovor br. 2: pošto ti mala ima tek 15 kila (kaj je donja granica za vezanje pojasom od auta) moja preporuka ti je da uzmeš booster s naslonom, pa čak i s vlastitim pojasevima (grupa I+II+III). Takva ti je, recimo, Bebe confort Trianos Safe Side (u Turbo limaču je 1300 Kn). U njoj onda malu vežeš pojasevima od sjedalice dok dođe do 18 kila, nakon toga makneš pojaseve i imaš booster s naslonom, a kasnije i naslon možeš maknuti.

Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

tridesettri, zar vam je starija prerasla AS ? Ako su joj uši ispod ruba sjedalice, s kilažom još može sjediti u njoj. Baci oko na brošuru, tamo su ti uvjeti za prelazak u AS više kategorije.
    Mlađa bebica od 6 mjeseci ne bi još smjela sjediti u smjeru vožnje, prerano je. Ako je prerasla onu od 0-9 kg, i hoćeš što dulje iskoristiti sjedalicu, možda ne bi bilo loše neku od kombiniranih.

snoopygirl avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

Mi još malo imamo 15kg. Jeli sad kilaža presudna za seljenje u veću sjedalicu ili je i dob bitna? Koja ide sljedeća? booster?

AdioMare avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Trideset tri, ne znam je li lova veći ili manji problem, jer ne pada mi ništa drugo na pamet, a zbog čega bi čovjek išao na soluciju bustera...

MM je bio zalijepljen za ideju da kupi buster i kupi buster i kupi buster još kada je dobio zeleno svjetlo po pitanju kilaže (17,5 kg) - odluka da zaista kupi buster je pala. Ipak, dati 250 kuna za buster (ima ih i za 120) nego za autosjedalicu 1000 kn nije zanemarivo ako može i sa busterom, zar ne?
    Ja sam mu udovoljila želji da pogledamo što se nudi i kako izgleda...

Na koji god smo je buster stavili, remen od vozila joj je presjecao vrat, a dijete nam je skoro 4 godine i uopće nije niska za svoju dob, dapače...
    Tek kada smo po stoti puta isprobali autosjedalicu, uvjerio se da ako zaista želimo sigurnost, moramo kupiti autosjedalicu - nema druge.
    I tako mi kupismo autosjedalicu, maxi cosi rodi bez onog xp jer on košta još 300 kuna, a potpuno je sigurna jednako kao i ona s bočnim pojačanjima za glavu.
    To ti je moje iskustvo.
    Ako AS kupuješ radi sigurnosti, buster za tako malo dijete nije OK. Kada buster bude OK, proteći će još puuuuno vode, a tada tebi buster ostaje od AS koju si kupila.
    Nadam se da sam ti bar malo iz iskustva razriješila dilemu.

Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

snoopygirl, koliko znam, dob je okvirna, i kreće se od 3.5 do 4 godine. Nekima (sretnicima) i više
    U principu, za ovu grupu AS važno je da sredina uha ne prelazi rub AS, i kilaža (18kg).
    Za iduću grupu imaš boostere (15-36kg), vežu se pojasevima od auta. Baci oko na Rodinu brošuru o autosjedalicama, tamo je sve lijepo objašnjeno

snoopygirl avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

Jesam škicala brošuru, znači idemo u onu 15-25 jer je još premali za booster.

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Citiraj Juroslav prvotno napisa
    Odgovor br. 1: dijete smije u sjedalicu okrenutu naprijed kad se samostalno diže na noge (uz pridržavanje za namještaj), sjedenje nema s tim veze
    ovo je sluzbena informacija? zasto sjedenje s tim nema veze? ma uostalom svejedno...samostalno posjedanje i dizanje na noge ionako dolazi istovremeno.

adiomare, znaci booster nije ok? ma ja nemam pojma o tome, to je mm predlozio, pa sam preletila malo onu brosuru, al mi bas nije sve jasno, morat cu se ocito malo bolje udubiti...

Inesica avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno Re: molim odgovor na dva pitanja

Citiraj tridesetri prvotno napisa
    pitanje br. 1: od koje dobi dijete smije u vecu sjedalicu (pretpostavljam da je samostalno posjedanje najvazniji kriterij?)
    pitanje br. 2: koji booster da kupim? bila sam u tintilinicu i uopce nisam vidjela da ih imaju. gdje se to kupuje i na sto treba paziti?
    ako sam dobro skuzila ti bi curki kupovala buster zato jer bi decka prebacila u curkinu as (ubi me opis pretpostavke )

opcenito pravilo je dijete drzati sto dulje u 'nizem razredu sjedalica' pa bi tako za curku bilo najbolje da se vozi u as koja ide do 18kg sto dulje po mogucnosti do 18kg (samo treba paziti da po visini ne preraste AS)

sto se tice djecaka on ti jos nije za 'u smjer voznje'.
    Juroslav je super napisao
    sjedenje nema veze sa zreloscu za smjer voznje. minimalni uvijet je 9kg i samosatlno dizanje uz namjestaj. tada se smatra da su vratni misici dovoljno sazrijeli da bi lakse podnjeli trzajnu ozljedu.
    no i dalje vrijedi pravilo da je bolje sto duze voziti dijete suprotno smjeru voznje.

jesi sigurna da je prerastao AS. mozda ti AS ide do 13kg.
    la_mama je stavila link na brosuru. ajd je prelistaj pa pitaj ako ti je nesto nejasno

Nika avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

tridesetri, za prelazak iz sjedalice za novorodjence (0-13 kg) u sjedalicu za malu djecu 09-18 kg, postoje dva uvjeta:
    - da dijete ima minimalno 9 kg
    - da se samostalno ustaje ili jos bolje hoda
    Taj drugi uvjet je vrlo vazan jer djeca koja se sama ne odizu, podizu, ustaju ili sto vec , nisu jos spremna voziti se u smjeru voznje.

Ja bih ti preporucila (kad kazes da je visinom prerasao) da uzmes kombiniranu 0-18 kg. U tom slucaju moze se jos dosta dugo voziti suprotno smjeru voznje (sto dulje to bolje) a kasnije sjedalicu okrenes u smjer voznje i vozis dok ne navrsi 18 kg.

A za starije, prvo pitanje: jel prerasla visinom (je li sredina usiju dosla do vrha autosjedalice?)
    ako nije vozite se u toj sjedalice do 18 kg tj. dok ne preraste visinom.

ako je, onda bih ti preporucila il booster s naslonom odnosno sjedalicu za vece djete (15-36 kg) il kombiniranu o kojoj prica Juroslav.
    Jel u njoj mozezs vezati dijete dok ne navrsi 18 kg, pojasom autosjedalice a kasnije skines te pojaseve i vezes ju pojasom vozila.

AdioMare avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Da, sada sam skužila da se to "naše" zove buster s naslonom.
    Za njega ti hoću reći da je OK. Sam buster nije, ali eto te stručnjakinje već savjetuju ...

Osoblje foruma Lutonjica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

tridesetri, pa zara ima 4 godine i još je u onoj 9-18, uopće mi nije palo na pamet da je stavljam u booster, meni je ona još premala za to :/

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

m. ima 15 kg i visoka je mislim 98 cm, i u biti mislim da nije ona prerasla AS, nego mi je malac problem, pa mi se kao najlogicnije rjesenje cinilo njega prebaciti u vecu, a njoj kupiti booster buduci da zadovoljava kriterije.
    malac inace ima blizu 10 kg, nisam sigurna da li je sjedalica do 10 ili do 13 kg, ali to nije ni bitno, jednostavno je na ocigled jasno da mu je premala i da mu je neugodno u njoj. nogama se gura u naslon, a onu kupolu za sunce mu jedva prevucem preko glave.
    prema ovome sto pisete, njemu treba nova AS, ovo sto nika preporuca, a m. ostaje u staroj.
    hvala na odgovorima.

Loryblue avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Citiraj tridesetri prvotno napisa
    m. ima 15 kg i visoka je mislim 98 cm, i u biti mislim da nije ona prerasla AS
    ona ti nije definitivno prerasla AS.
    moja ima 14,5 kg i 98 visine i sidalica joj je skroz dobra. nadam se da će do 4. godine bit u njoj jer smo prezadovoljni našom bebe comfort iseos TT sidalicom. iako bi je rado minjali za ovu:

http://www.bebeconfort.com/axiss/axiss_UK.htm

ima li netko iskustva sa ovom sidalicom. meni je vizuelna mrak.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •