Pokazuje rezultate 1 do 15 od 15

Tema: kava i dojenje

lidac2004

Početno kava i dojenje

Kako stojite sa konzumiranjem kave dok dojite?
    Ja sam pila kapucino svaki dan ali su mi rekli da to ne valja pa me zanima vase misljenje,ne pijem kavu nego samo kapucino.
    Moze li to biti stetno za bebu?[/b]

dorena avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ja inace nisam neki kavopija, popijem svake prestupne jednu .
    jedna kava dnevno ne bi trebala stvarati nikakve probleme, iako je bolje ne konzumirati je dok se doji.
    kopirati cu ti jedan tekst o tome
    Iako se u manjoj količini izlučuje u mlijeko, savjetuje se oprez kod konzumiranja. Vrijeme poluraspada kofeina je kod odraslih 5 sati, kod djeteta od 3 mjeseca oko 14 sati, a kod novorođenčeta i do 96 sati. Ako se konzumiraju 1-2 kave dnevno, beba vjerojatno neće reagirati s tim da treba paziti i na druga pića koja u sebi sadrže kofein (kupovni voćni čajevi, gazirana pića, energetska pića…) da ih se ne koristi uz kave jer povećava količinu kofeina u krvi, ili da ih ne koristi same u velikim količinama. Kod većeg unosa kofeina beba može biti razdražljiva, preaktivna i može imati problema sa spavanjem. Ako majka može povezati ove simptome sa konzumiranjem kave, trebalo bi ( ne naglo) u roku od 2 tjedna postepeno smanjivati unos kofeina i pratiti ponašanje djeteta. Kofeina ima i u raznim biljnim čajevima i lijekovima, tako da se ne preporuča konzumiranjem biljnih pripravaka kod dojenja ako nije napisano da ne šteti djetetu ili smanjuje količinu mlijeka.
    Slično kofeinu, ovakve simptome može izazvati i teobromin, tvar koja se nalazi u čokoladi, iako ga ima u puno manjoj količini nego u kavi.

Mamita avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

pijem kavu i jedem čokoladu i pijem kokakolu i svi smo preaktivni. živjeli!

ninochka avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj Mamita prvotno napisa
    pijem kavu i jedem čokoladu i pijem kokakolu i svi smo preaktivni. živjeli!
    upravo tako

Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

dojim - i pijem 2 nesice dnevno, obvezno s mlijekom. obicnu tursku ni espresso ne pijem uopce, prejake su mi.
    cokoladu ne jedem, cocacolu ne pijem... :D

Datum pristupanja
    Jun 2004

Početno

popijem 1-2 male s mlijekom, čokse malo, colu ne..

lidac2004

Početno

A kako je sa kapucinom,s obzirom da sadrzi i mlijeko u prahu i sirutku u prahu?

Osoblje foruma tweety avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ja pijem kapučino, nekad i dva, pola voda/pola mlijeko

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

stav je nacelan da ne treba puno mijenjati prehrambene navike, ako su u nekim granicama zdrave prehrane. od jedne kave dnevno bebi stvarn ne more biti nista.

ako pitas zbog sastava kapucina, mislis zbog mlijeka? ako beba nema nikakvih smetnji kad inace uzimas mlijecne proizvode, mislim da se nad time ne bi trebala zabrinjavati.

no dojenje svakako jest razdoblje za preispitivanje vlastitih prehrambenih navika, mislim, dobro dodje jer vise nisi odgovoran samo za sebe, pa se zamislis, pa stosta ispravis barem sam ja tako.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ajme kakvi koma tipfeleri

renata avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

jedna do dvije kave dnevno su prihvatljive.
    ja sam tako nekako pila uvijek, i za vrijeme dojenja.

Datum pristupanja
    Mar 2004

Početno

ja pijem nesicu bez kofeina

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Ja obavezno popijem capucino u jutro ne bih li razbudila svog malca koji spava preko svake mjere. I ne pali! :/

Lu avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2004

Početno

kava 2 dnevno ali ja ne pijem kravlje mlijeko. zapravo ni inace a pogotovo sta sam cula da izaziva alergije, sad ne znam koliko to ima veze kod dojenja, ali meni je sojino ionako puno draze. coca-cola ne, zapravo nista gazirano ali cokoladi ne odolijevam. ipak pedijatar mi je rekao da ne treba posebno mjenjati prehranu.

Datum pristupanja
    Sep 2004

Početno

svako jutro obavezno popijem kapučino s mlijekom, čokolade jedem i previše (bez nje bih bila nesnosna! :D ), al zato mi kolu brane.
    moja djevojčica je 4,5 mjeseci i preko 8 kg, pa stoga navali na sve što ti srce želi.

sretno i dobar tek!

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •