Pokazuje rezultate 1 do 14 od 14

Tema: što dok mlijeko ne dođe

Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno što dok mlijeko ne dođe

drage mame
    Za mjesec i nešto sitno mi je termin, i sad sam počela "gutati"sve o dojenju, e sad kako sam svjesn toga da me može snaći puuuno problema kod dojenja htjela bih ako je ikako moguče neke izbječi. Primjetila sam da mlijeko ne dođe odmah po porodu svim ženama, a ne bih željela da mi mišeka u bolnici sestre hrane adaptiranim mlijekom(između ostalog i zato da se Fran ne navuče na flašicu, pa bi mogla event. imati problema s navikavanjem na ciku)Kaj raditi u tom slučaju-ako nebudem odmah imala mlijeka?

I da koliko je najduže moguče da budem bez mlijeka?

MGrubi avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

mlijeko dolazi otprilike 3. dan, prije toga sise proizvode kolostrum iznimno važna vrsta mlijeka
    http://www.roda.hr/tekstovi.php?Teks...=239&Show=1478
    kad se beba rodi njen trbuh je veličine oraha i kolostrum je sasvim dovoljan

Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

aha, hvala, za kolostrum sam znala, ali sam mislila da i on kasnije odlazi

MGrubi avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

odmah nakon poroda se beba može staviti na prsa i kolostrum je već tu
    odmah ili 1 min
    ja sam dojila 30 min nakon poroda

Pooh avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Meni su rekli da bas kolostrum moze kasniti cca 3 dana kad se radi o carskom... sta u tom slucaju?

Zoranova draga avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

Citiraj Pooh prvotno napisa
    Meni su rekli da bas kolostrum moze kasniti cca 3 dana kad se radi o carskom... sta u tom slucaju?
    Rodila sam carskim rezom i moja beba je od samog pocetka dojena. Nikakvog kasnjenja nije bilo. Mislim da je vazno od pocetka dojiti bebu bez obzira na nacin porodjaja, jer se sisanjem stimulise proizvodnja mleka.

Sun avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

kolostrum se počinje stvarati već u drugoj polovici trudnoće

novamama super je da se pripremaš, prouči sve tekstove na portalu o dojenju, vrlo su korisni i poučni.
    Bebin želudac kad se rodi je stvarno sićušan, veličine je pikule (dakle još manji od oraha) i stvarno mu je dovoljno tih nekoliko kapi kolostruma. Za uspješnost dojenja vrlo je bitno rano stavljanje beba na dojku pa se pokušaj za to izboriti - da ti čim prije daju bebu da siše

želim ti porod kakvog si sama zamišljaš i uspješno dojenje!

Pooh avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Teoretski sve to znam, ali evo to mi je rekla osoba koja radi u bolnici u kojoj cu roditi...da se kod carskog zna dogoditi da kasni...
    Naravno da cu traziti da mi bebe daju sto prije i nadam se da cu ih i dobiti. Malo me je frka jer se radi o blizancima. Nadan se da ce biti dovoljno veliki i jaki da ne moraju u inkubator i sl. i da necu cuti recenice tipa "nemate mlijeka, nemate dosta mlijeka, treba im nadohrana..." i sl., jer koliko kod sad bila odlucna u cijeloj stvari, bojim se da im tad ne povjerujem.

Mamita avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ne brini za kolostrum
    ima ga malo i kao što neko napisa nastaje još u trudnoći
    iznimno je hranjivo i par kapi koje beba posiše je dovoljno

a to da nemaš mlijeka pripremi se da ćeš najvjerojatnije čuti
    i molim te ne daj da ti sestre stiskaju grudi i bradavice i odokativnom metodom zvanom "ja stisnem, ti vrisneš" provjeravaju jel ti curi mlijeko i da li ga imaš.
    šanse da nemaš mlijeko su nikakve.

samo hrabro. ti možeš nahraniti svoju djecu

moj savjet ti je da se naoružaš tekstovima s portala i čitaš, čitaš....

dorotea24 avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Joj ovo mi je bila bolna tema :/ Meni je mlijeko polako počelo dolaziti tek 2. dan kada sam došla kući. Prvih 24 sata od rođenja je bilo idealno. On je stalno cikio i činilo mi se da je sve super, a onda je odjednom počeo jako plakati, biti nezadovoljan i oni su ga počeli nadohranjivati. Bila sam doslovno očajna. Plakala sam, zvala sos telefon po 2-3 puta na dan, plakala i njima u slušalicu, sve moguće cure sa ovog foruma sam zvala, još me i pukla depresija zbog toga pa sam su mi se moji jadi činli kao smak svijeta. Bez obzira što su mi svi govorili da će mlijeko nadoći ja sam mislila kako možda postoji šansa da meni neće. Sestre su mi stalno gnječile bradavice ovako kako je Mamita opisala i govorile da normalno da plače kad nemam mlijeka. No to je sve prošlo, isključivo smo dojili do 6 mjeseci i još uvijek dojimo. Ako je meni mlijeko došlo onda vjeruj da će i tebi jer kakvu sam ja dramu od toga napravila mislim da se takvo nešto ne viđa često
    Zato se opusti jer će sve biti ok!

Pooh avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Hvala vam . Nadam se da cemo uspijeti. Nemam vise bas nesto vremena za citanje, jer mi je tesko sjediti, a i od iduceg tjedna smo u bolnici ("prevencije radi" ), pa se nadam da ce mi ovo sto sam do sad procitala biti dovoljno, a i uzela sam neku knjigu o dojenju u algoritmu i ona ide s nama u bolnicu.

Inace i ja sam sklona dramiti u ovokvim situacijama i vise me strah mene da si sama ne napravim neku glupost gubljenjem volje, dramom i sl., nego sto mislim da nece imati mlijeka.
    Ma za sad sam full pozitivna i sigurna da cu dojiti, samo da me nesto ne pukne kad rodim ako ih ne dobijem. Valjda nece.

Linda avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

Moj savjet za štivo u bolnici- isprintaj sve moguće tekstove s portala o porodu, dojenju, odgoju, njezi beba, zdravlju, roditeljstvu, autosjedalicama.... i pripremaj dušu i tijelo za najveći i najljepši izazov u životu.
    Sretno

Datum pristupanja
    May 2005

Početno

Ja na zalost nisam bila dovoljno informisana i bebu su mi dali da dojim tek 3. dan (zbog carskog reza). Jednostavno su mi rekli da sigurno jos nemam mleka, a kako sam mislila da ce kolostrum sam krenuti-verovala sam da je tako sve dok mi pedijatrijska sestra, tek taj treci dan nije dosla i pritisnula siku prilicno jako i tad se eto pojavio kolostrum.(to sam mogla i sama probati jos prvog dana)
    Super sto si na vreme pocela da se informises, zelim ti srecu i uspesno dojenje

ornela_m avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

Citiraj Pooh prvotno napisa
    ... ali evo to mi je rekla osoba koja radi u bolnici u kojoj cu roditi...
    Nevezano za temu i mlijeko, ali princip je isti sve su ostalo nijense...
    Ja sam u jednoj istoj bolnici po prognozama jednog lijecnika bila kandidat za carski rez, pa sam lijepo trazila zamjenu i dobila lijecnicu koja me pitala da li bih mozda zeljela roditi kod kuce. Vece suprotnosti se nisu mogle dogoditi.

Koliko samo stete mogu nanijeti razni "profesionalci"!

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •