Pokazuje rezultate 1 do 4 od 4

Tema: Cudna voda iz Zepter procistaca

Cookie avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno Cudna voda iz Zepter procistaca

Prije par godina moja baka si je dala ugraditi nekakvo Zepterovo čudo za pročišćavanje vode. Zanima me ima li tko od vas to? Nedavno sam bila kod nje, natočila si čašu vode, a voda je imala toliko odvratan okus da sam je ispljunula istog trena kad mi je dospjela u usta. Čudno i izgleda, nekako je mutna i puna mjehurića. Bojim se da nešto nije u redu s tim pročistačem i tom vodom i zabrinuta sam za bakino zdravlje. Braća koja brinu o baki (ja ne živim u istom gradu) me uvjeravaju da to tak treba bit i da je ta voda uvijek takva, ali znajući kak su (ne)odgovorni, ja se baš brinem... Ima netko s iskustvima da mi malo pomogne, please!

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno Re: Cudna voda iz Zepter procistaca

Citiraj Cookie prvotno napisa
    Prije par godina moja baka si je dala ugraditi nekakvo Zepterovo čudo za pročišćavanje vode. Zanima me ima li tko od vas to? Nedavno sam bila kod nje, natočila si čašu vode, a voda je imala toliko odvratan okus da sam je ispljunula istog trena kad mi je dospjela u usta. Čudno i izgleda, nekako je mutna i puna mjehurića. Bojim se da nešto nije u redu s tim pročistačem i tom vodom i zabrinuta sam za bakino zdravlje. Braća koja brinu o baki (ja ne živim u istom gradu) me uvjeravaju da to tak treba bit i da je ta voda uvijek takva, ali znajući kak su (ne)odgovorni, ja se baš brinem... Ima netko s iskustvima da mi malo pomogne, please!
    Draga Cookie, mi smo ugradili Zepterov pročiščivač na bazi reverzne osmoze imena Aquina prije dvije godine. Prije kupovine sam vodu pročišćenu istim sustavom dala na analizu na Zavodu za javno zdravstvo. Rezultati su bili jako dobri. Off topic, morala sam im reći da se radi o vodi iz bunara, budući da me prijateljica upozorila da njenu vodu nisu hjeli testirati kad im je rekla da se radi o vodovodnoj vodi pročišćenoj sutavom reverzne osmoze (iako se analiza tada, 2003. godine, plaćala stotinjak kuna).
    No, dobro. Vodom smo jako zadovoljni. Bolji je izgled i okus čaja, juhe, etc. Napominjem da živimo u Puli gdje je voda izrazito tvrda, te stoga i vrlo klorirana, a vodovodni sustav datira iz doba vladavine Austro-Ugarske monarhije.
    Bitno je redovito čistiti sustav, mi to činimo svakih 6 mjeseci.
    Vjerojatno je upravo u tome problem kod tvoje bake. A možda se radi o nekakvom kvaru u samom sustavu već od početka.

Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Kao što je Tina napisala, redoviti servisi su jako bitni, vidi s bakom kad ju je zadnji put servisirala.
    Mi također imamo Zepterovu Aqueenu i jako smo zadovoljni, a servisiramo je 2x godišnje. Velika je razlika između filtrirane i vode iz vodovoda.

Cookie avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Cure, hvala vam puno na odgovorima!

Vjerojatno je problem u neservisiranju, jer sumnjam da ga je baka ijednom servisirala... Ona je to ugradila prije nekoliko godina dok je još bila "pri zdravoj pameti", a sad joj se pamćenje u zadnje vrijeme toliko pogoršalo da nekad ni nas ne prepoznaje, tako da čisto sumnjam da se sjetila servisirati pročistač za vodu. Moram hitno nešto poduzeti po tom pitanju, hvala vam!

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •