-
Ja sma jaaaako bila zagrijana za montažnu kuću i bila sam sigurna da je to jedino za mene prihvatljivo rješenje. Međutim, MM-u se ta ideja ne sviđa 
I sad smo neki dan pričali s jednim susjedom koji je od nedavno u mirovini, a imao je građevinsku firmu u njemačkoj i zaista se kuži u sve novotarije i mogućnosti. I on navija za Ytong. Međutim, postoji puno, puno sitnica koje su jako jako bitne a ako nisi u građevinarstvu nitko ti na to neće skrenuti pažnju i možeš si (mogu ti) zaribati cijelu kuću.
Npr. tumačio nam je kako je jako bitno znati dobro napraviti izolaciju podruma, što nije nikakva velik mudrost, ali ne smije biti napravljena tek toliko da je. Nisam zapamtila, ali idu neki premazi pa neka posebna žbuka, pa stiropor, da zemlja tu izolaciju ne ošteti, pa okolo ide drenaža i obavezna treba ostaviti kontorlna okna.
On tvrdi da u HR puno firmi radi posao da koriste skupe izolacijske materijale, ali onda sve zaribaju s nekim detaljom kojeg zaborave napraviti ili ne znaju da tako treba. Npr. ako se izvana stavlja staklena vuna kao izolator, onda se ne smije zažbukati bez rupica za zrak jer staklena vuna zahtjeva strujanje zraka da bi ostala suha.
Zato trebaš imati nekog na gradilištu tko se u to razumije, u koga imaš povjerenja i tko će kontrolirati građevinarce da sve naprave kako treba (nemoj računati na nadzornog, on najčešće samo kontrolira gabarite i statiku)
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma