-
Sunce i visoka temperatura
dakle, već treći put u zadnjih mjesec i pol!
Svaki smo put cijelo poslijepodne proveli vani, na selu, bilo je sunčano, ali nije bio na izravnom suncu, puno vremena ispod krošnje...mislim on je stalno išao na sunce, ali smo ga vraćali, najveći dio vremena sa šeširićem, povremeno smo ga skidali jer se jako znojio, a i on bi ga bacao, dakle, mislim da smo dosta pazili, a li ipak je uhvatio dosta sunca. Ujedno je bio toliko sretan što je u novom okruženju, što se valja po travi, pa mislim da se svaki put i malo preforsirao. Posljedica, cjelonoćna temp. preko 39, ujutro ko nov.
I pio je jaaaako puno vode!
Jučer smo se krenuli posavjetovati s dok, ali je bila zamjena, užasna gužva pa nismo čekali.
Inače, ima 18 mjeseci!
jel ima netko slično iskustvo/problem?
-
Nema veze sa suncem!
-
A ja već htjela napisati da je i nama bio isti slučaj
-
i nama se to dogodilo s 18mj, a evo sad opet pa sam krenula po forumu vidjet što ima o tome, a kad tamo samo ovo :?
kako nema veze između temperature i sunca? pa kaj se dijete ne može pregrijati? pogotovo ako je to prvi put ovog proljeća da je toliko dugo bio na suncu (iako uglavnom ne direktnom i s kapicom)
kaj nije to onda sunčanica?
zvjerko je zakurio noćas oko 4, nije se mogao smirit, trabunjao je, pio vode..oko 6 zaspao natrag, spava još i sad. mene zanima mogu li učiniti išta osim da mu dam vode i pustim da se odmori? ima li još nešto na što trebam pripaziti?
-
A pokušati izbjegavati sunce i izlaske van u ono neko vrijeme koje se preporućuje. Znaći ići van na igru rano ujutro i predvećer, mada mi nikad nije bilo jasno kakve to ima veze ako se dijete igra u hladu, ali vjerovatno je sveukupni prostor nabijen UV zrakama koje nam škode.
Ja vidim po sebi kak se osjećam kad po zvizdanu obavljam nekaj po vani, nije to više onak bezazleno kako je bilo prije dok smo mi bili klinci.
Sunce je opasno i treba se čuvati.