Pokazuje rezultate 1 do 20 od 20

Tema: PISMO za pomoć osobama sa pp

Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno PISMO za pomoć osobama sa pp

Poštovanje svima
    Ovako mene interesira kojoj bi se osobi moglo napisati pismo poticaja, razmišljanja i eventualno mogućeg djelovanja, a da je ta osoba iz Sabora? Npr. ministar, ministrica itd.?
    Kanim napisati pismo (tema već postoji) uz naravno očekivano povoljno rješenje za pomoć osobama sa posebnim potrebama.
    Na koju osobu u Hrvatskom Saboru trebam nasloviti to pismo?

Slati ću tisuću puta ako treba dok ne dobim odgovor. Molim Vas samo da napišete prijedlog na koga da naslovim pismo jer sam se već izgubio od proučavanja potencijalnih kandidata.
    Hvala Vam!

fegusti avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

ne pada mi ovog trenutka ništa pametno na pamet.
    samo da znaš da ovo čitamo i razmišljamo.
    javim se s nečim konkretnim.

drži se!

Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Mislim da ti je najprimjerenija osoba za to što želiš saborska zastupnica Vesna Škulić; prva osoba s invaliditetom koja je ušla u Hrvatski sabor.

fegusti avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Citiraj no@ prvotno napisa
    Mislim da ti je najprimjerenija osoba za to što želiš saborska zastupnica Vesna Škulić; prva osoba s invaliditetom koja je ušla u Hrvatski sabor.
    a evo i link, ona je članica Odbora za rad, socijalnu politiku i zdravstvo
    http://www.sabor.hr/default.asp?gl=200402090000135

Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

Ovako. U ponedjeljak ću gđu. Vesna Škulić nazvati na broj koji se nalazi na internetskoj stranici koju ste ovdje stavili i pokušati sa Njom dogovoriti sastanak.
    Iako čisto sumnjam u mogućnost sastanka, svakako ću joj poslati pismo.

Priznajem da stvarno nisam čuo za Nju. Možda me može biti sram ali ja uopće ne pratim politiku i zato trebam vašu pomoć. Znam svega nekoliko političara/političarki tj. njihova imena.
    No, što mislite da se pošalje predsjedniku Sabora ili gđi. Jadranki Kosor? Htio bi poslati nekome tko ima ili može imati utjecaja.

Problematika koju šaljem jesu vapaji roditelja djece sa posebnim potrebama + nedostatak rehabilitacijskih, stručnih centara, zatim prepuštenost samome sebi i snalažljivost kako se zna i umije.
    Također ću spomenuti državni proračun koji lijepo odlazi na kupnju tenkova i helikoptera za NATO, a sa jednim tenkom ili helikopterom PUNO bi se stvari moglo napraviti.

Ja sam inače student Radne terapije i nemam dijete sa pp, ali kako duže vrijeme volontiram i radim prekipjelo mi je ta sirovost Države koja ne brine za svoje ljude. Smeta me takva situacija a mogu misliti kako je tek
    Vama roditeljima.
    Ako Sabor i cijela Država ne želi slušati vapaje starijih, onda neka sluša vapaje 22.godišnjaka! To je sramota što Država (ne)radi!
    Ako treba stati ću i pred kamere, doći gostovati u emisiju, dati intervju za novine, ALI NEKA SE POKRENE kotač sreće za osobe sa posebnim potrebama!!

Ima MASA stvari koju imam napisano i pripremljeno za eventualni sastanak, telefonski razgovor ili u krajnju ruku slanje pisma (i očekivanja bilo kakvog odgovora).
    Hvala svima koji sudjelujete!

Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

Ovako. U ponedjeljak ću gđu. Vesna Škulić nazvati na broj koji se nalazi na internetskoj stranici koju ste ovdje stavili i pokušati sa Njom dogovoriti sastanak.
    Iako čisto sumnjam u mogućnost sastanka, svakako ću joj poslati pismo.

Priznajem da stvarno nisam čuo za Nju. Možda me može biti sram ali ja uopće ne pratim politiku i zato trebam vašu pomoć. Znam svega nekoliko političara/političarki tj. njihova imena.
    No, što mislite da se pošalje predsjedniku Sabora ili gđi. Jadranki Kosor? Htio bi poslati nekome tko ima ili može imati utjecaja.

Problematika koju šaljem jesu vapaji roditelja djece sa posebnim potrebama + nedostatak rehabilitacijskih, stručnih centara, zatim prepuštenost samome sebi i snalažljivost kako se zna i umije.
    Također ću spomenuti državni proračun koji lijepo odlazi na kupnju tenkova i helikoptera za NATO, a sa jednim tenkom ili helikopterom PUNO bi se stvari moglo napraviti.

Ja sam inače student Radne terapije i nemam dijete sa pp, ali kako duže vrijeme volontiram i radim prekipjelo mi je ta sirovost Države koja ne brine za svoje ljude. Smeta me takva situacija a mogu misliti kako je tek
    Vama roditeljima.
    Ako Sabor i cijela Država ne želi slušati vapaje starijih, onda neka sluša vapaje 22.godišnjaka! To je sramota što Država (ne)radi!
    Ako treba stati ću i pred kamere, doći gostovati u emisiju, dati intervju za novine, ALI NEKA SE POKRENE kotač sreće za osobe sa posebnim potrebama!!

Ima MASA stvari koju imam napisano i pripremljeno za eventualni sastanak, telefonski razgovor ili u krajnju ruku slanje pisma (i očekivanja bilo kakvog odgovora).
    Hvala svima koji sudjelujete!

Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

Ispričavam se moderatorici/administratorici što sam nehotice postao dva ista teksta.

fegusti avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Tvoj je angažman za svaku pohvalu!
    Ajde, možda ti se javi netko upućeniji u problematiku i predloži osobu od utjecaja od koje bi bilo najviše pomoći.
    Sretno!

Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Kome da se obratiš za pomoć? Ovisi što zapravo želiš:

a) ukoliko želiš mijenjati zakonsku regulativu - onda nekome iz zakonodavne vlasti kao što je saborska zastupnica Vesna Škulić
    b) ukoliko želiš utjecati utjecati na operativu tj na provođenje već donesenih propisa i zakona - onda nekome iz izvršne vlasti npr kako si i sam spomenuo premijeru Sanaderu ili ministru zdravstva i socijalne skrbi Nevenu Ljubičiću ili ministrici obitelji Jadranki Kosor.

Na tvom mjestu ne bih spominjala tenkove i NATO (kolikogod bile istinite); em patetično zvuči, em si i sam rekao da nemaš pojma o takvim stvarima. Naprotiv preporučam ti da se usredotočiš na probleme na koje želiš upozoriti. Dapače, bilo bi dobro da ne pišeš jako općenito (jer ćeš dobiti i općenite odgovore). Možda bi bilo dobro da se povežeš s nekom udrugom čije te područje djelovanja zanima (iz tvojih prethodnih postova - ako se dobro sjećam - rekla bih da bi to npr. mogla biti Udruga PUŽ) i na taj način pokušaš nešto učiniti, možda započetak prije malim akcijama (koracima) nego odmah "udarajući drito u glavu."

Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Ja sam recimo tijekom boravka u down syndrom centru u Puli stekla dojam da ministar Ljubičić može puno toga učiniti(dosta je pomogao da se centar otvori i dobije odobrenje za rad i osposobi cijela zgrada),ali mislim da je bilo i presudno to što se našao među tom dječicom sa down sy a oni su toliko dragi i sjaje svojom nevinošću tako da su ga rastopili i potpisao je sve papire. Zto mislim da bi bilo dobro organizirati mali poziv neke od udruga da ugosti ministra i možda još koju facu da se nađu među dječicom sa pp.

andrij avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

Ne znam šta ćeš tražiti - ali obrati se i Opačić te se obrati Kosor - Ministarstvo za obitelj.

Ako je nešto "ružnoga " javi obvezno Pravobraniteljici za djecu . I obrati se Centru za Socijalnu skrb koja je već nadležna u tom području.

Sretno!

Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

Citiraj no@ prvotno napisa
    ....
    Na tvom mjestu ne bih spominjala tenkove i NATO (kolikogod bile istinite); em patetično zvuči, em si i sam rekao da nemaš pojma o takvim stvarima.
    Pa naravno. Nisam to spomenuo. To sam napisao samo ovdje Vama. Da, patetično ali istinito.

...Možda bi bilo dobro da se povežeš s nekom udrugom čije te područje djelovanja zanima (iz tvojih prethodnih postova - ako se dobro sjećam - rekla bih da bi to npr. mogla biti Udruga PUŽ) i na taj način pokušaš nešto učiniti, možda započetak prije malim akcijama (koracima) nego odmah "udarajući drito u glavu."
    Hoću. U ponedjeljak ću nazvati osobe iz nekih centara (da ih sada ovdje ne navodim) koje bi mi mogle izaći u susret.
    Iskreno se nadam da će upaliti. Probati ću utrpati Udruge i fax. U ponedjeljak mi je -Dan D- i nadam se da će angažman povući neku dobru liniju za osobe sa pp.

Citiraj swanmia prvotno napisa
    ...ministar Ljubičić može puno toga učiniti(dosta je pomogao da se centar otvori i dobije odobrenje za rad i osposobi cijela zgrada),ali mislim da je bilo i presudno to što se našao među tom dječicom sa down sy a oni su toliko dragi i sjaje svojom nevinošću tako da su ga rastopili i potpisao je sve papire. Zto mislim da bi bilo dobro organizirati mali poziv neke od udruga da ugosti ministra i možda još koju facu da se nađu među dječicom sa pp.
    Slažem se. Budem vidio što će na tu mogućnost reći Udruge. U svakom slučaju javiti ću rezultate na ovom portalu.

Citiraj andrij prvotno napisa
    Ne znam šta ćeš tražiti - ali obrati se i Opačić te se obrati Kosor - Ministarstvo za obitelj.

Ako je nešto "ružnoga " javi obvezno Pravobraniteljici za djecu . I obrati se Centru za Socijalnu skrb koja je već nadležna u tom području.

Sretno!
    Što više ljudi to bolje. Daj Bože da nađu razumijevanja.

Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

Eto samo da Vas obavijestim da je pismo poslano ovim ljudima:

1. Vesni Škulić
    2. Ivi Sanaderu
    3. Nevenu Ljubičiću i
    4. Jadranki Kosor

Čim dobijem nekakvi odgovor, obavijestiti ću Vas.
    Lijep pozdrav svima!

Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

A već kad si nas ovdje na forumu djelomično uključio u svoju akciju -možemo li i prije eventualnog odgovora političara saznati o čemu si konkretno pisao odnosno na što si zapravo upozorio gore spomenute?!

Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Dugo me nije bilo na forumu i tek sada sam vidjela ovu temu; SVAKA ČAST i hvala što se trudiš iako sam nisi u situaciji da imaš djete s posebnim potrebama. HVALA u ime svih nas i naše djece! Ovaj tvoj potez je samo pokazatelj da na ovom svijetu ima još ljudi sa srcem.

Datum pristupanja
    May 2007

Početno a

mogao bi i objaviti to pismo na forumu......

Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno Re: a

Kao prvo pozdrav svima.

Gospođo Dijana imate privatnu poruku na forumu http://www.mameibebe.net/ .

Citiraj duje prvotno napisa
    mogao bi i objaviti to pismo na forumu......
    Iako ne vjerujem da ćete mi vjerovati stvarno je tako. Pismo nemam spremljeno jer su mi stavili nove Windowse na mašinu, a smatrao sam da nije bilo potrebe čuvati pismo. Dakle, pismo nemam.

Eto... na razočarenje svih Vas...

Kasnije ću u natuknicama spomenuti o čemu sam pisao.
    Lijep pozdrav svima!

bucka avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

samo sam htjela napisati da ja radim u jednom ministarstvu i da na stol dobijem hrpu pisama koja ljudi salju vladi, predsjedniku... a posto se problematika navedena u tim pismima tice moga ministarstva, sve se samo proslijedi nadleznom tj. mome ministarstvu!

Datum pristupanja
    May 2007

Početno za pohvalu

vjerovatno je to MZSS......
    činjenično stanje je da nitko od mjerodavnih ne pročita pisma, jedino ako ih se kroz medije ne stisne, ili im se dođe na vrata.....
    e pa jedna naša mama je u ministarstvu danas u 11 sati i to vodi svoje teško bolesno dijete i zdravu curicu....
    pa poželimo joj sreću svi zajedno!!!!

nadam se da če se napokon otvoriti oči svima koji su u mogučnosti napraviti nešto za bolesnu djecu, jer ona nisu kriva, a naša im je dužnost olakšati život....
    nitko ne zna što ga sutra čeka!!!!

poljubac još jednoj hrabroj mami koja se uključila u ovu akciju i SRETNO JOJ!!!

Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

Možda ne bi bilo loše Dorici Nikolić,ako će to uopće upalit.Samo svaka čast na angažmanu i hrabrosti.Držim ti fige,a nadam se i ostali.Hvala u ime nas obespravljenih roditelja

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •