-
Prilagođeni program
Bok svima, moja kćer ide u osnovnu školu po prilagođenom programu. Kakva imate iskustva s ostalom djecom u razredu, budući da kod nas to i nije baš sjajno obzirom na ponašanje nekih.
-
Ja sam profa u srednjoj školi koja u svakom razredu ima nekoliko učenika koji idu po tzv.prilagođenom programu. Iako ne znam kako to funkcionira u osnovnoj školi- kod nas nema nikakvih problema s niti jedne strane. Ti se učenici druže i završavaju školu s ništa manje ili više problema u odnosu na ostatak razreda.
Svaki profesor svoj program modificira (uglavnom se radi o smanjenju kriterija pri zadavanju zadataka i ocjenjivanju, prilagođavanju ispitivanja ako se radi o disleksiji,disgrafiji iitd).No to se radi suptilno.
Zna se dogoditi da se ti učenici toliko trude oko gradiva (jer su kao sporiji) da na kraju godine imaju bolji prosjek od mnogih ljenguza koji kao sve mogu na satu pa izgube godinu. Učenici koji idu po prilagođenom programu padaju razred u pravilu samo ako dolaze iz problematične obiteljske situacije pa nemaju niti kontrole,niti podrške, niti ljubavi.
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma