Pokazuje rezultate 1 do 13 od 13

Tema: dodavanje novih namirnica

YoungMummy avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno dodavanje novih namirnica

Evo i mi cemo uskoro krenut s dohranom, streberski sam proucila sve tekstove na koje sam naisla, ali nesto mi nije jasno:

zasto treba isprobati prvo nekoliko namirnica pojedinacno a tek ih onda kombinirati? zasto se nebi nove namirnice odmah mogle dodavati vec isprobanima s obzirom da ce svaka potencijalna reakcija uoucivati na novu namirnicu...?

dali uopce postoji razlog, ili je to eto tako nekakva uvrijezena praksa?

Ivanna avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno Re: dodavanje novih namirnica

Citiraj YoungMummy prvotno napisa
    zasto se nebi nove namirnice odmah mogle dodavati vec isprobanima s obzirom da ce svaka potencijalna reakcija uoucivati na novu namirnicu...?
    ja tako i radim. novu namirnicu pomiješam s onim već isprobanim.
    a inače uvodim novu namirnicu svaka 3-4 dana.

paljetak avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

E to i mene zanima. Vis nisam se toga ni sjetila. Ali npr. mislim da se riza ne mora posebno isprobavati nego ju se odmah pocne dodavati vocu ili povrcu. Jesam u pravu?

koalica avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Pa ja bih rekla da se može miješati sa već isprobanim namirnicama. bar ja tako radim. Možda je to više zbog upoznavanja novog okusa da namirnica bude solo, ali..........nemam pojma, možda se netko pametniji javi. Ja dajem svaka 3-4 dana novo (u početku je razmak bio 5-7 dana).

Tashunica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Mislim da se uvode pojedinačno da u slučaju alergijske reakcije znaš na koju je namirnicu reagirao.

Mum2Be avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

Ja nisam tako "naucila", nego kad proba prvu namirnicu bez problema se moze kombinirati s onom novom, ako se i pojavi reakcija, znati ce se da je "krivac" nova namirnica, jer prva je vec prosla test!
    Barem ja tako radim, evo vec 3 mjeseca!

Tashunica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Citiraj Mum2Be prvotno napisa
    Ja nisam tako "naucila", nego kad proba prvu namirnicu bez problema se moze kombinirati s onom novom, ako se i pojavi reakcija, znati ce se da je "krivac" nova namirnica, jer prva je vec prosla test!
    Ma tako i ja radim. Htjela sam objasniti zašto ne odmah dvije namirnice i zašto je potreban taj razmak.

YoungMummy avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

I ja razmisljam kao Mum2Be, tj. ko sto vec rekoh svaka potencijalna reakcija ce upucivat na novu namirnicu a ne onu vec testiranu. Znaci zapravo i nema nekog razloga...

A druga stvar koja mi nije jasna-zasto bi trebalo prvo par namirnica jedne vrste (npr. voce), pa onda par namirnica druge vrste (npr. povrce), pa tek onda kombinirat?

zasto ne bi moglo recimo: 3-4 (ili malo vise) dana jabuka, pa onda dodat jabuci rizine pahuljice, pa onda malo mrkvice pa nju kombinirat s jabukom ili rizom...???

Tashunica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Citiraj YM prvotno napisa
    zasto ne bi moglo recimo: 3-4 (ili malo vise) dana jabuka, pa onda dodat jabuci rizine pahuljice, pa onda malo mrkvice pa nju kombinirat s jabukom ili rizom...???
    Ja sam tako radila. Prva namirnica je bila jabuka, onda rižine pahuljice pa mrkva... i naravno kombinacije.

Mum2Be avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

Citiraj YoungMummy prvotno napisa
    A druga stvar koja mi nije jasna-zasto bi trebalo prvo par namirnica jedne vrste (npr. voce), pa onda par namirnica druge vrste (npr. povrce), pa tek onda kombinirat?

Pa moglo bi, nije bitno koje je vrste namirnica, bitno da nema reakcije

Mi smo mijesali od samog pocetka, malo zitarice, pa malo povrce, pa voce...

SaniSeva

Početno

Mi smo voće uvijek samo davali povrće isto, ali samo ono koje je ukusno samo, npr. puretinu ili krumpir sam joj umiješala u već isprobano povrće da joj ne bude pregroznog okusa, obzirom da smo atopičari morali smo malo više paziti.

paljetak avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

Da ne otvaram novi topic....pitanje : da li se zganci tj. palenta i riza moraju prvo uvesti solo u prehranu ili ih od pocetka uvodjenja mogu skombinirati sa vec prokusanim? Mi smo zapoceli sa povrcem pa me zanima da li mogu u mrkvu ili tikvice dodati palentu bez da ju je jela samu?

andrea avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2004

Početno

možeš, jer ako, u kojem slučaju odreagira, znat češ da je reakcija na novu namirnicu, u ovom slučaju palentu, pošto je mrkvu (ili tikvice ili nešto drugo) jela prije i nije bilo reakcije

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •