-
hipotonija kao posljedica?
Za desetak dana mi je termin 4. poroda i vjerujem da cu trebati indukciju. Plodna voda gleda se tek nakon 38./39. tjedna, a moja je u prethodna dva poroda bila mekonijska. Oba puta su mi pomogli dripom i rodila sam za sat-dva. Apgari su bili desetke, ali je drugoj djevojcici (koja sada ima 22 mjeseca) s 4,5 mjeseca dijagnosticirana hipotonija. Koliko god trazila nesto o uzrocima hipotonije - nitko nije spreman staviti ruku u vatru da je siguran sto ju je uzrokovalo - to je prolazna teskoca koja se prevlada vjezbama... Malena danas ima 22 mjeseca, jos ne hoda samostalno, preporuceno mi je tjedno vjezbanje s logopedom i defektologom jer zaostaje u psihomotornom razvoju (koliko znam, do 3. godine im daju fore da stignu vrsnjake - nadam se i molim za to; vec sam more suza isplakala), a nauropedijatar mi je na upit o mekonijskoj plodnoj vodi naznacio da uzroci poteskoca mogu biti i u tome - nitko ne zna na koji nacin beba pati u trbuhu, a mekonijska je voda znak njezine patnje: tijelo je reagiralo.
Eto, sugerirao mi je radije porod prije mekonijske vode i kad se sjetim sto sve prolazim sada s malenom - mislim da cu traziti indukciju.
Moj 3. porod je jedini bio izazvan prirodnim trudovima, ali nisu bili dovoljno jaki da ga dovrse pa su ga ubrzali dripom zbog mekonijske vode.
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma