Pokazuje rezultate 1 do 19 od 19

Tema: Pelene i pokretljivost bebe

Inesica avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno Pelene i pokretljivost bebe

Trebaju mi vaša iskustva 8) .Petra ima pet mjeseci i sve više se vrzma oko sebe. Fino se okreće sa leđa na trbuh, a može i sa trbuha na leđa iz par pokušaja (ako ne izgubi strpljenje). Kad je na trbuhu plazi okolo po podu (puzzlama) :D . E sad, sve to tako super radi kad je gola odnosno samo u bodju 8) . Kad ju obučem, stavim pelenu, samo leži na leđima dok ju ne dignem jer je nervozna . Skužila sam da ju smeta pelena jer ne može saviti nogice u bokovima. Probala sam joj ja i zapravo ne ide onak lagano. Jel' imate kakav savjet kako stavljati pelene, jel ja nešto krivo oblačim . Ne mogu je cijeli dan držati golu. Inače imam Kamarisove pelene i stavljam joj bez uloška.

klmama avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ne znam, moji pelenaši nemaju taj problem njih je problem uhvatiti za mijenjanje pelena. meni se čini da bez obzira kako namjestim pelenu, ona se formira onako kako je klincima ugodno-malo se povuče prema dolje i onako im fino sjedne oko nogica, i malo se opusti.

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Ja sam zbog pokretljivosti odustala od platnenih pelena.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

:? :? :?

Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Nemam osobnog iskustva, ali kad vidim Majinu Nolu kako kao zvrk piči okolo... ne bih rekla da to ima ikakve veze s platnenim pelenama!

Ancica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Hm, neznam. Moji nisu nikad imali problema s pokretljivosti zbog pelena :/ Mozda ovisi o kroju pelene? Nemam fakat pojma jer nikad to nisam primjetila kao problem

Mozda da malo pricekas pa da tek onda odlucis da li je fakat problem? Ipak je Petra tek pocela s okretanjem i sl i treba joj vremena i vjezbe da se usavrsi (a onda joj nece smetati niti ako je u skafanderu ).

Maja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj apricot prvotno napisa
    Nemam osobnog iskustva, ali kad vidim Majinu Nolu kako kao zvrk piči okolo... ne bih rekla da to ima ikakve veze s platnenim pelenama!
    pa sad piči. al dosta dugo se nije okretala. iako ja to uopce nisam povezala s pelenama, nego eto tako. taka je. vjerujem da ce dijete nesto napraviti ako moze, ako ne moze nece pomoci sve jednokratne pelene svijeta. a platnene i da odgode neki okret za dva tri dana, ma nek mi je i tjedna, svejedno mislim da su najbolji izbor.

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Meni je fizioterapeutica rekla da ne povijam bebu široko jer je bolje da joj nogice budu potpuno slobodne, a ja sam tada imala pelenu iz Kamarisa za široko povijanje. E sad, meni platnena pelena na bebi djeluje vrlo slično Kamarisovoj peleni (po veličini, širini između nogu, savitljivosti itd.). Zato sam definitivno odustala od korištenja.

Inesica avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

ma ne cure ne mislim ja odustati od platnenih samo me zanimalo da li joj mogu kak olakššati i da li možda ja radim nekaj krivo. Evo nas baš sada sa presvlačenja i probala sam tako da pelenu namjestim na najveću veličinu tako da rub dođe što više (nadam se da neće biti kakanja ). Skužila sam da je mjesto gdje se preklapaju pelene, i gdje je čičak odnosno gdje su najdeblje, baš dolazi na pregib kukića i zapravo je nemoguće savinuti nogice. Mislim da joj je lakše pa ćemo još isprobavati. Kad se zbroje slojevi na tom mjstu ima ih dosta. pelena, gačice, štramplice, hlačice, body, majica, sve se nalazi baš tu negdje. Trebat će još malo narasti i ojačati dok to ne uspije stisnuti. Kad joj nogice budu duže valjda .

marta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ja Lovru povijam od rodjenja u kamarisove za siroko povijanje. ne zbog sirokog povijanja, nego zato sto su to u tom trenutku bile jednie platnene pelene koja sam mogla kupiti.
    cijelo proljece i ljeto je bio skoro stalno bez pelene, dakle od 10 do 17 mjeseci pa je svejedno prohodao tek sa 16.
    ali je zato puzao kao lud. uopce mu nis nije smetalo.

klmama avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

zorana, nemoj mi se odmah obeshrabriti
    mog lukasa ništa ne može zaustaviti, pa ni pelena, taj nije 3 sekunde miran
    a bruna mi već hoda pridržavajući se za nešto, znači 3 mjeseca prije svoje braće s jednokratnima.
    one male slatke kushies ti sigurno neće sputavati bebu

Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Mislim da platnene ne smanjuju pokretljivost beba.
    Shantana se pocela odgurivati sa cetiri i pol mjeseca, zapravo puzati sa sest, hodati uz drazanje sa sedam i bez drzanja sa deset i pol a cijelo vrijeme je bila kao bumbar sa dvije tetra pelene izmedju nogica.

happy mummy avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

sad ce neke reci da ja valjam gluposti, ali ja mislim da je stvar malo i u bebinoj "glavi". :? ja sam vec odavno primjetila da lucija dok lezi na ledjima svoje noge hvata samo kad je bez hlaca i hulahopki (ali jos uvijek u pelenama), tj. kad su joj noge gole. kad je obucena, to ni ne pokusava, cim je svucem, prva stvar koju napravi je da se uhvati za stopala. nemoguce je da je tutica sprijecava da to radi i kad je obucena.

Morwen avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2004

Početno

Moja se vrti, puza, ustaje, pada, sjeda,...u platnenim - ko da ih nema 8) . Mislim da to definitivno nema baš veze s pelenama :D

svjetlana

Početno smetanje pelena

Bebe u platnenim pelenama treba oblačiti u širu, komotniju odjećicu. Paket na guzi je veći, a preuska odjeća može napraviti "probleme".
    Probajte!

Početno Re: Pelene i pokretljivost bebe

nama su Kamarisove pelene super. Noah im osam mjeseci i ko kakvi pravi puže na veliko u kamarisovim pelenama... [/quote]

Inesica avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Ma evo, nakon par dana isprobavanja došla sam do zaključka da joj zapravo ne smetaju pelene . Povećala sam ih za jednu veličinu i moram paziti kako namjestim zaštitne gačice. Na toj joj obučem štramplice i nema problema. Već kada na sve to stavim kakve hlačice to predstavlja problem. Tako da smo doma u štramplicama, a kada idemo van obućemo se još. Naravno lakše joj je kad je gola ali nije to tako velika razlika, a ionako je dosta gola preko dana kad u tome uživa (stavljati noge u usta ipak može samo tada, a to je stvarno super stvar 8) ). Što se ostalog kretanja tiće ipak će se morati izvježbati i uz malo odjeće.
    Ma cure kad vidim što ste vi pisale skužila sam da su to sve bebe koje su malo starije tako da vjerujem da ni moj neće imati nekih problema s tim svim na sebi.

Inesica avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

samo da nadodam. Petra puže sada ko luda. Uspjela malo puzati čak i u skafanderu tako da zaključujem da joj pelene nimalo ne smetaju. Danas se je podigla i na nogice.
    Ma što je to mene mučilo prije 2 mjeseca? 8)

Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Citiraj Inesica prvotno napisa
    Ma što je to mene mučilo prije 2 mjeseca? 8)
    Proširi malo ovakvo pitanje pod svim "dječjim" podforumima - neka mame vide da ne treba žuriti...

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •