Pokazuje rezultate 1 do 25 od 25

Tema: Sto uz kruh za jednogodisnjaka?

Aneta avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno Sto uz kruh za jednogodisnjaka?

Do sada mu dajem ili kruh namazan maslacem ili svjezim sirom. Ponekad i nasjeckano zumanjce. Malome je fora kad moze sam jesti, a i meni je lakse jer onda i ja mogu jesti zajedno s njime.
    Sta bih jos mogle mu davati uz kruh da sam uzima? Hrenovke? Sunka? :?

Mony avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2004

Početno Re: Sto uz kruh za jednogodisnjaka?

Citiraj Aneta prvotno napisa

:shock:
    Nisi valjda ozbiljno mislila :?

ABC sir, mali komadici rajcice, paprike, kuhane mrkvice narezane na komade, pekmez...

leah avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

Moja djevojcica za par dana slavi prvi rodjendan. Mi za dorucak jos uvijek jedemo zitarice s vocem, ponekad komadice hljeba sa ABC sirom, vocni musli, palentu...zaista ne znam sta bih jos mogla da joj uvedem za dorucak...

enela avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

Citiraj leah prvotno napisa
    Moja djevojcica za par dana slavi prvi rodjendan. Mi za dorucak jos uvijek jedemo zitarice s vocem, ponekad komadice hljeba sa ABC sirom, vocni musli, palentu...zaista ne znam sta bih jos mogla da joj uvedem za dorucak...
    Slatkica je još daleko od prvog rođendana, ali mi isto fali ideja (ona još ni kruh ne jede). Doručak i večera nam se svodi na isto: žitarice raznorazne i voće raznorazno :?

leah avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

I mi smo do nekih 10 mjeseci za dorucak i veceru jeli stalno isto- pahuljice (rizine, kukuruzne) sa vocem ili vocnom kasicom. Fora je u tome sto sam joj davala svaki dan neko drugo voce pa je to kao bilo raznoliko, ali opet... svodi se na isto.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Cure, pa što ima loše u tome što jede stalno "isto" (a i nije isto jer i žitarica i voća ima puuuuuuuuno vrsta)? Definitivno bolji izbor od hrenovki i šunke...

Kaleb će 15 mjeseci, doručkuje uvijek voće (najčešće kombinacija jabuka/breskva/banana/marelica/kruška s jogurtom ili kravljim sirom), a večera palentu, cornflakes ili griz na rižinom mlijeku ili žitarice (najčešće zobene ili prosene pahuljice ili 5-Korn) na zobenom mlijeku sa sušenim brusnicama. Koji put jede jaje (nije baš ljubitelj jaja, ali ako neko dijete voli, 2x tjedno može jesti kuhano jaje - ja sam kao mala obožavala meko kuhano jaje pomiješano u šalici s kruhom, njami), a kruh najčešće jede sam - probao je sirni namaz i pekmez, ali mu se nije svidjelo.

magriz avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

isto tako i moj F, ima 16mj, za doručak jede pahuljice (zobene, prosene) u rižinom mlijeku, ali bez voća - tako neće ni pod razno
    marende su neko voće - sad je otkrio marelice, kivi i jagode, a banane su stalno in, jabuke neće, kruške podnosi - znači najčešće banane..
    ruča svaki dan isto - kuhano meso, povrće, krumpir/riža/tjestenina i juhica od toga
    večera je ista kao i duručak...
    kruh jede sam bez ičega, probao je jaje - ok ali nije oduševljen, palačinke ne ljubi, kao ni palentu ni griz...
    dakle - vrlo monotono...
    i jako je happy, kad se spomene hrana, i otvara usta na stalno jedno te isto...
    koja sam ja nemajka

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Moj neće ni da pomiriše kruh...
    Hoće sve da mu je skuhano i toplo..
    Za doručak voli pojesti puru s mlijekom, ili voće ukompotu(toplo) ili ma sve sto je toplo..zavisi sto taj dan imam.. rućak sve kuhano..večera uspijem mu uvalit žitarice s mlijekom(takodjer toplo)voće obožava(sve osim banane)a najdraže su mu juhe, lagani rižoti ...te riba...nju obožava

suzyem avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno Re: Sto uz kruh za jednogodisnjaka?

Citiraj Aneta prvotno napisa
    Do sada mu dajem ili kruh namazan maslacem ili svjezim sirom. Ponekad i nasjeckano zumanjce. Malome je fora kad moze sam jesti, a i meni je lakse jer onda i ja mogu jesti zajedno s njime.
    Ništa, moje najviše vole suhi kruh
    Nikakav namaz, premaz...

Aneta avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Ove hrenovke i sunka to je samo djelomicno sala. Naime kad nekome govorim da Lovre ne jede ovo, ne jede ono, onda najcesce cujem:"pa on ima godinu dana-sve moze jesti". A jedna mama sa ponosom mi je ispricala kako njezin sin sa 6 mjeseci zvakao prsut! :shock:
    Do sada sam se pridrzavala kalendara dohrane, ali kad dijete navrsi godinu dana, onda vise nema nikakvih kalendara, samo neke smjernice kao:"ne davati kravlje mlijeko prije 2.godine" i sl. Potpuno sam zbunjena...
    Lovre odnedavno jede kruh - rado. Voli i zitarice, voce, povrce... Jednom sam mu skuhala puru - onako samu, a ne u kasici - i nije htio - mozda ne znam je skuhati :?
    A suhi kruh nekako mi bas nije kao pun obrok...

clio180 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Jan obozava kruh, i kada jedemo, mora obavezno imati koricu kruha da zvace dok mu ja dajem juhu ili meso.

nena38

Početno

skuhaj u ne puno vode, jabuku oguljenu i narezanu na komade ili krusku, dok je jos toplo zgnjeci vilicom i dodaj dva bebi keksa, a po zelji mozes dodati jednu malu zlicicu (cajnu), vrhnja za kuhanje, i daj joj dok je jos mlako da pojede, sigurno ce joj se svidjeti. Vodu u kojoj se kuhalo voce isto pomjesaj, zato neka ne bude puno vode dok kuhas.

cekana avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

K. voli palentu s jogurtom, a i mi to često jedemo za doručak, (doduše ja s kis.vrhnjem ) kruh mu mažem jedino ako je moj domaći, integralni i to s domaćim pekmezom ili ga jede s komadićima banane, jabuke...

Skuhaj proso, i kada je već mekano ubaci na minutu jabuku narezanu na kockice, pa zgnječi s vilicom ako treba, to je super fino :D

Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

ABC sir namazan na kruh, kiri sirić...ima toga sama malo mašte.
    Cure gore su već navele, pa da ne duljim...

leah avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

Citiraj nena38 prvotno napisa
    skuhaj u ne puno vode, jabuku oguljenu i narezanu na komade ili krusku, dok je jos toplo zgnjeci vilicom i dodaj dva bebi keksa, a po zelji mozes dodati jednu malu zlicicu (cajnu), vrhnja za kuhanje, i daj joj dok je jos mlako da pojede, sigurno ce joj se svidjeti. Vodu u kojoj se kuhalo voce isto pomjesaj, zato neka ne bude puno vode dok kuhas.
    E bas cu probati, hvala

odra avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Andrej jako voli kruh, a namaze kako-tako, ovisi kako je raspoložen. Tako da se često desi da doručkuje samo kruh ili kruh i jogurt. Ne vidim nešto loše u tome.

Datum pristupanja
    May 2005

Početno

a što fali šunki :? ? pa ona u tablici dohrane ide od 12. mjeseca...

Rok ju jede još od ranije, isto kao i špek, pršut i slične delicije ...

marta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj miha prvotno napisa

nije da joj nesto fali nego ima viska soli.

Datum pristupanja
    May 2005

Početno

Citiraj marta prvotno napisa

nije da joj nesto fali nego ima viska soli.
    ovisi što kupuješ - prava, kuhana, 'čista' šunka je sasvim OK

Datum pristupanja
    May 2007

Početno

meni se ipak cini da je prsut za jednogodisnjaka preslan. doduse, JA sam osjetljiva na jake okuse, imam vrlo nizak prag za slano... pa ne mogu biti objektivna.

(sjetila me ova tema i komentari situacije u petrovoj gdje sam lezala 10-ak dana pred porod. cimerica mi je bila slavonka, i imala je problema s hipertenzijom. dugo je lezala tamo, pa joj je muzeva familija donosila "domacu" hranu. radili su specijalno za nju kulen, koji je kao manje zacinjen. i dala ona nama da probamo tu deliciju. dan-danas kad se sjetim izbiju mi graske znoja po celu. u zivotu nista slanije i ljuce nisam probala u tolikoj kolicini - zeznula sam se jer sam mislila da je blag, kao sto su obecali, pa sam zagrizla ko kruh. strashno.)

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

A ja sam tako ljubomorna na ove cija se djeca zasite sa doruckom tipa zitarice i voce. Moji to obozavaju jesti i cesto pravimo takve obroke kad ustanemo. Ali, valjda ne prodje niti pola sata, a one su opet gladne. Ako za dorucak jedu npr. puru s jogurtom, kruh sa sirom i paradajzom ili nesto slicno "slano", onda ne traze jesti iduca dva tri sata. Jedina prednost mi je u tome sto kad za dorucak jedu zito, traze manje slatkisa.

Lu avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2004

Početno

marko je od pocetka dohrane do druge godine za dorucak jeo 5-korn ili prosene pahuljice sa rizinim mlijekom i bananom. dobro ne odmah od pocetka nego vec kad je poceo jesti sve zitarice. nije mi smetalo sto je uvijek isto a bome ni njemu. sad vec duze vrijeme jede kruh sa maslom i medom i to isto uvijek isto. doduse on voli uobicajene stvari. poludi kad mu se ponudi nesto novo.
    meni su oi sirni namazi tipa zdenke ne bas dragi jer imaju neke konzervanse a i dosta su slani.

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

A kako vi cure pripremate ove raznorazne zitarice?
    I koje mueslije dajete i sa cim? Nama ce uskoro 11 mj., pa me interesuje.

choko avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

Mi sad bili kod moje mame (inace slavonci) ona sva u cudu kako Noa ne jede slaninu,sunku i drugu ,po njenom hranu.

Mene zanima koje pahuljice dajete bebacima.Moj N. je cudan ,on sto mu se svidi samo to jede jedan period i onda moram smisliti nesto novo.

Sta rajcica od 10 mj.?

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Mi dajemo paradajz!
    A i mene sve te pahuljice interesuju kao i muesliji!

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •