Pokazuje rezultate 1 do 12 od 12

Tema: Agrumi i dojenje - pitanje

Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno Agrumi i dojenje - pitanje

Znam da nema unaprijed zabranjene hrane za dojilje, no ipak sam čula preporuke da se izbjegavaju agrumi radi mogućnosti razvoja alergije kod djeteta. Zanima me do kad ih treba izbjegavati? L. je sad 4 i pol mj, mene boli grlo i rado bih se "nakljukala" limunom, no nisam sigurna da je to ok zbog njega. Ima li tko kakav savjet?

Sun avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

rekla bih ti nakljukaj se, mogla si i od početka
    Ali ako se bojiš onda pojedi jednu naranču pa nakon podoja vidi ima li beba kakvih reakcija. Kad vidiš da nema - udri

znatizeljna avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

Ja sam prije par tjedana pila 'limunadu' sa dodatkom grejpa i naranči. Nije bilo nikakvih posljedica.

A inače za grlo je meni super propolis+med. Pustiš da ti se topi u ustima. I još mi je dobra prokuhana voda + morska sol; otopiš 1/4 žlice soli u 2 dcl vode i grgljaš par minuta. Meni je to spasilo u trudnoći kad sam imala jake grlobolje.

Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Citiraj Sun prvotno napisa
    rekla bih ti nakljukaj se, mogla si i od početka
    Ali ako se bojiš onda pojedi jednu naranču pa nakon podoja vidi ima li beba kakvih reakcija. Kad vidiš da nema - udri
    potpisujem!

Datum pristupanja
    Nov 2005
    6,841

Početno

I ja potpisujem Sun, probaš malo, pa ako za dan-dva ne bude reakcije, jedi koliko hoćeš!

Ana :-) avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Probaj malo po malo pa ćeš vidjeti, makar to onda ulazi u malim količinama u mlijeko pa ne bi trebalo biti problema

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Ako ti je dijete i alergično mislim da se ništa strašno neće dogoditi. Moraš probati. Tea je alergiča i dobila je osip po cijelom tijelu kad sam pojela agrume. A to sam napravila dva puta. Prvi puta jer nisam znala, a drugi puta da provjerim jel to to. Nedavno sam joj dala naranče (s godinu pol) i opet osip. Znači alergična je. Tak da joj više ne dajemo. I da napomenem da nju taj osip ne svrbi, već samo ružno izgleda.

Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Hvala curke! Ma ja sam jako oprezna kad su alergije u pitanju jer mi je stariji sin alergičar. Dok je bio na mojem mlijeku, pojela sam šnitu kruha s medom i sav se zacrvenio i osuo (to je bila prva alerg. reakc.). Samo, za razliku od Tee, njega je svrbilo i jako je plakao. Kasnije, kad je počeo jesti krutu hranu, maltene smo doktorirali s alergijskim reakcijama na sve i svašta (osim na jagode, njih mlati na veliko ), čak do hitnih inekcija solu-medrola i aderenalina u kombinaciji. Ne bih htjela da se takve stvari ponove i s mlađim pa sad pušem i na hladno. :/

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Uh, ovo zvuči gadno. Ne čudim se što si oprezna!

Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Vjeruj mi, i bilo je gadno. No sad je ok, većina alergija se povukla (nestala), a od jačih je ostala jedino na orahe (no bez njih se zbilja može ) i tu ne želim ni pokušati provjeriti je li još uvijek prisutna. No neki dan je (blaže) reagirao na trešnje, iako ih je do ove godine jeo bez problema. Ne vjerujući samoj sebi da su trešnje u pitanju (mislila sam da su možda raznorazni pesticidi krivi, iako sam ih dobro oprala), nakon par dana dozvolila sam mu da jede domaće nešpricane i opet je reagirao . (a možda je zapravo alergičan na crve iz trešanja?)

Storma avatar
    Datum pristupanja
    May 2005

Početno

mozda je crv prije toga doruckovao orah

drite se cure. probajte malo, pa cete znat...

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

MM je alergičan na trešnje.
    A uz to marelice, breskve, i poneku vrstu krušaka, orasi, lješnjaci, kikiriki... izgleda ko zombi dok to pojede. Kiše, suze mu oči, zapravo su mu otečene, šmrca. Eto, slično. I nažalost su mu se alergije pojavljivale s godinama. Svako malo se iznenadi s nečim novim.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •