Pokazuje rezultate 1 do 10 od 10

Tema: blitvaa sa mljevenim??

Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno blitvaa sa mljevenim??

sorry ako vec postoji ova tema al u nedostatku vremena sam otvorila novu pa kad dodjem do nekih ideja slobodno brisite.

ovako imam doma krcato mlade blitve neznam sto bi s njom osim na leso a to radim vrlo cesto pa nam dosadilo,zao mi je da usahne ima li ko ideja sutra radim lazanje od mljevenog jeli netko radio skupa sa blitvom i kako je ima li recept jeli tko jeo pire od blitve znaci puno krumpira mlijeka masla soli i blitva zeleni pire??

sta jos radite od nje?

xenia avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

pa ja ju pripremam kao špinat na mlijeku

skuham blitvu, narežem ju na sitno, što sitnije, napravim laganu zapršku sa bijelim lukom, na zapšku stavim tu sitno isjeckanu blitvu i dodam mlijeko ili vrhnje za kuhanje i onda to još malo prokuham

uz to obično radim pire krompir kao prilog i onda još neko meso ili jaje na oko

lazanje uvijek pravim samo mesne ali ako voliš blitvu ne mogu ti biti loše stavila cijele listove kad slažešili ju isto sitno nareži pa umiješaj u meso

aenea avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Pita zeljanica. Naravno da ne razvlačim jufke nego kupim gotove kore, pa pofurim blitvu, ohladim, dodam svježi kravlji sir, jaje, soli, možda malo vrhnja, punim između kora, namažem vrhnjem i pečem.

Mum2Be avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

Canelloni s blitvom. Al ne znam recept
    Jela samo u restoranu. Uglavnom, znam da je unutra blitva i besamel umak, a sto jos... :?

Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

za canelone ili lazanje blitvu skuhaš, nasjeckaš i pomiješaš sa svježim sirom i žumanjkom.
    zalijevaš bešamelom,mesnim umakom i šalšom.

ja sam neki dan punila palačinke istim nadjevom pa sam ih narezala na kolute,složila u vatrostalnu s nadjevom prema gore , zalila mesnim umakom i zapekla u pećnici.

za mesni umak :
    propržiti luk,mrkvu,papriku...dodati mljeveno meso,podliti vinom pa ostaviti da se krčka.
    zgotoviti umakom od rajčice,a ja sam pred kraj ubacila i malo domaće kobasice sitno sjeckane.

bilo je za 5.

Datum pristupanja
    Apr 2006

kalimero avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Već sam isprintala recept , čini mi se jako dobro , jer inače pravim zeljanicu - obožavam ju, a ovo je varijanta u palaćinkama umjesto u korama. :/

Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

Možeš napravit faširance od blitve. Rade se ko i klasični faširanci. Znači isjeckaš blitvu na sitno (ili izmiksaš u sjeckalici) dodaš jaja, sol, češnjak, peršin, ako je prerijetko možeš dodat i 2-3 žlice krušnih mrvica, i stavljaš pržit na vruće ulje.

Ako ti blitva ima jako debele stabiljke (one bijele), izreži ih tako da ti ostanu štapići, lagano ih osoli i ostavi 15-ak minuta da malo omekšaju, uvaljaj u brašno, jaja i mrvice (kao za klasično pohanje) i prži na vrućem ulju.
    Meni su odlični, kao da jedeš ribu.

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Popecci od blitve su odlicni. Ja stavljam blitvu i u slozenac od soje, prvo napravim blitvu, kao spinat-nasjeckam, stavim na maslinovo ulje i luk, dodam malo mlijeka i zacine...

Isto tako napravis i za lazanje...

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •