-
Ponašanje u prometu :-(((
Pretpostavljam da moj sin nije jedini ali ja više stvarno ne znam kako da ga naučim kako da se ponaša dok smo kraj ceste.
Meni je to postala noćna mora
. Već se jednom dogodilo da mi je šmugnuo iz vrtića, ja sam koliko sam mogla "trčala" za njim (trudna baš i ne mogu trčati) i vikala za njim da stane, nakon 5. puta već vrištala da stane, a on ko muha berz glave izletio ravno na cestu, pretrčao ju i na drugoj stani stao i smije mi se, naišao je auto i vidio da on leta ko muha pa je čovjek stao, ne želim ni misliti kaj bi bilo da ga nije vidio. Najtužnije od svega mi je kaj je sve bilo puno odraslih i nitko se nije ni potrudio da ga zaustavi.
Uglavnom, ja sam se počela histerično derati na njega, sjeli smo u prvi park i objasnila sam mu kaj je napravio i zašto to ne smije i kaj se može dogoditi i da kada ja kažem da stane, da neka onda stane jer mu te ne govorim bez razloga. Nakon toga, neko me vrijeme držao za rukicu, ali više puta me ne posluša i dalje trči ko muha bez glave. Ako ga primim za ruku, dere se da ga buba, a stvarno ga ne primi čvrsto, tek toliko da ga držim i da ako osjetim da će mi se istrgnuti iz ruke mogu primiti jače. Radije ću ga jače stisnuti za ruku nego da mi otrči pod auto. Ne može on mirno hodati kraj mene, niti ja to od njega očekujem, ali očekujem da kad mu viknem da stane, da to i napravi. Tek kada mu nekako zaprijetim
stane! Mogu se derati ko kakva luđakinja a on ništa. Njemu je to sve smješno. I stalno pričamo o toj cesti i autima. I svaki put kad idemo preko ceste i MM i ja mu objašnjavamo da mora stati, vidjeti da li ima auta, obavezno dati nama ruku i ako već ne drži za ruku da mi je bar tu negdje na dohvat ruke a ne da mi otrči 20 metara ispred mene i kaj ja onda mogu. Ne mogu potrčati za njim, ne zluša me kada mu kažem da stane. Stalno doživljavam šokove. Ja sad više ne znam da li sam ja reviše u strahu pa to jako tragično i stresno doživljavam ili su svi klinci takvi??? Ali ne mogu se opustiti i pustiti ga i čekati da vidim do kuda će on i da li će stati kad dođe do ruba...
Kako da ga naučim???
apricot izmijenila naslov kako bi bio razumljiviji
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma