Pokazuje rezultate 1 do 12 od 12

Tema: JOGURT TORTA

  1. #1
    HELI

    Početno JOGURT TORTA

    Biskvit:
    3 cijela jaja
    6žl. šećera izmuti i dodaj
    6 žl. brašna
    1/2 praška za pecivo i 3-4 žl. ulja.
    Ispeći i prerezati na pola.

    1/2 litre šlaga izmiksati, 15 dkg šećera izmješati sa 2 jogurta. Otopiti 2 želatine sa 8 žlica hladne vode(prvo izmješaj s vodom i ostavi da se stisne, zatim otopi na laganoj vatri). U otopljenu želatinu dodaj 1 jogurt i konzervu voća po želji.
    Sve skupa pomješati (šlag, želatinu, voće i jogurt sa šećerom)
    Na polovicu biskvita izli kremu pa poklopi s drugom polovicom. Staviti da stoji u hladnjaku barem 2 sata.


    Ja sam inače ovu tortu uvijek radila sa gotovim biskvitima za tortu( tek sam neki dan kupila kalup ), može i sa 3 kore pa se krema podjeli.
    Torta je fenomenalna! Nani može potvrditi

  2. #2
    Davor avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004
    Postovi
    8,984

    Početno

    ah, želatina

  3. #3

    Datum pristupanja
    Dec 2003
    Lokacija
    Rijeka
    Postovi
    885

    Početno

    Jojjj, dobra dobra....ocjena 5!!

  4. #4
    Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004
    Lokacija
    zagreb, istočno od... svega
    Postovi
    32,414

    Početno

    Davore, postoji li nešto što bi zamijenilo želatinu?

  5. #5
    Davor avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004
    Postovi
    8,984

    Početno

    Alga agar-agar, samo je mrvicu kompliciranija od želatine, a sigurno nema priona.
    Osobno se ne pačam u recepte gdje je nešto potrebno želirati. Za zguščivanje koristim puding, škrob ili brašno.
    Uzgred, škrob se može koristiti i "kad djeca zaspu" za suhu masažu

  6. #6
    Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004
    Lokacija
    zagreb, istočno od... svega
    Postovi
    32,414

    Početno

    Škrob i brašno se mogu stavljati u kreme koje se kuhaju - inače od njih nema koristi.
    A za tu algu... vidjet ću kako je mogu iskoristiti.
    Zapravo, pozvat ću tebe da je iskoristiš. A ja ću gledati!

  7. #7
    Davor avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004
    Postovi
    8,984

    Početno

    Nemoj:
    Citiraj Davor prvotno napisa
    Osobno se ne pačam u recepte gdje je nešto potrebno želirati.
    Isto se ne pačam u pohanje - sve sfušam.

  8. #8
    Kristina1 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    167

    Početno

    ( :D ...da vam uletim malo kao padobranac)
    Agar-agar se jako jednostavno koristi - kuha se 5 minuta u tekućini koja se treba stisnuti i pusti se da se ohladi. Sve se stisne super čvrsto. Jedna jušna žlica je dovoljna za 2,5 dcl tekućine. Ja ga kupujem u Encijanu i košta oko 40 kuna vrećica (koliko se sjećam)

  9. #9
    tinkie winkie avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2004
    Lokacija
    ZD
    Postovi
    2,297

    Početno

    Ovo je zaista dobra torta.
    Ja inače koristim nadjev od:
    2 jogurta
    2 slatka vrhnja
    ocijeđene jagode iz kompota (onog od cca 1 kg)
    šećer po želji
    1,5 vrećice želatine (pripremiti po uputi na vrećici)

    A kad nemam volje peći biskvit, ispečem 2 kore lisnatog, pa na jednu izlijem kremu, poklopim drugom, ohladim i režem kao kocke. Supač

  10. #10

    Datum pristupanja
    Jan 2005
    Postovi
    169

    Početno

    ja ne stavljm šećer jer je slatko vrhnje i voće dovoljno slatko.
    ja stavljam svježe voće i ne miksam ga da ostane cijelo ili komadići a ne kaša

  11. #11

    Datum pristupanja
    Jan 2005
    Postovi
    169

    Početno

    ovako je radim: biskvit pa pola kreme bez voća, pa voće ubaciti tako da potone u kremu, ostatak kreme i biskvit gore. ova torta treba odstajati neko vrijeme u hladnjaku, najbolje cijelu noć

  12. #12

    Datum pristupanja
    Jan 2004
    Postovi
    149

    Početno

    i ja radim ovu tortu i to bas danas. Odlicna je! Obično stavim višnje unutra pa je osvježavajuća za ljeto.

Pravila pisanja postova

  • Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •