Pokazuje rezultate 1 do 15 od 15

Tema: Rodiljni - drugih 6 mj. - otac, pa majka

Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno Rodiljni - drugih 6 mj. - otac, pa majka

Imate li iskustva, saznanja je li moguće da se majka, tj. ja vratim na rodiljni dopust nakon što bi mm bio na rodiljnom nekoliko mjeseci, npr. 7. i 8. mj. starosti našeg djeteta?

Gioia avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

To i mene zanima :shock: Ili mama, jednom kad se vrati na posao, više ne može nazad na porodiljni ni pod razno.

vesna72 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Može, po dogovoru.
    Ako otac koristi tri mjeseca, porodiljni se produžuje za dva mjeseca.

S tim da se poslodavca mora obavijestiti najmanje mjesec dana ranije o namjeri korištenja prava.

Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

bok!molim vas dali neko zna da dolazi novi zakon u kojem stoji da ukoliko je otac nezaposleni majka ne moze ostati drugih 6 mj doma s bebom vec otac koji je ionak doma!to sam danas cula pa mi je cudno!to je lako za one koji nisu na prsima!

Superman avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Da ne otvaram novu temu, pitat ću ovdje: ako je otac na roditeljskom dopustu, može li majka u isto vrijeme dobiti bolovanje u slučaju bolesti djeteta?

Osoblje foruma mamma san avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj tinči prvotno napisa Vidi poruku
    bok!molim vas dali neko zna da dolazi novi zakon u kojem stoji da ukoliko je otac nezaposleni majka ne moze ostati drugih 6 mj doma s bebom vec otac koji je ionak doma!to sam danas cula pa mi je cudno!to je lako za one koji nisu na prsima!
    Uvjet za korištenje ovog dopusta je da su roditelji u istom radnopravnom statusu. U ovom slučaju ne bi bili. No, mislim da ne bi trebalo biti problema kod korištenja prava na pauzu za dojenje.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj Superman prvotno napisa Vidi poruku
    Da ne otvaram novu temu, pitat ću ovdje: ako je otac na roditeljskom dopustu, može li majka u isto vrijeme dobiti bolovanje u slučaju bolesti djeteta?
    Na žalost, u ovom slučaju, majka će teško ostvariti bolovanje za njegu bolesnog djeteta.

Boxica avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

Citiraj Superman prvotno napisa Vidi poruku
    Ako je bolesno dijete za koje se koristi porodiljni onda ne može, ali ako se radi o drugom djetetu onda može (rekla nam dokica po nalogu HZZO). Isto vrijedi i u slučaju da majka koristi porodiljni, a tata bi na bolovanje.

Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

pravo na stanku za dojenje!?neznam dali ko uopće koristi to u našem zakonu!znači ako nebudem mogla ostati drugih 6 mj doma onda moram na silo odvajati bebu od dojenja ili ne dojiti pošto mi je radno mjesto kilometrima udaljeno od doma!treba mi bar 45 min do doma!e to ja mrzim u našoj državi!šta s nama majkama?

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Tinči,

najbolji mogući savjet koji ti mogu ove sekunde dati je: dogovori se sa poslodavcem za godišnji odmor odmah nakon rodiljneg dopusta (ili koristi barem 1 mjesec roditeljskog dopusta pa onda godišnji odmor) kako bi prolongirala ostanak uz dijete.
    Tijekom tog razdbolja uvedi dohranu tijekom dana, a dijete će dojiti kad si doma.
    I moj svakako se obrati curama na pdf o dojenju ili dohrani... pomoći će ti sigurno.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj Boxica prvotno napisa Vidi poruku
    Ako je bolesno dijete za koje se koristi porodiljni onda ne može, ali ako se radi o drugom djetetu onda može (rekla nam dokica po nalogu HZZO). Isto vrijedi i u slučaju da majka koristi porodiljni, a tata bi na bolovanje.
    točno da bi po zakonu trebalo.. no, na žalost, praksa je malo izokrenuta.
    Zato sam i napisala da će majka vjerovatno teško ostvariti bolovanje za njegu bolesnog djeteta.

Tincha avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007
    blizu al opet dovoljno daleko od metropole

Početno

tinči možda ne moraš odvikavati bebu od dojenja. Naime, ja koristim stanku za dojenje na način da idem dva sata ranije s posla doma. Treba mi sat vremena do posla pa ni meni nije odgovarala stanka za dojenje usred dana. HZZO ne propisuje koja dva sata ti koristiš, već to dogovaraš s poslodavcem.

Boxica avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

Citiraj mamma san prvotno napisa Vidi poruku
    točno da bi po zakonu trebalo.. no, na žalost, praksa je malo izokrenuta.
    Zato sam i napisala da će majka vjerovatno teško ostvariti bolovanje za njegu bolesnog djeteta.

Mi smo to ostvarili prije dva tjedna. Ja sam na porodiljnom zbog smrti djeteta do 1.3.. Prije dva tjedna mi je E (3,5) završila u zaraznoj zbog rota virusa na dva dana. S obzirom da smo se suprug i ja izmjenjivali u dnevnoj bolnici on je bez problema dobio bolovanje za ta dva dana jer je dokica rekla da moj PD i E bolest nisu povezani. A naša dokica sve radi po PS. Znači samo se mora raditi o drugom djetetu.

Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

nebi ga htjela jos odvojiti od sise,ali radim u dvije smjene.tjedan dana od 7 do 14,a drugi od 13do 20.dali ima koja iskustva?dali je koja radila u smjenama i dojila?

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Citiraj tinči prvotno napisa Vidi poruku
    nebi ga htjela jos odvojiti od sise,ali radim u dvije smjene.tjedan dana od 7 do 14,a drugi od 13do 20.dali ima koja iskustva?dali je koja radila u smjenama i dojila?

A da otiđeš jedan sat kasnije i dođeš jedan sat ranije doma, bi ti to kaj pomoglo, pa da tak složiš s gazdama.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •