Pokazuje rezultate 1 do 11 od 11

Tema: Trudnoća i dojenje

Datum pristupanja
    Apr 2013

Početno Trudnoća i dojenje

Molim sve za savjet.
    Imam bebu staru 5 mjeseci koja doji ali sam sada ponovno trudna. Užasno se osjećam. Nisam planirala ovu trudnoću niti znam kako da se postavim sada. Šta da radim, mogu li izgubiti bebu ako nastavim dojiti i kako da zaštitim oboje?

Vjeverica77 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2009

Početno

Mislim da ne možeš bebu izgubiti zbog dojenja. Na forumu imaš postova forumašica koje su dojile jedno djete, ostale trudne pa nastavile dojiti oboje poslije poroda. to sam slučajno pronašla tražeći info da li se može zatrudniti tokom dojenja. Samo vi uživajte!

Mojca avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2010

Vjeverica77 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2009

Početno

latika avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2010

Početno

ja takodjer imam bebu od 5 mjeseci a sad sam trudna 3 mjeseca, smjela sam je dojiti dok se nisu pojavili hematomi i onda sam zavrsila na terapiji pa sam prestala....znaci ja sam zatrudnila odmah poslije poroda uz iskljucivo dojenje i nakon zaceca mi se smanjila kolicina mlijeka, dali je to dvoje povezano? pisala sam i prije na temi da mlijeka vise nema, odnosno odjednom je pocelo nestajati pa me zanima dali je moguce zato sto sam ostala u drugom stanju?

kli_kli avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Pa jeste latika, trudnoca utice na smanjenje lucenja mleka, iako se moze nastaviti dojiti. Razlicite su reakcije majcinog organizma na trudnocu u smislu laktacije, jer mnogo zavisi i od tkiva dojki, tj. koliko je ustaljano u tome da proizvodi mleko, sto je naravno povezano i sa duzinom dojenja. Tebi je dojenje tek pocelo, i verovatno je zato veca razlika u odnosu na proizvodnju pre trudnoce.
    Tako je drugacije iskljucivo dojiti bebu dok si trudna, i dojiti dete od godinu i po, dve, jer su potrebe za dojenjem i frekvencija dojenja mnogo razlicite u ta dva slucaja.

latika avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2010

Početno

pa i meni je bilo cudno kako to odjednom da se smanjuje mlijeko, prva 2 mjeseca nam je dojenje bila bajka , i kad sam zatrudnila pocela je lagano i nadohrana uz dojenje jer nije bilo dovoljno...znaci moguce da je zbog toga,,,,ako Bog da onda cu ovo dijete sto sada nosim duze dojiti.

monti avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2012

Početno

ja dojim i trudna sam.ali zanima me, ako netko zna, koja je kvaliteta, sastav mlijeka u trudnoći.da li je dovoljno kvalitetno za bebu koja doji?jer spominje se izlučivanje trudničkih hormona u mlijeko-i da li dojenje može izazvati kontakcije maternice i tako ugroziti trudnoću? svašta sam već pročitala glede toga, i zaključila da je sigurno dojiti do 37. tjedna,jer je do tada maternica ne osjetljiva na oksitocin koji se luči.e sad, da li sam u pravu, zato molim vaše mišljenje!

monti avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2012

Početno

p.s. još imam pitanje. moram mirovati, ne strogo, jer sam otvorena-što navodno nije čudno za drugu trudnoću, ali ne smijem ništa teško dizati, saginjati se...., zbog čega sam u nemogućoj situaciji (no to je i druga tema), pa me zanima da li je ok da i dalje dojim?da se ne počnem, ipak,dalje otvarati? hvala!!

artep avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

off topic
    kako ste znale da ste trudne ako ste dojile?
    Mislim , hmm osim ako niste planirale ali mislim da niste tako rano...čisto zanima me koji su simptomi..možda se nađem negdje
    Posljednje uređivanje od artep : 14.06.2013. at 13:37

monti avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2012

Početno

Citiraj artep prvotno napisa Vidi poruku
    off topic
    kako ste znale da ste trudne ako ste dojile?
    Mislim , hmm osim ako niste planirale ali mislim da niste tako rano...čisto zanima me koji su simptomi..možda se nađem negdje
    ja sam znala jer mi je izostala menstruacija.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •