Stranica 2 od 2 PrviPrvi 12
Pokazuje rezultate 51 do 62 od 62

Tema: razmak između dojenja

Osoblje foruma BusyBee avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Cure, djeca do 6 tjedana bi morala imati 3-4 stolice dnevno. Mogu imati manje ili, iznimno, poneko dijete, svako nekoliko dana, ali tada je nuzno potrebno provjeriti dobiva li dijete uredno na tezini.
    Mislim, sve je to Laumi napisala, ali kao da ne vjerujete ili ne cujete.

Ketty , ovo je odlican dobitak na tezini!
    Posljednje uređivanje od apricot : 17.06.2013. at 20:47

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj ketty3 prvotno napisa Vidi poruku
    A ako je stolica pokazatelj dal jede dovoljni jel znas onda mozda zasto nece na bocicu jest ni moje mlijeko a ni dohranu.
    Ne kuzim ovo.

Ostalo je objasnjeno.

matahari avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2010

Početno

Citiraj laumi prvotno napisa Vidi poruku
    matahari, nije poanta u tome da se stolica izazove pošto poto
    radi se o tome da je nedovoljan broj stolica kod djeteta mlađeg od 6 tjedana indikator toga da dijete možda ne jede dovoljno
    zato treba provjeriti prirast na težini i u slučaju potrebe (ako dijete nije dobilo dovoljno) poraditi na tehnici dojenja i učestalosti podoja

nakon 6. tjedna starosti stolice postaju rjeđe i tolerira se neimanje stolice (kod dojenog djeteta) do nekih 10-14 dana
    Prirast tezine je uredan. Radi se o iskljucivo dojenom djetetu. Prvi mjesec je dobio 950 gr, drugi mjesec 1800. Savjet o konzumaciji soka dobila je od pedijatra.

Osoblje foruma laumi avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Citiraj BusyBee prvotno napisa Vidi poruku

Cure, djeca do 6 tjedana bi morala imati 3-4 stolice dnevno. Mogu imati manje ili, iznimno, poneko dijete, svako nekoliko dana, ali tada je nuzno potrebno provjeriti dobiva li dijete uredno na tezini.
    Mislim, sve je to Laumi napisala, ali kao da ne vjerujete ili ne cujete.

dijete do 6 tjedana starosti trebalo bi imari 3-4 stolice dnevno
    ne trebaju biti obilne
    već se mrlja veličine kovanice od 5 kn računa kao stolica

postoje i iznimke, kao što je Busy Bee napisala, ali onda treba provjeriti djetetovo napredovanje na težini

ketty, ni ja nisam razumjela tvoje pitanje

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Citiraj matahari prvotno napisa Vidi poruku
    Prirast tezine je uredan. Radi se o iskljucivo dojenom djetetu. Prvi mjesec je dobio 950 gr, drugi mjesec 1800. Savjet o konzumaciji soka dobila je od pedijatra.
    ovo dijete je super dobilo na težini
    neko drugo dijete možda ne dobiva dovoljno i onda treba raditi na tome da se popravi tehnika dojenja. jer nedovoljan broj stolica u prvih 6 tjedana života najčešće znači da dijete nije u organizam unijelo dovoljno mlijeka

što se tiče savjeta o dodavanju soka, pedijatar se očito ne drži preporuke Svjetske zdravstvene organizacije da prije 6 mjeseci djetetu ne treba ništa osim majčinog mlijeka. i eventualno lijekova ako je bolesno.

matahari avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2010

Početno

Nisi me shvatila. Pedijatar je mami djecaka savjetovao da popije sok, ne da ga da djetetu.
    Imaju super pedijatra, inace oca petero maloljetne djece.
    Savjete uglavnom daje iz iskustva.

Citiraj laumi prvotno napisa Vidi poruku
    ovo dijete je super dobilo na težini
    neko drugo dijete možda ne dobiva dovoljno i onda treba raditi na tome da se popravi tehnika dojenja. jer nedovoljan broj stolica u prvih 6 tjedana života najčešće znači da dijete nije u organizam unijelo dovoljno mlijeka

što se tiče savjeta o dodavanju soka, pedijatar se očito ne drži preporuke Svjetske zdravstvene organizacije da prije 6 mjeseci djetetu ne treba ništa osim majčinog mlijeka. i eventualno lijekova ako je bolesno.

Datum pristupanja
    Jun 2013

Početno

Pitanje je bilo da ako je dijete gladno i ako kad ju dojim ne popije dovoljno mlijeka zasto mi onda nije htjela jest na bocicu?kad sam joj dala bocicu samo ju je pljuvala a na cici uziva i cujem ju da guta a i dobila je na kilazi.jedino me mucilo to sta nema stolicu svaki dan.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Nitko nije rekao da je ona gladna.
    Samo da treba provjeriti dobiva li uredno na težini (jer je mogla stagnirati, npr.) jer djeca do 6 tjedana MORAJU kakati svaki dan, a ako ne kakaju, što je odstupanje od uobičajenog, treba ih izvagati da se uvjerimo da ipak dobivaju na težini.

S druge strane, kao što će neka totalno sita djeca sisati (sisu, bocu) bez obzira jesu li gladna ili ne (pa nakon toga bljuckati ili povraćati višak), tako druga djeca neće jesti preko osjećaja sitosti, a treća će teškom mukom ikad prihvatiti bočicu.
    Djeca su različita.
    Posljednje uređivanje od BusyBee : 17.06.2013. at 23:05

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Citiraj matahari prvotno napisa Vidi poruku
    Nisi me shvatila. Pedijatar je mami djecaka savjetovao da popije sok, ne da ga da djetetu.
    Imaju super pedijatra, inace oca petero maloljetne djece.
    Savjete uglavnom daje iz iskustva.
    a, onda sve 5

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Matahari,
    nije važno koliko djece ima pedijatar, niti to što on u najboljoj namjeri daje savjete (a većina ih s najboljom namjerom to radi), ako nije informiran o najnovijim saznanjima i postupcima koji ne ugrožavaju dojenje i idu u prilog tome da se dojenje uspješno održi usprkos eventualnim poteškoćama.

Odličan je savjet da mama popije sok (jer mame moraju imati osjećaj da nešto rade, nečim doprinose da pomognu djetetu), ali nije ok informacija da dijete mlađe od 6 tjedana smije nemati stolicu svaki dan, a da se usput ne provjeri dobiva li uredno na težini.

matahari avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2010

Početno

Ponavljam se, ali opet cu...
    Sok je trebala popiti mama kako bi potaknula djetetovu probavu, ne dijete.
    Dijete je samo i iskljucivo dojeno, gore sam navela prirast tezine.
    Ja nisam dijelila apsolutno nikakve savjete o probavi, jer za njih nisam dovoljno kompetentna.

Citiraj BusyBee prvotno napisa Vidi poruku
    Matahari,
    nije važno koliko djece ima pedijatar, niti to što on u najboljoj namjeri daje savjete (a većina ih s najboljom namjerom to radi), ako nije informiran o najnovijim saznanjima i postupcima koji ne ugrožavaju dojenje i idu u prilog tome da se dojenje uspješno održi usprkos eventualnim poteškoćama.

Odličan je savjet da mama popije sok (jer mame moraju imati osjećaj da nešto rade, nečim doprinose da pomognu djetetu), ali nije ok informacija da dijete mlađe od 6 tjedana smije nemati stolicu svaki dan, a da se usput ne provjeri dobiva li uredno na težini.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ja sam te odmah skužila što si napisala vezano uz sok.
    Ali si napisala i ovo:
    Od prijateljice maleni od rodjenja ima "problema" s probavom, zna ne imati stolicu do 10 dana. Ona tad popije sok od marelice i to ga onda "protjera". Doji ga.
    Eto, ako si voljna pokusati...
    Laumi i ja se referiramo na to da kad dijete mlađe od 6 tjedana ne kaka redovito, 3-4 puta dnevno, a ima uredan broj mokrih pelena 5-8 ovisno o vrsti pelena), prvo što treba napraviti jest utvrditi dobiva li dijete ipak dovoljno na težini.
    Ako ne dobiva dovoljno, treba proučiti tehniku dojenja i navike dojenja i korigirati što treba. Ne samo piti sok/kompot.
    Ako dobiva dovoljno, s te strane je sve ok, mama slobodno može piti kompot od šljiva, jesti suhe šljive, piti sok od marelica, kako bi indirektno potaknula djetetovu probavu.
    Posljednje uređivanje od BusyBee : 18.06.2013. at 12:53

Stranica 2 od 2 PrviPrvi 12

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •