Citiraj ketty3 prvotno napisa Vidi poruku
Lijepi pozdrav svima!imam pitanje.imam bebu koja je stara 25 dana.puno sam citala vasa iskustva sa dojenjem i znam da treba minimalno 2 mjeseca da uskladimo ritam a ja umam jaku zelju za sto duze dojenje a moj problem je taj da mi nemamo period od sat vremena izmedu podoja nego smo konstantno na cici ako uspijem pol sata u komadu da odspava bez sike to je super i jos nesto ne kaka mi svaki dan nego svaku 4 ili 5 dali je to normalno?jedan dan sam joj probals dat dohranu jer sam mislils da je gladna al ju nije htjela i sretna sam sta nece bocicu al me muci sto ne kaka svaki dan a jos nema ni mjesec dana.ako mi neko moze rec nesto u vezi toga da se ne brinem ako nema razloga za brigu.hvala unaprijed
Dobro došla na forum!

Možeš li mi odgovoriti na nekoliko pitanja:

1) s kojom težinom je dijete rođeno? koja je bila najmanja težina?

2) da li je u međuvremenu izvagana?

3) je li vas nakon dolaska iz rodilišta posjetila patronažna sestra? ako je, da li je vidjela kako dojite i je li komentirala kako beba hvata dojku?

4) koliko mokrih pelena imate u 24 sata?

5) koliko često dojiš (od početka jednog podoja do početka drugog)? dojiš li prema nekom rasporedu ili kad god dijete želi?

6) ograničavaš li podoje (vremenski)?

7) daješ li u jednom podoju jednu dojku ili obje?

8) kako se dijete ponaša kad je na dojci - primjećuješ li gutanje, koliko dugo dijete aktivno siše (vuče i guta)? je li uspavana na dojci?

9) da li je imala žuticu?

za sada ću ti samo napisati da je normalno da ovako mala beba želi stalno biti na dojci budući da je dojka puno više od izvora hrane, ona bebama daje sigurnost i utjehu.
osim toga, majčino mlijeko je lako probaljivo pa dosta djece ima potrebu često sisati.

dijete do 6. tjedna starosti trebalo bi imati minimalno 5-6 mokrih i 3-4 pokakanih pelena (stolica bi trebala biti barem veličine kovanice od 5 kn) u 24 sata.

evo, toliko za početak, znat ću ti više reći kad odgovoriš na pitanja.