Pokazuje rezultate 1 do 30 od 30

Tema: dva jaja za doručak... hm...

sorciere avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno dva jaja za doručak... hm...

http://dnevnik.hr/naslovnica/vijesti...0605_18514.php

Dva jaja za doručak pomažu kod mršavljenja

Dva jaja za doručak pomažu ženama brže smršavjeti tijekom dijete, ali i da imaju više energije od onih koje ujutro jedu niskokaloričnu hranu.

Studija američkog sveučilišta u Louisiani potvrdila je prijašnja otkrića obavljena na Američkom koledžu za prehranu prema kojima se ljudi koji za doručak jedu jaja osjećaju zadovoljnijima i tijekom dana jedu manje kalorija, no znanstvenici su ipak bili začuđeni rezultatima novog istraživanja.

Studija je pokazala da se kilogrami gube mnogo brže čak i onda kad je sva ostala prehrana jednaka. Konkretno, utvrđeno je da su žene koje su imale višak kilograma i u sklopu dijete jele dva jaja za doručak barem pet dana u tjednu tijekom osam tjedana smršavjele 65 posto više od onih koje su jele doručak s malo kalorija.

No imale su i dvostruko veći uspjeh u smanjivanju obujma struka.

Također, sve su žene tvrdile kako imaju puno energije i općenito se sjajno osjećaju. Znanstvenicima nije ostalo ništa drugo nego zaključiti kako jaja pomažu u mršavljenju, a zdravim ljudima da ostanu zdravi.
    Zdravi ljudi mogu slobodno jesti jaja bez ikakvog straha od oboljenja srca ako pritom prakticiraju dijetu s malom količinom masti. Također je utvrđeno da jaja imaju ulogu pri opskrbljivanju tijela kolinom, vrlo važnim sastojkom, koji najčešće nedostaje u modernoj prehrani. Kolin je poznat prema svojem pozitivnom utjecaju na razvoj mozga u djeteta i poboljšanja pamćenja

Poslid avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ja ću probati pa javim

Osoblje foruma ivarica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ja sam lani bila glupa pa probala s tim, jaje mi nije moglo vec treci dan spuznuti niz grlo od gadosti i nagona za povracanjem

frendica mi je s tom dijetom (jaja i narance) smrsavila valjda 12 kila u mjesec dva, njen brat 20 u dva mjeseca, sve skupa jako nezdravo i nikako za preporuku

inace, svi ovi silni topici o nezdravim dijetama i podrska tome skroz su mi u kontradikciji s nazivom podforuma, sto kazu moderatorice?

aries24 avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

ja upravo pojela

Sun avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

Citiraj ivarica prvotno napisa
    inace, svi ovi silni topici o nezdravim dijetama i podrska tome skroz su mi u kontradikciji s nazivom podforuma, sto kazu moderatorice?
    nisam moderatorica al se skroz slažem i glasam za micanje toga

Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

eh...teško li se nama ženama navuć na ono u čemu se spominje dijeta, smanjivanje obujma i mršavljenje

snoopygirl avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

Uh, a ja ih nebi mogla pojest ujutro da znam da ću kilo po danu gubit

Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

nace, svi ovi silni topici o nezdravim dijetama i podrska tome skroz su mi u kontradikciji s nazivom podforuma, sto kazu moderatorice?
    zašto bi ovo bilo nezdrava dijeta ? :?

pa lijepo piše

općenito se sjajno osjećaju. Znanstvenicima nije ostalo ništa drugo nego zaključiti kako jaja pomažu u mršavljenju, a zdravim ljudima da ostanu zdravi.
    Zdravi ljudi mogu slobodno jesti jaja bez ikakvog straha od oboljenja srca ako pritom prakticiraju dijetu s malom količinom masti.

i kolko sam ja shvatila ne jedu se samo jaja

sorciere avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj Sun prvotno napisa
    i ja isto tako.

Strobery Shortcake avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Je li samo jaja, il može i jedna veća bijela kifla namazana majonezom i dva lista žutog sira?

summer avatar
    Datum pristupanja
    May 2005

Početno

Citiraj sorciere prvotno napisa
    Citiraj Sun prvotno napisa
    i ja isto tako.
    Gdje da pocnem?

Prvo, silni topici... Koji su to silni? Ja vidim dva na prvoj strani koji idu u nastavcima jer su ljudi ocito zainteresirani te ovaj koji je otvorila forumasica koja ujedno glasa protiv otvaranja takvih topica.

Drugo, jeste vi nutricionistice pa cete odrediti sto je nezdravo? Montignac nije dijeta nego princip prehrane, a moj tata je na UNu skinuo 12 kg plus poviseni secer i masnocu u krvi te pojeo voca vise nego u zivotu. Tko voli, nek izvoli. Nitko vas na njih ne tjera (ni na dijete, a ni na topice).

A jaja za dorucak mi ne pasu, vise volim kontinentalnu verziju, a poznato je da bi dorucak trebao biti 'jaci' obrok. Kako ono ide - svako jutro jedno jaje, organizmu snagu daje (dva valjda duplo)

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

mislim da sa svojim iskustvom na forumu mogu reci da nikad nije bilo toliko podrske NEZDRAVIM DIJETAMA na ovom forumu koliko u zadnjih godinu dana
    tebi su to svega dva topika ali meni je to 13 stranica na jednom, 13 stranica na drugom vs npr 2 posta na topiku aerobik ili 4 posta na topiku teretana.
    ali nije to problem ovog foruma nego problem uopce.
    ne mogu sjest na kavu da ne cujem andijeta, ne mogu doc na forum da mi ne iskoce jaja. i ja sama pijem neki sugavi caj za mrsavljenje i vjezbam samo kapcima ali mogu se samo sramit toga a ne prodavat okolo ko zdravo.

a odgovarati na primjedbe sa preskoci, ili jesi li nutricionistica na ovom forumu? ma daj.

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Te su dijete šok za organizam i kao takve nisu zdrave.
    Jedino bi se za kompletnu promjenu u načinu ishrane u kombinaciji sa što više kretanja moglo reći da je zdrava-a sve ove dijete-UN,Montignac,Atkins....Bože sačuvaj.

I ta famozna UN dijeta...kao da se gubitkom kila na toj dijeti rješava problem...evo gledam kolegicu s posla kao živi primjer:
    tri mjeseca bila je na toj dijeti stavrno disciplinirano:izgubila je 25 kila.
    Sad je dijeta gotova i vratila se normalnom načinu ishrane(pazite,ne prežderavanju!!),na primjer umjesto voća za doručak je pojela jedan krosasan ko i svi mi ostali...međutim ona se deblja naočigled-raste ko buhtla jadna-imam osjećaj da je u tjedan dana dobila 10 kila.

I nitko me ne može uvjeriti da su takvi šokovi zdravi.
    Bolje je godinu dana pripaziti na način ishrane i generalno ga promijeniti nego tražiti instant rješenja koja nam uništavaju organizam. :/

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

ne mogu doc na forum da mi ne iskoce jaja

stvarno svi su opsjednuti dijetama i staro i mlado i muško i žensko i moji đaci......

da ih vidiš kako zbrajaju kalorije
    [/i]

Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

ne kažem ništa.
    samo sam ljubomorna na one koji uspijevaju skinuti kile.

ne mogu nikako uspostaviti korelaciju štetnosti nezdravih dijeta i psihoza koje izazivaju suvišni kilogrami: jednom mi preteže jedno, jednom drugo :/

ostavila bih nedijetu i montija, mislim da je važna podrška koju cure pružaju jedna drugoj.
    ali molim da se ne otvaraju novi topici.
    s jajima ili bez njih...

Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

da ih vidiš kako zbrajaju kalorije
    Bar znaš o čemu da smišljaš zadatke...
    Meni su inače te beskonačne liste, podrške i sl. malo hm... na razini puberteta, moram priznat. Ali nije loše da postoji mjesto za razmjenu iskustva. Nisu to neke ekstremne dijete, iako meni un nije simpatična, a i Monti ima nekih čudnih "kvaka" tipa riblje ulje koje se, ako se dobro sjećam, nekad davno uzimalo za "jačanje"... ali eto, svaki mjesec se objavi neko epohalno medicinsko otkriće, a ako malo prolistate stare vijesti, naći ćete dijametralno suprotnu vijest par mjeseci prije...

sorciere avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj apricot prvotno napisa
    ali molim da se ne otvaraju novi topici.
    s jajima ili bez njih...
    apri....

nisi valjda ovaj tekst shvatila kao preporuku? :?

daj probaj pojesti 14 PEČENIH jaja u tjedan dana... ja bi riknula...
    meni je ovo bila ilustracija kojekakvih "znanstvenih" istraživanja na temu dijeta... izdvojit ću rečenicu koja me :shock: :

Znanstvenicima nije ostalo ništa drugo nego zaključiti kako jaja pomažu u mršavljenju, a zdravim ljudima da ostanu zdravi.

dakle - oni su samo "zaključili" - jer očito nisu našli znanstvenu potvrdu...
    uostalom - nitko nije naveo kakvi su to "znanstvenici"...

naravno da su žene smršavile... pa kome se ne bi gadila hrana nakon tih silnih jaja!?

osim toga - što znači riječ - "ženama"?

kojim ženama?
    koliko ih je bilo?
    koje dobi?
    koje težine?
    kakvog načina života?

itd...

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Ja odmah shvatila kao ironiju-zbog onog...hm

(a i znam što sorci misli o dijetama)

summer avatar
    Datum pristupanja
    May 2005

Početno

Mene uvijek ljuti sto ispadnem neki gorljivi branitelj dijeta, ja koja sam u zivotu izdrzala par dana Zone i par mjeseci ne bas ispravnog Montignaca i nista vise. I imam izrazito lose misljenje o dijetama kao instant rjesenjima. I biserima gdje svaki dan jedes jednu te istu namirnicu do besvijesti, i cajevima i prascima i tableticama... Ali genijalna recenica - promijeniti princip prehrane - sto bi trebala znaciti? Izbaciti mozda slatko, zamijeniti bijelu tjesteninu, brasno, rizu integralnom, piti puno vode, a malo sokova, gaziranog i slicno... Jesti puno voca, povrca, orijentirati se na kuhano umjesto pecenog i pohanog? Ne preskakati obroke, ne jesti kasno navecer? Oprostite, ali se meni sve to cine zdravi savjeti.

Pa ih je eto u ovom slucaju neki sposobni barba upakirao u neka pravila, napisao i znanstveno objasnjenje kojemu ja kao laik ne nalazim manu, i meni se to svidjelo i odlucila sam pokusati to pratiti. Ocigledno sama nemam dovoljno discipline jer kad ja 'jedem sve, ali umjereno', onda jedem sve, po meni umjereno, ali po vagi ocito ne. Ne debljam se, ali ni ne mrsavim. Dakle nekakva pomoc/mjera/ogranicenje mi treba ako to zelim postici. I zelim ici polako, trajno, ne zelim shokove za organizam i slicno. I hodam, i vjezbam uz to. I eto barba predlaze da jedem odredjene omjere namirnica (Zona) ili hranu ispod odredjenog GI (Montignac). OK, prihvacam. Izbacila sam par stvari, neke ni prije nisam jela. Drugacije ih kombiniram. Nekad 'zgrijesim', s gustom. Pa opet nastavljam, jer nisam gladna, jedem raznoliko, zdrave stvari, napokon sam izbacila litre gaziranog, pijem omrazenu mi vodu... i polako mrsavim. Zadovoljna. I sad se nadje par forumasica koje ce mi odmah nabiti na nos da se ja hranim nezdravo, da sam potpala pod histeriju, sektu, ja ne razmisljam, ja shokiram svoj jadni organizam, bla-bla. Ja samo trebam promijeniti princip prehrane. Po meni, ja to upravo i radim. Ne kusam juhu od kupusa ili tone grapefruita svaki dan. Upravo razmisljanjem i citanjem sam i dosla to tog principa. Hranim se zdravije no ikad u zivotu. Znaju li uopce o cemu govore, pitam se ja?

Apri, hvala sto nam ostavljas mjesto za potporu.

AdioMare avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Summer, imaš moju podršku u svakoj rečenici.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

prvo, za apri i mamaziku

znate one scene iz filmova strave kad se okrenes zadnjem prezivjelom, a onda skuzis da je i on svemirac

summer, i ja se osjecam isto ko ti, dovela si me u situaciju da napadam nesto sto mi se ne da napadati :/
    dogodine ce ionako izaci nova knjiga. sa jos zdravijom dijetom. uh koji oksimoron.

Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

mah, ja sam svakako iz filmova strave!
    i užasa

Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

Evo da se javim i u svezi jaja za doručak.
    Taj se doručak jede na South Beach dijeti od doktora A. Agatstona na kojoj sam bila nekoliko puta i imam samo riječi pohvale i nimalo nije nezdravo.
    Jaja se jedu jedno ili dva kom. Ili još bolje tko može naći zamjenska jaja.
    Jaja se pripremaju kao omlet tako da se malo razrijede s mlijekom i doda se povrće, prvi dan s mahunama, drugi dan s špinatom i sirom, pečenim paprikama, šunkom...salatom...samo bez kruha, postoji cijela kuharica s receptima tako da se svaki dan jede drugo, takav doručak se jede samo 2 tjedna nakon čega se prelazi na doručak s žitaricama i zdravim ugljikohidratima. U ta 2 tjedna izgubi se od 3-6 kg s tim da se pridržava i ostalog načina prehrane ja sam izgubila 2 kg nakon čega sam počela jesti normalno ali bez želje za nezdravim ugljikohidratima i u par takvih navrata dijete izgubila sam oko 10 kg koji se više nikad nisu vratili, a od tada je prošlo godinu dana.
    Meni je takav doručak strašno ukusan i vrlo zasitan tako da ga i danas jedem iako nisam na dijeti, od jaja se pravi omlet koji ja radim od samo jednog jaja, a količinu povećam s dodatkom mlijeka i malčice integralnog brašna s dodatkom spomenutog povrća, a peče se na teflonskoj tavi s par kapi ekstra djevičanskog maslinovog ulja.
    E, sad tko mi može raći da taj doručak nije zdrav ili je zdraviji neki namaz na kruh?
    Usporedbe radi, kad pojedem puno integralnog kruha s nekim namazom od sira za doručak, za nekih 2 sata sam gladna kao da cijeli dan nisam jela, a kad pojedem South Beach doručak, gladi nema, a energije ima. U čemu je kvaka, pročitajte knjigu spomenutog autora jer nemam vremene oobjašnjavat...

Leina mama avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Nikad nisam bila na dijeti, niti mislim da ću biti, iako sam i više nego nezadovoljna svojom težinom.
    Ali, željela bih vam reći jednu situaciju: MM je zbog zdravlja i prijetećeg gihta morao smršaviti, i smršavio je - 30 kg u 6 mjeseci. Svi su se čudili i pitali - kako? Ja bih krenula pričati - izbacio je svinjetinu, kožice sa svih vrsta mesa, dimljeno meso, počeo jesti puno više ribe, voća, povrća, kuhano a ne pečeno... i svi bi klimali glavom i slagali se (već bih im vidjela u očima kako su si slagali dijetu koju će sad i oni provesti) - i onda bih ja završila: "I TRČAO JE 5 KM SVAKI DAN" ... I tu bi nastao tajac i :shock: Isti tren svi su odustajali od praćenja njegove dijete.
    A upravo je u tome i bila kvaka - ne bi on smršavio ni upola toliko da je samo pazio na prehranu. Trčanje ga je izvuklo!
    I što je najvažnije - to je bilo prije 4 godine, više ne trči (nema vremena kao tada), ne hrani se niti upola tako zdravo, ali - KILE MU SE NISU VRATILE.
    Mislim da za zdravo mršavljenje treba puno više truda nego što ga zahtjeva pečenja jaja ili gutanje tabletica.

Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

Mislim da za zdravo mršavljenje treba puno više truda nego što ga zahtjeva pe?enja jaja ili gutanje tabletica
    .

Pa naravno. Nije kvaka u jajima već u glikemijskom indeksu pojedine namirnice koja se konzumira, jaja su samo primjer dorucka, oni ne rješavaju sve. Ali se sve postiže trudom i odricanjem
    Kvaka je samo u brzom trošenju kalorija, netko to može postici sportom, a netko tko se iz zdrastvenih razloga ne smije baviti nikakvim sportom, pribjegava dijeti složenom od namirnica ciji kemijski sastav uzrokuje brže trošenje kalorija,( koje brže odlaze u energiju) a sve bez gladovanja.
    Pozdrav!

Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Citiraj ronin prvotno napisa

evo gledam kolegicu s posla kao živi primjer:
    tri mjeseca bila je na toj dijeti stavrno disciplinirano:izgubila je 25 kila.
    Sad je dijeta gotova i vratila se normalnom načinu ishrane(pazite,ne prežderavanju!!),na primjer umjesto voća za doručak je pojela jedan krosasan ko i svi mi ostali...međutim ona se deblja naočigled-raste ko buhtla jadna-imam osjećaj da je u tjedan dana dobila 10 kila.
    joooj kako volim te ljude koji misle da par tjedana na dijeti i kilogrami bye bye forever
    može dijeta ali nakon nje pravilna ishrana.

imam i ja frendicu koja zbilja ima problem s kilažom. i onda skine po 20 kg, sva sretna zadovoljna. i par dana poslije vidim ju u pekari kako se "išla nagraditi". i opet sve po starom. ne ide to tako.

e sad u vezi kolegice od ronin... imam ja i bratića, zagriženi sportaš. hrani se zdravo (zbog kondicije duha i tijela, a ne mršavljenja), stalno je fizički aktivan a opet neće pojesti kroasan za doručak. ti "ostali" koji ga jedu ili su Bogom-dano-vitki ili su se pomirili sa kilama. voće je zdravije, i točka. nijedna dijeta to ne mora tvrditi.
    taj moj bratić, koji se zbog zdravlja tako hrani, neće pojesti kilu kruha, niti dati prednost pečenom nad kuhanim (mesom, povrćem...), niti bogme pojesti 'samo jednu' čokoladicu. to je zdrava prehrana. a ne vidim onda ni što je loše u jednom jaju više za doručak, ili primjerice montignacu..? :?

(primjer nezdrave dijete moja je jedna druga prijateljica, kojoj je cijeli dnevni meni stao u jedan obrok na vodu kuhane nezačinjene riže. naravno da je završila u bolnici. i naravno da se još dugo liječila od anoreksije...)

iridana2666 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2004

Početno

Sad me uhvatio smijeh kada sam vidjela ovu temu
    Ja cijeli život, uistinu otkad znam za sebe, svako jutro pojedem jedno do dva jaja, natašte, meko kuhana i nikad u životu nisam bila na dijeti niti ikad imala problema sa kilogramima, celulitom i sl, niti nakon 2 poroda. U trudnoći mii je doktor zabranio meko kuhana jaja, ali to što sam jela kad sam bila kući dok on nije znao naravno - svaki dan - jaja !
    Priče o kolesterolu su čista glupost jer bi onda sada cijela moja familija ležala u bolnici . Moj brat svaki dan pojede najmanje 4-5 jaja i nema problema sa zdravljem niti težinom - 190cm/85 kg.
    Dakle sorciere, hvala ti što si potvrdila ono što ja stalno tvrdim ljudima kada im kažem da svaki dan pojedem jaje ili dva.

suzyem avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Evo, sestra od MM svako jutro, godinama, al baš svako jutro, dolazi u 10 sati kući na marendu i svaki dan jede dva jaja s pršutom! Kaže da ih jednostavno obožava! Ima samo 55 kg a visoka je negdje 170, rodila dvoje djece!

sorciere avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

poanta je u tome - da ne može SVATKO jesti dva jaja... netko ne može ni jedno...

ja npr. pojedem dva jaja tjedno, po mogućnosti kuhana... od ostalog mi vrisne želudac.

AdioMare avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Evo, ja baš danas pojela dva pečena jaja, drugi puta u prvih 6 mjeseci 2007. Ovaj me topic podsjetio doma na jaja

Slijedeća dva vjerojatno oko Božića. 8)

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •