-
Evo da se javim i u svezi jaja za doručak.
Taj se doručak jede na South Beach dijeti od doktora A. Agatstona na kojoj sam bila nekoliko puta i imam samo riječi pohvale i nimalo nije nezdravo.
Jaja se jedu jedno ili dva kom. Ili još bolje tko može naći zamjenska jaja.
Jaja se pripremaju kao omlet tako da se malo razrijede s mlijekom i doda se povrće, prvi dan s mahunama, drugi dan s špinatom i sirom, pečenim paprikama, šunkom...salatom...samo bez kruha, postoji cijela kuharica s receptima tako da se svaki dan jede drugo, takav doručak se jede samo 2 tjedna nakon čega se prelazi na doručak s žitaricama i zdravim ugljikohidratima. U ta 2 tjedna izgubi se od 3-6 kg s tim da se pridržava i ostalog načina prehrane ja sam izgubila 2 kg nakon čega sam počela jesti normalno ali bez želje za nezdravim ugljikohidratima i u par takvih navrata dijete izgubila sam oko 10 kg koji se više nikad nisu vratili, a od tada je prošlo godinu dana.
Meni je takav doručak strašno ukusan i vrlo zasitan tako da ga i danas jedem iako nisam na dijeti, od jaja se pravi omlet koji ja radim od samo jednog jaja, a količinu povećam s dodatkom mlijeka i malčice integralnog brašna s dodatkom spomenutog povrća, a peče se na teflonskoj tavi s par kapi ekstra djevičanskog maslinovog ulja.
E, sad tko mi može raći da taj doručak nije zdrav ili je zdraviji neki namaz na kruh?
Usporedbe radi, kad pojedem puno integralnog kruha s nekim namazom od sira za doručak, za nekih 2 sata sam gladna kao da cijeli dan nisam jela, a kad pojedem South Beach doručak, gladi nema, a energije ima. U čemu je kvaka, pročitajte knjigu spomenutog autora jer nemam vremene oobjašnjavat...
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma