Pokazuje rezultate 1 do 33 od 33

Tema: klokanica i beba od 2 mjeseca! prerano?

Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno klokanica i beba od 2 mjeseca! prerano?

dali je prerano nositi bebu od 2 mjeseca u klokanici ,drage moje kakva su vaša iskustva?

Osoblje foruma Lutonjica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ja margitu u marami i slingu nosim od njenog 7. dana

za klokanicu ne znam, svaka ima svoje upute i tamo bi trebalo pisati od kad do kad se dijete smije u njoj nositi

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

e da, a zaru smo, prije nego što smo kupili maramu, nosili u klokanici od njenih mjesec dana

Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

meni su marame slatke samo da nisu komplicirane za vezanje? a ortoped nam je rekao da bebe tek nakon tri mj.smiju u marame,klokanice itd..zbog glavice, jer im zna naglo pasti ,ne drže je još najbolje..

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

marama i sling se, kod malih beba, vežu tako da bebi drže glavu i ne može joj nikako pasti
    klokanice uglavnom imaju ili neke umetke ili čvrste dodatke koji drže glavu

također, neki ortopedi čak toplo preporučuju marame za male bebe, jer se one vežu tako da drže nogice široko, kao široko povijanje

Engls avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Još uvijek mi nije jasno kako nekom može biti komplicirano zavezati križ naprijed,kriš natrag i povezati oko struka naprijed čvor?! Probaš 2x i poslije ju možeš u polusnu povezati!
    Stvar dobe volje!

LeaB avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Dobili smo maramu danas! Svekrva nam je kupila u Kamarisu. Na moj prijedlog. Baš sam zadovoljna. Imamo i kolica no ne sumljam da će stajati neiskorištena. Sjetim se ruku i leđa koja otpadaju kad se bebe žele nosati...

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

baš me neki dan zaustavila nečija svekrva i pitala gdje sam kupila maramu

Shiwy avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

Baš sam bila u Kamarisu neki dan. Te marame su užasno ružne, ne bi tu krpetinu stavila na sebe...kakav je to uzorak?!?! ko kauč od moje bake star 100 godina...

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

kao prvo, ne vidim smisao tvog posta :?
    kao drugo, kamaris nije jedini proizvođač i prodavač marama ni u svijetu, ni u hrvatskoj, a bogme niti u zagrebu

ms. ivy avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

shiwy, ni ja ne kužim što si htjela reći. :shock:

pa nitko te ne tjera da kupiš kamarisovu ili bilo koju drugu maramu, a sad bar ima izbora...

lina čokolina, u marami je bebina glavica fiksirana pa je možeš nositi od rođenja.

emarink avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

a ja sam kupila baš kamarisovu maramu prošli tjedan u žuto narandžastoj boji. meni je predivna i uopće ne sliči na nikakvu krpetinu. jedino mislim da će mi za ljeto biti malo predebela ali kad ju svežem na dupli križni je sasvim ok. još mi jedino nije jasno kako bih mogla dojiti u toj marami. ima neko pametan savjet?

emarink avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

i da, znala sam da sam htjela još nešto reći. meni je ortoped rekao da klokanice i marame mogu od 2,5 mjeseca pa sam ju točno s toliko počela nosati u marami. nevjerovatno kako uživa, kao da pada u nekakav trans. susjedi se svaki put smiju kad iziđemo van kako ima otvorena usta :D sunce moje malo

tomita avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Citiraj emarink prvotno napisa
    ...još mi jedino nije jasno kako bih mogla dojiti u toj marami. ima neko pametan savjet?
    Ja mog sina dojim u dvostrukom križnom bez problema, samo malo otpustim krakove marame dok mu glavica nije u razini sa sikom i to je to. To mi je super jer ga mogu dojiti u hodu. Doduše ja imam male sike, ne znam kako bi to bilo s velikima? Eto, to je moj savjet, a jel pametan...

ornela_m avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

Citiraj tomita prvotno napisa
    ...
    Ja mog sina dojim u dvostrukom križnom bez problema, samo malo otpustim krakove marame dok mu glavica nije u razini sa sikom i to je to. To mi je super jer ga mogu dojiti u hodu. Doduše ja imam male sike, ne znam kako bi to bilo s velikima? Eto, to je moj savjet, a jel pametan...
    Ja sam skuzila da mi je za sada marama u duplom kriznom najpogodnije za izvaditi bebu, podojiti i vratiti ga u maramu, pa opet sve zategnuti... za sada funkcionira samo tako, ali probacemo sve obaviti iz marame u dogledno vrijeme.

Koliko je tvoj sin bio star kad si ga pocela ovako dojiti?

tomita avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Citiraj ornela_m prvotno napisa
    Koliko je tvoj sin bio star kad si ga pocela ovako dojiti?
    Šest i pol mjeseci. Tek sam nedavno probala, mislim da sam mogla i prije da sam se sjetila, ovako sam čitala po forumu, vidjela da to i druge rade pa sam i ja pokušala. Skroz mi je zgodno to kada nemam kamo sjesti u gradu. Prije sam ga i ja vadila iz marame i tako dojila.

domy avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Imali tko iskustva sa neonato klokanicom?
    Imam bebača oko 9kg i još ne drži sam glavicu pa me zanima jel bi prošla ta klokanica?

domy avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Marna avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

K. sam nosila u klokanici s njenih navršenih 2 mj., a i P. isto tako i nije bilo nikakvih problema ni s glavicom, niti s kukićima i sl.

dambo avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

malo podižem topic

imamo klokanicu i samo smo ga nekoliko put iznijeli van u tome, više koristimo kolica

meni je praktično ako imam obavljanja ne više mjesta gdje ne mogu ući s kolicima, no desilo se da je zaspao, na kraju pred blagajnom u dućanu - usput nitko nas nije pustio preko reda! .Kako je zaspao, klonula mu je glavica pa me blagajnica prijekorno pogledala i u bradu mrmljala da ne bi ona nosila takvo malo... ( u Zagrebačkoj me ljubazan službenik s informacija odveo odmah na posebnu blagajnu )

je li se vama desilo što slično?
    ja sam mislila da je normalno da beba zaspi u klokanici, pa znači da joj je fino
    ima i slika u Klinici Mayo bebe kako spava dok mama kupuje...

2. pitanje: vrlo sam niska (157), pa još trbuh od poroda, što bih mogla s njim raditi po kući a da mi ne zapinje. Npr, dok perem suđe i ovako se trbuhom skoro naslajnjam na sudoper, a isto je sa svim ostalim poslovima...

imate iskustva ili prijedloge?

Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

dambo
    mi u klokanici usisavamo, brišemo prašinu sa pronto piuminiem, raspremamo stvari, svašta... jedino je malo nespretno spuštati se i dizati jer je svo opterećenje na nogama pa treba dobro držati ravnotežu.
    nosimo se u klokanici od recimo njenog drugog mjeseca i to je najiskorištenija stvar koju smo dobili. kupila sam i kamarisovu maramu, 5,20 m, i kako sam bila sva omotana u toj dosta debeloj tkanini i prilično nespretna u zamatanju, ostala je stajati na dnu ormara... :/ baš šteta...

lara01 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ja više manje potpsijuem Inku.
    Nosili smo se u klokanici od drugog mjeseca, i MM i ja smo obavljali tisuću stvari s lavićem u klokanici, a jedno vrijeme dok su ga jako mučili grčevi spavao je isključivo u klokanici.
    I klokanicu smo svi troje jaaako voljeli i beksrajno uživali noseći se

lara01 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Zaboravila sam, ne znam koju klokanicu imaš, mi smo imali bjornicu i u njoj mu glavica ne može nikako klonuti, ima dio koji ju baš lijepo i čvrsto drži.

dambo avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

imamo od rome Tomy, mislim da ima u TLu, ja sam je dobila

ma on je već imao 4mj kad sam išla van s njim, uživao je, okrenut prema van, sve je gledao pa od uživanja zaboravio i gugutati, a nekako je već prerastao taj držač za glavu, baš se onako krepano objesio kad je zaspao od puno novih doživljaja

a kad ulovite vrijeme za klokanicu ?-baš sam dosadna.

mi se sad dojimo svaki sat a jednako često i kaka

Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

neko vrijeme kolica uopće nismo koristili, kakanje ujutro i odma bi išle van, u torbici samo gaza. jednom je na blagajni u mercatoru ipak bio "prolom oblaka", mm ju je nosio i morao rukama držati nogavice da ne procuri do cipela . doma smo šprintali...
    sad je bome malo otežala pa smo češće u kolicima.
    i da, i naša je bjornica i mrak je!

lara01 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj dambo prvotno napisa
    a kad ulovite vrijeme za klokanicu ?-baš sam dosadna.

mi se sad dojimo svaki sat a jednako često i kaka
    kod nas je to išlo tako da smo sa klokanicom imali vremena za sve ostalo
    Btw, za tri tjedna slavimo prvi rođendan, a i dalje dojimo skoro svaki sat

aries24 avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Citiraj emarink prvotno napisa
    meni je ortoped rekao da klokanice i marame mogu od 2,5 mjeseca pa sam ju točno s toliko počela nosati u marami.
    i meni (dr. tiefenbach) i to iz razloga što do tad ne drže glavu čvrsto pa bi nagli trzaj bio koban
    ali onda sam mu ja pokazala kako joj glavica bude zaštićena unutar slinga pa je rekao da je to ok
    dakle, ako je glavica zaštićena, može se od početka
    čak je i preporučljivo za kukove zbog raširenog položaja nogica

dambo avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Citiraj lara01 prvotno napisa

kod nas je to išlo tako da smo sa klokanicom imali vremena za sve ostalo
    Btw, za tri tjedna slavimo prvi rođendan, a i dalje dojimo skoro svaki sat
    :? ok, dojite svaki sat, ali kad se stignete popet unutra :?

zaboravila sam reći da smo mi veliki bljuckavci - znači unutar 1 sat to izgleda ovak: 10min- mijenjanje pelena + malo maženja, 10-20min papanje, 10ak min nošenje i podrigivanje + kiselo bljuckanje (znači da ovo izvedemo u klokanici, a jednom jesmo , klokanica odmah ide u pranje). Potrošili smo već 40min i da se skopčamo u nosiljku za 5 min - ostaje nam 15min za nošenje :?

je li to kod vas tako ili?

znam da je puno toga u mojoj glavi pa zato zanovijetam

lara01 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Za staviti klinca u klokanicu treba mi, bez pretjerivanja, ravno 30 sekundi.
    Ne mogu uspoređivati sadašnju situaciju kada je lavić skoro godinu dana i kada mu je jedina preokupacija hodanje i rasturanje po stanu, ali kada je bio manji, nahranili smo se i ako sam ja trebala nešto napraviti ili ići negdje on je bio sa mnom u klokanici. Stalno sam ga mazila, ljubila, pjevala, pričala pa mi je to bilo i neko vrijeme za maženje. Podrigivanju sam pridavala pažnju kada su nas mučili grčevi, poslije se uopće nisam obazirala na to.
    Nisam ti puno pomogla, ali stvarno mi je stavljanje djeteta u klokanicu i obavljanje tisuću stvari na taj način bila svakodnevica.
    Baš sam neki dan pričala sa mamo i čudila se kako je ona odgojila nas troje bez ikakve nosiljke.
    Meni je to nezamislivo. :/

dambo avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

E, da. Nisu sva djeca ni sve mame iste, ali hvala

Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

Nama su rekli i pedijatar i ortoped kod snimanja kukova da N. može u klokanicu s navršenih 04 mjeseca. A nikakve probleme nije imao.

Kako je N. sa svojih 4 mj. imao 8 kg, a klokanica je bila u kategoriji od 0-9kg, skoro pa je nismo ni koristili.

Maramu nismo koristili.

LiNa ČoKoLiNa, pogledaj upute za klokanicu. Ali također se savjetuj i s pedijatrom i po mogućnosti ortopedom što oni misle o takvom načinu nošenja.

Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Citiraj la_mama prvotno napisa
    Nama su rekli i pedijatar i ortoped kod snimanja kukova da N. može u klokanicu s navršenih 04 mjeseca. A nikakve probleme nije imao.

Kako je N. sa svojih 4 mj. imao 8 kg, a klokanica je bila u kategoriji od 0-9kg, skoro pa je nismo ni koristili.

Maramu nismo koristili.

LiNa ČoKoLiNa, pogledaj upute za klokanicu. Ali također se savjetuj i s pedijatrom i po mogućnosti ortopedom što oni misle o takvom načinu nošenja.
    Od 3.mj.ortoped daje zeleno svjetlo za klokanice ,marame ,slingove ne prije radi naglog trzanja glavice ,,a hodalica strogo rekao NE! da su to čiste gluposti i da djete od njih može imati samo problema sa hodanjem ,a nikakve koristi osim za roditelje ...ali to je več druga tema...

Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

Citiraj LiNa ČoKoLiNa prvotno napisa
    Citiraj la_mama prvotno napisa

Maramu nismo koristili.

Od 3.mj.ortoped daje zeleno svjetlo za klokanice ,marame ,slingove ne prije radi naglog trzanja glavice ,,a hodalica strogo rekao NE! da su to čiste gluposti i da djete od njih može imati samo problema sa hodanjem ,a nikakve koristi osim za roditelje ...ali to je več druga tema...
    Mislim da nije to samo zbog trzanja glavice, nego položaja u klokanici ... u njoj postoji neki pritisak na kičmu, jer je oslonjena na kukove. Po meni, puno je više oslonjena na njih nego u marami/slingu, koja težinu bebe raspoređuje na drugi način. Samo ne znam koliko su tu pedijatri suglasni. Mislim da je njima klokanica i marama/sling jedno te isto.
    Tako da bi u slučaju nosiljki uvijek dala prednost marami. Kao šta sam rekla, na žalost, nismo je koristili, ali puno cura ovdje je - i to praktički od rođenja bebice.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •