Molim Vas da osim popunjavanja ankete navedete ukratko koje emisije, crtice... smatrate primjerenim, a sto ne primjerenim u djecjem programu.
Molim Vas da osim popunjavanja ankete navedete ukratko koje emisije, crtice... smatrate primjerenim, a sto ne primjerenim u djecjem programu.
Uopce nisam zadovoljna programom za djecu.
Jedino sto koliko-toliko vrijedi je Zutokljunac (pojedini sadrzaji unutar njega), sve ostalo na HTV-u je jad i bijeda (ili mi ne gledamo dovoljno TV-a da bi znali da ima jos nesto dobro). Vrijedi donekle i ponekad izbor crtica.
Apsolutno neprimjerena mi je Nora Fora. Katastrofa!
RTL ima uzasne crtane, Novu TV ne gledamo uopce, ali po TV programu vidim da je uz bok, ako ne i gora (jer ima vise crtica) od RTL-a.
Uglavnom nema niceg edukativnog i zanimljivog. To je moje misljenje, Ema bi da smije buljila u spuzvu boba i sat-dva da joj dozvolim.![]()
ja sam glasala djelomično
Zadovoljni smo jedino sa Fifi, bili s teletubbiesima, ponekad gledamo žutokljunca (subota).
mrzim one pikaču, i takve ratoborne, ima ih pun kup!
Noru Foru sam gledala i tu ima svega, golotinje u onim likovima... čak su i objljžavali dan vještica i sl.
Hm, hm, djelomično...
Na HTV-u sam bila vrlo zadovoljna Žutokljuncima prošlih sezona dok su išli Zvonko, Narednik mic, Dora i Flora, Pingvin Toma, Bob G., Mali roboti, Ninin kutak....
Skoro sve crtiće smo posnimili i tih 5-6 kazeta su nam naj...
Sada s pink panterom pončom i torom... znam da sam ih i ja voljela gledati ali se stalno nešto ganjanju, lupaju, padaju im daske na glavu... nisam sretna. eventualno mi je ok Pčelica Maja i Winnie the Pooh
RTL i Nova - samo Jagodica
Yu-Gi-Oh i ostali - neću ni komentirati
Jedino na hrt-u donekle vrijedi dječji program, ali mi jako nedostaju one emisije iz mog djetinjstva, npr. učenje stranih jezika, Opstanak i sl.
Žutokljunac je donekle o.k. ali nema puno sadržaja za malo stariju djecu (7 - 12).
RTL i Nova uopće nemaju dječji program, imaju crtiće i to je to.
jako nam je siromasan djecji program. strava i uzas
jedina tematska emisija za djecu - zutokljunac - na zalost nije onakva kakva bi, po meni, trebala biti - poneki dobar crtic (proslih sezona su bili bolji), ideja o ugoscavanju raznih likova i priblizavanja istih djeci je dobra, ali izvedba - zalibozevremena - stalno nesto jadikuju, zale se, tuze, treba vise poletnosti, pozitivnosti, optimizma, necega sto ce djecu motivirati a ne stalno neka kuknjava...
ostali programi - ko sto je vec receno - gledali bi oni sve - kad bi im dozvolili, ali da ima nekog izbora - nema :/
ni ja nisam zadovoljna, uopce, iako jedva da uspije ista pogledati na tv, skola mu je uvijek ujutro kad i djecji program, a vikendom je ili na treninzima, turnirima ili smo vani ili se igra s frendovima
ono sto stigne to je ujutro prije skole fifi, vikendom ako se probudi na vrijeme - sponge bob.
u programu bi vise voljela igrane filmove za djecu i svakako art attack.
ima i kod nas neka verzija ali ivaru nezanimljiva
isto tako, da nesto od tog ide i popodne, ne samo ujutro, za one koji su privilegirani skolama u jednoj smjeni.
Mi gledamo samo HTV djecji program i to vrlo rijetko (smatram da se programi drugih TV uopce ni ne mogu nazvati djecjim - radi se samo o serijama i crticima sumnjive kvalitete).
Zutokljunac je super za male klince, crtici su im OK, igrani dio isto. Crtici tipa Aladdin, Timon i pUmba, Winnie Pooh, Lilo i Stitch, ti koji idu redovno su isto OK.
Zaista fali neki program za malo vece (filmovi nedjeljom ujutro u 8h su nekad OK, a nekad i nisu), Vedran voli dokumentarce koji idu popodne (zivotinje, svemir, zemljopis, kultura itd), kad bi ih bilo vise zanimljivih djeci (a skoro svi su ipak takvi), bilo bi dobro.
Kad bi postojali filmovi/serija tipa Junaci Pavlove ulice, Pipi duga carapa itd, vjerujem da bi to bio urnebes.
Sve u svemu, obzirom da toliko malo gledamo TV, relativno smo zadovoljni, no moglo bi biti bolje.
Ne mogu napisati ništa u anketu jer ne gledamo dječji program naše televizije...Snimila sam mu 2 Winnie Pooha i to je sve što je ikad pogledao s naše televizije.
Ali zato ujutro (10 min. dok je na tuti) i navečer (10 min. prije spavanja) gleda Baby TV. To je nešto fenomenalno, prilagođeno baš najmanjima, edukativno, bez i trunke nasilja ili neprimjerenosti, ma svaka preporuka!![]()
Ja fakat prezirem TV i veliki sam protivnik buljenja djece u tu kutiju, no za kontroliranu i vremenski ograničenu zabavu i učenje - nema boljeg.
Mi gledamo Žutokljunca, Maju i Aladdina. I nema ništa drugo.
mislim da su sretni oni sa satelitskim prijemnikom...jer ovo na našim televizijama je čista žalost
naš je presta radit prije šest miseci...baš sam tužna
Glasala sam da nisam zadovoljna.
Gledam čestoi nije sve baš loše, loše ali može i puno, puno bolje.
odgovorila sam da sam djelomično zadovoljna, ali sam dugo razmišljala.
nemam pojma je li samo nostalgija, ili su to fakat bile dobre emisije, ali ja bih muzički toboga, nedjeljni zabavnik (to mi je apsolutni favorit), kolariću paniću, boška buhui ostale filmove.
isto tako, živ žav mi je u prekrasnom sjećanju iz djetinjstva, pa ga ponekad upalim i zari (ima puuuuuuuno bolje crtiće nego hrvatski programi, bez nasilja, baš za klince, tako nešto između babytv i crtića u žutokljuncu).
u hrv programima meni su ok jedino žutokljunac i nora fora, ali zara ne voli ni jedno ni drugo.
ona će najradije igrati nešto na kompjutoru (boowa i kwala, baby tv website, priče iz davnine), nakon toga joj dolazi gledanje naših dvd-a (crtići i dokumentarci o životinjama), a tek onda crtići na tv (i to prvenstveno baby tv i boomerang)
Nisam zadovoljna, a očito nije ni M. jer gleda samo ToggoRTL. Čak mu ni SpongeBob sinkroniziran na hrvatski nije zanimljiv kao onaj na njemačkom, ali to je valjda stvar navike.
Fiona gleda iskljucivo Tiji (francuski program prilagodjen najmanjima) i svoje DVD-ove. Nitko u kuci nema pojma o francuskom, no ako pricamo dok ona gleda, zamoli nas da se stisamo, jer ne cuje. Da li sta kuzi, meni nije jasno...
Kako lovite Baby TV?
Za ono vrijeme koje provede ispred telke mogu reći da sam zadovoljna....ali nisam glasala![]()
mi gledamo crtiće u sklopu Žutokljunca i nekad na dvd-u Fifi...mislim da mu je to čisto dovoljno
aaaaaaa tam je onaj sa brkovima od zida do zida![]()
Nisam uopce zadovoljna. Program je jako loš. I satnica prikazivanja. Mislim da prerano pocinje i zavrsava. A predvecer nema nista.
Vikendom gledamo Žutokljunca na HTV-u i Jagodicu, Fifi, Trollz, Spužvu Boba na RTL-u. Najveći prigovor imam na vrijeme početka emitiranja (Fifi znaju staviti i u pol 7 ujutro, pa mi dijete vikendom u pol 7 baulja po kući i traži da se upali TV). Vrijeme koje vikendom utroše na to (oko sat-sat i pol) + vrijeme koje kroz tjedan provedu igrajući igrice i Sunčice (pola sata do 45 minuta zajedno) je po meni sasvim dovoljno za provesti pred ekranom, tako da se stvarno rijetko dogodi da im još nešto pustimo na dvd-u (kad muž zasjedne za komp onda umjesto Sunčica dobiju Loleka i Boleka, Maju, Čarobnjaka...).
Crtiće na Novoj ne pratimo, i dok je mene žive ni nećemo.
nismo zadovoljni domacom ponudom, smatram da bi djecji program morao biti puno bogatiji i raznovrsniji, ako vec ne na komercijalnim, onda barem na nacionalnoj televiziji. najvise od svega me smeta sto cesto u pola jutarnjeg djecjeg programa, ide reklama za vecernji film koja je cesto krcata nasiljem. smatram da je tako sto nedopustivo...no mi vec dugo imamo pravilo da se TV pali iskljucivo kada padne mrak tako da jutarnji program vise i ne pratimo, a vecernji djecji uglavnom ni ne postoji.
zbog toga najvise gledamo baby tv, premda i tu, nakon pocetnog odusevljenja, imam gomilu zamjerki. cak mislim da je francuski tiji znatno kvalitetniji (ali ga u novom stanu nemamo).
Stariji rijetko kad pogleda, jer sam zločesta mama i ne dam mu gledati one ubojite crtiće sa noževima, skakanjem s zgrada i stalnom tučom..
Mlađeg ne zanima televizija..
OT.
Luna Rocco preko cega hvatas Baby TV. ?
M. gleda Žutokljunca, Maju i Aladina. To nije loš program, ali je uvijek ujutro, dakle, dijete ga ne bi moglo gledati da mu ne snimamo. Osim toga, to je ipak više za manju djecu, vidim po njemu da mu to više nije izazov. Tu i tamo se pojavi neka emisija koju prati sa zanimanjem, npr. lov na dinosaure, ali uglavnom za njegovu dob i njegove interese nema ništa. Obrazovni program više ne postoji niti emisije koje su zaista prilagođene za školsku djecu. Nema nikakvog sustavnog ulaganja u kvalitetan program za djecu i zato sam glasala da nisam zadovoljna. O RTL i Novoj uopće ne želim pričati, ali HTV je nacionalna TV kojoj svi plaćamo pretplatu i očekujemo da se adekvatno ponaša. Uzaludno.
Andrej uopće ne gleda TV.
Kod tete čuvalice pogledaju Žutokljunca ujutro. Kod kuće, kad i želi gledati televiziju, gleda crtiće s DVD-a (i to najčešće Tonka Bonka), a to nije svaki dan.
Program HTV-a općenito mi je tako grozan da sam razmišljala o tome da otkažemo pretplatu. Ipak, MM me razuvjerio, jer postoje neke komplikacije.
Sretna mama, ako imaš MaxTv, onda na ponudi imaš i Baby TV.
Ma i ja kao ja bih našla zamjerke, ali njemu je skroz zanimljivo, a meni je najbitniji kriterij da nije zatupljujuće (po meni nije) i da nema nasilja (nema ni u tragovima). Smeta me što se dosta toga prečesto ponavlja (mi u tih 20 minuta, pola sata dnevno znamo po 2-3 puta uloviti Baby Chefa ili Happy Birthday, već danima pjevušim te pjesmicetridesetri prvotno napisa
). Ali sad sam skužila u koje su vrijeme crtići na koje on trza (Tulli, pa ona beba kojoj silaze životinjice s mobila, loptica, Louie's world), pa onda upalim tad. Veseli me i što su ti crtići prilično kratki (mislim da u prosjeku traju oko minutu), pa koji put gleda TV ravno dvije minute dok ne obavi svoje na tuti - stigne pogledati čak 2 crtića, dok recimo Winnie Pooh traje 20 minuta - ako ga probam prekinuti na pola, poludi, moramo čekati kraj.
E, da, još jedna jaaaaaaako bitna stavka zbog koje mu neću puštati naše programe su reklame. Bilo je već topica o tome kako ujutro tijekom crtića bude milijardu reklama i onda klinci danima dave roditelje da im u TL-u kupe sve te gluparije koje vide na reklamama. Kad Kaleb poraste i preraste Baby TV, prebacit ćemo se na DVD-e.
Ja sam odgovorila "ne" ali razmišljam ovako.Lutonjica prvotno napisa
Pa više uopće nema crtića na tv! Onih normalnih!
I meni se čini da ih je bilo puno više prije nego sada, pamtim i onaj prije dnevnika za laku noć, toga više nema od svih silnih tv kuća koje postoje.
Baby tv se i meni sviđa, ali to nije naša nacionalna tv.
zara obožava tullija![]()
ona je malo u zaostatku s tim crtićima, ima 4 godine, baby tv obožava, a nema pojma tko su ninja kornjače i power rangers (kad se u vrtiću igra s dečkima, onda joj oni dodijele ulogu jedne od kornjača ili jednog od rangersa i ona se totalno uklopi u igru, a onda mene doma pita tko su ti renđersi i ninđe kornjače)
Samo Baby TV, preko Max TV-a.
Super je program, prilagođen bebama u svakom smislu.
Pustim ga da ga gleda dok imam posla po kući, spremam doručak/ručak, ...
Nije mi drago što se mali zalijepi za ekran i odmah se buni kad ugasim TV. Tako da se i MM i ja trudimo ipak dozirati to gledanje u ekran, da ne razvijemo malog ovisnika![]()
Janko je dečko pa nema pojma kaj su to ninja kornjače ni ti neki "renđersi". Niti ga te igračke zanimaju kada ih vidi u TL ili negdje drugdje. Pita me kaj je to i ode dalje do prvog autića kojeg vidi...
On je veeeeeeeeliki ljubitelj "Carsa". Ima hrpu crvenih autića i svi se zovu "Rujić". Iskreno draže mi to nego da voli "ninđe i renđerse".
Čak i kad vidi koji od tih crtića traži da ga maknem jer je "bezveze"![]()
da, zara zahtjeva da promijenim program čim vidi neki od onih japanskih, ili renđerse i slično. kaže da joj je to strašno (nikad nije pogledala više od 10 sekundi, ali čim vidi jednu scenu valjda već shvaća koliko su to agresivni crtići)
F. je dečko i stariji od vaših pa ne gleda ninje ni rengerse. Isto ih zna iz vrtića i nikada me nije žicao da mu kupim nešto od toga u dućanu.
Gleda crtiće na DVDu - momentalni favorit je Lucky Luke.
Čitajući vaše postove, bude mi lakše, jer vidim da se može ići u vrtić i ne gledati ninja kornjače i kompaniju![]()
(dosad nismo s njima imali nikakvih kontakata, i voljela bih da tako ostane što duže)
može, može. F. je u vrtiću od prve godine ali vidim da smo se srele i na topiću "budi muško".tanja_b prvotno napisa
Budu djeca pod utjecajem okoline ali imaju oni i svojih afiniteta. Stvarno mu nikada nisam branila ninje ali nikad ih nije ni tražio.
O, može, može...Doduše, onda ti dijete ispriča kako su se igrali neke epizode ninja kornjača pa "znaš, mama, ja san se pravija da ja to gledan". Ali dobro, nije imao većih trauma pa smo ostali pri tome da se to ne gleda.tanja_b prvotno napisa
Meni osobno se program jako ne svidja. Petar Kresimir za sada uopce ne gleda TV i sretna sam zbog toga. No, doci ce vrijeme kad ce ju pozeljeti gledati i zato zelim reagirati. Za reakciju mi treba misljenje ostalih roditelja kako bih se mogla pozvati na to da nas ima vise koji tako razmisljamo.
Kao sto je LR rekla reklame su posebna prica i na njih cu se takodjer osvrnuti u prituzbi. No, prioritetno mi je dobiti info o odgovornosti osoba koje izabiru program i pokusati pokrenuti ljude da reagiraju.
Osim TV kucama namjeravam prituzbu poslati pravobraniteljici za djecu. Imate li ideju kome bih jos trebala slati?
Potpisujem od prve do zadnje riječiLuna Rocco prvotno napisa
I Luka sjedi na tuti i gleda
Baby TV. Crtići su slični slikovnicama, Luka je redovito ponavlja riječi dok gleda Louis' world. Sviđa mi se i činjenica da na tom programu nema niti jedne jedine reklame.
ovako i kod nas. zapravo u tome i vidim najvecu vrijednost baby tv-a, za ucenje engleskog. inace mu zamjeram prilicnu povrsnost, vecina programa naprosto vrvi jeftinocom. mora da ekipa zaradjuje masnu paru na tome. zato sam spomenula tiji jer oni imaju posteniju produkciju, a i ne ponavljaju se toliko.Goge prvotno napisa
Apsolutno sam nezadovoljna nazovi "dječjim programom"!
Osim Žutokljunca, Nore Fore i par NORMALNIH crtića tipa Aladin i sl. na našoj televiziji djeca nemaju kaj gledati!
Srećom, Luka jako voli emisije o životinjama sve one tipa National Geografic, a zadnji par subota smo sve morali otkazivati u terminu od 17 - 18 sati jer su bile fenomenalne emisije pod nazivom "Davno izgubljena stvorenja"!
U principu kod nas se više gleda DVD i mnogi lijepi crtići dok je Luka bio mali,a vrijedna mama snimala!!
Sve ovo ostalo je žali Bože struje i pretplate!!
Nezadovoljni, jedino nam je OK Zutokljunac i spuzva Bob, ostalo ne. Definitivno fali obrazovnih programa i dobrih crtica, nekako mi se cini da je u nase vrijeme bilo puno vise kvalitetnih emisija.
Noru Foru bi ja zakonom zabranila.
glasala sam ne, previse je nasilnih crtica, premalo dobrih sadrzaja... gdje su nestali stari dobri crtici??? jeli gledate mozda satelitske programe, na super rtl-u bude odlicinih emisija za djecu u stilu uradi sam pa prave svakakve kucice, igracke, zgodne okvire itd. To je mojoj malenoj od 4 ipo godine trenutno jako zanimljivo, steta sto ne razumije jer je na njemackom![]()
jedino sto nesto vrijedi je zutokljunac i pcelica maja iza toga ali mi smo tada vec u vrticu.... nora fora uzas!! nindja kornjace strava!!! (jeli ih jos prikazuju na tv-u? neman pojma)
Luna Rocco Baby TV gledas na satelitu ili kako?
Nama su crtići tipa Fifi i Jagodice bobice dobri, ali definitivno prerano ujutro. Ne pada mi na pamet čim se ustanem hvatati daljinski da bi dijete već od 7 sati buljilo u TV.
Fifi stoga pogledamo na DVD-u, a Jagodicu sam joj snimila par epizoda pa gleda tu i tamo.
Potpisujem sve one koji nisu zadovoljni dječjim programom. RTL i Novu neću ni komentirati - ono što valja je prerano, a onda krene pucačina. Bljak.
Na HTV-u je Lei OK Žutokljunac, a meni baš smeta ono što je, čini mi se litala napisala - izvedba im je prepuna jadikovanja i prenemaganja, a i crtići im ove sezone nisu dobri. Užasno me živcira i to što uopće ne slušaju one koji ih gledaju, jer svako, ALI BAŠ SVAKO pismo koje čitaju završava rečenicom: "Najdraži crtići su mi Zvonko, Bob Graditelj...". Niti jednom nisu rekli da im je baš žao što više nema tih crtića (koje i Lea, bajdvej, baš voli) ili nagovijestili da bi ih opet moglo biti, a kamoli da su ih uveli, a sva djeca koja ih gledaju i pišu im vole upravo te crtiće i to im još i kažu![]()
Mi također, ako gledamo TV, najviše gledamo Baby TV, ali ne preko MaxTV-a jer to nemamo, već preko obične satelitske.
Eh, da, i glasala sam da nisam zadovoljna![]()
ja sam isto glasala da nisam zadovoljna. ne znam, mozda mi propustimo sve dobro... :?
zutokljunac nam je ok, i za razliku od leine mame, meni je drago sto prikazuju u zadnje vrijeme stare crtice tipa pink panter i ostale od te iste ekipe koja je radila pantera jer su nama fenomenalni :D
meni nije jasno kako crtic tipa looney tunes koji bi zanimao mog sina od 5 godina idu prikazivati vikendom u 6 ujutro ili kad vec...
stvarno me zanima, a pitanje upucujem roditeljima koji imaju djecu od 4-5-6 godina - jesu li vasa djeca vikendom budna u 6 ujutro? :? moj je u to doba bio budan samo kad sam jos dojila... a onda bi bilo primjereno prikazivati crtice za djecu manjeg uzrasta, nesto tipa onih s baby tv-a... ali ako su ostali njegovi vrsnjaci budni u to doba, onda je ocito problem u nama, pa cu zasutitimi volimo duze odspavati vikendom...
Vedran se vikendom budi izmedju 6 i 7, ali nikad ne gledamo TV tako rano.
redovno je budna u to vrijeme i redovno gleda tv u to vrijeme i to je zapravo jedino vrijeme kad gleda tv...
mi smo budni vikendom u 6![]()
andrej gleda crti?e s dvd-a. nedjeljom ujutro gledamo živ-žav na slovenskom prvom programu, oni imaju jako zgodne crti?e. favorit su nam max & ruby, to obavezno poslije glumimo.
fifi i jagodicu bobicu pogleda ako baš okrenemo rtl u to vrijeme, ali nije oduševljen njima. na moje oduševljenje.
Leina mama, gdje je baby tv na obicnoj satelitskoj jer ni ja neman Max TV?Leina mama prvotno napisa
Lea gleda samo Žutokljunca i to kad se probudi dovoljno rano; ponekad gleda i Pčelicu Maju. Žutokljunac kao takav ju zapravo uopće ne zanima nego samo crtići, i tu se slažem da su se užasno pokvarili i da puštaju grozne crtiće. Lea je velika ljubiteljica crtića za najmanju djecu pa tako jako voli Želeiće kojih uopće nema, voli Tonka Bonka, Zvonka, nekakvu guskicu Paulinu -- i stalno mi se žali kako uopće nema tih crtića. Drugo ništa ne gledamo na TV-u, možda smo jednom ili dvaput ulovili Winnie Pooha nedjeljom ujutro.
Mi Baby TV "hvatamo" preko Hot Birda, na frekvenciji 10971 (ak ti to šta značimalena beba prvotno napisa
), ali primjerice moji svekiji imaju također običnu satelitsku i hvataju programe s Hot Birda, ali Baby TV ne mogu. Ne znam u čemu je kvaka :/
Jel ima kakav postavljač satelitskih antena na forumu da nam pojasni?![]()
M. jako malo gleda crtiće baš na tv-u, uglavnom smo orijentirani na dvd-e. Prije sam joj nasnimala na par kazeta teletubbiese, i crtiće poput zvonka, fifi i sl. pa je i to znala gledati...
Repertoar dječjeg programa... nisam baš zadovoljna s njim, imam osjećaj kao i svi da je jako loš i nedovoljan...
Zapravo fali mi i programa za one malo veće klince, pogotovo nedjeljom... Emisije recimo poput "U dobrom društvu", "Turbo limač show", i sl...
i da... iako sam više nezadovoljna, nego zadovoljna, glasala sam za djelomičnu opciju...