Vidi rezultate ankete: Jeste li zadovoljni kvalitetom djecjeg programa na nacionalnoj (HTV) i ostalim televizijama (Nova, R

Glasači
77. Ne možete glasovati u ovoj Anketi.
  • Da

1 1.30%
  • Djelimicno sam zadovoljna/zadovoljan

23 29.87%
  • Ne

48 62.34%
  • Ne zanima me

5 6.49%
Stranica 2 od 2 PrviPrvi 12
Pokazuje rezultate 51 do 57 od 57

Tema: Djecji TV program

Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

Vidim da je svima kao i meni stalo da nam djeca gledaju kvalitetniji program. Moj sin je prije nekoliko mjeseci zdrmao TV, pa ju namjerno nismo htjeli kupiti do sada. Ni sada TV ne dozivljava, niti mu je interesantan. Ne znam je li razlog tome sto ni mi ne drzimo do gledanja TV programa ili je jos uvijek mali da ga okupira, ali na nasu srecu ga ne gleda.
    Proucavala sam malo zakon o HRT-u i u njemu lijepo stoji da je HTV duzna nuditi (kvalitetne, informativne...bla,bla...) sadrzaje primjerene djecjoj dobi. Zna li netko kome bi na HTV-u bilo dobro poslati dopis? Jednom sam slala na neki kontakt e-mail i nikada nisam dobila odgovor.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj Vanchy prvotno napisa
    Moj sin je prije nekoliko mjeseci zdrmao TV, pa ju namjerno nismo htjeli kupiti do sada.
    Pa zašto bi onda kupovali sad televizor? Da se mene pita, mi ga ne bismo imali, ali MD je junkie. Ako oboje niste ljubitelji buljenja u tu kutiju, to je onda idealno za nenabaviti je uopće.

Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

Citiraj Luna Rocco prvotno napisa
    Citiraj Vanchy prvotno napisa
    Moj sin je prije nekoliko mjeseci zdrmao TV, pa ju namjerno nismo htjeli kupiti do sada.
    Pa zašto bi onda kupovali sad televizor? Da se mene pita, mi ga ne bismo imali, ali MD je junkie. Ako oboje niste ljubitelji buljenja u tu kutiju, to je onda idealno za nenabaviti je uopće.
    Imam dosta video kazeta i DVD-a s vrlo lijepim crticima, pa smo kupili multisistem TV da ih ako pozeli moze gledati kad se vratimo u HR. osim toga, MM je zelio TV da moze pogledati vijesti i poneku emisiju koju voli gledati.

Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

Citiraj "Luna Rocco prvotno napisa
    Ali sad sam skužila u koje su vrijeme crtići na koje on trza (Tulli
    kad ide tulli, ja volim tulli i vegimalse i vegimere i kenguriće.

ivana zg avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Ne stignem pročitati što ste napisale i moja Emanuela ima tek 2 mjeseca ali ja sam već odlučila da ovakav TV-program neće gledati!!!

Već sam milion puta htijela poslati meilove protesta svim Tv kućama,a sada ću to i ućiniti.
    Pa dobro tko to uređuje dječji program i postoji li on uopće?!!!
    Ako nemaju nikoga ja ću im rado za tu lovu-ma besplatno- uređivati program,sav,ne samo dječiji!!!!

Prvo stvarno što ne razumijem su ti divljački,nasilni,ratni,mehanički,idiotski crtani filmovi?!

Koji ih idiot crta,i koje budale ih kupuju za svoje TV-kuće?!
    Koje je zaključio da je to dobro za djecu i interesantno,pa ja to ne mogu gledati stvaraju mi nervozu i živćanost-pa tko bi poslije toga mogao na spavanje!!!!!

Ne kažem da svi trebaju gledati bajke,jer ja ću to svom dijetetu i čitati i takve će crtiće gledati,ne zato da joj stvorim nestvaran svijet,već zato što potiču maštu,poučne su,glavni likovi su ljudi i životinje,a ne roboti itd.,ali svakako bi crtići trebali biti ne nasilni

Gdje su naši i strani lijepi dječiji filmovi,glazbene emisije,kvizovi,dokumentarne emisije,dokumentarci o životinjama,prirodi,crtići sa ljudima i životinjama,rijekama i jezerima.....

Nisam ni ja nostalgična,ali se sjećam kao mala,ujutro kada se ustanemo-prvo-Branko kockica,kolariću-paniću,crtići Tom i Jeery,pčelica Maja...,Muzički tobogan,emisija o životinjama,dječiji festivali,pa ona emisija TV pošta sa Slavicom Knežević,učimo strane jezike......

Stalno repriziraju jedne te iste filmove svaki mjesec, a gdje su:Vlak u snjegu,Jelenko,Vuk samotnjak,Smogovci,Družba Pere Kvržice.....da ne nabrajam strane...zašto se oni ne repriziraju češće,što je to tako skupo!!!!!?????

Na žalost ja te filmove ne mogu nabaviti ni u videotekama,dok sam imala video snimila sam Vuk samotnjak i Vlak u snijegu,zna li tko imaju li se gdje nabaviti ti naši filmovi za djecu na DVD-u?!

Trebalo mi slati mailove protesta našim TV kućama,pa ima li tamo koji pedagog ili zrnca zdrave pameti kad puštaju takve crtiće

Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Citiraj ivana zg prvotno napisa
    Koji ih idiot crta,i koje budale ih kupuju za svoje TV-kuće?!
    Koje je zaključio da je to dobro za djecu i interesantno,pa ja to ne mogu gledati stvaraju mi nervozu i živćanost-pa tko bi poslije toga mogao na spavanje!!!!!
    uopće nije bitno da li je dobro za djecu, bitan je novac koji donose vlasniku licence...

nekad je crtić bio glavni proizvod a igračke s likovima iz crtića (ako su i postojale) bile su tek usputna stvar, danas je obrnuto...
    novac je u igračkama, a crtiće TV kuće dobivaju praktički besplatno...

mi baš me gledamo TV, pogleda jedino Fifi na DVD-u... ima svega par stvari koje bi joj dozvolila da gleda ali su u vrijeme kad nismo doma... sve u svemu situacija je loša...

Nataša,Sarajevo avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

Osim siromašne ponude i neadekvatnog sadržaja, meni smeta još i stalno mijenjanje termina.
    A da ne kažem ukidanje komplet kanala ( tek su nam vratili HRT2 i opet ga malo ima malo nema )

U međuvremenu, jedan period su nam puštali BBC Prime, to je bio raj i za mene, teletabisi,
    Angel Mouse, Andy Pandy, sve prelijepi crtani, a onda Balamory,
    ne znam da li je neko od vas to gledao, priče priča teta iz vrtića iz grada koji se tako zove
    http://www.bbc.co.uk/cbeebies/balamory/

Sad smo više orjentisani na video/DVD,
    naš izbor je Bob majstor, smo malo zapostavili zadnje vrijeme, Noddy, a naročito Maisy,
    http://www.universalkids.com/maisy/
    po sadržaju apsolutno adekvatno, a zabavno i poučno,
    najtoplije preporučujem, ja sam ODUŠEVLJENA! :D

Stranica 2 od 2 PrviPrvi 12

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •