Pokazuje rezultate 1 do 40 od 40

Tema: krema za sunce

mitri avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno krema za sunce

Ovih je dana sunce počelo opasno pržiti pa se pitam da li bi trebala malenu mazati kremom za sunčanje ili joj je dovoljan šeširić? Mažete li vi svoje klince i ako da, s čime?

LeeLoo avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

..super tema.Karlo je već počeo crveniti tako da krećem s kremom-obično ga mažem s Nivea baby,plava bočica s žutim čepom.neznam,ima što boljeg?..a šeširić nosi stalno,i zimi kad ide van.

Tiwi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

Ja kao i LeeLoo, ista krema, zastitni faktor 30, u spreju - super lako se namaze. Mi smo se istim takvim mazali i prosle godine, iako su me svi gnjavili da je premali ja se ipak vise bojim sunca. Danas sam ga namazala po licu, vratu i rukicama, i naravno sesiric na glavu!

sorciere avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ovo sunce zna biti najopasnije... zato što ga skoro svi ignoriramo :/ ...

Tiwi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

Citiraj sorciere prvotno napisa
    ovo sunce zna biti najopasnije... zato što ga skoro svi ignoriramo ...
    ma da - skroz si u pravu.

meni je tako bilo bed kad su me svi napadali da zakaj jadnu malu bebicu mazem s tim kremama a sunce przzziii.

bas mi treba da se jadan odmah na pocetku zivota uvali u probleme s kozom. Uostalom slusala sam jednog strucnjaka na tom polju (koza, rak koze..) i rekao je da kako je jako vazno bas djecu zastititi jer se ona ne znaju sama, pogotovo u proljece kad nam se cini da nije jos jako sunce (a to je tako varljivo, ne mora nas peci da bi bilo stetno). I jos je naglasio da tocno vidi po pacijentima kako su se odnosili prema svojoj kozi prije kajjaznam 20 godina.

Stijena avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

mi smo prošle godine Patrika mazali s Weledinom kremom, neki visoki faktor, ne znam točno koji, ali ono na što je važno obratiti pažnju je da kreme za mališane moraju imati mehaničku zaštitu, a ne kemijsku, odnosno, da sadrže tvari koje se ne upijaju u kožu već ostaju na površini i sunce se od njih odbija, nešto kao i od odjeće.
    Kemijski filteri nisu podobni za nezrelu dječju kožu jer se upijaju i na sebe "love" štetna UV zračenja, a u zadnje vrijeme se čak govori (neprovjereno, ali moguće) i o tome da se na taj način stvaraju štetni slobodni radikali, što naravno nije dobro niti za odrasle.

Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

Mi koristimo od rođenja Vichy sa zaštitnim faktorom 30
    i odlična je. Zadovoljni smo.

Bilo je već na forumu rasprave koja je je krema dobra i zašto.

Sjećam se da postoji razlika između:

a) krema za sunčanje koje koža upije
    (to su kreme koje na hemijskoj osnovi štite kožu i one nisu dobre)

b) kreme koje stvore sloj na koži
    (koji fizički kožu štiti od sunca)

Upravo takva je krema koju mi koristimo. (dakle, krema pod b)
    Prilikom nanošenja ostavlja bijeli trag.

emira avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

mi smo kupili avene sa SPF 50, za osjetljivu kožu djece ali i odrsalih. Sunce je užasno jako, iako je N. tanoputa i već je dobila fine bojice, mi mažemo, stavljamo šeširić i naravno, tenda na kolicima.

roby avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

Citiraj emira prvotno napisa
    mi smo kupili avene sa SPF 50, za osjetljivu kožu djece ali i odrsalih. Sunce je užasno jako, iako je N. tanoputa i već je dobila fine bojice, mi mažemo, stavljamo šeširić i naravno, tenda na kolicima.
    Potpisujem Aven , zaštitini faktor 40 ili 50.

Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

Meni je pedijatrica rekla da je preporuka dermatologa s kojima ona suradjuje da se pri izboru kreme vodi racuna o tome da je obavezno navedeno da krema stiti od UVA i UVB zracenja i da sam SPF bilo kojeg broja ne daje pravilnu i dovoljnu zastitu kozi.
    Rekla mi je da ona za svoju djecu radije izabere laganu odjecu bijele boje i dugih rukava. Na nekim kremama visokog SPF-a koje sam ja gledala stoji da se ne preporucuju za djecu manju od 2 godine. :/ Naglasila je da je izuzetno vazno djeci stavljati zastitu na glavu i da je djeci koja ih mogu nositi preporucljivo kupiti kvalitetne suncane naocale kako bi im se zastitile oci.

Mene osobno brine sesiric na glavi. Moj PK ga skine cim mu ga stavim. Najduze sto sam ga uspjela ubijediti da ga drzi na glavi bilo je dok sam izbrojala do 8. Vjezbamo svaki dan, al' on to dozivljava kao igru pa se trudi skinuti ga sto prije.

Riana avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2005

Početno

I mi smo počeli mazati s 30.
    u subotu smo bili u trakošćanu i ja sam zaboravila ponjeti kremu.
    Sad već ima lijepu boju.

Andora avatar
    Datum pristupanja
    May 2005

Početno

cure, bila je već ovakva tema 8)

http://www.roda.hr/forum/viewtopic.p...ght=sun%E8anje

Mama Dada avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno Re: krema za sunce

SUN MIX KIDS
    Najbolja stvar na svijetu.
    Probajte neće vam biti žao.

Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

ja sam baš danas kupila od chicc-a faktor 50 neznam jeli joj to previse mije ona bas toliko blijede puti al taj faktor su jedini imali u ducanu to če joj bit prava zastita u hladu i suncu sad cemo moc i u 12 vani

Leelee avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

Jako dobra krema za bebe (kao i sve kreme za sunčanje, tek koristiti poslije 6. mjeseca) i djecu, s obzirom na sastojke, a ima samo mehaničku zaštitu je od Eucerina, Kleinkinder, Micropigment, spf 25.

Leelee avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

I, još nešto; preporučila bih da kremice za sunčanje za djecu kupujete u apotekama gdje se kremice nalaze u ormariću, odnosno gdje ih nitko ne može isprobavati jer od kada se otvore vrijede godinu dana. Bitno je i pogledati godinu uvoza, jer prema našem pravilniku za proizvode kojima je rok upotrebe više od 3 godine, nije potrebno staviti datum proizvodnje (što mi je potpuno nelogično, ali tako je).

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Kad smo prošle godine bili na moru (Tea je imala oko godinu dana) dobila je osip od kreme Sun dance. Ja sam mislila da krema ne valja i bacili smo je. Neki dan smo kupili Niveu baby, otišli danas u toplice i namazali i opet identičan osip po svim mjestima gdje je bila namazana. Znam da sigurno nije od vode ili tak nečeg jer npr ispod pelene gdje ju nisam mazala nema ničeg, isto tako po nogama ispod koljena. Znači samo tamo gdje je namazano. Ima tko takva iskustva?

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

eucerin krema za sunce za djecu, zakon!

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Eto mi smo na kraju otišli kod doktorice jer osip nije prolazio 4 dana. Izgledalo je grozno, a meni se nije išlo kod doktora da ne pokupi neku virozu u čekaonici ali stvarno smo morali na kraju. Ispada da je alergična na kreme za sunčanje i dobili smo sirup protiv alergije i kremu - naravno s kortikosteroidima i moramo mazati par dana. Češe se ko luda. Rekla nam je doktorica da moramo u apoteci kupiti posebnu kremu za sunčanje za alergičare. Eucerin ili neki drugi proizvođač koji ima takve kreme.

sasana avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Mi i lane koristbyili ( i ove godine ponovo kupla) Coppertone baby mlijeko UVA, UVB , FPS 50

cvijetak avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Znam da ovo čitaju većinom mame koje već brinu kako zaštititi djecu od sunca, ali svejedno želim podijeliti s vama našu priču od subote. S. i ja išle smo u kratku šetnju - vrijeme jako oblačno i piri pa sam joj uzela samo kapicu. Na pola puta - totalan preokret sunce izašlo i pripeklo (šeširić za sunce ostao kod kuće i ja joj skinem kapu da ne prokuha). Bile smo većinom u hladu (osim na ono malo sunca kad npr prelazimo cestu) i možda petnaestak minuta u parkiću (gdje ima dosta drveća ali nije jako gusto da je totalna hladovina). Kad smo došli kući malecka je bila blago rozog tjemena, a temperatura joj se popela do 38,5. Prvo sam mislila da je viroza, a onda mi je palo na pamet da bi mogla biti neka vrsta sunčanice. Krenula je usplahireno disati i bila je jako bezvoljna. Cijelu noć je gorila, ujutro nam je temperatura malo pala, da bi se oko podneva opet popela do 38, a onda je predvečer konačno nestala. U međuvremenu smo stavljali obloge i kupali se u mlakoj vodi.
    Pišem ovo jer me šokiralo kako tako malo doticaja sa suncem može stvoriti veliki problem.

Angie75 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Je li tko probao kremu od dr. Hauschke, spf 22 (ali navodno ekvivalentno faktoru 60)?

Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno sunce

Dominik je nedavno zbog osipa bio kod dermatologa pa smo odmah tražili i savjet za kremu za sunce. obzirom da je prošle godine dobio alergiju na sunce (koristili smo nivea spray za klince) dr je preporučila kreme za zaštitu od sunca koje u sebi ujedno imaju i kremu protiv alergije; eucerin ili avene. i ne zavaravajte se faktorima zaštite od 40-50, u podne nitko ne bi trebao biti na suncu! šeširići obavezno, to već znate!

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Mala djeca moraju imati mineralnu, a ne kemijsku zaštitu. Dakle, isključivo kreme koje stvaraju zaštitni filtar, ali ne prodiru u kožu.

Mi smo prošle godine koristili neku (mislim Mustellinu), skupa kao sam vrag (oko 200 kn) - kupit ćemo je i ove godine, već me srce boli što ćemo toliko iskeširati za običnu kremu.

Stijena avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

Citiraj Angie75 prvotno napisa
    Je li tko probao kremu od dr. Hauschke, spf 22 (ali navodno ekvivalentno faktoru 60)?
    nismo još, ali namjeravamo - kupili smo je ove godine, ali nismo još imali ozbiljne prilike isprobati (MM kaže da je daleko najbolja od svih koje je "proučavao"). Prošle godine smo koristili Weledinu.

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Naša preporuka lice i ruke mazati aven kremom za sunce, malo je skuplja al je jedina bez ...kemikalija..ajmo reć...a ostatak tijela johnson za bebe...

pusa svima

iki avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

Citiraj Luna Rocco prvotno napisa
    Mala djeca moraju imati mineralnu, a ne kemijsku zaštitu. Dakle, isključivo kreme koje stvaraju zaštitni filtar, ali ne prodiru u kožu.
    Luna kakva je to mineralna zaštita i kako prepoznati takvu kremu u ljekarni?

marta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj iki prvotno napisa
    Pise.

Datum pristupanja
    Jul 2005

Početno

Mi smo kupili u DM-u Sundance u spreju za djecu, 25 zaštitni fakto
    r i košta otprilike 40 kuna.
    Petru već dosta dugo mažem, mislim da nije dovoljan samo šeširić.

iki avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

Citiraj marta prvotno napisa
    Citiraj iki prvotno napisa
    Pise.
    Marta kaj piše baš "mineralna" zaštita protiv sunca? :?

marta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Da, pise.
    Recimo na babylove pise:

"100% mineralna zaštita od sunca, ..."

iki avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

Citiraj marta prvotno napisa
    Da, pise.
    Recimo na babylove pise:

"100% mineralna zaštita od sunca, ..."
    Hvala.
    Obično kad očekuješ komplicirano ispadne jednostavno .
    (već sam imala scenarij kak moram pod sastojcima koji su sitno napisani tražiti određeni sastojak itd.)

Angie75 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Mi kupili kremu od Hauschke, i ja je nosim u svojoj torbi da uvijek bude stand by. Uglavnom, jučer ja perem suđe, a ono u sobi tišina.... Odmah mi je jasno da Filip radi neku glupost, zavirim, a kad ono... Raskopao moju torbu, istiskao pola tube Hauschkine kreme ( skupa ko vrag) i maže se po koljenima, obrazima, uglavnom gdje stigne, kauču, hlačama...... Buuu.....

Stijena avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

Citiraj Angie75 prvotno napisa
    Mi kupili kremu od Hauschke, i ja je nosim u svojoj torbi da uvijek bude stand by. Uglavnom, jučer ja perem suđe, a ono u sobi tišina.... Odmah mi je jasno da Filip radi neku glupost, zavirim, a kad ono... Raskopao moju torbu, istiskao pola tube Hauschkine kreme ( skupa ko vrag) i maže se po koljenima, obrazima, uglavnom gdje stigne, kauču, hlačama...... Buuu.....
    i onda kad se već sav namazao (a stvarno je skupa ko vrag) trebala si ga stavit na balkon nek se malo i posunča, da baš ne propadne investicija

Angie75 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Već je bila večer.... Šmrc... A i nemamo balkom (zbog toga mi se još više plače , baš bi mi dobro došao)

Angie75 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Već je bila večer.... Šmrc... A i nemamo balkom (zbog toga mi se još više plače , baš bi mi dobro došao)

Leina mama avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Mi smo prošle godine koristili neku (mislim Mustellinu), skupa kao sam vrag (oko 200 kn) - kupit ćemo je i ove godine, već me srce boli što ćemo toliko iskeširati za običnu kremu.
    Kak ja u zadnje vrijeme malo-malo potpisujem Lunu to ću i sad napraviti, s tim da mi Mustelu koristimo jednu sezonu duže.

Datum pristupanja
    Sep 2005

Početno

Hauscha sad ima i kremu bas za djecu - mislim faktor 30. Ispunjava sve ove uvjete - mineralna zastita itd., a i fino mirisi!

Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Mi smo prošle godine za bebonju sebamed ZF40, a za N Eucerin ZF 25, mislim da bi i ove godine za P trebala bar 40, jer se svjetloput, sa plavim očima. Malo mi je frka jer će taman prohodati, kako ste vi na plaži s takvim miševima, ili da idemo samo do 10 pa onda od 18 :/

Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

Prema preporuci pedijatrice (zbog dermitisa) kupili Deylong 50+. Australska krema a oni valjda znaju s obzirom na njihovo suce
    Prednost je što krema djeluje cijeli dan - provjereno. Namažete dijete ujutro prije plaže i to je to. Mazanje treba ponoviti jedino ako dijete provodi vrijeme u pijesku odnosno ako na neki način dolazi do pilinga kože.
    Toplo preporučam

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •