Živim u Novom Zagrebu - zapad. Kojem rodilištu/bolnici pripadam po mjestu prebivališta? Jel se to nužno mora poštovati ili mogu birati gdje ću roditi?
Živim u Novom Zagrebu - zapad. Kojem rodilištu/bolnici pripadam po mjestu prebivališta? Jel se to nužno mora poštovati ili mogu birati gdje ću roditi?
Iskreno nemam pojma dal jos vrijedi ta pripadnost ..znam da sada mozes otic kuda god zelis![]()
kud god hoćeš, pa i u rijeku, i u varaždin, i u feldbach,.....
![]()
A po mjestu prebivališta Petrova čini mi se..
Mozes birati, s time da je ipak dobro da napravis par zadnjih pregleda u bolnici u kojoj mislis rodit. Ja sam spadala u Petrovu kad sam rađala, ali sam rodila na Sv. Duhu (prije 2 g.).
Koliko sam čula jedno vrijeme im je bila ludnica radi preuređenja ali frendica (koja također spada u Petrovu) je prije par tjedana rodila na Sv. Duhu i nisu joj radili nikakve probleme, samo je na par pregleda bila gore prije poroda.
Ovo pišem u slučaju da ne želiš rodit u Petrovoj![]()
koliko moraš napraviti pregleda u bolnici u kojoj želiš roditi?
ne moraš nijedan.
ali je poželjno par zadnjih.
Ne znam baš ... šogorica je prvo dijete rađala u Petrovoj, gdje se i redovito tada pregledavala, a kad je 2 mj. prije termina druge trudnoće, vođene kod privatnika, nazvala isto rodilište uz pitanje može li doći roditi a da nije kod njih išla na preglede, sestra ju je gotovo izvrijeđala i izrecitirala, nešto u stilu: "3 pregleda, 2 UZV i tek onda rađate kod nas". Moju frendicu su, doduše prije 5 godina, s trudovima otpravili iz Vinogradske (u kojoj je rodila prvo dijete) u Petrovu, jer se nije kod njih pregledavala a u međuvremenu se preselila u drugu četvrt. A ja sam tri puta rodila u Merkuru a u životu nisam bila tamo na pregledu![]()
ma ne kuzim-dodjes k svojoj doktorici koja ti kaze da mozes roditi u bolnici u kojoj god zelis..onda to ispadne neistina jer gospoda kad dodjes u petrovu vele da trebas ici u vinogradsku.Lutonjica prvotno napisa
ja spadam u vinogradsku,ali sam proslo dijete rodila u petrovoj,imala sam neke probleme i povukli smo vezu.
sada bih opet htjela u petrovu,bila sam tamo na uzv,dodjem na hitnu-opet isto:vi spadate u vinogradsku...mislim natezanje i natezanje...
ja sam platila tih par pregleda prije poroda. to mi je bilo najjednostavnije - jer me moj dok samo "predao" svom kolegi (on je otišao raditi u švicarsku).
mislim da je čisto iz praktičnih razloga dobro obaviti par pregleda u bolnici u kojoj želiš roditi - jer je i doktorima lakše kad se sami uvjere u ono što piše na papirima.
ne znam. ja sam i prvi i drugi put spadala pod merkur. prvi put sam otišla u petrovu, a drugi put u varaždin.jenny prvotno napisa
i nisu te krivo gledali niti radili probleme?blago tebi.Lutonjica prvotno napisa
moja dr. mi je rekla da i ovaj put povucem vezu jer,kao,ne vole u petrovoj da im dolaze one koje tamo ne spadaju..ona je prije tamo radila.
otjerali me nisu, a da li su me krivo gledali - za to me boli briga![]()
btw, ja bih na tvom mjestu radije u vinogradsku nego u petrovu
zasto?Lutonjica prvotno napisa
citam iskustva iz petrove i vinogradske i ova iz petrove mi djeluju bolja.
sada sam procitala tvoju pricu s poroda-covjek dobije dojam da su zagreb i varazdin nebo i zemlja.
veća šansa za prirodni porod
više vremena provodiš s bebom
Ne mogu nikako otvoriti stranicu hitne pomoći, a kopka me kud pripadam.
Nime, preselili smo se, sad živimo u Nespešu, Donja Zelina.
Evu sam rodila u Merkuru i rado bih opet tamo, ali najradije ne bih išla na preglede u bolnicu, jer je uvijek gužva.
Ako netko zna, molim info.