Pokazuje rezultate 1 do 23 od 23

Tema: POMOĆ-normabel...

evita avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno POMOĆ-normabel...

U 27. sam tj. truidnoće (26+3). Otvorena sam za prst. Otvorena su oba dva ušća (nutarnje i vanjsko) i doc kaže da može doći do bebe! Rekla mi je da moram mirovati i piti 2-3 tablete magnezija na dan i 2-3 tablete normabela.
    Mući me slijedeće; (pijem ujutro 1 tabletu normabela i 1 navečer),ali sam pročitala u uputstvima da nije preporučljiv u trudnoći (pogotovo ako se duže koristi (meni su još 3 mj.do kraja-a to je dugo) da beba ima smanjeni mišićni tonus, slabije siše,slabije diše....!!!!!!!
    Za nedonošće dobro znam da treba čim bolje disati kako bi se izborilo za život,a ako su te tablete takve,što da radim? Koliko da ih pijem na dan? Što će biti s bebom ako uskoro rodim a ona neće moći disati kako treba zbog tih tableta? A opet se bojim i ne piti ih da ne bih rodila već sad!
    Kakva su vaša iskustva s tim tabletama i nedonošenim bebicama ako ste pile te tablete?
    POMOĆ MOLIM.....

ana-blizanci avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

ma nebrini.ja isto pijem normabele i sve je ok. to ti je za smirenje, za opuštanje.

Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Na pretražniku pronađi temu o normabelu, bila je nedavno. Tamo ćeš vidjeti svakakve savjete.
    Ja ga isto pijem već 2 mj. trebam roditi svaki čas. Ali ja ga pijem zbog napadaja tjeskobe i panike. Imaš ljudi koji će ti reći za i protiv. Ja se uglavnom ne zabrinjavam više jer znam da će biti sve ok i ja se bolje osjećam kada ga pijem.A ako sam ja dobro i moja beba je dobro.Čula sam da ga piju i žene koje leže u bolnici na očuvanju trudnoće.
    Misli pozitivno i biti će sve ok.

Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

I ja sam pila normabel u trudnoči i sve je bilo ok,bebač je super ,samo kaj sam ja nekad sama sebi sa 2 smanjila na 1 tabletu dnevno ...

Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

ja sam tek 17+5 a normabel prijem praktički od prvog dana trudnoće, pošto mi ga je prepisao doktor koji je radio i potpomognutu ja mu u potpunosti vjerujem

argenta avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Ja ga isto pijem već 2 mj. trebam roditi svaki čas. Ali ja ga pijem zbog napadaja tjeskobe i panike. Imaš ljudi koji će ti reći za i protiv. Ja se uglavnom ne zabrinjavam više jer znam da će biti sve ok i ja se bolje osjećam kada ga pijem.A ako sam ja dobro i moja beba je dobro.Čula sam da ga piju i žene koje leže u bolnici na očuvanju trudnoće.
    Ja sam se sva izbezumila od mogucih nuspojava, pa mi je tjeskoba samo porasla. Zato sam samoinicijativno odustala od Normabela.

Ali definitivno ovisi od osobe do osobe, kako se sama osjecas i koliko (ne)vjerujes svom lijecniku.

Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Andol- nuspojave, dispepsija, mučnina i povraćanje te oštećenja želučane sluznice(sve do vrijeda) s mogućim krvarenjem iz probavnog sustava...
    Lekadol- reakcije preosjetljivosti, npr. svrbež, osip na koži i angioedem.Vrlo se rijetko javljaju poteškoće s disanjem, mučnina, povraćanje, povećana aktivnost jetrenih enzima, zakazivanje bubrega...
    Voltaren forte- povremeno bolovi u trbuhu, mučnina, krvarenje iz probavnog sustava....

Hoću reći da svake, pa čak i one tablete koje koristimo za običnu prehladu ili kada nas boli glava ili zub, imaju nuspojave. Na taj način se i sami proizvođači moraju zaštititi. Ne volim piti tablete, ali uvijek gledam manje zlo.

ana-blizanci avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Citiraj toffifeee prvotno napisa
    Hoću reći da svake, pa čak i one tablete koje koristimo za običnu prehladu ili kada nas boli glava ili zub, imaju nuspojave. Na taj način se i sami proizvođači moraju zaštititi. Ne volim piti tablete, ali uvijek gledam manje zlo.
    potpisujem.
    netreba praviti paniku od normabela.ja pijem pre par i ormidole od 50 mg i sve je ok.treba slušati doktore, oni znaju zašto su odlučili dati te tablete.

jenny avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

cuj,ja sam ti trudna 22 tjedna pa ga pijem skoro od kraja prvog tromjesjecja..ali ga cvaknem samo kad osjetim kontrakcije..i u prvoj trudnoci sam ga morala piti jer sam cuvala trudnocu..moja beba je bila prilicno zivahna i znala me izluditi koliko je dugo mogla biti budna po danu,tako mala..prema tome,ne mogu reci da je bila uspavana sva...i cikala je normalno

evita avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Evo hvala vam, smirile ste me s time. Samo ja ih ne pijem radi živci nego jer sam preeee rano otvorena. Nije mi jasno zašto mi onda nije dala prepare ili nešto za otvorenost,ali dobro. Recimo da joj vjerujem.
    Držite mi fige da doguram čim dulje s trudnoćom jer mi mali ima tek između 870-900 g. Nedavno je bio na TV-u bebač koji se rodio u 27. tjednu i sada je zbog toga što je tako rano rođen slijep.
    Eto, idem ja onda ležati da me ne strpaju u bolnicu. Tabletice ću piti 2 puta na dan pa da probam izdržati čim duže u komadu...

ana-blizanci avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

evita samo ti miruj i slušaj doktora i sve će bit u redu. pre pari ti se daju da nebi došlo do prijevremenih trudova.ja nosim blizance pa mi je zbog toga dao, a i u prvoj trudnoći sam dobila trudove sa 34 tj.ne brini, odmaraj.

momze avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2004

Početno

Citiraj evita prvotno napisa
    Evo hvala vam, smirile ste me s time. Samo ja ih ne pijem radi živci nego jer sam preeee rano otvorena. Nije mi jasno zašto mi onda nije dala prepare ili nešto za otvorenost,ali dobro. Recimo da joj vjerujem.
    hm, kada bih ja tako rezonirala 'recimo da joj vjerujem' potrazila bih drugo misljenje - ovdje se radi o tebi i tvom djetetu.
    jesi li svojoj ginekologici postavila to pitanje koje si postavila ovdje nama? i sto ti je odgovorila?

evo, nedavno se vodila rasprava o normabelu pa pogledaj ovdje

ivana b avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Ja sam ga pila radi prijetećeg pobačaja i kontrakcija jer opušta mišiće maternice ali nakon 2 tjedna sam prestala jer sam vidila da mi je bolje, a i loše su djelovale na me (pospanost, malaksalost).
    Predomišljala sam se - piti ili ne jer su potencijalne nuspojave strašne, ali nema drugog lijeka. Možda je ginićima svejedno jer samo žele spasiti trudnoću a ako nakon poroda bude problema s bebom, nek se brinu pedijatri. A možda ni nuspojave nisu takve kao što piše jer u principu nijedan lijek se ne testira na trudnicama nego na drugim ljudima ili životinjama.

sanja30 avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2004

Početno

Pila cijelu trudnocu, i sve je o.k.

Muca avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

meni je isto prepisan, sada u 1. trimestru, smanjila sam si dozu.
    kad osjetim da me baš zateže ili boli...popijem.
    ujutro svakako, dr je rekao da tako treba biti (s obzirom na sve što sam prošla)

Datum pristupanja
    May 2007

Početno

ja sam ga dobila odmah na početku- 2x po 2mg- s tim da kada se osjećam sasvim dobro povremeno preskočim dozu! a ni doze nisu velike mada me je dr upozorio da se ne iznenadim ako mi budu trebale i veće doze(zbog mojih anksioznih stanja :/ )

evita avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

momze hvala na ovome gdje se pisalo o tome (nisam mogla naći). Pomoglo mi mje u odluci. Do 34. tj. ću piti 2x na dan da ne izgubim malemo zlato a onda ću prestati zbog mogućih nus pojava. Doktoricu ću vidjeti ponovo za 4 tj pa ću je preispitati o tome. Hvala ti.

anitalu avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

Evo ja malo brljam po starijoj temi. Muca što ti je doc. rekao zašto svakako piti normabel ujutro? Ima neki posebni razlog?Meni je moj rekao prije spavanja.

evita avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

mislim da to uopće nema veze....bitno je da popiješ da ti opusti trbušne mišiće,a sad koliko i u koje doba dana zavisi od doc do doc

Muca avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Citiraj anitalu prvotno napisa
    Evo ja malo brljam po starijoj temi. Muca što ti je doc. rekao zašto svakako piti normabel ujutro? Ima neki posebni razlog?Meni je moj rekao prije spavanja.
    pa logično....

ujutro, jer tijekom dana si najviše u pokretu.
    ja ga, recimo, preskočim prije spavanja, jer ionako ležim (mirujem) a zaspim čim dotaknem jastuk (u bilo koje doba dana i noći)

momze avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2004

Početno

evita, kako se ti sada osjecas?

evita avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Citiraj momze prvotno napisa
    evita, kako se ti sada osjecas?
    Ma ja sam ti super! Ko nova :D . Ne mirujem kak bi trebala, vozim se na mini bike-u (pocket) i tak. Trbuh mi je lijepo mekan (više uopće ne tvrdne), nemam nikakve bolove.....
    Uglavnom je sve za 5! Sutra idem na pregled pa budem javila kak je bilo (na temi "otvorena").

evita avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

e,da! jedino me muči proljev pa sam si smanjila doze mg-a (sad pijem 1 na dan jer mi je tog mekanog stvarno dosta (budem pitala sutra doc za savijet u vezi tog)

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •