-
Zbog budućih majki koje ovo možda čitaju, a iz Sa su, htjela bih iznjeti neke činjenice koje bi mogle pomoći u odluci o rodilištu, mada je izbor zaista skroman. O rodilištu u OB "Dr. Abdulah Nakaš" znam preko jetrve koja je tamo rodila oba svoja djeteta i od još nekih žena koje su tamo rodile, a bliske su mi. Na GAK-u sam ja rodila carskim rezom.
Ono što se meni čini kao nešto što čini značajnu razliku između ova dva rodilišta je odjeljenje neonatologije na GAK-u. Kad je sve u redu sa mamom i bebom, obično kući izlaze nakon 24 sata. Ako postoje problemi sa bebom, u OB "Dr. A N" pedijatar radi samo redovno radno vrijeme, nema dežurstva i sve komplikacije (bolesna ili prerano rođena djeca) se šalju na Pedijatrijsku kliniku. Tamo kako sam shvatila mame nemaju mogućnost stalnog boravka sa bebama, već ih posječuju (ne znam kojiko traju te posjete). Na GAK-u, bebe sa komplikacijama su na neonatološlom odjelu, dok majka leži na odjelu sa rodiljama (ista zgrada), tamo postoji stalna pedijatrijska dežura i pedijatar bebe pregleda 2 puta dnevno. Kad sam ja došla na odjel rodilja, u sobi sam zatekla mladu mamu koja je tu bila već 18. dan, dok je njen mali dečko, rođen prerano bio u inkubatoru. Ona je izdajala svoje mlijeko i nosila mu na svako hranjenje. Jedna mlada majka (meni bliska) se nedavno porodila (u 8 mjesecu) u OB i bila otpuštena poslije 48 sati, a beba je prebačena na Pedijatrijsku kl. i roditelji sad idu svakodnevno u posjete dok beba ne bude mogla kući. Sve se to predevera, ali mislim da je nešto ugodnije i za mamu i za bebu kad mogu biti konstantno zajedno.
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma