Pokazuje rezultate 1 do 29 od 29

Tema: Jednodnevna crijevna viroza

Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno Jednodnevna crijevna viroza

Zovem maloprije tetu u vrtić da joj kažem kako je Orka cijelu noć povraćala, a ona veli da je cijela grupa takva - cure i gore i dolje i spomenula tu jednodnevnu virozu.
    Ja sam, doduše, mislila da je mojoj muka jer se sinoć prije spavanja nahrdala čvaraka.
    Zna li netko je li to zarazno, smijemo li, jer njoj je sada dobro, ići sutra među ljude (ne zbog nje, zbog drugih)...

Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Srčeko malo....pošalji joj veliku pusu....
    Nadam se da više ne povraća....
    Mi smo istu virozu nedavno imali....nismo se družili sa drugima još dan-dva, sigurnosti radi. Moj tata nas je posjetio dan poslije i pokupio istu.

Ancica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Kod nas (u Njemackoj di zivimo) to hara i kosi skoro sve klince a i puno odraslih vec nekoliko tjedana. Mislim da je konacno "ispuhana" pa cujem za sve manje slucajeva. Prode obicno za par dana. Jedno upozorenje - nekim klincima nakon perioda povracanja dolazi period s proljevom, pa pripazite.

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Kako se prenosi?

Osoblje foruma mamma san avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Virusi obično zrakom ili kapljično...No isto tako znam da iza bilo kakve bolesti treba dijete ostaviti dalje od ljudi (grupe ljudi) par dana (negdje proporučaju i malo više) jer mu je organizam oslabljen od virusa (viroze ili bilo kakvih drugih bolesti) i ukoliko se odmah po izlječenju vrati nazad u vrtić, školu i sl. postoji velika šansa da mu se prikelje novi virusi, bakterije i sl.

S obzirom na cijelu hrpu viroza (+ počela gripa) ja ti preporučam ostavi je do ponedjeljka doma...

Ljubi mišulinicu...

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Pa doma je, nego što.
    Ja nju uvijek držim doma minimalno 2 tjedna nakon prestanka svih simptoma - i zbog nje i zbog drugih.
    Ali to je kad je u pitanju kašalj, šmrkavost...
    S ovime se susrećem prvi put...
    A u ponedjeljak im u vrtić dolazi Sveti Nikola

Ancica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Mi nismo od tipova koji ih drze doma za svaki slucaj - kad se bolje osjecaju, idu u vrtic/skolu.

Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Ma do ponedjeljka će ona biti za 5.....ako ne bude povraćala i ne bude imala proljev subotu i nedjelju ne vidim zašto bi ju držala doma....a još NIkola dolazi....

Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Karlo je imao jednu noć i slijedeći dan temperaturu, i kakao je čudno mekano i užasnoo smrdljivo dva dana. Pritom je odbijao hranu. To je prošlo i sad je ok. Al je tata nakon toga imao isto sa povračanjem.

Brunda avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Apricot, ako do ponedjeljka ne bude imala nikakvih simptoma, možeš ju slobodno pustiti u vrtić. Do tada ima 2-3 dana da joj imunitet malo ojača.

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Nastavak drugi:
    Orka ozdravila u roku od 24 sata, ali tatica je fasovao! Pa još, jadničak, i temperaturu dobio! (Ne ponovila se rika iz kupaonice u noći sa subote na nedjelju)!
    Moje dijete je jutros u vrtiću bilo jedino - ako nitko ne dođe do devet, odoh ja po nju - neće ona meni tamo sama čučati!

Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Citiraj apricot prvotno napisa
    Nastavak drugi:
    Orka ozdravila u roku od 24 sata, ali tatica je fasovao! Pa još, jadničak, i temperaturu dobio! (Ne ponovila se rika iz kupaonice u noći sa subote na nedjelju)!
    Moje dijete je jutros u vrtiću bilo jedino - ako nitko ne dođe do devet, odoh ja po nju - neće ona meni tamo sama čučati!
    Glavno da je Orki bolje...
    Sama????? To nam se još nije dogodilo!!

Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

ajde, nek je njoj bolje... mozda joj se dopadne taj vip-tretman u vrticu

sad smo mi bolesni... svi!

Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Šta je vas snašlo??
    Nadam se da će David brzo doći na svoje...

Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Citiraj Nani prvotno napisa
    Šta je vas snašlo??
    Nadam se da će David brzo doći na svoje...

nemam pojma, nekakva viroza, lagana temperatura, david kaslje, meni vec poslovicno sve baca na sinuse, muz je mamuran....

proci ce...

Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Jedino dobro je što se doma svo troje pa ćete to lakše prebroditi....kroz igru i šalu....
    ...pretpostavljam onda da jučer nisi bila na dočeku SV. Nikole..

Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Citiraj Nani prvotno napisa
    Jedino dobro je što se doma svo troje pa ćete to lakše prebroditi....kroz igru i šalu....
    ...pretpostavljam onda da jučer nisi bila na dočeku SV. Nikole..
    nisam, ali nije to ono sto me muci.

vise me muci sto je moje dijete jutros slatko spavalo kad sam ja otisla iz stana i nisam vidjela kako je reagirao kad je spazio pune carape na prozorima...

kaze teta cuvalica da je bio malo zbunjen... sad jedva cekam da odem doma pa da mi on sve isprica...

renci avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

nas ima puna kuća, pa nas je sve tako redom zahvatila ta jednodnevna viroza, na sreću samo s povraćanjem, bez temperature. Ne pretjerujem, još sam samo ja koja nisam grlila školjku, ali u četvrtak navečer je Iva, u petak Ema, u subotu baka, sinoć, u nedjelju MM, dakle bio bi red na mene većeras, hm-hm, hoću li odoljeti tom iskušenju?!

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Nadam se da nisi - i u našoj kući je samo mene zaobišlo.
    Sva sreća, ne traje dugo, ali Orka od četvrtka nije ništa jela. Mi ne forsiramo - znamo da joj nije do toga, ali umrem od tuge kad noću čujem koliko joj se bune crijeva. Ujutro se probudi i kaže da bi "nešto papala", ali kad joj donesemo... ni ne proba.
    Jutros je za crno pecivo rekla da "neće, jer je zmazano".

Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Citiraj apricot prvotno napisa
    Nadam se da nisi - i u našoj kući je samo mene zaobišlo.
    Sva sreća, ne traje dugo, ali Orka od četvrtka nije ništa jela. Mi ne forsiramo - znamo da joj nije do toga, ali umrem od tuge kad noću čujem koliko joj se bune crijeva. Ujutro se probudi i kaže da bi "nešto papala", ali kad joj donesemo... ni ne proba.
    Jutros je za crno pecivo rekla da "neće, jer je zmazano".
    uf, uf....

samo strpljivo, proci ce....

Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Kada mali gricko ne želi papati onda znam da ju to muči...
    Moj Niko danima isto nije htio ništa u usta staviti osim rižice.....

renci avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

kada je Ema kao mala jednom ili dvaput imala takav virus, nije mi bilo jasno zašto nakon što je povratila- naravno ne odmah,ali npr. drugi dan- ne želi jesti. Sada ima skoro 6 godina (slavimo u drugu subotu!) i baš sam je to pitala, a znate što mi kaže- da ne jede jer ju je strah da opet ne povraća. Zato sam se na sve moguće načine trudila da joj smetnem misli s toga i mislim da sam uspjela jer se brzo oporavila i fino papala.
    Ja sam ipak odoljela!

Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Za ovakve situacije preporučam banane - hranjive, lagane, malo zatvaraju.
    I bobi-štapiće.
    Za piti jako rijetki sok od jabuke ali pazite da je bez dodanog šećera. Moji neće čaj, ali šipak bi bio idealan.

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Nevjerojatno mi je kako organizam sam odabere ono što mu je potrebno.
    Mamazika, nakon što pet dana nije ništa jela, uzela je bananu, štapiće i čaj od šipka.
    To mi je utoliko više čudno jer joj to inače ne dajem zbog problema sa stolicom. Ali baš TO je tražila!
    Haj ti sad reci!

samaritanka avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

I mi smo fasovali...
    Anna je imala proljev i glavobolju jedan dan u utorak, a sad joj curi nos. Karlu je u utorak počeo curiti nos, a danas je sigurno više od 15 puta povračao i to prave vodopade. Stalno traži vodu koju odmah ispovrača, ako mu ne daš onda gorko plače. Nudim mu stalno sisu. Moje mlijeko se zadrži malo duže u želučiću, ali i ono brzo izađe, nažalost.
    Sad je rekao da je gladan i jede kuhane krumpire :D .
    MM se isto tuži na trbuh, a i ja imam osjećaj kao da mi sve pliva iznutra.

Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

A da ti možda Orka ne čita po forumu dok si ti spavaš?

Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Ajme, Samaritanka, sad sam vidjela... 15 puta :shock:
    Pazi da ne dehidrira, gledaj mu mokraću, da li je jako tamna i da li uopće i koliko mokri. Vodu mu daj samo gutljaj dva, toliko mu stavi u čašu. Lakše će zadržati.

samaritanka avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

E cure moje jučer sam na svoj četrdeseti rođendan ispovračala dušu.
    ...dobro je da nisam organizirala nekakvu veselicu...
    Taman kad sam Karla u četvratak stavila spavati onda je mene uhvatilo.
    Danas je dobro , hvala bogu!!! Još sam malo slaba, ali ide. Ja povračam inaće rijetko pa sam nakon toga u komi.
    Karlo je bolje, smrdi naravno po acetonu, ali je bolje... :D
    Mamazika, hvala na savjetima i ja sam to pomislila, dehidrirao je i to sigurno jer je bio strašno žedan međutim išlo je na bolje... kako je pala noć. Krumpire je također ispovračao...
    Evo Anica šalje smajliće drugoj djeci:
    :D

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

samaritanko sretan ti rođo sa zakašnjenjem..mi smo podlegli...Luce je preksinoć cijelu noć povraćala, jučer proljev, a danas mi je sunčica nešto bolje, ali uz sve to još je i puna sline, na kilometre.. Pojela je zdjelicu riže, štapiće i indijski čaj..Što bi joj mogla još dati da papa? Bananu sam zaboravila..

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •