-
Evo malo podižem da vam prenesem svoja iskustva.
Uzimam vitex tinkturu od Subana već 3. ciklus. Nakon missed ab-a u ožujku, samo prva M nakon kiretaže je bila normalna kao i prije (došla 29 dan), a sljedeća 2 ciklusa skraćena, 1-2 dana prije spotting (nikad ga nisam imala!) i grozno obilne i nevjerojatno bolne M, koje sam brzinski sanirala čajem vrkute, oko 1,5 l dnevno. Nisam ni O osjetila, a inače uvijek znam kad je. Uzrok-porast prolaktina i pad progesterona, dr me htjela staviti na Duphaston, što sam odbila i nakon te druge takve nenormalne M krenula s vitexom. Usput mi je pronađen i manjak B12 i folne pa i to uzimam. Uglavnom, zadnja je stigla 31 dc, normalna kao nekad, a ja sva happy, čak se i O javila ovaj ciklus u redovno vrijeme.
Zbog kontradiktornih napisa o vitexu u trudnoći, konzultirala sam jednu liječnicu koja provodi terapije raznim biljnim pripravcima i evo odgovora: S obzirom da vitex pomaže funkciju žutog tijela, može se uzimati prva 3 mjeseca trudnoće jer bi naglim prekidom pao nivo progesterona, što može dovesti do pobačaja. Nakon 3. mj se ne preporuča jer uzrokuje prijevremenu laktaciju, a tada i onako posteljica preuzima stvaranje progesterona pa je prekid uzimanja vitexa siguran!
Nadam se da sam nekome pomogla!
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma