Stranica 4 od 6 PrviPrvi ... 23456 PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 151 do 200 od 260

Tema: Macina trava - marulja i vrkuta 2

Ginger avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

hvala pujice!
    nije mi to palo na pamet, al sad kad veliš, stvarno bi tim preskakanjem mogla napraviti više štete nego koristi.
    a i slažem se da su čajevi puno bolji od hormonalne terapije.
    ja bih radije probala probleme (ako ih bude, a nadam se da neće) riješiti nekim pirodnim putem nego tabletama...

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Joj cure počela sam piti marulju
    Toliko me se dojmila da sam joj odmah počela tepati ČMARULJA

Molim samo da utvrdimo gradivo (ne mogu sad isčitavati disertacije na temu):
    počnem piti krajem M, a onda od O nadalje pijem vrkutu?
    Kad dođe M pauza par dana, pa krajem M opet (č)marulja?

ili je po želji kombinirati s vrkutom, negdje se pisalo da je bolje izbjegavati marulju 2. dio ciklusa (ako je došlo do trudnoće, pustog li sna...)

točno?
    hvala!

Osoblje foruma pujica avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

ja bi ti preporucila da vrkutu pijes cijeli ciklus (inace nema smisla) a marulju od prvog dana M do O

visibaba avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

ako ti je marulja tako grozna (a je ), mozes ju slobodno mijesati s vrkutom, ja sam jos dodavala i neven.
    mozes cijelo vrijeme piti tako pomijesano ili u drugom dijelu ciklusa izbaciti marulju, kao sto si i sama rekla jer se ne preporuca u trudnoci.
    Tri ciklusa pijes pa onda pauza (jedan ciklus?) i ne zaboravi, ne preporuca se piti u kombinaciji s hormonima, znaci ak pijes neke tablete.

mamaanita avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

Koja od te dvije je dobra za policistične jajnike?

Ginger avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

i ja počinjem piti kombinaciju slijedeći ciklus (ako ga bude, a nadam se da neće....)

meni je marulja groooooooooozna.
    dok sam vas još samo čitala, stalno ste pričale kak je užasna, i ja si mislim ono, pa ne može biti baš tako užasna........ trebale ste mi vidjeti facu nakon prvog gutljaja odmah sam si pomislila da niste dovoljno dočarale koliko je užasna. međutim, nakon par dana sam se bila privika pa sam ju malo lakše pila... al mi je još uvijek fuj!

Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

jesam li ja krivo pročitala ili ne smijem pit marulju i vrkutu s bromergonom??

Dodirko avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Nemoj piti ništa sa tabletama koje sadrže hormone.

Početno

bok cure
    da se ukljucim ja pijem bromergon tablete i caj od vrkute..i sama sam bila ( i jos uvjek jesam ) u dilemi dal da pijem tu kombinaciju ili ne, moj endokrinolog i ne zna koji je to caj pa mi nije znao reci smijem li ili ne. Kako sam se raspitivala cula sam da prijateljicina prijateljica 8) pije vrkutu a ide u postupak za dva mjeseca, kaze doktor odobrio treba prestat piti kad pocme uzimat gonale. Osim toga poslala sam mail proizvodjacu vrkute koju kupujem oni su mi vrlo brzo odgovorili kako smijem piti caj sa tim tabletama, kaze gospodja iz ...... dapace! Sad me zanima odakle vama te informacija, jesu Vam vasi ginekolozi, endokrinolozi zabranili piti cajeve u kombinaciji sa nije bitno bromergonom, dabrostonom itd...

luni avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

O Bože, čitam od početka da utvrdim gradivo i od svih savjeta, ispravaka i svega nečega sam se izgubila. Odlučila sam početi piti (šta već) ovaj ciklus i sad da utvrdim.

1. Marulju pijem za poboljšanje sluzi? Od 1DC do O? A kako da znam kada je O po BT ili?

2. Vrkutu pijem, od kada i do kada?

3. Gdje da odem kupiti i kako točno se to zove? Kažem samo čaj od marulje ili šta?

Ginger avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

luni, koliko sam ja shvatila ovako:

marulju (marubii vulgare - mislim da je tako) neke cure piju od 1dc (ja sam tako i nisam imala povećano krvarenje), a neke kad im prođe M pa sve do O.
    O si odrediš po BT, LH trakicama, ili kako već sama inače određuješ.

vrkutu piješ kroz cijeli ciklus (jer ne šteti ni u trudnoći), ali i s jednim i s drugim napraviš pauzu nakon 3 mjeseca redovnog pijenja.

nemoj raditi kao ja, na što me pujica upozorila, da jedan mjesec piješ pa jedan ne... jer si tako samo zbuniš organizam.

marulju sam ja kupila subanovu, a vrkutu su mi u biljnoj ljekarni dali neku svoju (koju su oni pakirali).
    u biti, odi u biko koju biljnu ljekarnu, tamo bi trebali imati i jedno i drugo.
    eto, nadam se da sam bar malo pomogla

stelerina avatar
    Datum pristupanja
    May 2005

Početno

ja sam na bromergonu, kad sam pocela s njim (nakon cca 1g dana) prestala sam s cajevima... sad dali je dobro ili ne kombinirat ko ce ga znat :/

Ginger avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

mislim da su cure gore pisale da nije dobro kominirati s tim pilulicama ili bilo kakvim horminima

luni avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

pisala sam ovima u Bjelovar MB Travar i rekla mi je da preporuča po jednu žlicu marulje, vrkute i čaja za zaštitu žena u litru kupuće vode i to piti svaki dan. Jel nije to malo previše svega nečega i marulje i vrkute i šta sve nema u tom čaju?

Ginger avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

ja ti ne znam za taj čaj....
    trenutno pijem samo vrkutu i to ovako: u 2 dl hladne vode stavim 2 žličice vrkute i kratko prokuham, odstoji poklopljeno 10 min i to je to.
    pijem 6 dl dnevno, kad stignem, a kuham sve odjednom jer mi se neda svako malo kuhati novu šalicu... (dakle, u 6 dl vode - 6 žličica vrkute)

Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

imal li netko tko pije bromergon s vrkutom ili maruljom?kakvvi su rezultati? ja ću očito orati piti bromergon još dugo pa me zanima ima li neki drugi čaj koji se možda može piti? ima li jos kakav drugi preparat? dok mi marulja i vrkuta čekaju u ormariću ja sad tamanim acidosalus jogurt pa ćemo vidjeti

Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Macinu travu pijem 2-3 ciklusa a vrkutu sam kupila i pijem tek ovaj ciklus. Osjecam zatezanje u jajnicima - tacnije kukovima i u krstima. Grudi me inace bole poslije ovulacije svaki cklus ovaj put ih osjetim ali mnogo slabije.
    Da li ove promjene mogu vezivati za vrkutu, ima li iko takvih iskustava. Inace mi je 25dc.

elka

Početno macina trava-nepeta cataria

ja sam nova.vidjela sam da se ovdje spominu tri vrste macine trave pa sam odlucila provjeriti kod profesorice biologije na fakultetu.ona kaze da je najbolja nepeta cataria jer ne izaziva zeludcane smetnje.mogu i i marubium vulgare i marubi herba,ali je nepeta cataria bolja.treba je piti do 14.dana ciklusa.kaze jos da je dobra trava maticnjak-melisa oficinalis.

rebeca avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Ima li vrkuta još koji domaćiji naziv, kako izgleda zna li tko, i macina trava :? Gdje raste?

Datum pristupanja
    Jul 2006

rebeca avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

pujica, hvala...

Seni77

Početno

Drage moje, evo čitam o marulji i vrkuti vaše postove, joj, ne mogu ni zamisliti taj okus marulje kojega se svi grozite.
    Pridružila bih vam se i ja u tome, ali ako sam dobro skužila vrkuta služi za stabiliziranje ciklusa, doduše, meni su ciklusi redoviti + ovulacija, međutim voljela bih nešto pronaći od tih čajeva za povećanje plodnosti. Osim soka od ananasa, što mi još možete preporučiti, neki čaj???

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

joj sad fakat više ništa ne znam....

imam pco
    na dabrostonima sam, pijem čaj,kad dobim menzis (zato pijem dabriće) krećem sa klomifenima, a onda sa gonalima i inseminacija.

a sad stvarno ne znam što dalje, da li da pijem ili ne

htjela bih povećati endometrij u slučaju trudnoće

kaj da napravim curke moje?

Ginger avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

mislim da marulju i vrkutu ne bi trebala piti dok si na hormonalnoj terapiji

Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

Citiraj Ginger prvotno napisa
    mislim da marulju i vrkutu ne bi trebala piti dok si na hormonalnoj terapiji
    potpisujem, nikako ne kombinirati sa hormonima

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ok,izbacujem čajić

Seni77

Početno

Kupila sam marulju, vrkutu i gospinu travu, i miješam ih zajedno u jedan čaj. Kako sam pročitala ovdje da se marulja pije do O, tako ću ja njih 3 pomiješano do O, a poslije samo vrkutu i gospinu travu.
    Što vi mislite o tome?

mamaanita avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

Evo ja sam jučer počela piti marulju. M je prošla. Mislite da ću vidjeti promjene na sluzi već ovaj mjesec? Nadam se da će O biti za nekih 5-6 dana (ako mi ciklus ne podivlja kao onaj prošli).

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Čitam vas već jako dugo pa evo i ja da prijavim da sam počela piti kombinaciju vrkute, marulje i nevena. Meni uopće niije grko, naučila sam piti čajeve bez šećera.
    Zanima me nešto drugo... U jednu posudu sam pomješala sva tri čaja, pa se nešto mislim, ako ide 1 velika žlica na litru vode, a ja sam pomješala 3 čaja, onda to znači da moram staviti 3 velike žlice, jer je u jednoj samo 1/3 potrebne npr. marulje, je li tako :?
    Pitanje br. 2, mislim da će mi pujica najblje pomoći. U 7. mjesecu samo operirala endometriozu s lijevog jajnika. Bila na pregledu, sve OK, nije mi dao nikakvu terapiju, dr. kaže da je u mene bio izolirani slučaj i da bi hormoni mogli napraviti više štete nego koristi. Kad čitam po internetu o endometriozi, uvijek naletim na tekst tipa da se endometrioza ne može izliječiti već se mogu samo operirati žarišta, i da endometrioza smanjuje mogućnost za trudnoću. Mene zanima jedna stvar: sad kad sam operirana, da li sam još uvijek bolesna, tj. imam li prepreka za trudnoću radi endometrioze. Na operaciji mi je propuhao i jajovode.
    Ja sam sinoć dobila M, već 2 mjeseca pokušavamo i ništa. Rekla sam sebi od danas krećem u boj. Tako sam kupila sve te silne čajeve i b kompleks, negdje doma imam vitexa pa ću i to početi piti, ujutro mjerim BT, pa vidjet ćemo kako će se razvijati situacija.

Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

Citiraj mare979 prvotno napisa
    Pitanje br. 2, mislim da će mi pujica najblje pomoći. U 7. mjesecu samo operirala endometriozu s lijevog jajnika. Bila na pregledu, sve OK, nije mi dao nikakvu terapiju, dr. kaže da je u mene bio izolirani slučaj i da bi hormoni mogli napraviti više štete nego koristi. Kad čitam po internetu o endometriozi, uvijek naletim na tekst tipa da se endometrioza ne može izliječiti već se mogu samo operirati žarišta, i da endometrioza smanjuje mogućnost za trudnoću. Mene zanima jedna stvar: sad kad sam operirana, da li sam još uvijek bolesna, tj. imam li prepreka za trudnoću radi endometrioze. Na operaciji mi je propuhao i jajovode.
    endometrioza moze biti prepreka za trudnocu ako i dalje postoje zarista, ali to je vjerojatno sredjeno na operaciji. ako zelis, mozes izvaditi marker c 125 iz krvi - on pokazuje koliko je ili nije endo aktivna - ja sam ga vadila odmah nakon operacije, a doktor je preporucio ponoviti za 6 mjeseci, bas zato da se vidi ima li opet nekih promjena

u svakom slucaju sad sa frisko propuhanim jajovodima i maknutom endometriozom nadam se da ces sto prije ugledati +

Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

cure, i ja sam nova sledbenica vrkute, od juce. pijem samo vrkutu, ne mesam je s ostalim cajevima. pijem je 2x dnevno, i pitam se kako znate da je treba piti 1l ili 6dl... o vrkuti sam se informisala na www.herbateka.com i tu pise koliko je treba piti i kako se pravi, i to se razlikuje od ovog sto citam od vas.

tamo pise: 1 kasicicu caja preliti soljom kljucale vode,ostaviti 5-10min i piti u malim gutljajima, i tako 2x dnevno. malo me zbunjuje sto svi razlicito spravljamo nas 'carobni napitak' i u razlicitim kolicinama ga pijemo

rebeca avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Ja sam počela piti vrkutu, hajde popijem ja to nekako. Ali što me poslije nje boli želudac, to nije normalno i jako mi je mučno. Jeli i vama tako :?

Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

Citiraj rebeca prvotno napisa
    Ja sam počela piti vrkutu, hajde popijem ja to nekako. Ali što me poslije nje boli želudac, to nije normalno i jako mi je mučno. Jeli i vama tako :?
    ja je pijem jako dugo i nikad nisam imala problema, a imam osjetljiv zeludac. jedino sam primjetila da je lakse popijem hladnu nego vrucu, a moras i paziti da pijes polako, u malim gutljajima, ne sve odjednom

Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

rebeca, na mojoj kesici piše da je nikako ne smeju piti osobe koje pate od žuči ili želudačnih tegoba. ne znam šta da ti kažem, raspitaj se još malo, ali ja bih na tvom mestu prestala da pijem jer očigledno ti smeta.
    ja sam se isto mislila šta d aradim jer imam osetljiv želudac, ali nije mi do sada zasmetao. pijem ga posle doručka jednu šolju i uveče sat dva pred spavanje. u malim gutljajima obavezno, a već dok odstoji 5-10 minuta malo se ohladi.

rebeca avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Evo ja ću pokušati još jednom, pa ako me bude mučio želudac, prestat ću. Prošli put mi je cijeli dan bila mučnina, skoro sam povraćala

Ginger avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

pitanjce vezano na vrkutu.... malo bedasto, ali....
    je li neka od vas primjetila da joj je vrkuta "obojala" zube?
    naime, ja je pila skoro tri mjeseca i nakon nekog vremena primjetim da mi je, onako, na spojevima zubića, nešto tamno...
    mislila sam da je kamenac, kojeg, btw, nikad imala po zubima, ali nije...
    bila danas kod zubarke svoje i veli ona nije kamenac, više kao neka pigmentacija i neće dolje :?
    jedva mi je svim mogućim metodama to odstranila, iako ne skroz, jer nije išlo...
    i pita me šta sam konzumirala u zadnje vrijeme, a prije nisam (jer mi zna zube od prije pa zna da toga prije tri mjeseca nije bilo) i meni padne na pamet - vrkuta!!!
    dakle, jel netko imao slična iskustva ili sam ja specijalac?

emira avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Cure...

zanima me da li je netko od vas pio "Evin čaj" od Subana??

Krećem u borbu sa svojim neredovitim ciklusima i oboružavam se prirodnim pripravcima! Nabavila sam kapljice od macine trave jer su mi puno ukusnije od čaja i lakše mi ih je popiti (napominjem da sam nakon 2 mj. pijenja tih kapljica i uz dijagnozu PCOS, ostala trudna 1. put :D ). Sada bih htjela kombinirati i vrkutu pa sam našla taj čaj koji u sebi ima vrkutu, neven, gospinu travu i još neke biljčice... pa me zanima ima li neka iskustva sa tim čajem??

Hvala

Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

e ovo za zube me baš i nije oduševilo... pijem vrkutu blizu 2 nedelje i nisam dosad ništa primetila, ali od tvog posta Ginger mnogo se više kezim pred ogledalom...

ali i baš me briga, samo nek mi vrkuta pomogne... hm, gledam nešto, danas mi 15 dc, a testna trakica ovugnosta još nije stigla kontrolnu. pijem čaj, ali ništa O :/ doduše, sluzi i nekakvog menstrualnog bola u materici (mada je bio samo juče) ima do mile volje, ko će ga sad znati...

Ginger avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Jill za prave rezultate bi trebala piti cca 3 mjeseca, ne možeš očekivati pomak odmah

a ovo za zube - možda i nije od toga, al to je jedino što se kod mene promijenilo...

Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

I ja sam pocela piti macinu travu od danas. Picu 2 solje od 200ml dnevno, tako pise na kesici. Uz to cu jos piti Laneno ulje, po kasiku ujutru, procitala sam i na rodinom sajtu da je dobro za ovulaciju a i na jos nekim sajtovima, kao pojacava sluz. Picu i E vitamin. Mislim da ne moze da skodi :D.
    Jedino me nervira sto nikako ovdje ne mogu da nadjem virak, nema pa nema. Al dobro picu ovo sto imam . Citala sam i da je hajducka trava dobra, al ne znam smijem li je piti sa macinom travom?

Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

Ginger, mozda to nema mnogo veze s vrkutom, ali bogme... svejedno, meni bilo slatko kad si pitala jesi li specijalac, pa pomislih na sve nas kako stojimo pred ogledalom i zagledamo u zube

Montenegrina, ako si odatle kako ti ime kaze, ako ti nesto znaci mogu ti vrkutu poslati iz BG. I ja sam je ovde jedva nasla u privatnoj biljnoj apoteci, a isto sam je dugo trazila. Pila sam i macinu travu, ali samo dva dana, meni nije prijala. Sad sam se na vrkutu bas 'navukla', cak mi nedostaje kad ne stignem da je popijem. Ovo je valjda jedini caj koji mi prija, barem za sada

Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Jill izgleda da sam je nasala. Zvala sam neku gospodju iz Bara koja proizvodi cajeve i prodaju se po apotekama. Rekla mi je da je zbog suse nestasica Virka al da ga treba dobiti sl nedjelje i da la mi br apoteke u Podgorici gdje ce ga poslati. Nadam se da se nece razgrabiti dok ja dodjem do apoteke :D.
    Na macinu sam se navikla, sad je pijem skoro bez problema. I koja sam curka, tek sam u ovom ciklusu procitala da na kesici pise da se stavi 1 kasena kasicica mac trave i prelije sa 200ml vode, a ja sve mislila da treba supena kasika . Nju pijem 2 puna dnevno od 1-2 dc, pa cu do ovulacije.

Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

Drage cure molim vas da mi kazete sta vi mislite o sledecem.

Prosli mjesec sam pila vrkutu citav ciklus, prestala sam kad sam dobila mengu 01.12. neki dan sam bila na pregledu i dogovor sa dr. je taj da iducu mengu izazivamo sa nekim tabletama Promolut nor, da dodje ranije (inace su mi ciklusi do 40 dana) a sad bih trebala dobiti oko NG nakon 30 dana ali uz koristenje tih tableta. Potom cu od 4-9 dc piti Klimifen i 12dc idem na folikulometriju i da vidimo trebam li primati inekciju za izazivanje ovulacije.
    Mene sad zanima smijem li ja pored toga svega jos da pijm i vrkutu ili to i nije bas pametno?
    Molim vas da mi kazete sta vi mislite?
    Ljubim vas!

Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

ljubica nemoj, nikad uz tablete jer vrkuta utjece na hormone pa ih ne treba mjesati

Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

Hvala darga Pujica

Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

ček, ček, montenegrina, jesi ti to dobro proučila? macinu travu ako se dobro sećam ne treba piti za vreme menstruacije, ne znam zašto ali čini mi se da je tako. proguglaj ti malo a naći ćeš i ovde na rodi. mislim, ništa strašno se neće desiti i ovako, uostalom to ti je sam početak, ali mislim da svuda piše neka vrsta upozorenja da macinu travu ne piju trudnice i da se ne pije za vreme menstruacije

Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Jill, hvala na brizi . Potrazicu to. Dobro samo sam je sada pila u toku M. Mislim da nece nanijeti puno stete .

Početno

bok!!!
    evo mene prvi put sa vasim i mojim problemom. Nije novost sto me muci, cijela sam u toj endometriozi (dok je nisam dobila nisam znala da postoji). Meni se je nakon laparaskopije odmah vratila, pa su me stavili na ysamin i moram ga piti do kontrole u prvom mjesecu.
    Malo sam se raspitala o ovim travama: vrkuta i marulja. Znam da pisete da ne smiju sa hormonima, ali meni su dvije razlicite farmceutkinje rekle da yasmin ima izrazito nisku koncentraciju hormona i da se moze kombinirati sa njima.
    Pitanje? Ne namjeravam jos pokusati sa trudnocom pa me zanima mogu li tu kombinaciju piti cijeli mjesec ili moram s jednom od njih prestati za vrijem ovulacije (btw, meni na kesicama pise 3 puta dnevno po 1-2 zlice trave na 2,5dcl vode).

Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

I ja sam tek ovde saznala da se ne smeju piti sa lekovima. Ne znam ko bi o tome mogao tačno znati, mislim da ni lekari nisu skroz upućeni u čajeve.
    Što se tiče količine koja se pije, različite su mislim kod vrkute i marulje. Ja pijem vrkutu, kupila sam je u biljnoj apoteci i oni je prodaju uglavnom za srčane bolesnike, decu, uopšte za jačanje mišića. Na mojoj kesici piše da je treba piti litar dnevno, ma idi molim te... Kako ću litar popiti! Ja ti vrkutu pijem prema uputstvima sa www.herbateka.com, 2 šolje dnevno.

Ne znam zašto, ali onome što tamo piše više sam poverovala. Sad ispade da ja reklamiram ovaj sajt, već ga drugi put pominjem, ali čini mi se da se tamo može najviše pročitati o ovim našim čajevima.

Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Jill potpuno si u pravu sto se tice sajta herbateka, i ja mislim da je tacno ono sto tamo pise. Evo ja danas kupila Vrkutu. Koliko min stoji prije cijedjenja?

Stranica 4 od 6 PrviPrvi ... 23456 PosljednjePosljednje

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •