Stranica 5 od 6 PrviPrvi ... 3456 PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 201 do 250 od 260

Tema: Macina trava - marulja i vrkuta 2

Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

Treba da odstoji 5-10 min pa se onda procedi. Ja nekad zaboravim, ali ne pređe 15 min. Pošto uvek koristim isti pribor za vrkutu, evo još malo će mesec dana, primetila sam da mi malo cediljka potamnila. Ali meni nekad ona namočena vrkuta ostane u njoj i po nekoliko sati, pa tek onda uđem u kuhinju i vidim je u cediljci. E sad sam primetila da je potamnila cediljka, pa se sve setim one priče o zubima... ma nećemo valjda ići sve sa potamnelim zubima...

Ginger avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

cure, ne to miješati s hormonima - mislim, ja ne bih...

a bit će da je moja zubarka bila u pravu!!

Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Curke, uh sad me interesuje da li se moze pomijesati macina i vrkuta u razmjeri 1:1 i tako se piti?
    Neznam kakvo je tad djelovanje i da li uopste smije. Nesto mi je komplikovano da kuvam jednu pa drugu, pa opet jednu pa drugu .
    Al s obzirom da macina stoji 25min prije cijedjenja, a vrkuta 5-10 min koliko onda treba drzati mjesavinu?
    Ili jednostavno picu ja ujutro jedan, popodne drugi

Osoblje foruma pujica avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

ja ih uvijek mijesam, ali u omjeru 2:1 (vise vrkute, manje marulje)

ostavim da stoji 10 min i onda popijem

Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Postavila sam pitanje herbateci o tom mijesanju i kako treba pa vam javljam kad dobijem odgovor.
    A na nekom sajtu sam procitala da je najbolje da se piju oba caja jer nadopunjuju jedan drugi, znaci sto se toga tice ne moze da skodi.
    Ja sam nama napravila po receptu sa interneta, od svega se stavi po 100gr oraha, badema, kikiriki (neslani), sjeme suncokreta, ljesnik, budnevine sjemenke, kokos, suve smokve, suve sljive, suve kajsije i grozdjice i sve se to usitni i pomijesa sa 1kg meda. Jede se ujutro i uvece po kasika. Super je ukusno, a dobiju se svi potrebni vitamini. Mozete o tome procitati ovdje
    http://www.doktor.co.yu/forum/viewto...asc&highlight=

Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Dobila sam odgovor sa herbateke koji glasi "Cajevi se moraju piti posebno, macina 1,5L u toku dana, a vrkuta solja ujutru i solja uvece". Ja cu tako, ipak oni se bave time pa su bolje upuceni od nas.

Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

Montenegrina, bogami si ovo dobro izvukla

E sad, mnoge cure ih piju zajedno, verovatno ima i druga preporuka, ali ja sam veliki prparoš kad su u pitanju lekovi i čajevi, pa uvek više verujem skeptičnim znalcima koji uvek nešto upozoravaju.

Nego, nikako da se setim da vas sve pitam, kako se vrkuta prodaje u HR i u CG, mislim je li je ima u državnim apotekama, zvanično, ili kupujete od nekih travara u privatnim biljnim apotekama? Ja sam je ovde u bg jedva našla kod neke žene u priv. biljnoj apoteci, ali ljudi moji kad sam nju videla samo što nisam pobegla iz radnje. Ja se, majke mi, uplašila Ogromna žena, s ogromnom crvenom kosom i sto kila zlata oko vrata i oko ruku, glupo mi što ja ovako o njoj ali utisak mi je prilično neizbrisiv. Ona meni liči na babu-vračaru, ali po novom ona je fitoterapeut. Hoću da kažem da ovde vrkute uopšte nema u zvaničnoj "državnoj" prodaji i to mi je i bezveze i čudno.

Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

u HR ima u svakoj apoteci u ovakvom paketu

Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Ja sam Vrkutu jedva nasla. A u Crnoj Gori sam dje ima svakakvih travuljina . To je neka prodavnica zdrave hrane valjda imaju sve zivo od cajeva, sjemenki, soje, ma sve za zdravu ishranu. Ja stvarno nisam jos ulazila u tu radnju, mm je svratio poslije posla i kupio mi je.
    A macinu travu kupujem u apoteci Sv Vasilije Ostroski, njima cajeve prave casne sestre iz manastira koliko sam shvatila, prodaju samo cajeve, vitamine, maticni mlijec, neke biljne mazalice....
    Ako imas nekog u Podgorici mogu ti na pp poslati gdje se nalaze ove radnje pa da ti neko posalje cajeve.
    Ja skorije necu za Bg :D mozda tek na proljece.
    Al virak je kod ovog covjeka skup uzasno, kilo je 35e, al sreca sto moze da se uzme na grame pa je mm uzeo 200gr, nece da se baci

Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

Ne mogu da verujem...! Zašto imam utisak da nas neko dobro zeza? Ovde bi ti kilo vrkute bilo najviše 20 evra, tako da ću ja draga montenegrina ipak ostati k svojoj babi-vračari. Mislim, apoteka joj je super, čajeva ima mnogo, na svakom piše uputstvo, upozorenje i tako to, samo da nisam videla vlasnicu sve bi bilo ok

HR pakovanje me još više zbunilo. Super mi je što je kulturno upakovano i čovek se sigurno ne oseća kao da vrača nad samim sobom kad kupuje čaj, ali na tom uputstvu piše da je čaj protiv želudačnih tegoba. A ja ovde samo čitam upozorenja da ga nikako ne smeju piti ljudi koji pate od žuči i od želuca. Čak je i meni prvi put sinoć bilo muka od čaja pa sam ga danas preskočila.

Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

Drage vrkutašice, maruljice i ostale, želim nam svima da u 2008. ostvarimo snove i prestanemo piti sve ove čudne travarske mešavine

i jedno pitanje za vrkutašice: da li je to od vrkute ili samo od hladnoće, a u Bg je -4, meni je telo ledeno hladno. jesam ja sklona smrzavanju, ali ovo u poslednje vreme stvarno liči na usporenu cirkulaciju, ničim se ne mogu ugrejati. dok je drugima dovoljan džemper, ja ne izlazim iz kaputa i u zatvorenim prostorima. nešto se pitam da nije to od čaja,imate li slična iskustva?

orline avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Draga Jill, nova sam na ovom forumu, ali sa istim problemima. I ja zivim u BG, pa mozes li mi pojasniti gdje da kupim te travke, pocela bi ih piti. Ja sam neku macinu travu dobila iz Bosne, ali nije gorka toliko kako pricate, pa onda pretpostavljam i da nije marulja, vec neka druga biljka(cujem da ih ima cetiri pod nazivom macina trava).

Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

orline, imaš pp od mene, da ne zagušujemo temu ovdašnjim mestima gde se mogu kupovati čajevi

Jim avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Cure, da li je itko imao uspjeha u lječenju kombinacijom vitex,marulja,vrkuta. Ja tu kombinaciju pijem 2 tjedna i zanima me da li da se nadam u uspjeh ili ne?

Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

Evo ti mog primera. Imam dve ciste na levom jajniku, manju čokoladnu i veću od 40mm vodenu. Ta vodena mi evo već godinu dana stoji, i pored svih lekova koje sam popila da bih je razbila. I ništa.
    Danas mi prvi put doc nije video tu cistu, jedva ju je video jer se jako smanjila. A tek mesec i po pijem vrkutu

Jim avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Cure, očajna sam, 2g.pokušavam ostati trudna i ništa.

Jim avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Hvala ti Jill, drago mi je zbog tebe. Borim se s PCOS od djetinjstva i svime što on nosi. Vitex pijem 2mj. a sad sam počela vrkutu, marulju i slatku macinu travu po pola l od svake, svaki dan, pa ćemo vidjeti.

Jim avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Rode, ima li tko iskustva u lječenju pcos vrkutom, maruljom i vitexom? Molim javite se

printemps avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Citiraj Jim prvotno napisa
    Rode, ima li tko iskustva u lječenju pcos vrkutom, maruljom i vitexom? Molim javite se

Imam PCOS, jako neredoviti ciklusi, hormonalni disbalans itd. Nakon dvije neuspjele trudnoće, završenih svih pretraga osim pcos ništa drugo nije nađeno, u ciklusu kad sam po treći put ostala trudna(ovog puta sve super) pila sam vrkutu dvije šalice dnevno i vitex alkoholnu tinkturu 3x dnevo. Ja stvarno mislim da mi je pomoglo, ovulacija je bila 28dc za moje cikluse koji su znali biti i breko 50 dana super! Nadam se da će i tebi pomoć

Jim avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Da li tko pije vrkuta+marulja za vrijeme menstruacije?Meni teta u ljekarni rekla da slobodno pijem,nema nikakve opasnosti!

pirica avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

ja sam pila vrkutu od 1dc i sve bilo super

Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

vrkutu možeš kad oćeš da piješ, srrrrk, evo ja upravo pijem onu drugu šolju za ovaj dan... Međutim marulja se ne pije tokom M kao i u trudnoći. Ti sad vidi kako ćeš, osim toga pročitaj malo iznad kako je Montenegrina došla do saznanja da se ta dva čaja ne piju zajedno. Ne znam koliko je i to tačno, ali ja recimo ne bih pila marulju dok imam M

Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

Cure, molim malu pomoć ili savjete,
    Već nekih 7 mjeseci pokušavam drugu trudnoću, ali još ništa.
    moj problem je sledeći, imam jako puno sekreta (bjelo pranje ), koristila sam canesten kremu duplu dozu po preporuci doktorice, ali baš i nema nekog pomaka. Kako (čime) se rješiti sekreta uz pomoć prirode?
    Postajem već jaaako opterećena, ne znam jeli problem do sekreta, ali sama činjenica da ga je toliko da mi ne mogu uraditi papa test kako treba je zastrašujuća.
    Unaprijed hvala na svakom savjetu.

Datum pristupanja
    Jul 2006

Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

sele, pusti prirodu nego rešavaj taj problem medicinski. nisi nam rekla je li ti dr odredila grupu sekreta, ako jeste koja si grupa? Na osnovu toga ti daje lekove. Ja sam pre godinu i više takođe patila od pojačanog sekreta, ni približno kao ti, ali na pregledu mi je nadjena V grupa za koju postoje dosta efikasni lekovi... želim ti da se ubrzo izlečiš!

Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Pozdrav, cure! Evo vec neko vrijeme iscitavam ovaj forum u nadi da cu naci nesto sto ce mi olaksati tegobe i konacno sam rijesila da pokusam da pisem o tome i da upitam za savjet. Naime moj problem je malko drugaciji. Imam troje djece, ovo trece sam malko teze zanijela, iako mi nije jasno zbog cega, tad sam imala 28 g. Sad imam 34 i namjeravam i cetvrto ( sta cu kad volim djecu ) otisla sam kod lijecnika da uradim pretrage, pap mi je ok, ali mi je rekao da imam uvecanu matericu. Hm. On sumnja na dobrocudni tumor. Ali ja nesto nisam bas sigurna u to. Trebam tek ici na daljnje pretrage, ali se plasim. Imam bolove u predjelu desnog jajnika, hormonalni dibalans 9koji je opet povezan sa jajnicima) i bolove u prsima i prije i poslije Mjesecnog pranja. Zanima me da li je neko imao iskustva sa cistama i pijenjem caja od macine trave. Ja bih prvo pokusala sa prirodnim putem da to sfixam, jer sumnjam da ce mi uslijediti operacija ako se prepustim ovom lijecniku ( nije mi bas nesto ulivao povjerenje, djelovao je totalno nezainteresovan), a poslije operacije , nema govora o trudnoci.

Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

draga xlady11, cestitam na tolikoj decici i tvojoj zelji da ih imas jos! Samo, zelim ti reci da ti nema boljeg puta nego da nadjes drugog, mislim zainteresovanog dr, koji ce ti reci da li ti je uvecana materica, ako jeste zasto, da li imas miom (i ja ga imam), zasto imas bol u jajnicima, da li imas kakvu cistu, koju vrstu (vodena, cokoladna). Na osnovu toga, moze ti dati i neke lekove kojima ces mozda dovesti do razbijanja cisti, itd.

Cajevi su ipak samo pomocno sredstvo. Nije sigurno da ce ti i pomoci, ja znam devojku kojoj su se od marulje ciste samo povecale. Ja pijem vrkutu, moje ciste su se izgleda smanjile ali nisu nestale. Razlika je u tome sto ja znam da imam ciste, a tvoj zadatak je da ipak odes na UZV koji ce ti tacno reci u kakvom stanju ti je donji stomak. Jedino sto znam za vrkutu da je preporucuju kao caj koji ne moze skoditi a koji najvise sluzi jacanju misica materice. U tvom slucaju, nema sumnje, prvo pravac lekar i precizan UZV. Sve najbolje!

Rene2 avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

@ montengrina i orline
    za sve koji ne mogu pronaći vrkutu, probajte je tražiti pod imenom Gospin plašt ili latinski:Alchemilae herba

Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

Jill , nisu mi odredili tip beštija, to tek treba da uradim. Nakon pregleda doktorica mi je dala canesten kremu i neke kapsule Lactogyn cini mi se da se tako zovu, za obnavljane flore. A sada bi trebala raditi briseve i papa test. Bila sam na hormonalnoj terapiji radi multicističnih jajnika, sada sve to treba rješavati jedno po jedno a baš i ne stižem (dijete,posao, kuća .....). Nekako mi sve sporo ide, znam sve šta trebam ali da se malo pomognem i prirodom. Hvala ti Jill puno.

orline avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Citiraj Rene2 prvotno napisa
    @ montengrina i orline
    za sve koji ne mogu pronaći vrkutu, probajte je tražiti pod imenom Gospin plašt ili latinski:Alchemilae herba
    Hvala ti puno. Nasla sam je na kraju pod nazivom virak. Pijem je sa maruljom nekih desetak dana tek, pa cemo vidjeti

Jim avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Rode,3 mjesec pijem vrkuta+marulja+vitex i ništa se nije promjenilo,ciklusi do 40d a O nema.Šta da radim,da li da i dalje pijem?

Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

Jim, možda ti da doktor da mišljenje i eventualno, tablete za poticanje ovulacije ...

Jim avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Gaja-ja sam kod gin u domu zdravlja(privatno su skupi),dala mi je 2mj. klo.a onda me otpilila,pa sad pokušavam prirodno.

tikica_69 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

ja sam popila valjda pet livada macine trave i nista

Aneta avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Ja pijem oko 3 tj. Za sada sam samo dobila booolnu menstruaciju

Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

Molim cure za odgovor, hitno mi je!

Pocela sam pre dva dana da pijem marulju i vrkutu (u kombinaciji sa nevenom, kantarionom i listom maline) i danas su me celo jutro, do podneva tupo boleli bubrezi i donji deo leđa. Najverovatnije da sam nesto pokrenula sa tim cajevima, ali ne znam sta, pa sam se uplasila, jer me nikad bubrezi nisu boleli niti sam ikada imala nekakvu urinarnu infekciju. Jel ima neka od vas slicna iskustva? Ne bih da prekidam da pijem, a ne bih bas ni da napravim sebi neki dzumbus u telu.

Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

a koji ti je dan ciklusa?

ako si ti bolovi cudni, prestani piti, a mislim da si i malo previse toga iskombinirala - uvijek je bolje poceti s manje biljaka (npr. samo vrkuta i marulja) i manjom kolicinom

Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

Pujice, hvala na brzom odgovoru . Danas mi je 8 dc, a pocela sam piti 5 dc, kad mi je m vec bila na izmaku. Logicno mi je bilo da odmah "skratim" terapiju, tako da sam danas popodne pila samo marulju, (popodne mi nista nije falilo) a od sutra ostajem na famoznom duetu marulja+vrkuta. Međutim na webu sam pronasla da se vrkuta pije 2 šolje dnevno i to posle jela iskljucivo u gutljajima, a za marulju se pominju različite doze i to do 1,5 litar, ali uvek pre jela ili između obroka. Pisano je i o kombinacijama sa nekim drugim travkama (vi to sigurno jos bolje znate od mene) i sad se i ja kao i sve pocetnice malo gubim u svemu tome :?
    Inace ja sam se snabdela sa 12 razlicitih travki, (veliko prolecno ciscenje ) pa valjda ce neka da upali. I obecavam da ih necu sve smiksati

Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

Drage cure, imam pitanje za vas: Sad kad sam pocela da pijem vrkutu bez dodavanja macine ili neke druge trave, ukus me neodoljivo podseca na ukus zelenog caja. Pitam se da nisam kojim slucajem kupila pogresan caj :? Kakvog je ukusa vrkuta?

Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

Pa dobro, mozda je malo gorka ali nista strassno... ne pijem cajeve pa ne znam ni da razlikujem ukuse, eventualno kamilica, hibiskus... Super je sto si pocela samo vrkutu, mislim da je najbolje piti samo jedan caj, mislim da mi ne znamo da li se mozda dejstva raznih cajeva potiru ukoliko se oni pomesaju. ja upravo ovih dana zavrsavam prvu turu ispijanja vrkute (3 meseca), pauziracu mesec dana ili ne znam vec, mada iskreno i nisam bas bila previse revnosna (2x dnevno) posebno poslednjih dana...

Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

Jill, kakva su tvoja iskustva sad nakon tri meseca? Jel si primetila bilo kakvu razliku u odnosu na tvoje predjasnje stanje?
    Ja ne mesam u istom loncu dva caja, ali pijem i vrkutu i marulju u razlicitim delovima dana. Citala sam i van ovog foruma, a to sam i napisala gore da se marulja pije pre jela u kolicini do 1,5 l u toku dana (sto bi znacilo da ako imas tri obroka onda 3x po 3 dl npr), a vrkuta 2-3 šolje na dan u gutljajima (znaci razvuces celu dozu na ceo dan). Iskreno, i meni je sve to i dalje zbunjujuce :/ al valjda radi. Sta vi mislite?
    Mozda cu da pitam neke travare

Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

E. da, jos i ovo: Videla sam ovde da je vecina cura upravo mesala te dve travke i vecini se to pokazalo kao uspesan mix. Njima izgleda nista nije smetalo, osim sto im je tiba narasla

Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

Evo ovako, pocela sam s vrkutom 27. novembra. Mesec dana kasnije dr mi je rekao da mi se jedna od dve ciste smanjila. Posto sam ja u postupku za FET na potpomognutoj, dr je rekao da ce cekati moj odlican ciklus, znaci lepa velika jajna celija i dobar endometrijum. Tek tada ce mi vratiti moje 2 smrzlice (pod uslovom da su prezivele). U oktobru, novembru i decembru, meni se nije video vodeci folikul sto znaci ciklus anovulatoran i tanak endometrijum. U januaru, posle dva meseca vrkute dr je video izrazen endometrijum ali opet bez vodeceg folikula. Pre par dana posle 3 meseca vrkute, rekao je da su rezultati odlicni, estradiol dobar, endometrijum izrazen i najzad veliki vodeci folikul! To je sve jako vazno da bi se uradio FET. ne znam da li je sve to od vrkute, ali jedno sigurno znam, neuporedivo vise sluzi imam u plodnim danima otkad je pijem, to je jedino sto ja subjektivno osecam. Za ostalo samo pretpostavljam da je vrkuta odradila svoje.

orline avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Jill :D drzim fige za FET!

marta26 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

cure moze pomoc? za sta je tocno marulja a za sta vrkuta? md ims oligoasthenozoospermiju a kod mene sve ok, pa bi htjela mozda malo vise sluzi, da im pomognem koliko mogu da dodju do cilja, a ne znam koji caj je za sta :? inace, nova sam na forumu, pa vas sve lijepo pozdravljam

Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

marulja je za pojacanu sluz, a vrkuta za reguliranje hormona i zadebljavanje endometrija

marta26 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

hm, mislim da mi je s ovim drugim sve ok, slj tj idem hormone vaditi, maculja je za mene onda hvala puno na odgovoru

Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

Marta26 dobrodosla!

Jill :D

Pitanje za dr Pujicu i stare Rode:

BBT mi za sada ide silaznom linijom, suva ko prut Ma nikako ta sluz da krene, a ja jos malo pa se tusiram maruljom Dobro, tek je 12 dana pijem. Danas mi je 15 dc, a ne osecam ni po cemu da ce O. Mozda malo prerano za rezultate? Sta vi iskusnije cure mislite?

Naomi avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Draga vanesax, kao prvo jedna velika za tebe od mene

Kao drugo, mislim da je pad temperature normalna pojava prije post-ovulacijskog skoka. Bilo bi cudno da ti temperatura skace gore-dolje cijeli ciklus, bez jasnog post-ovulacijskog skoka nakon O (to bi ukazivalo na anovulatorni ciklus). Takodjer, neke cure uopce nemaju vidljivu sluz, vjerojatno ti se "skriva" gore, kod usca maternice. A mozda i imas ciklus s manje sluzi. Ja vjerujem da ti se O priblizava, bas zbog pada temperature, zato budite vrijedni.

alkemicar avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

nikako da pohvatam sve ovo o marulji i vrkuti da shvatim u detalje.
    proučavat ću i dalje, ali me zanima vaše mišljenje za moj slučaj.

Ne mogu zadržati plod nikako, kiretaža u 9om tjednu (prije toga smo godinu dana uopće pokušavali zatrudniti bezuspješno) pa spontani u 5-6 tjednu. Nisu mi radili ništa od testova (kažu to tek nakon trećeg puta da se desi), već samo briseve i hormone štitnjače gdje je sve bilo ok.
    možda na osnovu nekog vašeg iskustva... da ne pitam šta bi moglo biti, jer toga može biti gomila uzroka, već šta bi preporučili od ovo dvoje kao bolje možda... :?
    Možda sam malo blesavo postavila pitanje, ali ...

Stranica 5 od 6 PrviPrvi ... 3456 PosljednjePosljednje

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •