ninet prvotno napisa
ivana zg prvotno napisa
ninet prvotno napisa
A ako ce svijet otici u quartz jer ja svoje dijete ljubim, nek ide....
Sebično..neka ide...samo nek je tebi dobro...
a što će tvoje dijete možda pridonjeti takvom svijetu ili živjeti u takvom svijetu-kaj to tebe briga

strašno
Da....ali ti mene i dalje nemoj osudjivati - molim te!
A posto si dajes za pravo da iznosis neke hipoteze o MOM djetetu, dacu si tu slobodu da zamolim moderatora da te upozori na lijepo ponasanje.
Ipak od lijepog ponasanja sve pocinje...
Žao mi je što si krivo shvatila, možda sam "tvoje dijete" trebala staviti pod navodnike, mislila sam da ćeš shvatiti i bez toga, ali eto ti si shvatila kako tebi odgovara.
Nisam se mislila više javljati, ali moram jer ja ne bi NIKADA IZNOSILA HIPOTEZE O NEČIJEM DJETETU! ZA MENE SU DJECA NEŠTO NEISKVARENO I PREDIVNO, A MI RODITELJI, DRUŠTVO, OKOLINA, ŽIVOT.....OD NJIH UČINIMO ONO ŠTO POSTANU POSLIJE, NA ŽALOST!!!
Nisam nikoga napala, ali ako ti osječaš da jesam, onda sam mogla napasti samo tebe, tvoje dijete nikad, ne vidim zašto bi to radila, i zašto si to tako shvatila?
Pod tvoje dijete, moje dijete, susjedovo dijete, uopće nisam mislila na "dijete", već izbjegavanje tvoje (moje, ili neke treće osobe) odgovornosti, ne samo spram djeteta, već spram svijeta u kojem živimo.
Možda sam ti na krivi način htijela ukazti, da naše ponašanje, odgojne mjere, odluke itd. inače u životu, a ne samo po pitanju ove teme, utječu na druge ljude, a ne samo na nas- i da zbog toga ne možemo reći-baš me briga neka svijet propadne
Jer naša će djeca jednog dana KADA ODRASTU, utjecati na svijet i ljude oko sebe, a u sebi će nositi dio nas, našeg utjecaja na njih, koje će prenositi na druge.
Ali to je već druga tema.
Želim da ljudi shvate, da kao pojedinci utječu i da su odgovorni za ovaj svijet (svojim ponašanjem, odlukama, životom) a ne da se krivica i odgovornost uvijek baca na npr. političare..itd, nama su svi krivi za naše neuspjehe osim nas samih.
Neću se ispričavati za svoje mišljenje, jer je drugačije od tvoga, ako misliš da sam nepristojna što sam ga iznjela, onda si i ti isto tako nepristojna što si iznjela svoje.
A moderatorica bi onda mogla obrisati sve postove!
Odoh ja dok nije došlo do prepucavanja, a vas istomišljenice ostavljam da se bezuvjetno podržavate i ni slučajno svoje postupke ne dovedete u pitanje.
Žao mi je ako ponekad zvučim ljuto, ali kada su u piatnju djeca i njihova prava, sorry ali jednostavno ne mogu ostati ravnodušna, i mirno reagirati, bez obzira što sam možda u pravu ili krivu. Takva sam teperamentna osoba, ali iskrena.
Mrzim lažnu finoću, umotanu u "lijepo ponašanje"; kaži brate što misliš, pazeći da ne povrjediš druge i Bog, a ne tu nešto stalno uvijeno, pa je, pa nije
Evo nadam se da smo se shvatile

Bog te blagoslovio!