Stranica 3 od 3 PrviPrvi 123
Pokazuje rezultate 101 do 146 od 146

Tema: ljubljenje u usta

sanja74 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Moja kćer me cmokne u usta. Samo mene. Niti ju je tko tome učio, niti joj branio.
    I prešetavamo se goli (svo troje), kupamo zajedno..
    MMa poljubim pred njom kako bi i pred bilo kim drugim. Ne smatram to ni prostim ni degutantnim.

Nadam se da će takav odnos imati i sa svojom djecom. Koliko god se to nekima činilo nalik na smak svijeta.

Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Citiraj ivana zg prvotno napisa
    Citiraj ninet prvotno napisa
    A ako ce svijet otici u quartz jer ja svoje dijete ljubim, nek ide....
    Sebično..neka ide...samo nek je tebi dobro...a što će tvoje dijete možda pridonjeti takvom svijetu ili živjeti u takvom svijetu-kaj to tebe briga strašno
    Da....ali ti mene i dalje nemoj osudjivati - molim te!

A posto si dajes za pravo da iznosis neke hipoteze o MOM djetetu, dacu si tu slobodu da zamolim moderatora da te upozori na lijepo ponasanje.

Ipak od lijepog ponasanja sve pocinje...

Ana :-) avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Pa ona nikoga ne osuđuje , nemoj tako

Osoblje foruma pujica avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

Poznam osobe koje su "liberalno" odgajane, danas jako zamjeraju svojim roditeljima. Nisam za takva slobodoumna posašanja isto kao što nisam za konzerve, tipa, da se s djecom ne priča o sexualnosti itd.
    Granica mora postojati. Ne radi nas normalnih roditelja, već radi djece jer ih možemo zbuniti takvim svojim ponašanjem, postavit im dvostruka pravila i kriterije-mama i tata mogu, drugi ne, djete to ne razumije i zbunjujemo ga!!!

Nemojte se čuditi kada djete sve okolo počne ljubiti usta,( kao curica moje prijateljica,) ili ako NE DAJ BOŽE, dođe u dodir s pedofilom, pa poljubac usta ne shvati kao zlostavljanje, jer za to njega ono nije, pa to mi rade i mama i tata, što znači da je u redu.

Djeca uče ono što doživljavaju i vide, pa to i imitiraju.
    Djeca koja doma vide agresivnost, ona će to smatrati pod normalnim, i tako će se ponašati kada odrastu.
    nisam odgajana liberalno, ali niti s tabuima bilo kakve vrste - u mojoj se obitelji uvijek otvoreno razgovaralo o seksualnosti.

uz to, i mama i tata su me uvijek ljubili u usta, ali mi to nikada nije znacilo da ja tako trebam ljubiti i neke druge ljude, odnosno to mi je uvijek bilo nesto samo nase, samo rezervirano za nasu obitelj.

imala sam nazalost kao dijete i susret s pedofilom, to mi je bila velika trauma (tip me napao u kinu i jos jednom jedan drugi u autobusu) ali i dalje ne vidim nikakve veze s tim sto su me roditelji ljubili u usta - nisam zbog toga mislila da je normalno da me netko pipka

pa da parafraziram: Djeca uče ono što doživljavaju i vide, pa to i imitiraju.
    Djeca koja doma vide ljubav, izrazeno i kroz fizicki izraz ljubljenja će to smatrati pod normalnim, i tako će se ponašati kada odrastu.

Mejra's mommy avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

Nisam nikada ni pomisila da ljubljenje djece usta ima nesto sa seksualnoscu. To su naravno brze suhe puse a ne 'vlazne' ko sto ih mm zove. Pred djecom se ljubimo svakako: suhe i vlazne i svakakve. Ja svoje roditelje nikda nisam vidjela da su se poljubili osim zagrljaja i to mi je nenormalnije nego sto ja i MM radimo. Ahmed protestira kada se ja i mm gnjavimo, misli da je mama sam o za njega. Ako vidi da mi je MM prisao onda se obavezno A. ubaci i stisne se uz mene.

piplica avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

MM i ja se često usput cmoknemo u usta, a ponekad uštipnemo za guzu.
    Djeci sam kao malenima često davala puse na usta, ali već nekih godinu dana mi stariji okreće obraz (za koju godinu neće htjeti možda niti to).
    Mlađi se puno voli ljubiti, a cmok u usta mora biti par puta zaredom, i što je moguće zvučniji... On kaže da samo mamu tako ljubi, a cure će kada bude veliki.
    MM ih nikada nije ljubio u usta i ne odobrava baš što mi to činimo, ali sada vidi da ih to veselje brzo prođe, pa nam ne prigovara (za razliku od moje mame koja se svaki puta nanovo zgražava 8) )

ivana zg avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Sebično..neka ide...samo nek je tebi dobro...a što će tvoje dijete možda pridonjeti takvom svijetu ili živjeti u takvom svijetu-kaj to tebe briga strašno

A posto si dajes za pravo da iznosis neke hipoteze o MOM djetetu, dacu si tu slobodu da zamolim moderatora da te upozori na lijepo ponasanje.

Žao mi je što si krivo shvatila, možda sam "tvoje dijete" trebala staviti pod navodnike, mislila sam da ćeš shvatiti i bez toga, ali eto ti si shvatila kako tebi odgovara.

Nisam se mislila više javljati, ali moram jer ja ne bi NIKADA IZNOSILA HIPOTEZE O NEČIJEM DJETETU! ZA MENE SU DJECA NEŠTO NEISKVARENO I PREDIVNO, A MI RODITELJI, DRUŠTVO, OKOLINA, ŽIVOT.....OD NJIH UČINIMO ONO ŠTO POSTANU POSLIJE, NA ŽALOST!!!

Nisam nikoga napala, ali ako ti osječaš da jesam, onda sam mogla napasti samo tebe, tvoje dijete nikad, ne vidim zašto bi to radila, i zašto si to tako shvatila?

Pod tvoje dijete, moje dijete, susjedovo dijete, uopće nisam mislila na "dijete", već izbjegavanje tvoje (moje, ili neke treće osobe) odgovornosti, ne samo spram djeteta, već spram svijeta u kojem živimo.

Možda sam ti na krivi način htijela ukazti, da naše ponašanje, odgojne mjere, odluke itd. inače u životu, a ne samo po pitanju ove teme, utječu na druge ljude, a ne samo na nas- i da zbog toga ne možemo reći-baš me briga neka svijet propadne

Jer naša će djeca jednog dana KADA ODRASTU, utjecati na svijet i ljude oko sebe, a u sebi će nositi dio nas, našeg utjecaja na njih, koje će prenositi na druge.
    Ali to je već druga tema.

Želim da ljudi shvate, da kao pojedinci utječu i da su odgovorni za ovaj svijet (svojim ponašanjem, odlukama, životom) a ne da se krivica i odgovornost uvijek baca na npr. političare..itd, nama su svi krivi za naše neuspjehe osim nas samih.

Neću se ispričavati za svoje mišljenje, jer je drugačije od tvoga, ako misliš da sam nepristojna što sam ga iznjela, onda si i ti isto tako nepristojna što si iznjela svoje.
    A moderatorica bi onda mogla obrisati sve postove!

Odoh ja dok nije došlo do prepucavanja, a vas istomišljenice ostavljam da se bezuvjetno podržavate i ni slučajno svoje postupke ne dovedete u pitanje.
    Žao mi je ako ponekad zvučim ljuto, ali kada su u piatnju djeca i njihova prava, sorry ali jednostavno ne mogu ostati ravnodušna, i mirno reagirati, bez obzira što sam možda u pravu ili krivu. Takva sam teperamentna osoba, ali iskrena.
    Mrzim lažnu finoću, umotanu u "lijepo ponašanje"; kaži brate što misliš, pazeći da ne povrjediš druge i Bog, a ne tu nešto stalno uvijeno, pa je, pa nije

Evo nadam se da smo se shvatile Bog te blagoslovio!

meri lu

Početno

ivana zg moram ti rec da mi niti malo nisi jasna. ja isot moju curu izljubim di stignem i isto tako poljubim i muza. ok, ona je mozda jos mala ali mislim da cu se dalje tako ponasat, jer ne razumim te kad kazes DA SE NEKI OD NAS UOPCE NE BI TREBALI CUDITI SVIJETU OKO NAS KAKAV JE, NEMORALA, AGRESIVAN, PUN ZBUNJENIH LJUDI, KRIMINALA, ZLOSTAVLJANIH ZENA, DJECE, ZLOSTAVLJACA, ITD ......................... pa sta ti mislis da su takve osobe potekle iz familije di im je bila pruzena sva ljubav i njeznost od strane roditelja, sta mislis da ce neciji sin gledajuci tatu kako njezno poljubi mamu, zagrli je i poklanja joj svu ljubav, sutra mlatit svoju zenu i djecu????????? mislim da si debelo falila. ja jos uvijek uzivam kad vidim moje roditelje di se poljube isprid nas dice, di vidim da je ta njihova ljubav jos uvik jaka, i isto tako me s tim svojim poljupcima nista losem nisu naucili, isto tako jos uvik stavim glavu u majcino krilo i ona me mazi. ne vidim sta lose mogu naucit moje dite ako se u granicama normale ja i MM poljubimo, zagrlimo, pa i lupimo po guzici uz smijeh i salu :? nisi mi bistra niti malo

Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

Bože, ženo, ivana zg, iščitavam tvoje postove na ovu temu ponovo i ponovo i fakat mi nije jasno odakle ti to sve navire. Moram priznat da me dugo nije netko tako šokirao kao ti ovim svojim razmišljanjima. :shock: Ja sama mrzim kada netko izvadi moj citat iz cijelog konteksta, ali u tvom slučaju sam fakat htjela replicirati na tvoje izjave. Međutim, bojim se da bi to potrajaloooooo....
    A sve je krenulo od jedne tako divne stvari kao što je mala pusica svom malenom anđelu, tako nedužno, neiskvareno, nježno. Kakvi poljupci u usta??? Alo, pa to su samo ovlaš dotaknute usnice, obraz, nos, uho...Kakve seksualne konotacije?! Pa, naravno da se razlikuje poljubac koji dijeliš s mužem i ovaj s djetetom! Kako si ti došla na pedofile, prostitutke, svijet pun nemorala, agresije, zlostavljača, kršenjima dječjih prava, ...? Priznajem, u dosta stvari se slažem s tobom, ali si ipak malo pretjerala. I ja sam za veću, daleko veću zaštitu djece i nemoćnih, ogromne kazne prekršiteljima odnosno zlostavljačima, ali molim te, nemojmo zbog straha od njih kažnjavati našu djecu ne pružajući ono što se naziva osnovnim ljudskim potrebama, a to su osim hrane, vode, higijene, i ostalih tehnikalija nadasve ljubav, nježnost, privrženost, pa čak i pusa na usnice. Ne treba nam još jedna generacija emocionalno hendikepiranih i nesigurnih ljudi. Neće dijete biti zbunjeno radi toga, ni podložno zlostavljačima. Baš obrnuto, bit će ako u obitelji ne doživi spontanost, maženja, pa čak i te famozne poljupce.U biti, ivana zg, mislim da dobro misliš, samo što se pomalo nespretno izraziš, onako napadalački i netolerantno.
    Be 8) Puno pusa od mene i moga dječačića. Naravno, ne na usnice jer poštujem tvoj izbor.

meri lu, potpisujem i tvoj post. Pozdrav Dalmaciji!

ivana zg avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Citiraj meri lu prvotno napisa
    ivana zg moram ti rec da mi niti malo nisi jasna. ja isot moju curu izljubim di stignem i isto tako poljubim i muza. ok, ona je mozda jos mala ali mislim da cu se dalje tako ponasat, jer ne razumim te kad kazes DA SE NEKI OD NAS UOPCE NE BI TREBALI CUDITI SVIJETU OKO NAS KAKAV JE, NEMORALA, AGRESIVAN, PUN ZBUNJENIH LJUDI, KRIMINALA, ZLOSTAVLJANIH ZENA, DJECE, ZLOSTAVLJACA, ITD ......................... pa sta ti mislis da su takve osobe potekle iz familije di im je bila pruzena sva ljubav i njeznost od strane roditelja, sta mislis da ce neciji sin gledajuci tatu kako njezno poljubi mamu, zagrli je i poklanja joj svu ljubav, sutra mlatit svoju zenu i djecu????????? mislim da si debelo falila. ja jos uvijek uzivam kad vidim moje roditelje di se poljube isprid nas dice, di vidim da je ta njihova ljubav jos uvik jaka, i isto tako me s tim svojim poljupcima nista losem nisu naucili, isto tako jos uvik stavim glavu u majcino krilo i ona me mazi. ne vidim sta lose mogu naucit moje dite ako se u granicama normale ja i MM poljubimo, zagrlimo, pa i lupimo po guzici uz smijeh i salu :? nisi mi bistra niti malo
    ivana zg:
    Mislim da je u redu da se roditelji poljube i zagrle pred djecom, bez nekog pretjeranog žvaljakanj i natezanja, jer djeca tako vide da se roditelji vole i da se ljubav i na taj način pokazuje, izražava

ivana zg avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Opet ću pnoviti, da nemam ništa protiv iskazivnja nježnosti, prema mužu, bližnjima, dapače djeci, njima je i najbitniji fizički kontakt, puno maženja, ljubljenja, pjevanja, igranja, govorenja volim te........imam protiv ljubljenja djece usta i to je to, i to samo zato što ne vidim razloga za to, pored dječijih obraščića ko krafnica...itd

Nemojte mi stavljati usta stvari koje nisam rekala

Djeca moraju živjeti u okruženju ispunjenom ljubavlju i nježnošću, koja se pokazuje i kroz fizički kontakt, jer se meri lu[ SLAŽEM S TOBOM, da tako uče da parteri jedno prema drugome trebaju iskazivati nježnost, a ne agresivnost.

LJUDI JA SAM SAMO PROTIV LJUBLJENJA USTA S DJECOM KAO I JOŠ NEKI OVDJE, A DRUGI SU ZA I TO JE TO, SVAKO IMA SVOJE ARGUMENTE-KRAJ!

I ljubite se što više, samo ne djecu usta

lexy drago mi je što me je bar netko donekle shvatio

Neću se više javljati, jer ovo naši razgovori skreću s teme, a ja da sam pametna iznjela bih svoje mišljenje ko neki, i ne bi se više javljala ni objašnjavala, ali ja se uvijek dam isprovocirati [/b]

ivana zg avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Ja svoju Emanuelu ljubim dan-noć, najdraže joj je uspavljivanje kada ju ljubim u obraščiće i šapćem joj kako ju volim, kako je lijepa, pametna, pahuljica, slatkica....ona je prava mala maza jer ja želim da to bude, jer se pored nje ja sva rastopim i raznježim, jer želim da bude sretna i nasmijana stalno, :D jer želim da se osjeća voljenom, i da vidi da se MM i ja volimo, da se poštujemo, cijenimo, pa i posvađamo, ali eto ja ne vidim zašto bi tu trebao taj cmok u usta- pa ubite me zbog toga!
    Ispada da ako ne ljubim djete usta da je uopće ne ljubim, da se ne ljubim s mužem i da sam hladna "opatica" :?

MM i ja se poljubimo, zagrlimo pred njom, ona ima tek 8mj, pa valjda puno ne kuži, nekad nam se nasmije, nekad ignorira, a nekad počne odmah meni pružati rukice...

Jesam li se dovoljno naopravdala ili....... :? 8)

ms. ivy avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

mislim da si malkoc preozbiljno shvatila temu i projiciraš na nju stvari koje tu ne spadaju, pa su ti i komentari ponekad neprimjereni.

da se isposvađamo oko toga kako ljubimo svoju djecu, zaista nema smisla.

anima avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

Ja Ninu ljubim uvijek u lice i ljubim ju stalno
    Ponekad od dragosti ju cmoknem u usta ali to fakat izbjegavam iz dva razloga. Prvi je taj što se bojim da joj ne prenosim svoje bakterije, sline i bla bla a drugi je taj što ne želim da ona to uzme pod normalno pa se bojim da kasnije ne bi prepoznala da je ne smiju svi ljubit u usta...

Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

Meni se čini da postoji i druga strana medalje ako se već želi ići u krajnosti, a to bi mogao biti problem s intimnošću i seksualnošću koji mnoge žene danas imaju...vjerojatno su u nekom trenutku svog djetinjstva osjetile da nije lijepo dodirivati nikoga, da su svi opasni, da ih svi žele iskoristiti..ili nešto u tom stilu.
    Ja mog sineka ljubim gdje god stignem, i on mene isto. Samo ponekad inzistira da me ljubi i "balavi" u usta, ali mislim da mu je to naročito fora ako se ja počnem smijati...
    A da li ima nešto seksualno u tome, možda i ima, pojam "Edipov kompleks" je zbog nečega nastao-privrženost i okretanje majci (odnosno roditelju suprotnog spola) a lagano odbijanje roditelja istog spola (kod nas povremeno dosta izraženo, 4 godine).
    Zanimalo bi me da nam netko tko zna ovo ukratko objasni, ako ne na ovom onda na nekom drugom topicu, ako krenem tražit i čitat, zabrijat ću predaleko...

meri lu

Početno

ivana zg, ja postivam tvoje razmisljanje i tvoj nacin odnosenja prema djetetu, mislim da si sa svojim zadnjim postom sve lipo rekla, ali isto tako prijasnji su bili malo grezi. samo mislim da si odmah tribala ovako reagirat a ne ulazit preduboko u neke stvari

Anci avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

čitam ovo sve, ne znam jel da pišem ili ne

ja kao što je netko gore rekao i muža i djecu ljubim gdje stignem

i mene je moja mama tako. nitko drugi me osim mame nije ljubio u usta- dok sam bila dijete

naš je odnos i bio i ostao osoban i poseban

tako je i samnom i mojom djecom

Ms. Mar avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Vidim da je tema već prilično obrađena, ali bilo mi je zanimljivo čitati i ne mogu odoljeti da ne komentiram kako sam zapazila da se 'najžešća protivnica' uopće nije osvrnula na to što su neke majke napisale da su svoje dijete čak znale poljubiti i u piša-miša. Sorry, ivana zg, nije da provociram daljnju raspravu, samo mi je to zapelo za oko.

[b]
    Inače nemojte se ljutiti, i nemojte krivo shvatiti moju usporedbu, ali to je tako intimno i značajno, da prostitutke dok rade svoj posao ne pružaju tu uslugu za nikakav novac.
    Inače, ovo mi je jako zgodna paralela i zapravo ide u prilog tezi da intimno i seksualno ne moraju uvijek ići u istom paketu.

dorotea24 avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Ja muža i Patrika ljubim gdje god stignem jedino Patrika ne po spolovilu. Sa mužem se cmoknem pred djetetom, a sve ostalo radimo dok on spava.
    Inače Patrik se sada naučio ljubiti onako glasno sa cmokom pa mi cijelo lice zažvali sa viškom sline.

Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

ja sam se tek sada uključila,
    malo sam preletila poruke, evo mog iskustva...
    imam sina od 13mj, ne ljubim ga u usta jer nemam potrebu, ali cmokam ga po cijele dane, po glavi , vrati, rukaicama...isto ko sve vi mamice...

mene i sestru su roditelji cmakali u usta, kratka brza pusa na usta, i kao maleckima, to nam je bilo ok, kasnije, kako smo odrastale nam je počelo smetati.
    Nemam neko tvrdo stajalište oko toga, samo znam da nemam potrebu za time, više mi je gušt izljubit mu vratć
    A ja i MM se ljubimo pred njim, zanimljivo je to, što čim se mi zagrlimo i pomazimo, on se smije i počne pljeskati, onda i njega uključimo pa se svi mazimo i pusiramo
    Na plaži ja i mali smo nudisti a tata je sramežljivko, i pred sinom, 8)
    Moji roditelji se cijeli život ljubakaju i maze pred nama i nama je to bilo normalno i danas mi je tužno vidjeti parove koji se nikada ni ne taknu pred djecom, mislim da je to nama pomoglo da stvorimo pravu sliku tople i sretne obitelji.

I sjetila sam se da sam čitala da u afričkim plemenima gdje su svi goli, nema pedofilije, seksualnog zlostavljana i imaju normalan pristup seksualnosti, upravo zato jer se to ne skriva i nije tabuizirano.
    Jednom je moja učieljica rekla razredu-
    da je prije dvi tisuće godina netko stavio kapicu na nos, i da je to društvo prihvatilo, danas bi svi nosili kapice, raznih oblika i uzoraka i nedaj Bože da nam netko vidi nos, jer, moji je mali, nekom veliki nekom okrigli... i to bi se tabuiziralo.
    Slažem se s njom, i sviđa mi se kako je to opisala.

Moji roditelji nisu bili goli pred nama, i moja je mama pričala s nekim sramom o tome, sve neke umanjenice, ne to gledati, fuj to, fuj ono,
    i ja sam imala kao veća velikih problem sa svojom sekualnošću, jer sam se sramila, jer mi je goli muškarac bio fuj i sve mi je to bilo neugodno.
    Da ne duljim, ta mamina nelagodnost prema tome, prenesla se na mene, dugo mi je trebalo da se oslobodim i sredim.
    eh, nije to jednostavno
    A poljubac u usta - ako to moj sin sam bude inicirao, ok, ako ne bude mislim da neću.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ja svoje dijete već 3,5 godine ljubim u usta i nemam namjeru prestati ma što netko mislio o tome. Najnormalniji izraz ljubavi!

Lucija Ellen avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Ljubljenje u usta (djejeta) dozivljavam kao narusavanje djetetove intime, kao i ljubljenje po intimnim zonama, tako da to ne cinim. Postujem da ima roditelja koji osjecaju i cine drugacije.

Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

samba, jednostavna, simpatična i iskrena izjava

Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

mene Sof zgrabi i stisne mi poljubac u usta..naravno, no french kissing i to kad je posebno zadovoljna sa mnom

ja se sva zajapurim koliko mi bude drago što sam bila tako dobra mamica pa me nagradila takvim intimnim poljupcem..ak je i nemoralno šta me (nas) briga

Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Sa zakonitim se ljubim pred juniorima kad stignem i gdje stignem, ali moram priznati da nekog baš ful strastvenog ljubljenja i žnjaranja pred njima nema. Zagrlimo se, zagrljeni ponekad gledamo tv ili pričamo, i možda ću u prolazu dobiti pljes po guzi ili mali štip, štip i to je to. Možda sam i konzerva, ali smatram da i ti cmokači znače puno, a strasti smo rezervirali za trenutke kada smo sami ili kada klinci čvrsto spavaju.
    Klince nismo nikada ljubili u usta (niti nećemo) iako o tome nismo nikada niti razgovarali. Nemam potrebu ljubiti ih u usta i čak mi je to odbojno iz higijenskih razloga ( Tko zna kakve sve bakterije i viruse mogu prenjeti djetetu) ali i jer smatram to dijelom sexualnosti.
    Znalo se dogoditi da u trenutku moje nakane da poljubim dijete ono pomakne glavicu i moja usta završe na njegovim, ali tome nikada nisam pridavala posebnu pažnju i danas kada nam se to desi čak vidim da djeci to ne paše i onda se izvinjavamo jedno drugome...
    Ali mazimo se sve u šesnaest, i pusamo po rukama, obrazima, nosevima itd do besvjesti

MarikaPika avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

Kao sto apricot rece-ljubim je gde stignem!!!Sve je mirisljavo i slatko!!!!Mekano i nezno!!!Cisto kao nasa ljubav prema njoj!!

meda avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

ne ljubim dijete u usta niti spolne organe. muzu dajem pusu u obraz ili usta, a kad se ja i mm zagrlimo dorian posizi, tj. samo ako mene mm grli, a ako ja mm-a boli ga don (doriana, ne mm-a )

ivana zg avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Citiraj Ms. Mar prvotno napisa
    Vidim da je tema već prilično obrađena, ali bilo mi je zanimljivo čitati i ne mogu odoljeti da ne komentiram kako sam zapazila da se 'najžešća protivnica' uopće nije osvrnula na to što su neke majke napisale da su svoje dijete čak znale poljubiti i u piša-miša. Sorry, ivana zg, nije da provociram daljnju raspravu, samo mi je to zapelo za oko.

[b]
    Inače nemojte se ljutiti, i nemojte krivo shvatiti moju usporedbu, ali to je tako intimno i značajno, da prostitutke dok rade svoj posao ne pružaju tu uslugu za nikakav novac.
    Inače, ovo mi je jako zgodna paralela i zapravo ide u prilog tezi da intimno i seksualno ne moraju uvijek ići u istom paketu.
    Donekle si shvatila što sam htijela reći ali ne do kraja. Po meni je normalno da između seksualnog i intimnog postoji razlika.
    Ali kao što sam rekla ja poljubac u usta smatram intimnim, a intimno i seksualno dijelim samo s partnerom.

Pojam intimno, ili intiman odnos, nikada nećemo primjeniti kada govorimo o odnosu s prijateljima, roditeljima, kućnim ljubimcima, rodbini, djeci-već kada govorimo o partneru, s njime smo u intimnom i vjerovatno u seksualnom odnosu
    Nečeš npr. reći u intimnom sam odnosu s prijateljicom ili djetetom- taj se odnos naziva drukčije, prijateljski, roditeljski a poljubac u usta ja ne smatram prijateljskim već intimnim, i da ga moj muž podjeli s prijateljicom ja ga kao i mnogi ne bih smatrala prijateljskim već intimnim.

Eto tako ja mislim, ali svatko ima svoje.
    E da ljubljenje po spolnim organima uopće ne moram komentirati.

Maja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Meni recimo zanimljivo kako Nola ne želi više poljubac na usta, kad je idem ljubiti okreće obavezno obraz (naravno, to se poštuje). Ona je sada malo više od četiri, ovo primjećujem otprilike od rođendana.
    Jan do danas nema primjedaba, on sad pak ima svoj ritual, kad me ljubi, cmokne me u jedan obraz, usta, pa u drugi.

AdioMare avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

A meni je zanimljivo da je moja cura koja je stara otprilike kao tvoja, Majo, to nedavno počela raditi! A nikada je nismo ljubili u usta.
    I sva je u filmu ženidba, udaje, hoće li brat ljubiti curu kada ju odvede u sobu, hoće li ju onda morati ženiti, tko se sve ljubi i zašto, samo joj se to zadnjih dana mota po glavi.

Maja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Vrtić?

AdioMare avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Najvjerojatnije. Svaki dan dolazi sva ushićena jer ju je danas zaprosio jedan, sutra drugi.. a ja sve više i više razumijem svog pokojnog oca.
    Najradije bih ju cijepila protiv toga. Prerano, brate.

summer avatar
    Datum pristupanja
    May 2005

Početno

Citiraj AdioMare prvotno napisa
    Najvjerojatnije. Svaki dan dolazi sva ushićena jer ju je danas zaprosio jedan, sutra drugi.. a ja sve više i više razumijem svog pokojnog oca.
    A nuspojave cijepljenja?

Inace, mozda je stvarno vidjela u vrticu ili TVu pa joj se usjeklo.
    Jednu vecer kad su isli spavati moja teta je poljubila djecu u obraz/celo za laku noc, kao uvijek. Malena od 2-3 godine joj je tada rekla - 'ne tako, mama, poljubi me ko u šlimu!' (filmu)

puhovi obožavaju smokve avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Ja djecu ne ljubim u usta. Ali zato ljubim guzu kada treba.
    MM bez ustezanja poljubim pred njima, mada ni to ne radim uvijek i stalno.
    X
    osim cmakanja i skakljanja, ja bebaca i grickam! najukusnija, najmeksa i najslasnija je, naravno, guza! grozna sam! koristim cinjenicu sto sam veca i jaca. pokusavam se suzdrzati, ali kad vidim te slasne spekice, probude se u meni kanibalski instinkti!
    nisam sigurna sto struklica u stvari misli o tome! :/

ivana zg avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Žao mi je što si krivo shvatila, možda sam "tvoje dijete" trebala staviti pod navodnike, mislila sam da ćeš shvatiti i bez toga, ali eto ti si shvatila kako tebi odgovara.

Nisam se mislila više javljati, ali moram jer ja ne bi NIKADA IZNOSILA HIPOTEZE O NEČIJEM DJETETU! ZA MENE SU DJECA NEŠTO NEISKVARENO I PREDIVNO, A MI RODITELJI, DRUŠTVO, OKOLINA, ŽIVOT.....OD NJIH UČINIMO ONO ŠTO POSTANU POSLIJE, NA ŽALOST!!!

Nisam nikoga napala, ali ako ti osječaš da jesam, onda sam mogla napasti samo tebe, tvoje dijete nikad, ne vidim zašto bi to radila, i zašto si to tako shvatila?

Pod tvoje dijete, moje dijete, susjedovo dijete, uopće nisam mislila na "dijete", već izbjegavanje tvoje (moje, ili neke treće osobe) odgovornosti, ne samo spram djeteta, već spram svijeta u kojem živimo.

Možda sam ti na krivi način htijela ukazti, da naše ponašanje, odgojne mjere, odluke itd. inače u životu, a ne samo po pitanju ove teme, utječu na druge ljude, a ne samo na nas- i da zbog toga ne možemo reći-baš me briga neka svijet propadne

Jer naša će djeca jednog dana KADA ODRASTU, utjecati na svijet i ljude oko sebe, a u sebi će nositi dio nas, našeg utjecaja na njih, koje će prenositi na druge.
    Ali to je već druga tema.

Želim da ljudi shvate, da kao pojedinci utječu i da su odgovorni za ovaj svijet (svojim ponašanjem, odlukama, životom) a ne da se krivica i odgovornost uvijek baca na npr. političare..itd, nama su svi krivi za naše neuspjehe osim nas samih.

Neću se ispričavati za svoje mišljenje, jer je drugačije od tvoga, ako misliš da sam nepristojna što sam ga iznjela, onda si i ti isto tako nepristojna što si iznjela svoje.
    A moderatorica bi onda mogla obrisati sve postove!

Odoh ja dok nije došlo do prepucavanja, a vas istomišljenice ostavljam da se bezuvjetno podržavate i ni slučajno svoje postupke ne dovedete u pitanje.
    Žao mi je ako ponekad zvučim ljuto, ali kada su u piatnju djeca i njihova prava, sorry ali jednostavno ne mogu ostati ravnodušna, i mirno reagirati, bez obzira što sam možda u pravu ili krivu. Takva sam teperamentna osoba, ali iskrena.
    Mrzim lažnu finoću, umotanu u "lijepo ponašanje"; kaži brate što misliš, pazeći da ne povrjediš druge i Bog, a ne tu nešto stalno uvijeno, pa je, pa nije

Evo nadam se da smo se shvatile Bog te blagoslovio!

Evo čovjek je u kratko rekao ono što sam i ja mislila, kao da sam sam napisala pa ću ga citirati, drago mi je kada negdje pronađem da netko misli ko ja;

Citat:
    Danas je, možda više nego ikad prije, istina da će način na koji se ponašamo prema djeci odrediti budućnost svijeta. J.J.

Vaše kompetentno dijete Jesper Juul

Nadam se da sada više nema ljutnje i da si shvatila što sam htijela reći

jedna zdenka avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

Strašno mi je što se ti slatki, nježni, meki poljupčići uopće tretiraju kao nešto seksualno. A i ne razumijem citat, kakvo će to moje dijete postati i na koji način loše utjecati na svijet u budućnosti ako ga nekad ponukana čistim obožavanjem cmoknem u usta?

monax avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Ja svoje ljubim kad god stignem i dok su mali i daju mi da ih ljubim. Koristim situaciju. Stariji me ljubio u usta samoincijativno ja njega nikad prva. Pretpostavljala sam da je to neka faza jer je ljubljenje u usta trajalo nekih 7-8 mjeseci u njegovoj drugoj godini.
    On obožava da ga cmačem jer mu je to prilika da se hampa i izludira.

Ms. Mar avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Citiraj jedna zdenka prvotno napisa
    A i ne razumijem citat, kakvo će to moje dijete postati i na koji način loše utjecati na svijet u budućnosti ako ga nekad ponukana čistim obožavanjem cmoknem u usta?
    Baš sam razmišljala da poljubac u obraz mamama znači 'volim te', a spontani poljubac u usta 'obožavam te'. I da, djeca koja primaju poruku da su voljena i obožavana će sigurno utjecati na svijet u kojem živimo. Veselim se takvom svijetu.
    (Naravno ne mislim da mame koje djecu ne ljube u usta njih manje obožavaju ili im tu poruku ne šalju na neki drugi način).

AdioMare avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Citiraj summer prvotno napisa
    Citiraj AdioMare prvotno napisa
    A nuspojave cijepljenja?
    Vidi, vraga!
    Kada se pojavi a zakaj, bilo bi mi zanimljivo njeno viđenje homeopatskog rješenja naše situacije.

Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Mene moj sin (najmlađi) ljubi u usta i to me jako jako stisne. Pravi muški MM i ja se ljubimo pred njima i to samo kod najstarije izaziva reakciju jer je ona u fazi da joj je sve u vezi dečkiju i poljubaca bljak
    Sve u svemu mi smo porodica ljubilica i ja ih ljubim non-stop, F najvise jer mi on za sada to dozvoljava a cure po raspoloženju

puhovi obožavaju smokve avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

nisam sigurna sto struklica u stvari misli o tome!
    u stvari, bas me briga, evo ga, upravo skace po meni, ciči
    mi u uho, pokusava mi otsarafiti glavu i otkinuti nos! sto god ce mu se desiti kad ga dograbim i pocnem znjarati, sam si je kriv!

ssss avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Mi se poljubimo ali nema puno zagrljaja jer postane ljubomoran i razdvaja.
    Nego mi je zanimljivo da moj S koji je počeo davat puse samo mene baš želi u usta poljubit i naravno da mu se ne mičem

sanja74 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Citiraj ssss prvotno napisa
    Nego mi je zanimljivo da moj S koji je počeo davat puse samo mene baš želi u usta poljubit i naravno da mu se ne mičem
    Tak je bilo dugo i kod nas. Sad i tatu cmokne povremeno u usta.
    Ostali - nema šanse. Eventualno im pošalje pusu rukom.

Nataša,Sarajevo avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

E pa meni se to ljubakanje u usta nimalo ne dopada!

Prvi put sam vidjela ljubljenje u usta roditelja i djece u američkim filmovima i zgrozila se!

Ja ne ljubim G. u usta, niti mm niti bilo ko drugi i takvo nešto ne bih ni dozvolila, iskreno.
    Toliko je drugih mjesta za ljubljenje da se neka mogu i zaobići.

I sad kad zamislim da imam sjećanje da su me kao dijete mama ili tata ljubili u usta, BLJAK!
    Nikad u životu! Pomislila bih da su udareni. Nek se niko ne naljuti, ja sam stvarno protiv.

pikula avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Ne ljubimo pikače u intimne zone niti u usta iako Dianica zna ukrasti cmok na usta, a Dominik ne bi ni za živu glavu on već mjerka curke u vrtiću i mislim da kuži razliku 8) , ali i kao bebač uvijek je bio čistunac i morali smo ga maziti točno kako njemu paše, a tu je uvijek davao prednost hrvanju i gnječenju ( macho vid masaže ) a puse je čim je progovorio proglasio "sljinjavim" - mislim dat će on kratku pusu u obraz kad se raznježi, ali više od toga mogu se slikati. Dianica se pak namješta na sve moguće puse čak i guzu podmeće pod nos iz čista mira i daje puse koje traju pet minuta, mazi se kao maca i toliko su različiti da mislm da mame imaju različite stavove i zbog toga kako im djeca to doživljavaju. Da poljubim Dominika u usta to bi bila drama - njemu, a Dianica bi još i inzistriala na trajnaju pa izbjegavam obje opcije

ssss avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Citiraj Nataša,Sarajevo prvotno napisa
    E pa meni se to ljubakanje u usta nimalo ne dopada!

Prvi put sam vidjela ljubljenje u usta roditelja i djece u američkim filmovima i zgrozila se!

Ja ne ljubim G. u usta, niti mm niti bilo ko drugi i takvo nešto ne bih ni dozvolila, iskreno.
    Toliko je drugih mjesta za ljubljenje da se neka mogu i zaobići.

I sad kad zamislim da imam sjećanje da su me kao dijete mama ili tata ljubili u usta, BLJAK!
    Nikad u životu! Pomislila bih da su udareni. Nek se niko ne naljuti, ja sam stvarno protiv.
    Ja sam isto tako prije razmišljala dok me S mije baš gurkao had sam tražila pusu i nemogu mu se bezobrazno maknut :/
    A oni to još ne doživljavaju kao odrasli
    Neču to poticat i vjerujem da če prestat

Stranica 3 od 3 PrviPrvi 123

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •