Stranica 3 od 3 PrviPrvi 123
Pokazuje rezultate 101 do 149 od 149

Tema: UN dijeta, 12. dio

Andora avatar
    Datum pristupanja
    May 2005

Početno

ja sve spremam standardno (što se ulja tiče), bitnije su mi kombinacije.
    na pizzu stavljam zamjenski sir.

na proteinskom danu se jedu juhe mesne ili povrtne - ja preferiram one u kocki

Datum pristupanja
    Nov 2004

Početno

mislim da može bit mesna juha ali ti je tak svejedno kad piješ samu vodurinu
    joj moram pitat mamu kak se točno rade jel ih je ona radila...uglavnom ne rade se od mladog zelja.na malo luka se dinsta zelje sigurno pola sata(narezano na male kockice tak da paše sa krpicama) i kad je zelje zdinstano bace se skuhane krpice (the best od mlinara) izmiješa i malo se pobibere....milina....zasitno ,fino,toplo....

Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

Cure dal je veliki grijeh svakodnevna juha,doduše nejedem ju svaki dan ali nemogu samo na proteinski nisam tako naučena ionako se samo tekučina

Andora avatar
    Datum pristupanja
    May 2005

Početno

mislim da NE!

Mony avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2004

Početno

Fritulica, to nije dijetalni sir, vec uopce nije sir, nego je radjen od biljnih masti. (I hope- tako barem kazu tete u Konzumu)

Krpice sa zeljem znaci idu na dan ugljikohidrata???
    A jel se onda tjestenina moze raditi i s ostalim povrcem toga dana?

I jos jedno pitanje:
    na mesni dan, jel mogu staviti da se zajedno kuha primjerice meso i kupus, s obzirom da je toga dana dopusteno pojesti salatu u neogranicenim kolicinama, pa si mislim isto dodje ako je kupus kuhan ili je na salatu :? I jel se moze isto tako i s ostalim povrcem toga mesnog dana???

Imam puno pitanja, mislila sam da je dijeta malo jednostavnija, al ove kombinacije i namjera da sve bude ukusnije me ubijaju u pojam (a jos nisam ja na dijeti )

Hvala na pomoci!

Andora avatar
    Datum pristupanja
    May 2005

Početno

kupus ne možeš jest na proteinski dan (i mene je to davno zanimalo), jedeš ga kad je dan od krumpira i riže.

dijeta uopće nije komplicirana - ja non stop jedem jednu te istu hranu u određenim danima 8)

Datum pristupanja
    Nov 2004

Početno

može jel je zelje namirnica koja se i sirova jede

Datum pristupanja
    Nov 2004

Početno

znači na proteinski jedeš zelje kao prilog

Andora avatar
    Datum pristupanja
    May 2005

Početno

ma šta će joj kupus uopće

osobno, jedva čekam pome - al one "prave", "normalne", mirisne

Datum pristupanja
    Nov 2004

Početno

i to kaj veliš.....meni su veći gušt krastavci salata

Mony avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2004

Početno

Citiraj Romina prvotno napisa

Po tome onda moze skoro svo povrce koje ide na salatu biti kuhano zajedno s mesom, jel? S obzirom da pise da moze mijesana salata na mesni dan.

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Curke, hvala na odgovorima.

Citiraj Andora prvotno napisa
    kupus ne možeš jest na proteinski dan
    E ovo me rastužilo... Ma kako misliš ne možeš? niti svježe ribani, na salatu? A ja se jučer najela toga, jao si ga meni, i mislila da sam bezgrešna do sada...
    Hm...ma ja ipak mislim da može kupus... :/

Ostaje još jedna nedoumica; može li kobinacija grah+orzo (ječam)?

Datum pristupanja
    Nov 2004

Početno

Citiraj Mony prvotno napisa
    Citiraj Romina prvotno napisa

Po tome onda moze skoro svo povrce koje ide na salatu biti kuhano zajedno s mesom, jel? S obzirom da pise da moze mijesana salata na mesni dan.
    može svo povrće koje se jede sirovo

Andora avatar
    Datum pristupanja
    May 2005

Početno

Romina - meni je rečeno da kupus ide da krompirom :/

cure - zaboga, izbjegnite kupus i riješena stvar!

Datum pristupanja
    Nov 2004

Početno

ma spada u škrob ali se jede i sirov tak da nije do kraj definiran u koji skupunu spada... :/

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Citiraj Andora prvotno napisa
    cure - zaboga, izbjegnite kupus i rijesena stvar!
    Huh, lako tebi reci, na mene zdjela kupusa na salatu djeluje umirujuce dok dijetarim, ne dam kupus. 8)

A ostaje jos nedoumica: orzo+grah... :?

Datum pristupanja
    Nov 2004

Početno

a čuj......nemoj baš pretjerat za zeljem jel između ostalog napuhuje.....rađe miješanu salaticu i tak a dokle ćemo mi vidjeti šta drugi kažu za zelje

mery_200 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

kako pripremiti lignje da budu u skladu sa dijetom? S obzirom da mora biti bez ulja ne pada mi nista na pamet... :/

Datum pristupanja
    Nov 2004

Početno

-uzmes lignje - ociscene
    -Krakove nasjeckas na sitno, posolis lagano, popapris,prepržiš i pomijesas sa nasjeckasnim maslinama.
    - sa tom masom punis lignje
    - lignje postavis na veci komad aliminijske folije. Svaku na svoj komad ako je veca ili po dvije manje
    - rubove folije podignes da budu ko posuda
    - na lignje stavis 2-3 zlice pelata, malo persina, soli, papara, par listova bosiljka ili druge zacine koje volis i malo maslinovog ulja
    - foliju zatvoris medjusobnim guzvanjem rubova tako da paketic izgleda kao uspravna lepeza ili skoljka
    - peces u pecnici i posluzujes dok je vruce skupa sa folijom, tj svatko si otvara svoj paketic

nisam isprobala ali mi je bio dobar info

mery_200 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Romina, carica si! Probavam odmah sutra pa javim kako je bilo!!!

bebelina avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

Fritulica mozes na skrobni dan jesti grah+jecam
    Cure na proteinski dan moze se jesti kupus ( sirovi ili kiseli), rajcica, kukumar , prokula, spinat, blitva... Puno svjeze salate i drugog povrca koje mozete ispeci ili ispirjati. Tako kaze knjiga. Bas navedeno povrce sam nasla u receptima.

bebelina avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

Fritulica mozes na skrobni dan jesti grah+jecam
    Cure na proteinski dan moze se jesti kupus ( sirovi ili kiseli), rajcica, kukumar , prokula, spinat, blitva... Puno svjeze salate i drugog povrca koje mozete ispeci ili ispirjati. Tako kaze knjiga. Bas navedeno povrce sam nasla u receptima.

Datum pristupanja
    Nov 2004

Početno

Citiraj mery_200 prvotno napisa
    Romina, carica si! Probavam odmah sutra pa javim kako je bilo!!!

Datum pristupanja
    Nov 2004

Početno

brokula i prokulice sigurno nisu meni za proteinski dan

bebelina avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

Rominaovo je recept iz knjige za proteinski dan.
    2 pileca batka bez kozice
    sol, papar
    zlicica mljevene slatke paprike
    1 zlica ulja
    5 dcl vode

Mijesana salata:
    20 dkg smrznutog ili svjezeg kelja papucara
    20 dkg smrznute ili svjeze cvjetace
    20 dkg smrznute ili svjeze brokule
    1 zlica maslinova ulja
    sol, papar
    ocat
    1 zlica nasjeckanog persina
    Batke marinirat i pirjati u teflonskoj posudi 15 minuta. Otklopiti , pustit da voda ispari, pa poprziti sa svih strana. Povrce skuhati u slanoj vodi, izvadit dok je jos cvrsto i zacinit mjesavinom ulja, soli, papra i octa.

Sudeci prema knjizi ipak na proteinski dan ide i brokula, prkokulice i cvjetaca. 8)

Datum pristupanja
    Nov 2004

Početno

onda se ispričavam.....iz duše

Datum pristupanja
    Nov 2004

Početno

ne zamjerit jel sam ja imak gđa u godinama i nisam već skoro mjesec dana na un dijeti

bebelina avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

Ma nema veze , samo da ne zbunjujemo ostale cure! Uostalom danas mi je vocni dan pa sam malo

Andora avatar
    Datum pristupanja
    May 2005

Početno

bilo je dosta članaka u časopisima kako se i samo recepti u knjizi ne podudaraju što se tiče dozvoljenih namirnica.

al vi cure radite po svom nahođenju.

ja jučer zaboravila da nisam večerala - pa udri po purećem odresku u 21 sat.

Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Onaj linkić na početku sa uputama nažalost više ne radi. :/

Mogu li zamoliti nekoga da mi pošalje da vidim malo tu dijetu?

I molim vas, recite mi ima li to smisla i pohvalite se vi koje vidite i osjećate rezultate!! Hvala!!

Datum pristupanja
    Nov 2004

Početno

evo ja sam skinula 15 kila :D

Andora avatar
    Datum pristupanja
    May 2005

Početno

I JA 3 KILE 8)

al ponovno krećem smlatit još 2 kila :razmećese:

Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Romina, 15? :shock: U kojem periodu, s koliko odricanja? Da li je moguce da ta "dijeta" bude stalna prehrana i da li joj je to uopće cilj?

Sto se smiju jest kolači po toj dijeti? I čokolada?

A te sve promjene, voćni, pa ovaj pa onaj.. ne zbunjuje li to metabolizam? Mozda je bas u tome i stvar? Ubrza se, pa ti opalis vocni dan i trosi se sve zivo, gubis tezinu i dalje opet nastavis.. vjerojatno tako nesto?

Datum pristupanja
    Nov 2004

Početno

Gotova sam sa dijetom......miješala sam na proteinski meso i mliječne proizvode,nisam držala vodene dane,i pila sam kavu sa mlijekom...sve u svemu 15kg je otišlo ali mi je ostalo štofa za izvježbat se

Andora avatar
    Datum pristupanja
    May 2005

Početno

vidiš ti.. mene najviše "brine" ta kava sa mlijekom. od toliko ljudi sam čula da su pili svaki dan mlijeko u kavi i mršavili su. mene nekako strah... tješim se da je šteta stagnirat samo radi pol deca mlijeka :/

bebelina avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

Rominau koliko vremena si izgubila 15 kg? daj obraduj me!

Datum pristupanja
    Nov 2004

Početno

u tri mjeseca

mery_200 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Ljudi, lignje su bile odlicne. Nisam stavila sve zacine nego malo origana i mmm... Njam!!!
    Laky, primila sam knjigu. Hvala!!!
    E da, i radila sam svom pokusnom kunicu (decku) danas pommes u rolu na papiru za pecenje. Kaze da su bili kao i obicni koji se rade u ulju. Sutra ih ja njupam sa salatom od kuhanog povrca. Juuupi!!!

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Bebelina, tnx!
    BTW, cure, super su vam recepti, već sam se zagrijala za batke s povrćem (a i lignje su primamljive) za proteinski dan, al prvo sutra moram izgurati voćni ...
    Inače, ja ne osjećam neku glad, danas mi je 3. dan dijete, vidljiv je mali, ali stvarno mali pomak na vagi (u vidu dekagrama).

Anita AZ, ovo je baš prava dijeta, dakle nije svakodnevna prehrana kao što je npr. Monti. Cilj joj je istopiti što više kilograma unutar 90 dana (a i to je vrijeme promjene metabolizma i njegove stabilizacije), nakon toga pauza, pa ako treba ponoviti ciklus od 90 dana. Ja ću dijetariti dok ne dođem na idealnu težinu, dakle vjerovatno neću svih 90 dana...

Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Hm, hm... ma dajte mi molim vas pošaljite onda sve o toj dijeti, sve što trebam znati i upute.. ono što je nekad bilo negdje uploadano, a više nema.

Od Montija mi je dobra Ana poslala, sad bih ja još proučila UN pa da odlučim više što ću.
    S UN me privlači taj voćni dan jer volim biti samo na voću. Ima i vodeni?

Znači, UN je (vjerojatno manje zdrava) ali vrlo učinkovita za mršavljenje dijeta, zar ne?

Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Citiraj mery_200 prvotno napisa
    E da, i radila sam svom pokusnom kunicu (decku) danas pommes u rolu na papiru za pecenje. Kaze da su bili kao i obicni koji se rade u ulju. Sutra ih ja njupam sa salatom od kuhanog povrca. Juuupi!!!
    Hm, hm.. ovo mi jako zanimlijvo zvuči! Okus poput pomfrija, a pečeno bez ulja!!
    NArezala si ih kao i inače, posložila na papir za pečenje i u pećnici pekla bez ulja? To je to? Sutra to radim!

bebelina avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

Anita-Az mislim da je UN dijeta dovoljno zdrava jer je vodeni dan svaki 29 dan. Znaci jednom mjesecno, a i ne moras ga drzati. Dobro je sto ima puno voca i povrca, izbacene su preradene namirnice, jedes sve skupine hrane. Imam zdravstvenih problema i nisam se usudila ici na dijetu dok se ne posavjetujem s doktorom, ali svi su je odobrili. :D

bebelina avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

UN dijeta

Strucnjaci UN-a sacinili su dijetu koja mijenja metabolizam te su njeni efekti trajni
    Dijeta se drzi 90 dana i zato trazi ustrajnost, a onaj tko se pridrzava uputstava, moze smrsaviti i preko 20 kg. ..
    Ako netko nema potrebu da toliko smrsavi, dijetu moze prekinuti ranije, ali u tom slucaju nece doci do promjene metabolizma.
    Pocinje se proteinskim danom (bjelancevine), slijedi dan s povrcem, dan s tijestom i vocni dan, te potom ispocetka.
    Redoslijed dana ne smije se mijenjati, a kolicina hrane (bez salate) za rucak je pun dubok tanjur, a za veceru pola dubokog tanjura.
    Svakog dana dorucak je vocni zato sto organizam iz voca prvo iskoristi integralni secer koji hrani zivcani sustav.
    Ne morate uvijek pojesti dvije vocke, ali ne treba istovremeno jesti dvije razlicite vrste voca. Voce mozete mijesati samo kad je vocni dan.
    Vrijeme obroka: Ako vrijeme ne dozvoljava da rucate oko 13 sati ili kasnije, kako bi trebalo, mozete rucati i ranije. Vazno je samo da izmedu jutamjeg voca i prvog obroka u toku dana prode bar pet sati.
    Rucak bi, aka je moguce, trebao biti oko 13 ili 14 sati, a vecera izmedu 19 i 20 sati. U svakom slucaju poslije 22 sata ne bi trebalo nista jesti, a ni izmedu obroka. Glad izmedu obroka mozete zavarati cajem ili zasladenom, ali ne preslatkom kavom, ili mozete uzeti 3-4 grisina. Mozete i ranije vecerati.
    Treba piti vise vode, posebno kada je mesni dan. Moze obicna voda ili mineralna, gazirana ili negazirana. Kavu i caj mozete piti u neogranieenim kolicinama, a1i bez secera, a i decilitar crnog vina dnevno, iskljucivo izmedu obroka. Sva ostala alkoholna pića nisu dozvoljena.
    Tokom tih 90 dana dijete na svakih mjesec dana trebalo bi drzati "vodeni dan" (ne uzimati nista osim vode) koji uvijek ide poslije vocnog dana, a prethodi mesnom danu. Oni koji zele maksimalno smrsaviti morat ce se striktno pridrzavati uputstava o kolicini. Ostali mogu povecati porcije ili koristiti u pripremi hrane dvije zlicice ulja.
    Poslije dijete i slijedecih 90 dana treba jesti voce za dorucak, a ostalo normalno. Ako u ovom periodu izgubite jos tri kilograma, onda je doslo do promjene metabolizma. Dijeta se moze ponoviti poslije pauze od tri mjeseca. Strucnjaci preporucuju da se ne gubi nada i volja jer se dogada da tezina stagnira i po desetak dana, a onda se naglo izgubi tri do cetiri kilograma. Za vrijeme dijete mogu se, rijetko, pojaviti alergije. Osobe koje se lijece od povisenog tlaka poslije nekoliko tjedana nece imati potrebu za lijekovima.

PROGRAM DIJETE
    Dorucak je uvijek vocni, jedna ili dvije jabuke, ili narance, grejpa, breskve ili kruske. Mozete uzeti i sitno voce, saku sljiva ili grozda.

1. DAN: BJELANCEVINE
    RUCAK: kuvano ili peceno meso (telece, junece, pilece, curece, mrsavo svinjsko, pastrva, skusa) - tri snicle srednje velicine, snita kruha, salata (svjeza ili tursija) u neogranicenim kolicinama.
    Meso nikako ne spremati na ulju, nego na teflonu ili foliji. Moze i pljeskavica, ali iskljucivo od juneceg mesa, przena bez ulja.
    Kruh moze biti bilo koji, preporucljiv je razeni, crni, a salata bez ulja, moze biti mijesana. Na kraju popiti dva decilitra procijedene juhe (samo od povrca, bez mesa).
    Umjesto mesa mozete pojesti tri kuhana ili isprzena jajeta. Mlijeko i mladi sir jesti samo proteinskog dana. Jaja i sir ne mijesati, a umjesto sira mozete popiti jogurt.
    VECERA: isto sto i za rucak, 1/2 kolicine, ali bez juhe. Ako ste za rucak jeli meso, morate ga jesti i za veceru. Ako uzimate sir onda za toliko umanjite kolicinu mesa.

2. DAN: POVRCE
    RUCAK: kuhan grah ili kuhani grasak ili kuhani krumpir ili riza, uz dodatak zacina, kecapa: origana, kuhane rajcice, bibera. Gljive dinstane ili na zaru, mrkva, mahune, tikvice, patlidzan, paprike. U jeIovniku su i:
    kuhani grah bez mesa i zaprske, kiseli kupus bez mesa, posna sarma s rizom, pomfrit przen na 1 zlici ulja, riza dinstana na luku i s mahunama, paprike punjene rizom ili krumpirom kuhane u paradajzu, pa zapecene u pecnici, zapeceno povrce (isjeckana paprika, mrkva, grasak, karfiol, zajedno s rizom se dinsta, stavi se vegeta, malo bibera; to se nalije i zapece u rerni), paprikas.
    Povrce treba biti kuhano ili dinstano na vodi. Ne stavljati zaprsku od brasna ili paprike. Jedna snita kruha i salata, kao prethodnog dana.
    VECERA: isto sto i za rucak, samo pola kolicine.

3. DAN:TIJESTO
    RUCAK: tijesto uz dodatak zacina, pizza samo s kecapom, ili bilo koje slano pecivo (u kolicini od jedne pizze), zito i kukuruz.
    Ovog dana ne treba poceti s hranom prije podneva, ali se ne mora tocno postovati vrijeme. Moze se jesti manje, a cesce - na sat po malo zganaca spremljenih bez sira ili ulja, ili 3-4 komada "zu-zua" ili "devrek" pizza.
    VECERA: dva manja komada torte ili tri-cetiri kolaca (kned1e) ili tri kugle sladoleda. Obavezno pojesti jedno rebro cokolade za kuhanje.

4. DAN: VOCE
    RUCAK: dosta mijesanog voca (1/2 do 3/4 kg). Sve voce dolazi u obzir. Dozvoljene su i banane, ali ne vise od dvije dnevno.
    VECERA: dosta mijesanog voca.

evo skinula s jednog od prijasnjih postova za sve kojima treba!

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

I ja se slažem s bebelinom. Ne znam što bi to moglo biti nezdravo u ovoj dijeti. Zastupljene su sve zdrave vrste namirnica (čak i kolači ), a mlijeko se i ne preporuča baš odraslima, ipak, sir, kefir i jogurt možemo konzumirati na proteinski dan.
    Ja sam probala s Montijem ali nekako nisam ustrajala. S jedne str. imaš slobodu i maštovitost u kreiranju obroka, a s dr. str. konstantno moraš paziti što s čime kombiniraš, npr. uz jaja i šunku ne smiješ jesti kruh, a meni to baš "vuče" kruh.
    Ipak, od Montija sam preuzela "osnovne postulate" i pokušavam ih se držati sada dok sam nam na un-ovki; jedem samo integralni kruh i tjesteninu, krumpir i kuhanu mrkvu nastojim izbaciti, šećer upotrebljavam jako malo, umjesto njega koristim fruktozu ili rižin slad...
    Uh, koja strategija, čini se da ću rasturiti ovaj put...

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

bebelina svak čast,evo ja malo prekinula ali još uvijek sam na istom od kad sam skinula,ali od ponedjeljka krećem ponovo,jer idemo na krizmu pa baš tamo ne priliči da se furam na un ,ali tvoj post me malo potencirao da nastavim,ostalih pet skinuti i onda djevojačke hlače će mi biti komotne a ja ću prkositi nekima ...ali o ovo je podnošljivo stanem ja i sad u te hlače,ali malo napeto,visoka peta sve riješava :D

laky avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006
    vječita lutalica......na samom jugu ,srcem u Slavoniji

Početno

Anita-AZ daj meki mil s malo većom memorijom da ti pošaljem knjigu

bebelina avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

Ciciban, di si?

mery_200 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Probala sam i ja konacno taj pomfri iz pecnice. Odlican je! Dakle, za one koji nisu sigurni: smrznuti pommes na papir za pecenje i u pecnicu na 15- 2 min. Ne znam sto cu sutra njupati. Vec mi rajcica umak izlazi na usi... tijesto s rajcicom, Pizza s rajcicom, slanci s rajcicom... Ludiiim!!! Slijedi mi prvi vodeni u utorak. Bojim se unaprijed kako cu izdrazi...

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Citiraj bebelina prvotno napisa
    Stručnjaci UN-a sačinili su dijetu koja mijenja metabolizam te su njeni efekti trajni
    A koji su to stručnjaci UN-a? Odakle su oni:? :?

Stranica 3 od 3 PrviPrvi 123

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •