Znači ne smije se za proteine mješati jaja, meso i sir. Recimo da se pojede malo sira svježeg, dva pečena jaja i malo salame.
I još uvijek ne kužim tu mjesečevu djetu na koji dan se mora biti samo na vodi? :? :? :?
Znači ne smije se za proteine mješati jaja, meso i sir. Recimo da se pojede malo sira svježeg, dva pečena jaja i malo salame.
I još uvijek ne kužim tu mjesečevu djetu na koji dan se mora biti samo na vodi? :? :? :?
Puno ti hvala.Shanti prvotno napisa
![]()
Što se krumpira tiče, stvarno ga dugo nisam jela, (ali jesam njoke i fritulice s krumpirom :/ ) i ne fali mi baš.
Da, da.Shanti prvotno napisa
![]()
Vidi ovdje.
Navijam za vas u četvrtak. :DZnači, ekipa koja je na vodi-čaju-kavi-sokićima u četvrtak, na Uštap: Ia30, Ardnas, Shanti.
Postoje li nekakvi recepti po danima da ne moram izmišljati?
može se kombinirati meso i sir, ali jaja ne smiju biti u kombinaciji ni s mesom ni sa siromdomy prvotno napisa
svima![]()
Iskra, recepti postoje objavljeni u knjigama 90-dnevna dijeta. Postojali su još bolji na našem nekadašnjem forumuIskra prvotno napisa
. Naše izmišljotine su objavljivali po novinama kao prijedloge ženama na dijeti, kako smo maštovite i razigrane bile...
![]()
Mislim da možeš izmišljati vlastite vrlo lako, improviziraš i prilagodiš ono što inače kuhaš, baciš pogled na ono što ostale cure planiraju za određeni dan (zato ja stalno zapitkujem što koja planira).
Sun, pročitala sam o tvom vjenčanju... ja sam se vjenčala u "rimljankama", tj. onim sandalama koje se vežu uz nogu, ali sa sasvim ravnim potplatima i ukrašenim cvjetićima i listićima na ristu, a mm u sandalama. Doduše, mi smo imali samo večeru za dvadesetak ljudi nakon vjenčanja... i bilo je kao u snu. Želim ti od srca da se i ti jednog dana s ovako blaženim osmijehom kakav ja sad imam prisjetiš svoga...![]()
hvala shanti
a di si kupila te rimljanke, ja ih već godinama tražim (jel to isto što i apostolke?)
Hvala Shanti! Meni to sve izgleda jednostavno kada pročitam što sve forumašice kuhaju, ali kad ja skuham, nema okusa i stalno mislim da to tako ne treba biti, pa onda uvijek dodam nešto što se ne bi smjelo da popravi dojam.
Švercat ću se i ja, skupljati recepte ovdje na forumu 8)
Iskra prvotno napisa
![]()
Nema nikakvih problema da si hranu pripremiš vrlo slično onome kako je inače pripremaš, samo izbjegni namirnice koje nisu dopuštene. Npr. na proteinski dan bi mogla jesti "sarmu" (kupus punjen samo mesom), a i na škrobni dan bi mogla jesti "sarmu" (kupus punjen rižom i nekim drugim žitaricama). A začinjavati sve kako bi i inače, možda čak i "podebljati" začine. Uglavnom, napravi nešto od namirnica koje su predviđene za taj dan, začinjeno i pripremljeno onako kako se tebi sviđa. I još koja ideja, put u nepoznato potaknuta nečime što netko drugi sprema a zaintrigiralo te... i dijeta će ti biti relativno lako podnošljiva.
Meni je danas škrobni dan, pa je na meniju meksički grah. Nemam pojma kako sam ga točno trebala pripremiti kako bi bio isti kao u meksičkom restoranu, improvizirala sam sa crvenim grahom, lukom i pasiranom rajčicom i začinima i... bit će dobro.![]()
Danas sam Višku p. s salsom i tikvicama (a na ostalu polovicu sam za muža ubacila inćune). Sada sam u dubiozama...koje kolače za večeru :? Imam tri solucije;
a) žicat muža da pravi palačinke
b) napraviti čokoladni kolač s lješnjacima i cimetom
c) otići u slastičarnu i maznuti dva obećavajuća...
Sutra mi je voćni dan. Pokušat ću i ja što manje jesti, a što više piti... da vidim hoće li se i meni luna smilovati...![]()
Fritulice, divne i slatke dubioze danas imaš... eh, da su meni takve danas, ili sutra...![]()
Ti nam se, znači, djelomično pridružuješ sutra...![]()
Da, ohrabrile ste me, pokušat ću puno piti i što manje jesti (voće). Vidjet ćemo...Shanti prvotno napisa
Ipak palačinke.![]()
Krenila :D :D jedem jabukedonna prvotno napisa
Danas je vodeni, kako ide žene?
Meni dobro, jutros popila sok od rajčice bez šećera, sad tučem vodu.
Možemo mi to, to je za naše zdravlje.![]()
:Ddonna prvotno napisa
Danas prvi dan? Hoćeš li na našu UN-listu?![]()
Cure na Mjesečevoj mijeni (tj. tekućini) kako ste?
![]()
Ovo mi je trebalo pročitati!ardnas prvotno napisa
![]()
I podsjetiti se da ću na vodi biti zbog bebe kojoj se nadam... motiv jači od bilo kojeg drugog...
Ia30![]()
Ja sam samo pila vodu, a sad pijem svoju nesicu (25% kofeinske, 75% bezkofeinske). U planu mi je tijekom dana max litra multivitaminskog soka, čaj od mente, još vode, naravno, i još nesice (dvije max). Time ću sigurno preći propisani minimum od 2 l tekućine...
da se i ja prijavim...već mi je pomalo zlo od današnjeg dana,jer je jučerašnji voćni prošao sa samo 3 jabuke i cjelodnevnom trčkalicom u wc...vaga jutros pokazala -6,5kg,ali to je :/ mislim kratkog vijeka...
inače,ne osjećam više glad,ni danas nisam gladna,ali mrzim vodu i mislim da mi je zlo od nje...
morat ću se bacit na neke prirodne sokove...
Shanti draga,napomeni mi češće razlog zbog kojeg moram izdržati,inače ću odustati...![]()
Mene zanima koliko se dnevno smije popiti kava (bilo ness, bilo turska, sila epresso)?
Šta se smiju piti sokovi, na koji dan i koliko?
Inaće ja sam danas na mesu vaga pokazala-1kg. Nije loše, ali sam očekivala više.
6,5?! :shock: :Dia30 prvotno napisa
(da promijenim rezultat na listi, ili ćeš pričekati do sutra?)
Vidjela sam dva multivitaminska bez dodanog šećera, a onaj od Happy Day-a nema ni dodan zaslađivač, pa to namjeravam kupiti.
I draga, i ti podsjeti mene... počele smo skoro istodobno, s istim poticajem.![]()
Kave bez šećera, mislim da im nisu ograničili količinu, ali zbog zdravlja bismo trebale umejreno.domy prvotno napisa
Sokovi se smiju piti samo na voćni i vodeni dan. Na voćni mijenjaju doručak, a na vodeni... vrlo umjereno.
Ti onda imaš ukupno -8 kg do sada? :D
Shanti,nek lista malo sačeka što se moje izmjene tiče,ipak nisam ništa pojela...javit ću kad se kg stabiliziraju...
Ispravak same sebe, tj. vlastitog lapsusa: voćni sokovi bi zamijenili voćni doručak bilo koji dan.Shanti prvotno napisa
![]()
je prvi je dan nakon dugo vremena opet sam na UNShanti prvotno napisa
nadam se par kilica dolje! zadnji put sam 7 skinila prošle godine
![]()
hoću na listu?gdje je lista?
jedno pitanjce...gdje spadaju gljive?u proteinski uz meso da napravim gljive kao prilog ili u škrobni umjesto krompira recimo?
shanti će te staviti na listu.
Što se tiče gljiva.
One spadaju u povrće pa ih tako i tretirajte, no oko gljiva se ne treba živcirati jer one imaju tako malo kalorija da su skoro pa zanemarive.
Domy počela 7.1., -7 kg
Fritulica1 počela 21.1., -2,5 kg (početna skoro 59, cilj 55/54 kg)
Ia30 počela 24.1., -5 kg (cilj: -15 kg)
Rinama počela 24.1., -5 kg
Shanti počela 25.1., -4,20 kg (cilj: -15 kg)
Sun počela 29.1. -6 kg (početna 72, cilj 60 kg)
Diči počela 11.2., -2 kg (početna 80, cilj 60 kg)
Donna počela 21.2.
Donna, evo, dodala sam te... ako želiš da bude napisana početna kilaža i cilj, ili cilj u broju kg koje želiš izgubiti... samo javi![]()
Ja sam uz drugu nesicu, tekućine sve skupa do sada tek nekih 0,5 l (doduše, budna sam tek 4 sata, ali ipak malo).
Kupila sam dva različita multivitaminska bez šećera, pa se spremam tijekom dana popiti soka barem 0,5 l. I sad vidim... litra ovog od Jamnice ima 190 kalorija, a litra finijeg, od Happy Day-a čak 532, tako da će u HD guštati mm a ne ja.
Koliko ste vi već popile?
ja sam popila već 1,5 l al zato što se silim...al to je i svrha...pa nije teško.
hvala
počela s 63 a cilj? hm....pa neznam ..jedno 55![]()
Domy počela 7.1., -8 kg
Donna počela 21.2. (početna 63, cilj 55 kg)
Evo, promijenila sam i za Domy na 8 kg, valjda je sve OK... Ako nije, vičite!![]()
Ardnas, draga, hoćeš li se i ti pridružiti na listi?![]()
Pa još ne bi, jer mi se baš ne kuha a ni ne jedem previše.
Mada stavi ti mene sada imam 71.5 kg. pa ćemo viditi kako će biti.
I da ja sam izbacila mliko i jogurte jer iamm 0 grupu, a pročitala sam da to nama ne paše...
Što da pišemo kao datum starta, što kao cilj?ardnas prvotno napisa
Mislim da ja s B grupom ne bih smjela hrpu onog povrtnog što volim. Ako se ne varam, ni mahunarke... a ako mi preporučuju meso, njega ne jedem već... hm, ne znam točno, mislim više od 15 godina. :/
stavi današnji datum a cilj stavi 65.
Znači početak 71.5 cilj 65 kg.
Znam i ja baš ne volim meso... pa jedem povrće...
eto zašto ja svako toliko moram smazati kefir ili jogurt (i malo siraardnas prvotno napisa
), i ja sam 0. Nama navodno ne paše ni prehrana bez mesa jer mi smo najstarija krvna grupa - pravi mesožderi
.
Danas se izvrsno držim, totalno sam se ufurala u što više piti, što manje jesti. Jutros sam pojela naranču, popila čašu vode i čašu čaja. Sad ću pojest asketsku juhicu od tikvice (samo voda, malčicu soli i tikvica), izmiksane su pa je i to zapravo tekućina.![]()
Popodne imam plan piti do iznemoglosti i pojesti još samo jednu do dvije jabučice za večeru. :D
ja ručala pohano bijelo meso,malo gljiva,zelenu salatu i malo kruha![]()
Ok sve si dobro pojela, ali drugi put neka meso ne bude pohano nego samo na naglo ispeći ili čak bolje skuhati.![]()
cure ja nikako ne uspijevam uskladiti jelovnik![]()
sad su još i zatvorili restoran u kojem sam ipak mogla koliko-toliko jesti što trebam a sad jednostavno ne znam kako se snaći
prošle zime mi je bilo lako jer sam bila doma na porodiljnom
pomagajte jer u 10 dana sam skinula kilu-dvije, znači ništa![]()
Popodne imam plan piti do iznemoglosti i pojesti još samo jednu do dvije jabučice za večeru. :D[/quote]
možda bi bilo dobro ne jesti voće naveče... ali ako baš moraš... onda popapaj.
Voće samo kroz jutro, tako je barem preporuka.
pa draga kako kila dvije nije ništa, znači ovim tempom ćeš skinuti za 30 dana 5 kg i to je super.maxi prvotno napisa
Ajde možeš ti ti lipo doma pripravi jelo i kile odu pa-pa.
jooooj ja zaboravila 2 dcl juhe goveđe :shock: :shock: :shock:
ništa ne brini...to nije strašno, strašnije bi bilo da si pojela nešto što se ne smije...
ajme i ja to često zaboravim. Ponese me meso.donna prvotno napisa
![]()
Domy počela 7.1., -8 kg
Donna počela 21.2. (početna 63, cilj 55 kg)
Ardnas počela 21.2. (početna 71,5, cilj 65 kg)
Al' smo se zalaufale... :D
Ja sad pijuckam čaj od mente (bez zaslađivača mi je taj nekako najzgodniji, a dobar je i kad se ohladi), do sada ukupno tek 9 dl tekućine...![]()
Gdje ste, "vodene"? Kako ide?![]()
Ja ću jedva prebaciti preko 2 l (a trčkaram piškiti svakih pola sata), ali za sada sam uspješna barem utoliko što sam doista samo na tekućini (voda, niskokalorični sok, čaj, nesica) cijeli dan. :D
Shanti, de mi nabaci recept, ali od A do Ž kako si napravila meksički grah, ja kupila, a sutra mi je škrobni dan?
![]()
Ne znam smijemo li ovdje pisati recepte, pa ću ti poslati na pp kako sam ga napravila, iako... nemam recept, improvizirala sam u pokušaju da napravim nešto slično salati u meksičkom restoranu.
Hoćeš li i ti na našu UN-listu?![]()
POa gdje su moje suborke na vodi? Nadala sam se da ćemo razmijeniti iskustva...![]()
Hej žene... Nije baš da imam vodeni dan iza sebe, ali mogu reći da je jedan od najdiscipliniranijih u povijesti mojih dijeta. 8)
Dakle, jutros sam pojela naranču i popila čašu čaja i čašu vode. Za ručak lagana juhica od brokule (ja si tu dajem još 3 dcl tekućine). Poslije toga još čaša vode i mocca kava s malo mlijeka . Predvečer jabuka, čaša i nešto sitno vode. navečer opet lagana juhica (cca 3 - 4 dcl) i dvije čaše vode. I, drage moje, to je sve!!! :D Idem sad vidjeti koliko je to zapravo tekućine... Nešto manje od 2 litre. Sad ću prije spavanja nategnuti još čašu do dvije vode. A možda i jabuku jer sam gladna. I sutra ću na vagu. Pohvaaaaaaaaaaalite me!!!![]()
Koja disciplina, izvrsno!!! Bravo Shantice! :DShanti prvotno napisa
A ta bebica će izabrati taaaaako dragu i taaaako zgodnu mamu!!!podsjetiti se da ću na vodi biti zbog bebe kojoj se nadam... motiv jači od bilo kojeg drugog...
Ma ja mislim da možemo ovdje stavljati recepte. To sve ide u staž UN-ke!![]()
:Dfritulica1 prvotno napisa
Svaka ti čast! Ova tvoja kombinacija je izvrsna, u stvari, imala si jedva voćni i skoro sasvim vodeni dan!
Ja s čuđenjem, gotovo u 23 sata, konstatiram da se i dalje držim samo na tekućini (mislila sam prošvercati barem zrno kikirikija, ali sam odolijela), da sam budna kao sova, i da u stvari brinem hoću li i moći zaspati. Osjećam tjelesnu glad, ali u glavi nisam gladna, što je vrlo osvježavajući osjećaj!
Sad sam se skoro raspekmezila, znaš...fritulica1 prvotno napisa
![]()
Možemo pokušati... ako ne smijemo, valjda ćemo saznati.fritulica1 prvotno napisa
Btw, otvaramo li mi same novi nastavak našeg topica kad dođemo do neke stranice (7., 8. ili koliko?) pa javim moderatoricama da stari mogu zaključati, ili čekamo da moderatorice odrežu temu na nekom postu i one s njime otvore novi topic?
I ja se super osjećam, istina, gladno, ali i poletno, lagano, puna energija, samo sam izgleda malojer sam za ručak jela juhu od tikvica, a ne:
Valjda neću prošvikat od gladovanja!fritulica1 prvotno napisa
![]()
Sad sam se skoro raspekmezila, znaš...![]()
![]()
Mislim da ćemo im samo olakšati ako budemo same otvarale nastavak...Možemo pokušati... ako ne smijemo, valjda ćemo saznati.
Btw, otvaramo li mi same novi nastavak našeg topica kad dođemo do neke stranice (7., 8. ili koliko?) pa javim moderatoricama da stari mogu zaključati, ili čekamo da moderatorice odrežu temu na nekom postu i one s njime otvore novi topic?
Sutra smo pozvani na večeru. (A taman me je krenulo)
Kako se vi nosite, s izlascima, večericama, fešticama, pozivima na druženja koja su obično popraćena zalogajčićima? Meni je npr. teško izaći vani pa razvlačiti čašu mineralne cijelo vrijeme tako da tada popijem ili sok ili pivo ili čašu vina...
A sutra...ne znam. Glupo mi je izjavljivat da sam na dijeti jer imam osjećaj da ću tako pokvarit atmosferu, da ću bit parti brejker. :/ A već znam da će biti i predjelo i glavno jelo i kolači...