Stranica 3 od 3 PrviPrvi 123
Pokazuje rezultate 101 do 146 od 146

Tema: Montignac, 6. dio

  1. #101
    AdioMare avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006
    Postovi
    9,023

    Početno

    Citiraj Linda prvotno napisa
    Ma, na ljeto ćemo mi bit najbolje koke na plaži, ne sumnjaj u to! 8)
    Paaaa, jedino ako posjetim Glumičića prije ljeta, to bi mogla biti kategorija zadnjih deset u prvih sto .
    Sada imam 75 kg na svojih 168 cm i morat ću se još puno truditi.
    U svakom slučaju, hvala na podršci, prihvaćam izazov za ljeto 2009.

    Danas sam ponijela šaku grožđica i šaku oraha za doručak. Poznavajući tu izuzetno zasitnu i energijski izdašnu kombinaciju, do 16i30 sam više nego mirna.
    Kada se poželim kolača i raznih slastica ovaj spoj može parirati čemu god treba.
    Ako tko nije probao, navalite narode! Nadam se da grožđice nisu preko 50?

  2. #102
    tileo02 avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006
    Postovi
    352

    Početno

    Trenutno sam malo razočarana s rezultatima, ali polako ide.
    S obzirom na mizernu količinu hrane koju pojedam na dan, očekivala sam bolje rezultate. No, dugoročno, nadam se da će se vidjeti tj.nadam se da ću do ljeta stati u vel. 40. Jedino s čime zgriješim je komad pizze subotom.
    MM u subotu navečer peče pizzu i ne mogu odoliti.
    Inače se pridržavam pravila.
    Jučer sam napravila pravu bombu od doručka, kupila, 0,1 jogurt, integralne žitarice, smrznuto šumsko voće (obožavam šumsko voće) i dodala malo fruktoze. Mljac.
    Zanima me samo da li prženi, slani kikiriki isto dozvoljen, mislim da sam negdje pročitala, ali nisam sigurna.

  3. #103
    Dolisa avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007
    Lokacija
    Split
    Postovi
    792

    Početno

    AdioMare, grozdjice ti imaju GI 65. Ovo ostalo suho voce ti ima manji GI, sljive, marelice i smokve imaju 40.

  4. #104
    AdioMare avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006
    Postovi
    9,023

    Početno

    Citiraj Dolisa prvotno napisa
    AdioMare, grozdjice ti imaju GI 65. Ovo ostalo suho voce ti ima manji GI, sljive, marelice i smokve imaju 40.
    Aha, to sam si i mislila, ali kad odvagnem cjeloviti kruh koji nema puno manje (45, mislim) isplati mi se malo grijeha.

  5. #105
    Linda avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006
    Postovi
    3,113

    Početno

    Bok, cure!
    Evo, ja podoručkovala svoju crnu hljebinu s marmeladom, pa sam mirna do ručka, eventualno jabuka.
    Za ručak (pripremila sinoć)- pizza (tijesto od integralnog i malo bijelog brašna) s puno povrća. U ovu kombinaciju ne ide sir, zar ne? Isto tako, uz tijesto ne ide sir, niti vrhnje, koliko sam shvatila- nije mi onda jasna kombinacija umaka od gljiva s vrhnjem uz tijesto; mislim da sam to pročitala negdje među montijevskim receptima. Correct me if I'm wrong

  6. #106
    Linda avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006
    Postovi
    3,113

    Početno

    tileo02, kikiriki smiješ samo u ljusci. I ja sam isto pitala neki dan i dobila ovaj odgovor.

  7. #107
    Ana :-) avatar
    Datum pristupanja
    May 2006
    Postovi
    1,386

    Početno

    Linda koliko sam ja skužila u knjizi on piše da se može opotrebljavati vrhnje za kuhanje, ali bi se to trebalo jesti za ručak jer bi večera trebala biti bez masti

    Btw uz sve kolače za vikend ja skinula 1kg :D

  8. #108
    flower avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Lokacija
    land of hope and dreams
    Postovi
    4,145

    Početno

    ja sam totalno ispala iz kolosjeka - evo trudit cu se opet uhvatiti monti vlak

    ne znamkako vama se kg ne vrate? meni cim ne pazim kg skoce - bar 1 -2, tako da realno sam skinula 5 kg - i jos 3 trebam.

    ah...

  9. #109
    AdioMare avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006
    Postovi
    9,023

    Početno

    Ma isto je i kod mene, flower.
    Kada dva-tri dana jedem ful laganiju hranu, mogu reći da imam kilažu koju sam postigla montijem. Čim se (ne mora to biti puno) opustim, hop kila-dvije gore.
    Već sam spomenula da sam kod dr. Cara na akupunkturi gdje se važeš svako drugo jutro naučila da dva puta mjesečno, hoćeš-nećeš imaš kilu, dvije gore. To je vrijeme oko ovulacije i pred i za vrijeme mjesečnice.
    Dakle, jako je varljivo ovo često vaganje i nema za tim potrebe. Ne treba ni vagi vjerovati slijepo, pa ni kad pokazuje manje.
    Omiljene stvari koje često nosiš su ti najbolji pokazatelj realnih proporcija, također i one broj manje koje probaš s vremena na vrijeme. Ili metar.

  10. #110
    Linda avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006
    Postovi
    3,113

    Početno

    Apropos vaganja, znam da je varljivo i nepreporučljivo ako je prečesto, ali ja sam se totalno navukla. Obavezno se važem ujutro prije nego progledam i navečer prije spavanja. Crtica se ne miče ispod onog postignutog u prvih par dana (-2).

    A sad ispovijed- jučer mi je kolegica donijela na posao kutijicu kolača sa svoje svadbe. Lijepo sam joj zahvalila i objasnila da sam na dijeti, ali da ću ih ponijeti doma curicama. I tako su oni lijepo stajali u kutijici i mamili me cijelo vrijeme. Bila sam uvjerena da neću popustiti napasti, ali u jednom trenutku me diša toliko naživcirao, da sam kao sumanuta natrpala dva u sebe (skoro pa odjednom) i nakon toga mi je bilo lakše. Nirvana, stres je nestao u sekundi. K'o šljivi dišu...
    Zato sam pokajnički odlučila preskočiti večeru i uspjela sam bez ikakvih problema, na moje veeeliko iznenađenje.

    Danas ću za ručak pileću juhu, špinat (na mlijeku), jaja i zelenu salatu.
    Imate li kakvu ideju za tunjevinu iz konzerve za večeru?

  11. #111
    Ana :-) avatar
    Datum pristupanja
    May 2006
    Postovi
    1,386

    Početno

    Napravi salatu od tune..lagano a zasitno

  12. #112
    AdioMare avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006
    Postovi
    9,023

    Početno

    Ja sam jučer jela tunjevinu iz konzerve sa smeđim grahom (pa odakle nego iz konzerve ) crvenim lukom, octom i maslinovim uljem.
    Onako, sve zajedno kao salatu.

    Možda netko ima maštovitiji prijedlog?

  13. #113
    AdioMare avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006
    Postovi
    9,023

    Početno

    Citiraj Linda prvotno napisa
    špinat (na mlijeku)
    Kako si ovaj način spravljanja špinata prilagodila montiju?

  14. #114
    Linda avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006
    Postovi
    3,113

    Početno

    Citiraj Ana:-) prvotno napisa
    Napravi salatu od tune..
    A u nju ću staviti..... ?!

    AdioMare, špinat nije baš do kraja prilagođen montiju, ali malo ću se prošvercati- na malo suncokretovog ulja sam prepržila žlicu integralnog brašna, dodala smrznuti špinat, nemasnog mlijeka i malo češnjaka. Znam da ne ide brašno s mlijekom, ali stvarno ga je maaalo, malecno, tek toliko da malčice zgusne. Mogla sam i bez toga, ali, eto, nisam! Bio bi mi bljak onako skroz vodenkasti špinat, a tu je i ostatak familije.
    Iskusne montijevke, kaj velite na ovo- jel' to veliki grijeh?

  15. #115
    AdioMare avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006
    Postovi
    9,023

    Početno

    Ovisi kakve rezultate i u kojem roku očekuješ.

    Mene su takve sitnice zakočile, pa još poneki grijeh... i eto ti, ne debljaš se, ali i ne mršaviš.

    Odnosno mršaviš, ali kroz puno duži period.

  16. #116
    Linda avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006
    Postovi
    3,113

    Početno

    Ubi me u pojam.

  17. #117
    Osoblje foruma mikka avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006
    Postovi
    7,247

    Početno

    ima fora da se stavlja pire od necega umjesto brasna, al se ne sjecam cega. gljiva, lece, slanutka..? tak nekaj.
    tuna moze u omlet, mozda nije bas lagano al covjeka veseli
    jutros mi se ucinilo da se vaga pomaknula na -2, ali ta moja vaga je cudna, stanes jednom pokaze -2, pa stanes drugi put a ona skoci na -1. nisam htjela stati treci put da mi ne pokaze nulu

  18. #118
    Ana :-) avatar
    Datum pristupanja
    May 2006
    Postovi
    1,386

    Početno

    Citiraj mikka prvotno napisa
    nisam htjela stati treci put da mi ne pokaze nulu


    Linda u salatu stavi tunu, zelenu salatu, papriku, malo kiselih krastavca, masline, malo majoneze, parmezana (naribanog) i kiselog vrhnja(dovoljna je jedna žlica) i sve promješaj.......jako fino

  19. #119
    Ana :-) avatar
    Datum pristupanja
    May 2006
    Postovi
    1,386

    Početno

    Citiraj mikka prvotno napisa
    nisam htjela stati treci put da mi ne pokaze nulu


    Linda u salatu stavi tunu, zelenu salatu, papriku, malo kiselih krastavca, masline, malo majoneze, parmezana (naribanog) i kiselog vrhnja(dovoljna je jedna žlica) i sve promješaj.......jako fino

  20. #120
    AdioMare avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006
    Postovi
    9,023

    Početno

    Linda, drž' se ti mog recepta za salatu od tune; uz majonezu, parmezan i kiselo vrhnje buš skidala kile do slijedećeg ljeta

  21. #121
    buby avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    1,873

    Početno

    tu sam još uvijek
    ono kaj me malo zbediralo je da mi je kolesterol u banani i 3 mjeseca nakon montija; imam 5,3/ HDL je 1,70/ LDL je 3,30
    preporuka: dijeta
    na papiru piše sve kaj već jedem
    vagu još nisam kupila, to mi je dugoročni plan
    čini mi se da stojim već sto godina na istom
    htjela bih skinuti svog cenera, pa na novi target

  22. #122
    Linda avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006
    Postovi
    3,113

    Početno

    AdioMare, nemoj mi to raditi! Još ću na kraju završiti na sirnoj dijeti- cijeli dan ništa ne jedem, pa kad mi dođe da se onesvijestim, pojedem malo sira.

    Buby, ne znam tvoju priču, ali pretpostavljam da si i prije imala problema s kolesterolom. Da li su se vrijednosti ipak popravile u odnosu na ranije?
    da bude OK što prije.

  23. #123
    Ana :-) avatar
    Datum pristupanja
    May 2006
    Postovi
    1,386

    Početno

    Pa šta nije dopušteno malo majoneze, parmezana :? (sira se treba jesti što više) a.....za vrhnje (dopustimo si kiks koji put )....ali dobra je i bez vrhnja.

  24. #124
    AdioMare avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006
    Postovi
    9,023

    Početno

    Je, home made majoneze, a tko od vas stavlja domaću, a ne kupovnu?
    Haaaaa? Ne vidim dobro?

    Sira da se treba jesti što više, osobito punomasnog? Pa ne baš :?

    O tim kiksevima tipa vrhnja, zgušnjavanja s brašnom (doduše, koji put ) smo baš pričale Linda i ja...

    Ma cure, šalim se ja, ne treba se ubijati pravilima osim ako se baš želi.
    Ja sam se ubijala jedno vrijeme. Čim sam uvela tamnu čoksu i greškice tu i tamo - to je bilo to.
    I kapućinu sam se vratila.
    Naći ću način da nokautiram te greškice nekom tjelesnom aktivnošću. Doduše, još se pitam kojim , ali razmišljam u tom smijeru, i to je nešto!

  25. #125
    AdioMare avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006
    Postovi
    9,023

    Početno

    Citiraj buby prvotno napisa
    tu sam još uvijek
    ono kaj me malo zbediralo je da mi je kolesterol u banani i 3 mjeseca nakon montija; imam 5,3/ HDL je 1,70/ LDL je 3,30
    Ne znam što još radiš tu, čula sam da si grozno mršava - - ljubomorna sam, naravno, a apropos kolesterola.. jesi li pila pripravak od limuna i češnjaka? Baš sam ga jučer dobila za muža koji ima 8,3 ukupni. Ako hoćeš pošaljem ti recept, kažu da ga garantirano skida.

  26. #126
    thalia avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2005
    Lokacija
    Rijeka
    Postovi
    1,861

    Početno

    Citiraj AdioMare prvotno napisa
    Ja sam jučer jela tunjevinu iz konzerve sa smeđim grahom (pa odakle nego iz konzerve ) crvenim lukom, octom i maslinovim uljem.
    Onako, sve zajedno kao salatu.

    Možda netko ima maštovitiji prijedlog?
    imam ja

    tuna, rikola, mali cherry paradajzići, luk (mladi), malo maslinovog i balsamico mmmmmmm

  27. #127

    Datum pristupanja
    Feb 2007
    Lokacija
    Zagreb,zapad
    Postovi
    73

    Početno

    Ja sam tunjevinu radila sa Slanutkom(iz konzerve)Pa unutra nabacala sve sto sam imala,luka rajcice paprike(sve nizak GI)malo octa i maslinovog ulja i ubila se u tome.
    Savrsena stvar umjesto brasna i mlijeka za spinat je sojino vrhnje.I za neke druge stvari gdje bi mi trebalo brasno da zgusnem umak.Danas sam gljive ispirjala na malo ulja i samo ubacila vrhnje i gotov umak.

  28. #128

    Datum pristupanja
    Feb 2007
    Lokacija
    Zagreb,zapad
    Postovi
    73

    Početno

    Ja sam tunjevinu radila sa Slanutkom(iz konzerve)Pa unutra nabacala sve sto sam imala,luka rajcice paprike(sve nizak GI)malo octa i maslinovog ulja i ubila se u tome.
    Savrsena stvar umjesto brasna i mlijeka za spinat je sojino vrhnje.I za neke druge stvari gdje bi mi trebalo brasno da zgusnem umak.Danas sam gljive ispirjala na malo ulja i samo ubacila vrhnje i gotov umak.

  29. #129
    Ana :-) avatar
    Datum pristupanja
    May 2006
    Postovi
    1,386

    Početno

    Citiraj adio mare prvotno napisa
    Je, home made majoneze, a tko od vas stavlja domaću, a ne kupovnu?
    Haaaaa? Ne vidim dobro?

    Sira da se treba jesti što više, osobito punomasnog? Pa ne baš
    Ubiše me u pojam

    On preporučuje domaću majonezu ali kaže da se može i ove kupovne pojesti u maloj količini.

  30. #130
    Osoblje foruma mikka avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006
    Postovi
    7,247

    Početno

    ja nisam nikad bila ljubitelj majoneze pa nemam tih problema
    tunu (onu iz konzerve) sam neki dan bila malo preprzila na maslinovom ulju i cesnjaku, pa sa slanutkom. ajme, ala je bilo fino. taj slanutak sam prije mrzila a sad mi je otkrice, ide mi uz sve zivo.
    danas sam igrala tenis, i istegnula tetive ili nesto na koljenu, ramenu, zadnjoj lozi i stopalu hodala sam po terenu ko jeremija. mislim da je bilo saljivo za gledati. neka vrsta stand up komedije.

  31. #131
    buby avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    1,873

    Početno

    AdioMare imam ja tu još posla , ali kaj je najbolje, ovo nije kratkoročna furka nego stil života
    uvijek neko nabaci i neki recept, Ana
    ma tko ti je rekao da sam tako mršava?
    kolesterol sam imala i prije, ali sam bila uvjerena da će ga monti srediti (može recept, narafno)
    mikka, drugi put javi kada nastupaš

  32. #132
    AdioMare avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006
    Postovi
    9,023

    Početno

    Bubice, recept ti je na PP-u.

  33. #133
    Suzizana avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    1,194

    Početno

    Citiraj AdioMare prvotno napisa
    Citiraj buby prvotno napisa
    tu sam još uvijek
    ono kaj me malo zbediralo je da mi je kolesterol u banani i 3 mjeseca nakon montija; imam 5,3/ HDL je 1,70/ LDL je 3,30
    Ne znam što još radiš tu, čula sam da si grozno mršava - - ljubomorna sam, naravno, a apropos kolesterola.. jesi li pila pripravak od limuna i češnjaka? Baš sam ga jučer dobila za muža koji ima 8,3 ukupni. Ako hoćeš pošaljem ti recept, kažu da ga garantirano skida.
    možeš molim te i meni poslati recep za skidanje kolesterola na pp. i moj muž ga ima. hvala ti unaprijed.

  34. #134
    Osoblje foruma mikka avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006
    Postovi
    7,247

    Početno

    cisto da se nesto krece prijavljujem -1

    1. MGrubi (15 kg) 11 to go
    2. summer (8 kg) 4 to go
    3. Irchi (8 kg) 3,5 to go
    4. Tiwi (10 kg) 4 to go
    5. Marinna (10 kg) 5 to go
    6. AdioMare (15 kg) 8 to go
    7. cvijetak (10 kg) 7 to go
    8. Marinchi(10 kg) 5 to go
    9. flower (8 kg) 2,5 to go
    10. buby (10 kg) 2,8 to go
    11. mikka (20 kg) 12 to go
    12. Rene2 (15 kg) 15 to go
    13. babyiris (30kg) 25 to go
    14. taniaz (8 kg) 4kg to go
    15. lola24 (30 kg) 21 to go
    16. skviki (15 kg ) 9 to go
    17. tiza (5 kg) 3 to go
    18. Suzizana (10 kg) 10 to go
    19. Igor od Ane (6kg) 3,5 to go
    20. Dolisa (10 kg) 6 to go
    21. Ana...(8.5) 7.5 to go
    22. roby (7 kg) 4,5 to go
    23. tileo02 (10) 6 to go
    24. Cubana (14kg) 13 to go
    25. Linda (5 kg) 3 to go

    zadnjih dana mi vuce i na -2 ali eto da se ne ureknem. dobra stvar je sto imam toliku gomilu posla oko stana da ni ne stignem bas puno jesti-veceru. sto u mom slucaju ispada super. dorucak uvijek po montiju, i uvijek isti, rucak kako kada ali uglavnom se trudim, a vecere mi nesto nema these days.. popijem kefir sa suhim ribizlom (presla s jogurta na kefir, kakva promjena a?)
    najbolje je sto se blizim sedamdesetki, i to mi je vaaaau 8)
    lakse se krecem, cak ni jucer na stand up tenisu nisam imala probleme ko prije (osim ovih spomenutih izazvanim zakrzljaloscu sistema).

  35. #135
    AdioMare avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006
    Postovi
    9,023

    Početno

    Suzizana, poslano.
    Nemoj hvaliti, neka pomogne.

  36. #136
    Linda avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006
    Postovi
    3,113

    Početno

    Jutro, curice! Kako je? Kod mene bez pomaka, ali važno je da ne gubim volju. Stvarno sam mislila da će ići brže, ali valjda to znači i da će se dulje odžati postignuti cilj.
    Ja ću danas za ručak varivo od kelja- zgusnula sam ga tako da sam odvojila dio lišća kelja i usitnila štapnim mikserom, dodala malo vrhnja i vratila u ostatak variva. Moji će uz to štapiće oslića, a ja nemam pojma. Imam svježih bukovača- ima kakva ideja? Uvijek sam ih do sad radila s jajima, od kojih mi je već muka ili pohane, a to sad ne ide. Molim ideje.
    svima!

  37. #137
    AdioMare avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006
    Postovi
    9,023

    Početno

    Ja ti nisam nešto maštovita kuharica, ali bih bukovače radila na rižoto. Gljive su neutralne, uz njih može integralna riža.
    Nego, da sada ne tražim, znaš li da "smiješ" upotrebljavati samo sojino vrhnje?

  38. #138
    Osoblje foruma mikka avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006
    Postovi
    7,247

    Početno

    idu pohane na parmezanu, ali ako ti jaja izlaze na usi.. nemam drugih prijedloga za bukovace, ja ih uvijek jedem pohane. ali u zadnje vrijeme na parm, i to mi je opcenito finiji nacin pohanja od onog klasicnog.

  39. #139
    Ana :-) avatar
    Datum pristupanja
    May 2006
    Postovi
    1,386

    Početno

    Možeš ih zapeći sa sirom u vatrostalnoj posudi

    A je dobro to sojino vrhnje....ja jedva mlijeko probavim :/

  40. #140
    Linda avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006
    Postovi
    3,113

    Početno

    Citiraj AdioMare prvotno napisa
    znaš li da "smiješ" upotrebljavati samo sojino vrhnje?
    Jel ti to otkopavaš ratnu sjekiru?!

    Ana, nisam skužila komentar. Stvarno je dobro ili si rekla ironično? Ima ga u DM-u?

  41. #141
    AdioMare avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006
    Postovi
    9,023

    Početno

    Citiraj Linda prvotno napisa
    Jel ti to otkopavaš ratnu sjekiru?!
    Ma gdje bih ja to?
    Samo ti pomažem u centimetrima .

  42. #142
    Ana :-) avatar
    Datum pristupanja
    May 2006
    Postovi
    1,386

    Početno

    Ajme , ja postavila pitanje.....samo se nisam dobro izrazila

    Da li je dobro sojino vrhnje?

  43. #143
    AdioMare avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006
    Postovi
    9,023

    Početno

    Ana, dapače.

  44. #144
    Linda avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006
    Postovi
    3,113

    Početno

    Ajde, i ja ću onda probati.
    Čitajući recepte nisam nigdje naletjela na sojino vrhnje, iako se vrhnje dosta često spominje.
    AdioMare, stvarno te je lijepo imati za savjest. Svašta čovjek od tebe nauči.

  45. #145

    Datum pristupanja
    May 2006
    Postovi
    463

    Početno

    Ako roštilj nije pri ruci bukovače na rezance i na teflon tavu sa žličicom ulja, za 5 min. gotovo, posoliš i mljac.

  46. #146
    AdioMare avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006
    Postovi
    9,023

    Početno

    Izgovorila si čarobne riječi
    Citiraj Linda prvotno napisa
    Baš sam se pitala kad ćeš se javiti.
    A od sada se javljam samo kad me pozovete. 8)

Stranica 3 od 3 PrviPrvi 123

Pravila pisanja postova

  • Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •