Stranica 3 od 3 PrviPrvi 123
Pokazuje rezultate 101 do 146 od 146

Tema: Montignac, 6. dio

AdioMare avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Citiraj Linda prvotno napisa
    Ma, na ljeto ćemo mi bit najbolje koke na plaži, ne sumnjaj u to! 8)
    Paaaa, jedino ako posjetim Glumičića prije ljeta, to bi mogla biti kategorija zadnjih deset u prvih sto .
    Sada imam 75 kg na svojih 168 cm i morat ću se još puno truditi.
    U svakom slučaju, hvala na podršci, prihvaćam izazov za ljeto 2009.

Danas sam ponijela šaku grožđica i šaku oraha za doručak. Poznavajući tu izuzetno zasitnu i energijski izdašnu kombinaciju, do 16i30 sam više nego mirna.
    Kada se poželim kolača i raznih slastica ovaj spoj može parirati čemu god treba.
    Ako tko nije probao, navalite narode! Nadam se da grožđice nisu preko 50?

tileo02 avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Trenutno sam malo razočarana s rezultatima, ali polako ide.
    S obzirom na mizernu količinu hrane koju pojedam na dan, očekivala sam bolje rezultate. No, dugoročno, nadam se da će se vidjeti tj.nadam se da ću do ljeta stati u vel. 40. Jedino s čime zgriješim je komad pizze subotom.
    MM u subotu navečer peče pizzu i ne mogu odoliti.
    Inače se pridržavam pravila.
    Jučer sam napravila pravu bombu od doručka, kupila, 0,1 jogurt, integralne žitarice, smrznuto šumsko voće (obožavam šumsko voće) i dodala malo fruktoze. Mljac.
    Zanima me samo da li prženi, slani kikiriki isto dozvoljen, mislim da sam negdje pročitala, ali nisam sigurna.

Dolisa avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

AdioMare, grozdjice ti imaju GI 65. Ovo ostalo suho voce ti ima manji GI, sljive, marelice i smokve imaju 40.

AdioMare avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Citiraj Dolisa prvotno napisa
    AdioMare, grozdjice ti imaju GI 65. Ovo ostalo suho voce ti ima manji GI, sljive, marelice i smokve imaju 40.
    Aha, to sam si i mislila, ali kad odvagnem cjeloviti kruh koji nema puno manje (45, mislim) isplati mi se malo grijeha.

Linda avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

Bok, cure!
    Evo, ja podoručkovala svoju crnu hljebinu s marmeladom, pa sam mirna do ručka, eventualno jabuka.
    Za ručak (pripremila sinoć)- pizza (tijesto od integralnog i malo bijelog brašna) s puno povrća. U ovu kombinaciju ne ide sir, zar ne? Isto tako, uz tijesto ne ide sir, niti vrhnje, koliko sam shvatila- nije mi onda jasna kombinacija umaka od gljiva s vrhnjem uz tijesto; mislim da sam to pročitala negdje među montijevskim receptima. Correct me if I'm wrong

Linda avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

tileo02, kikiriki smiješ samo u ljusci. I ja sam isto pitala neki dan i dobila ovaj odgovor.

Ana :-) avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Linda koliko sam ja skužila u knjizi on piše da se može opotrebljavati vrhnje za kuhanje, ali bi se to trebalo jesti za ručak jer bi večera trebala biti bez masti

Btw uz sve kolače za vikend ja skinula 1kg :D

flower avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ja sam totalno ispala iz kolosjeka - evo trudit cu se opet uhvatiti monti vlak

ne znamkako vama se kg ne vrate? meni cim ne pazim kg skoce - bar 1 -2, tako da realno sam skinula 5 kg - i jos 3 trebam.

ah...

AdioMare avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Ma isto je i kod mene, flower.
    Kada dva-tri dana jedem ful laganiju hranu, mogu reći da imam kilažu koju sam postigla montijem. Čim se (ne mora to biti puno) opustim, hop kila-dvije gore.
    Već sam spomenula da sam kod dr. Cara na akupunkturi gdje se važeš svako drugo jutro naučila da dva puta mjesečno, hoćeš-nećeš imaš kilu, dvije gore. To je vrijeme oko ovulacije i pred i za vrijeme mjesečnice.
    Dakle, jako je varljivo ovo često vaganje i nema za tim potrebe. Ne treba ni vagi vjerovati slijepo, pa ni kad pokazuje manje.
    Omiljene stvari koje često nosiš su ti najbolji pokazatelj realnih proporcija, također i one broj manje koje probaš s vremena na vrijeme. Ili metar.

Linda avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

Apropos vaganja, znam da je varljivo i nepreporučljivo ako je prečesto, ali ja sam se totalno navukla. Obavezno se važem ujutro prije nego progledam i navečer prije spavanja. Crtica se ne miče ispod onog postignutog u prvih par dana (-2).

A sad ispovijed- jučer mi je kolegica donijela na posao kutijicu kolača sa svoje svadbe. Lijepo sam joj zahvalila i objasnila da sam na dijeti, ali da ću ih ponijeti doma curicama. I tako su oni lijepo stajali u kutijici i mamili me cijelo vrijeme. Bila sam uvjerena da neću popustiti napasti, ali u jednom trenutku me diša toliko naživcirao, da sam kao sumanuta natrpala dva u sebe (skoro pa odjednom) i nakon toga mi je bilo lakše. Nirvana, stres je nestao u sekundi. K'o šljivi dišu...
    Zato sam pokajnički odlučila preskočiti večeru i uspjela sam bez ikakvih problema, na moje veeeliko iznenađenje.

Danas ću za ručak pileću juhu, špinat (na mlijeku), jaja i zelenu salatu.
    Imate li kakvu ideju za tunjevinu iz konzerve za večeru?

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Napravi salatu od tune..lagano a zasitno

AdioMare avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Ja sam jučer jela tunjevinu iz konzerve sa smeđim grahom (pa odakle nego iz konzerve ) crvenim lukom, octom i maslinovim uljem.
    Onako, sve zajedno kao salatu.

Možda netko ima maštovitiji prijedlog?

AdioMare avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

špinat (na mlijeku)
    Kako si ovaj način spravljanja špinata prilagodila montiju?

Linda avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

Citiraj Ana:-) prvotno napisa
    Napravi salatu od tune..
    A u nju ću staviti..... ?!

AdioMare, špinat nije baš do kraja prilagođen montiju, ali malo ću se prošvercati- na malo suncokretovog ulja sam prepržila žlicu integralnog brašna, dodala smrznuti špinat, nemasnog mlijeka i malo češnjaka. Znam da ne ide brašno s mlijekom, ali stvarno ga je maaalo, malecno, tek toliko da malčice zgusne. Mogla sam i bez toga, ali, eto, nisam! Bio bi mi bljak onako skroz vodenkasti špinat, a tu je i ostatak familije.
    Iskusne montijevke, kaj velite na ovo- jel' to veliki grijeh?

AdioMare avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Ovisi kakve rezultate i u kojem roku očekuješ.

Mene su takve sitnice zakočile, pa još poneki grijeh... i eto ti, ne debljaš se, ali i ne mršaviš.

Odnosno mršaviš, ali kroz puno duži period.

Linda avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

Ubi me u pojam.

Osoblje foruma mikka avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

ima fora da se stavlja pire od necega umjesto brasna, al se ne sjecam cega. gljiva, lece, slanutka..? tak nekaj.
    tuna moze u omlet, mozda nije bas lagano al covjeka veseli
    jutros mi se ucinilo da se vaga pomaknula na -2, ali ta moja vaga je cudna, stanes jednom pokaze -2, pa stanes drugi put a ona skoci na -1. nisam htjela stati treci put da mi ne pokaze nulu

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Citiraj mikka prvotno napisa
    nisam htjela stati treci put da mi ne pokaze nulu

Linda u salatu stavi tunu, zelenu salatu, papriku, malo kiselih krastavca, masline, malo majoneze, parmezana (naribanog) i kiselog vrhnja(dovoljna je jedna žlica) i sve promješaj.......jako fino

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Citiraj mikka prvotno napisa
    nisam htjela stati treci put da mi ne pokaze nulu

Linda u salatu stavi tunu, zelenu salatu, papriku, malo kiselih krastavca, masline, malo majoneze, parmezana (naribanog) i kiselog vrhnja(dovoljna je jedna žlica) i sve promješaj.......jako fino

AdioMare avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Linda, drž' se ti mog recepta za salatu od tune; uz majonezu, parmezan i kiselo vrhnje buš skidala kile do slijedećeg ljeta

buby avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

tu sam još uvijek
    ono kaj me malo zbediralo je da mi je kolesterol u banani i 3 mjeseca nakon montija; imam 5,3/ HDL je 1,70/ LDL je 3,30
    preporuka: dijeta
    na papiru piše sve kaj već jedem
    vagu još nisam kupila, to mi je dugoročni plan
    čini mi se da stojim već sto godina na istom
    htjela bih skinuti svog cenera, pa na novi target

Linda avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

AdioMare, nemoj mi to raditi! Još ću na kraju završiti na sirnoj dijeti- cijeli dan ništa ne jedem, pa kad mi dođe da se onesvijestim, pojedem malo sira.

Buby, ne znam tvoju priču, ali pretpostavljam da si i prije imala problema s kolesterolom. Da li su se vrijednosti ipak popravile u odnosu na ranije?
    da bude OK što prije.

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Pa šta nije dopušteno malo majoneze, parmezana :? (sira se treba jesti što više) a.....za vrhnje (dopustimo si kiks koji put )....ali dobra je i bez vrhnja.

AdioMare avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Je, home made majoneze, a tko od vas stavlja domaću, a ne kupovnu?
    Haaaaa? Ne vidim dobro?

Sira da se treba jesti što više, osobito punomasnog? Pa ne baš :?

O tim kiksevima tipa vrhnja, zgušnjavanja s brašnom (doduše, koji put ) smo baš pričale Linda i ja...

Ma cure, šalim se ja, ne treba se ubijati pravilima osim ako se baš želi.
    Ja sam se ubijala jedno vrijeme. Čim sam uvela tamnu čoksu i greškice tu i tamo - to je bilo to.
    I kapućinu sam se vratila.
    Naći ću način da nokautiram te greškice nekom tjelesnom aktivnošću. Doduše, još se pitam kojim , ali razmišljam u tom smijeru, i to je nešto!

AdioMare avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Citiraj buby prvotno napisa
    tu sam još uvijek
    ono kaj me malo zbediralo je da mi je kolesterol u banani i 3 mjeseca nakon montija; imam 5,3/ HDL je 1,70/ LDL je 3,30
    Ne znam što još radiš tu, čula sam da si grozno mršava - - ljubomorna sam, naravno, a apropos kolesterola.. jesi li pila pripravak od limuna i češnjaka? Baš sam ga jučer dobila za muža koji ima 8,3 ukupni. Ako hoćeš pošaljem ti recept, kažu da ga garantirano skida.

thalia avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

Citiraj AdioMare prvotno napisa
    Ja sam jučer jela tunjevinu iz konzerve sa smeđim grahom (pa odakle nego iz konzerve ) crvenim lukom, octom i maslinovim uljem.
    Onako, sve zajedno kao salatu.

Možda netko ima maštovitiji prijedlog?
    imam ja

tuna, rikola, mali cherry paradajzići, luk (mladi), malo maslinovog i balsamico mmmmmmm

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Ja sam tunjevinu radila sa Slanutkom(iz konzerve)Pa unutra nabacala sve sto sam imala,luka rajcice paprike(sve nizak GI)malo octa i maslinovog ulja i ubila se u tome.
    Savrsena stvar umjesto brasna i mlijeka za spinat je sojino vrhnje.I za neke druge stvari gdje bi mi trebalo brasno da zgusnem umak.Danas sam gljive ispirjala na malo ulja i samo ubacila vrhnje i gotov umak.

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Ja sam tunjevinu radila sa Slanutkom(iz konzerve)Pa unutra nabacala sve sto sam imala,luka rajcice paprike(sve nizak GI)malo octa i maslinovog ulja i ubila se u tome.
    Savrsena stvar umjesto brasna i mlijeka za spinat je sojino vrhnje.I za neke druge stvari gdje bi mi trebalo brasno da zgusnem umak.Danas sam gljive ispirjala na malo ulja i samo ubacila vrhnje i gotov umak.

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Citiraj adio mare prvotno napisa
    Je, home made majoneze, a tko od vas stavlja domaću, a ne kupovnu?
    Haaaaa? Ne vidim dobro?

Sira da se treba jesti što više, osobito punomasnog? Pa ne baš
    Ubiše me u pojam

On preporučuje domaću majonezu ali kaže da se može i ove kupovne pojesti u maloj količini.

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

ja nisam nikad bila ljubitelj majoneze pa nemam tih problema
    tunu (onu iz konzerve) sam neki dan bila malo preprzila na maslinovom ulju i cesnjaku, pa sa slanutkom. ajme, ala je bilo fino. taj slanutak sam prije mrzila a sad mi je otkrice, ide mi uz sve zivo.
    danas sam igrala tenis, i istegnula tetive ili nesto na koljenu, ramenu, zadnjoj lozi i stopalu hodala sam po terenu ko jeremija. mislim da je bilo saljivo za gledati. neka vrsta stand up komedije.

buby avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

AdioMare imam ja tu još posla , ali kaj je najbolje, ovo nije kratkoročna furka nego stil života
    uvijek neko nabaci i neki recept, Ana
    ma tko ti je rekao da sam tako mršava?
    kolesterol sam imala i prije, ali sam bila uvjerena da će ga monti srediti (može recept, narafno)
    mikka, drugi put javi kada nastupaš

AdioMare avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Bubice, recept ti je na PP-u.

Suzizana avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Citiraj buby prvotno napisa
    tu sam još uvijek
    Ne znam što još radiš tu, čula sam da si grozno mršava - - ljubomorna sam, naravno, a apropos kolesterola.. jesi li pila pripravak od limuna i češnjaka? Baš sam ga jučer dobila za muža koji ima 8,3 ukupni. Ako hoćeš pošaljem ti recept, kažu da ga garantirano skida.
    možeš molim te i meni poslati recep za skidanje kolesterola na pp. i moj muž ga ima. hvala ti unaprijed.

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

cisto da se nesto krece prijavljujem -1

1. MGrubi (15 kg) 11 to go
    2. summer (8 kg) 4 to go
    3. Irchi (8 kg) 3,5 to go
    4. Tiwi (10 kg) 4 to go
    5. Marinna (10 kg) 5 to go
    6. AdioMare (15 kg) 8 to go
    7. cvijetak (10 kg) 7 to go
    8. Marinchi(10 kg) 5 to go
    9. flower (8 kg) 2,5 to go
    10. buby (10 kg) 2,8 to go
    11. mikka (20 kg) 12 to go
    12. Rene2 (15 kg) 15 to go
    13. babyiris (30kg) 25 to go
    14. taniaz (8 kg) 4kg to go
    15. lola24 (30 kg) 21 to go
    16. skviki (15 kg ) 9 to go
    17. tiza (5 kg) 3 to go
    18. Suzizana (10 kg) 10 to go
    19. Igor od Ane (6kg) 3,5 to go
    20. Dolisa (10 kg) 6 to go
    21. Ana...(8.5) 7.5 to go
    22. roby (7 kg) 4,5 to go
    23. tileo02 (10) 6 to go
    24. Cubana (14kg) 13 to go
    25. Linda (5 kg) 3 to go

zadnjih dana mi vuce i na -2 ali eto da se ne ureknem. dobra stvar je sto imam toliku gomilu posla oko stana da ni ne stignem bas puno jesti-veceru. sto u mom slucaju ispada super. dorucak uvijek po montiju, i uvijek isti, rucak kako kada ali uglavnom se trudim, a vecere mi nesto nema these days.. popijem kefir sa suhim ribizlom (presla s jogurta na kefir, kakva promjena a?)
    najbolje je sto se blizim sedamdesetki, i to mi je vaaaau 8)
    lakse se krecem, cak ni jucer na stand up tenisu nisam imala probleme ko prije (osim ovih spomenutih izazvanim zakrzljaloscu sistema).

AdioMare avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Suzizana, poslano.
    Nemoj hvaliti, neka pomogne.

Linda avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

Jutro, curice! Kako je? Kod mene bez pomaka, ali važno je da ne gubim volju. Stvarno sam mislila da će ići brže, ali valjda to znači i da će se dulje odžati postignuti cilj.
    Ja ću danas za ručak varivo od kelja- zgusnula sam ga tako da sam odvojila dio lišća kelja i usitnila štapnim mikserom, dodala malo vrhnja i vratila u ostatak variva. Moji će uz to štapiće oslića, a ja nemam pojma. Imam svježih bukovača- ima kakva ideja? Uvijek sam ih do sad radila s jajima, od kojih mi je već muka ili pohane, a to sad ne ide. Molim ideje.
    svima!

AdioMare avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Ja ti nisam nešto maštovita kuharica, ali bih bukovače radila na rižoto. Gljive su neutralne, uz njih može integralna riža.
    Nego, da sada ne tražim, znaš li da "smiješ" upotrebljavati samo sojino vrhnje?

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

idu pohane na parmezanu, ali ako ti jaja izlaze na usi.. nemam drugih prijedloga za bukovace, ja ih uvijek jedem pohane. ali u zadnje vrijeme na parm, i to mi je opcenito finiji nacin pohanja od onog klasicnog.

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Možeš ih zapeći sa sirom u vatrostalnoj posudi

A je dobro to sojino vrhnje....ja jedva mlijeko probavim :/

Linda avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

znaš li da "smiješ" upotrebljavati samo sojino vrhnje?
    Jel ti to otkopavaš ratnu sjekiru?!

Ana, nisam skužila komentar. Stvarno je dobro ili si rekla ironično? Ima ga u DM-u?

AdioMare avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Jel ti to otkopavaš ratnu sjekiru?!
    Ma gdje bih ja to?
    Samo ti pomažem u centimetrima .

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Ajme , ja postavila pitanje.....samo se nisam dobro izrazila

Da li je dobro sojino vrhnje?

AdioMare avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Ana, dapače.

Linda avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

Ajde, i ja ću onda probati.
    Čitajući recepte nisam nigdje naletjela na sojino vrhnje, iako se vrhnje dosta često spominje.
    AdioMare, stvarno te je lijepo imati za savjest. Svašta čovjek od tebe nauči.

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Ako roštilj nije pri ruci bukovače na rezance i na teflon tavu sa žličicom ulja, za 5 min. gotovo, posoliš i mljac.

AdioMare avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Izgovorila si čarobne riječi
    Baš sam se pitala kad ćeš se javiti.
    A od sada se javljam samo kad me pozovete. 8)

Stranica 3 od 3 PrviPrvi 123

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •