Marinchi prvotno napisa
Marinchi prvotno napisa
Marinchi, bilo gdje da ideš dnevna karta je radnim danom 20 kuna, vikendom 25. Nema određeno, ideš kada ti odgovara, najkasnije do 19 ili 20 sati (ovisno kako kojim danom) do kad radi bazen. Mjesečna karta (neograničeno) košta 300 kuna.
Gužva je, zašto da ti lažem, ali kvragu, ne treba tražiti dlaku u jajetu.
A čisto je, ja nemam zamjerku i na Mladosti i Utrinama. Obavezno moraš imati svoje šlape ispod tuša i oko bazena radi gljivica, pretpostavljam.
Eto, a tamo gdje ti je najbliže mjestu stanovanja nazoveš, pa se malo detaljnije raspitaš. Sve ti lijepo hoće reći.
Linda, javim ti u centimetrima. Slomit ću ja tvoju nevolju.![]()
AdioMare tebi tri![]()
![]()
Hvala puno.Sad si me totalno zapalila za to plivanje.Mladost mi je bliza pa cu tamo.Probat cu u jutarnjim satima,mozda nije takva guzva.I jos malo da svladam strah od bazene(tj bolestina koje se mogu pokupiti)A mozda ipak malo pretjerujem.Uglavnom,volja je tu,joj jedva cekam.I evo ti jos jedna
![]()
Uf, ja mrzim više od svega zatvorene bazene i onaj smrad klora. Uostalom, svi bazeni su desecima kilometara udaljeni od mog sela malog, pa ništa od plivanja.
Any other suggestions?![]()
Curke, bravo za vas voljne! AdioMare, samo tako!![]()
Marinchi!
Jel ja to čujem zveket pucanja nekih lanaca, možda?Linda prvotno napisa
![]()
Rolanje?
Biciklizam?
Sobni bicikl ili steper pored otvorenog prozora?![]()
Hula hop?
Teretana?
Aerobik? (ja to najmanje volim)
Brzo hodanje&trčanje?
Neke vježbice u vlastitoj režiji?
zatvorene bazene i onaj smrad klorabazeni su trenutačno toliko otvoreni (pomaknute staklene stijene) da se smrad klora ne osjeti.
Hvala na podršci. Ne da želim, već moram. :shock:![]()
Ali, i to će biti nešto ako ostane na životu dovoljno dugo.
Potpisujem Lindu.
I u rijecima podrske, bravo cure! :D :D
A ja cu mislim prijaviti jos onih pola kg down, ali sutra ujutro, uvijek volim sacekati dok se ne uvjerim da je to to. I onda dodajem nove kg.![]()
Jucer sam bila na jednom rodjendanu i pojela komad torte koji je bio fenomenalan i ne zalim. Ali nisam nista drugo jela i vecerala sam skroz Monti.
Moram vam jos nesto reci, vec nekih tjedan dana uz razeni bio kruh jedem i neki alpski kruh iz pekare, tamne je boje ali svi znamo sta se iza toga krije. I jos uvijek mrsavim. Zakljucak - dok mi se ne popravi pecnica (jos je pokvarena) jedem samo taj alpski. Pa makar mrsavila jednu kilu mjesecno.
A moram se motivirati na vjezbanje...ali kako?
AdioMare prvotno napisa
Nikad se ne zna.
A prijedlozi, ma sve je to divno, ali nemam volje poslije posla, jer to malo vremena što imam radije posvetim djeci. Uostalom, uopće nisam sportski tip, tako da rolanje, teretana i aerobik otpadajau, a nove novcate bicikle su meni i mm-u zimus zdipili iz vlastitog stubišta, zalokoćene najdebljim lokotomtako da mi bicikle ne spominji...
Možda ovo... dok Linda i Megi hopšu i vješaju se po meni.AdioMare prvotno napisa
![]()
Ja sam sebi za trideseti rođendan poklonila zdravije tijelo bez cigarete. Evo, baš sam išla za tim ciljem (rođendanski poklon sebi od mene), s naglaskom na zdraviju kožu.Dolisa prvotno napisa
Koja šašava situacija! Ufuravam vas, a ja jadna vježbam tek par dana![]()
...
Pokloni si čvršće tijelo za slijedeći rođendan ako ti je ovaj preblizu. Polako, pomalo... svaka odluka treba sazorjeti u tebi.
U stvari me potaknuo MM koji ide u teretanu već neko vrijeme.
Ono.. halo, striček? Ti se ideš učvršćivati, a ja ti doma kuham dijetalnu večericu i uz put gajim svoje salence? No way! IDEM I JA!
muke tako![]()
MM i ja smo foteljaši 8)
ajde, ja volim raditi u vrtu, samo nemam vremena za niš
MM radi popodne , ja ujutro, i nema mi tko malu pričuvati, pa mi je jedina akrobacija dodavanje lopte maloj :/
eto jutros sam opet nabavila malo volje pa sam opet na montijevom putu![]()
a ovo vrime grozno ne da mi ići kupati se, ne mogu virovat da je 12.6. a ja se još nisam okupala... užas
sinoć opet padala kiša, a ne mogu u ledeno more da se mala ne prehladi
neko vrime sam vježbala uz Cindy C. , vježbe su dobre
MGrubi, to sa Cindy se meni svojevremeno činilo idealnim, ali mm me odgovorio i rekao da nema šanse da će me pokrenuti neki filmić i da je jedino rješenje aerobik ili teretana, a to mi se ne daaaaa.
Postoji li šansa da te užicam da mi spržiš ako je na DVD-u i ako nije zaštićen? Pliiiiz!![]()
Slijedeći puta, kada budeš s Megi vodila ozbiljne razgovore poput onih o Rodi, reci joj da nemaš više 25 let i da ti je vrijeme da se polako razgibavaš... ona će to sigurno razumjeti i podržati... osim toga možeš joj reći da ti je to AdioMare rekla, bit će joj još jasnije...Linda prvotno napisa
![]()
Da kupiš neko kućno pomagalo? Moja Korina stepa na orbitreku dnevno bar jednu minutu.
U stvari, već ćeš ti nešto smisliti kada dođe vrijeme za to. Sve u svoje vrijeme, zar ne?
Da, i ovo sa Cindy nije loša ideja. Mada se ja priklanjam mišljenju TM. Ništa od vježbanja sa Cindy!![]()
1. MGrubi (15 kg) 10 to go
2. summer (8 kg) 4 to go
3. Irchi (8 kg) 3,5 to go
4. Tiwi (10 kg) 4 to go
5. Marinna (10 kg) 5 to go
6. AdioMare (15 kg) 8 to go
7. cvijetak (10 kg) 7 to go
8. Marinchi(10 kg) 3 to go
9. flower (8 kg) 2 to go
10. buby (10 kg) 2,3 to go
11. mikka (20 kg) 12 to go
12. Rene2 (15 kg) 15 to go
13. babyiris (30kg) 25 to go
14. taniaz (8 kg) 4kg to go
15. lola24 (30 kg) 19 to go
16. skviki (15 kg ) 9 to go
17. Igor od Ane (6kg) 1 to go
18. Dolisa (10 kg) 0.5 to go
19. Ana...(8.5) 7.5 to go
20. roby (7 kg) 2 to go
21. tileo02 (12) 5 to go
22. Cubana (14kg) 13 to go
23. Linda (5 kg) 1 to go
24. Djenka (20 kg) 17 to go
25. Ana (5kg) 3 to go
26. Luna Rocco (14 kg) 13 to go
27. k2007 (6 kg) 5 to go
nisam se dugo javljala, ali evo došla sam podijeliti sretnu vijest! jedna manje!!
(...iako ne osuševljava me to toliko, čak ni toliko da bi stavila sretnog smajlića...naime, već zbilja dugo se pridržavam ove dijete (doduše, tek zadnjih dana se pridržavam striktno), i malo me bedira zašto samo 1 manje...??![]()
izbacila sam kruh i slatko u potpunosti jer sam skužila da mi nisu potrebni, a zašto da se opterećujem dodatnim kalorijama...povećala sam dozu voća i povrća, a uskoro planiram i meso samo kuhano jer očito me masti ubijaju...
imate kakav ekstra savjet?
ps. jel dopušteno deci vina svaka cca 2 dana... pijem iz gušta + zbog tlaka (domaći recept koji meni uspijeva)
Hello ljepotice!!!
Ja lijepo molim da kad budete ispravljali tablicu meni stavite još samo -16!
:D Pusa svima
slatko izbaciti u potpunosti, o da
nemoj koristiti ni fruktozu, niti saharine uopće ni pod razno
ali ugh moraš uzimati, to ti organizam traži, int. ugh imaju dosta kalcija i vlakana i svačega, bar jednu šnitu
neka ostali obroci budu u cca omjeru: 70:30 (povrće - proteini/bjelančevine)
ubaci samo voćni doručak
onda bi bilo dobro da onu šnitu int. kruha (ili tjesenine) pojedeš za večeru sa povrčem ili nekom salatom, ali nemoj poslije 19h
ako si na Montija prešla s naglim rezanjem količine kalorija u odnosu na prijašnji unos kalorija, onda je normalno da ti organizam zaključa masti jer misli da je počela suša, kad se organizam privikne na novi smanjeni unos kalorija osloboditi će masne naslage
za tlak je dobar pršut
to ti je moj recept![]()
što je u tom slučaju s voćem i voćnim šećerima?MGrubi prvotno napisa
tako i radim... uz to uzmem jedan lgg jer mi jako paše.ubaci samo voćni doručak
smije li se ?
za tlak je dobar pršut
... nisam prije jela puno više samo nezdravije (tipa jela kasno, kruh uz meso, čoksa iza ručka itd...). plus vježbam već neko vrijeme a prije nisam mrdala s kauča![]()
Dobar dan svim montinjakicama!
Googlajući po nećem sasvim desetom, naletila sam na vaš forum i ovu temu. Oduševilo me!
Na montignacu sam negdje od sredine 1. mjeseca. Cilj mi je bio 8 kilica i ostale su mi još 3.
I narafski.. zapela sam.. ne da mi se... dosta mi je tlake..pa bi mi dobro došla podrška!!
Ako me primate u svoje redove.. narafski...![]()
paaa, možeš lgg najmanje nakon 15 min nakon što pojedeš svježe voće (ako voće zapne u želudcu zbog ubacivanja dodatne hrane, ono fermentira i nije baš dobro, tako piše u knjizi"k2007
što je u tom slučaju s voćem i voćnim šećerima?[/quote prvotno napisa
no kuhano voće se može jesti u kombinacijama
jep, pršut ima malo masti , ali ima dosta soli koja podiže tlak
za tlak je dobar pršut
smije li se ?
npr: zapečene tikvice s pršutom i vrhnjem![]()
Prijavljujem kilu manje :D uz sve slatkiše
Još kada bi i počela vježbati![]()
2. summer (8 kg) 4 to go
4. Tiwi (10 kg) 4 to go
9. flower (8 kg) 2 to go
20. roby (7 kg) 2 to go
21. tileo02 (12) 5 to go
23. Linda (5 kg) 1 to go
25. Ana (5kg) 2 to go :D
27. k2007 (6 kg) 5 to go
2. summer (8 kg) 4 to go
4. Tiwi (10 kg) 4 to go
9. flower (8 kg) 2 to go
15. lola24 (30 kg) 16 to go
20. roby (7 kg) 2 to go
21. tileo02 (12) 5 to go
23. Linda (5 kg) 1 to go
25. Ana (5kg) 3 to go
27. k2007 (6 kg) 5 to go
lola24![]()
mmmmMGrubi prvotno napisa
![]()
tik-tak![]()
Hvala, hvala...MGrubi prvotno napisa
![]()
Bila sam vrijedna i pročitala sve kaj ste do sad napisale. Trebalo mi je dosta vremena... ali... možda se sad okuražim pa nastavim.
Skinula sam 5 kila u 3 mjeseca i onda sam stala. Do sad sam se hranila onak.. uz nešto grešaka po montiju i održala stanje. Nisam ništa vratila, što me začuđuje, jer nisam baš neki ekstra-strong karakter.
Sad bi valjalo odraditi posao do kraja!
Imam jedno pitanjce za početak: Knjigu sam čitala davno, davno.. prije dosta godinica i ne sjećam se RIBLJEG ULJA i KVASCA! Koja im je funkcija??
tik-tak, dobrodošla!Sad se još samo upiši na listu.
Ana, mrak!![]()
Ma, jadno moje dijete, već zna sve o Montignacu i što smijem, a što ne smijem. Sad ću je još udaviti s vježbanjem!AdioMare prvotno napisa
![]()
AdioMare prvotno napisa
Uvijek si ti na njegovoj strani!
:Dk2007 prvotno napisa
Thanks!Linda prvotno napisa
Upisat ću se! Samo da skužim kako..
vjerojatno samo iskopiram pa dodam... :? hmmmm...
2. summer (8 kg) 4 to go
4. Tiwi (10 kg) 4 to go
9. flower (8 kg) 2 to go
20. roby (7 kg) 2 to go
21. tileo02 (12) 5 to go
23. Linda (5 kg) 1 to go
25. Ana (5kg) 3 to go
27. k2007 (6 kg) 5 to go
28. tik-tak (8kg) 3 to go
Eto, sad ću se odmah nagradit jednim sladoledom.. ili možda ipak ne...![]()
No, no! Nije to dobar početak.tik-tak prvotno napisa
![]()
Na početku treba zapeti, pa nagradica eventualno nakon par dana.
Da..da.. dobre navike se tako lako izgube... pa mi uopće nije jasno kako nisam vratila kilice koje su otišle...Linda prvotno napisa
Eto uz početničku euforičnu poplavu mojih postova i jedan prijedlog.
Možda nekom pomogne.. a možda bi nekom bila i tlaka... pa vi vidite.
Kad sam počinjala po montignacu, nikako mi nije uspjevalo. Dva tri dana i nakon toga bih pukla, pa udri svemu.. i tako u krug. Narafski.. nikakve koristi nije bilo, osim što sam se dobro zbedirala.
Onda sam napravila ovako.
Prvo sam izbacila slatkiše i kad sam izdržala nekih tjedan dana krenula sam izbacivati dalje. Krumpire, bijelo brašno i bijelu rižu. Onda sam polako krenula s kombinacijama. Tako da sam otprilike nakon tri tjedna počela kompletno by the book...
Jednostavno brže nije išlo...
bog svima
nekoć sam bila na UN, ali za razliku od mame i sestre koje su izdržale do kraja i lijepo smršavile, ja negdje putem posustala
pravdala sam se da još dojim pa ne smijem naglo mršaviti![]()
malo virkam ovdje, sviđa mi se puno recepata
pa sam htjela zamoliti ako ima neka cura iz splita knjigu da mi je posudi da fotokopiram, ili ako imate neki link da se može skinuti kniga ili bar princip prehrane
pozdrav svima
Zrinka Nisam iz Splita i nemam knjigicu za kopiranje, ali ima stranica www.montignac.com na kojoj možeš puno toga saznati.![]()
To sam se jutros slikala mobitelom...Ana :-) prvotno napisa
![]()
Pa da znaš, nisam imala ideju za korisničko ime, a na stolu su bili tik-tak bomboni.. i u nedostatku mašte...AdioMare prvotno napisa
![]()
Jeste li što god griješile od jutros ili je bila disciplina na meniu??
Ja sam nekako izdržala.
Ujutro hrpa trešanja, pa kasnije misli (bezšećerni narafski).
Zatim rižoto od patlidžana i zelena salata za ručak.
Za večeru malo bijelog mesa od avijacije i bukovače na grill tavici s puno paradajza, paprike i luka.
Sad je kriza pa tamanim višnje.. :D
Ja sam danas došla na bazen u 18 i 50. U trenutku spuštanja niz stube u bazen, čuvar mi priđe i priupita znam li da je danas bazen za građanstvo do 19 sati?!
Bacila sam se u bazen i proplakala od muke, doslovno. Ostani na poslu pola sata dulje, trči na priredbu u vrtić, dođi doma, na brzinu svima speci jaja i papriku sa češnjakom, salatu od paradajza i luka, počisti iza sebe i svih, spremi stvari za bazen, izmili van da te dijete ne vidi, jurcaj autom kroz pol grada, skini se, istuširaj prije ulaska u bazen, dovuci se do bazena ... i doživi tako nešto!!!
Da, tic-tac, zgriješila sam. Pojela sam dvije šnite kruha uz jaja (misleći odraditi grijeh u bazenu) i opsovala višekratno. Danas mi je baš glup dan.![]()
eeee etop ti bugk2007 prvotno napisa
ja sam pisala + i -, i KO BI IMALA ++-++-++-, NISAM SKINULA NI KG
pardon
alkohol je totalno zabranjen u prvoj fazi, jer ima visoki GI (koliko se sječam)
Ajooooj AdioMare, pa to je bilo stvarno vrlo stresno poslijepodne! Vjerujem da ti je pola tih kalorija i potrošio taj stres, pa grijeh i nije strašan. Bit će bolje sutra.AdioMare prvotno napisa
Drži se!![]()
Jel mi može netko objasniti funkciju ribljeg ulja i kvasca??
Vidjela sam da to često spominjete...
riblje ulje pomaže gubitku celulita i masnih naslaga oko struka (minimalno 4mj korisštenja) - omega3
a kvasac je pun B vitamina koji djeluje protiv umora (pazi samo jer B vitamin pojačava apetit)
pivski kvasac ima ulogu u raspodjeli masti i izgradnji misica ili tako nesto, ali definitivno otvara apetit, pazljivo s njim.MGrubi prvotno napisa
mislim da sam negdje vidjela da se mogu kupiti i tablete ribljeg ulja. jel to ista pasta?
da se pohvalim - skinula sam onu jednu nesretnicu od pre neki dan. sad sam opet na pocetku 8)
plan mi je skinuti 3 kile.
Hvala na odgovorima!!![]()
2. summer (8 kg) 4 to go
4. Tiwi (10 kg) 4 to go
9. flower (8 kg) 2 to go
20. roby (7 kg) 2 to go
21. tileo02 (12) 5 to go
22. Cubana (14kg) 8 to go
23. Linda (5 kg) 1 to go
25. Ana (5kg) 3 to go
27. k2007 (6 kg) 5 to go
28. tik-tak (8kg) 3 to go
Vratla se kcer razmetna, malo sam haracila po UN-ki.
Nemam vise ni zivaca ni volje za nju, dobila sam kilu natrag i evo me ponovo ovdje. Moram održati ovih 6 manje i odguliti još 8![]()