Pokazuje rezultate 1 do 11 od 11

Tema: Help! Sto raditi kad je beba konstipirana?

Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno Help! Sto raditi kad je beba konstipirana?

Niko je skoro 7 mjeseci star. Poceli smo dohranu prije nekoliko tjedana, mrkvica, tikvica, riza. Od tada je poceo rijedje kakati, svaka 2-3 dana. Danas vec pocinje 4-ti dan bez kakice. Zadnje dane smo na tikvici. Ona ne bi trebala zatvarati.
    Jutros sam mu dala malo kruske, ali jos nista. Sta mi je ciniti?
    Sta vi radite u takvim situacijama? Koliko dugo se moze cekati?
    :?

Mayaa avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

navečer stavim dvije - tri suhe šljive u malo vode i ujutro ih kombiniram sa nekim drugim voćem u kašici. samo provjeri u tablici dohrane kako stojite sa šljivama jer mi tablica nije trenutno pri ruci
    ali i ako je rano, da znaš za ubuduće

Osoblje foruma Lutonjica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ako dojite, pojačaj mu malo dojenje.
    ako ne dojite, neka pije više vode.

koliko se može čekati? dokle god vidiš da on nema problema, da ga ne boli, da se ne muči...

Datum pristupanja
    Nov 2005
    6,841

Početno

Skuhaj 3-4 suhe šljive, smiksaj i daj da pojede kao kašicu. Ako ti ostane nešto vode od kuhanja, nek i to popije.

Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Mi smo imali isti problem u istoj dobi, negdje oko 7. mjeseca kad je M. uvedena dohrana (a to je bilo par zličica voćne kašice dnevno, ili malo povrća). Nisam mogla vjerovati koliko ga je to zatvaralo i beba koja je do tada imala nekoliko stolica dnevno sada nije kakala po 5-6 dana. Bila sam sva jadna da ga to smeta...Pedijatrica nam je rekla da mu probamo povecavat unos tekucine i kombinacije kruške i šljive kašice...moram priznat da nije odmah djelovalo, ali nakon nekih mjesec dana mu se ustabililo (tih 1-1,5 mjesec je kakao svaki 4.-5. dan!). Sad kad razmišljam o tome, mislim da mu se njegova probava, do tada navikla isključivo na majčino mlijeko, trebala priviknut na nešto skroz novo.
    A ne moram ti pričat koje je veselje kad se takva beba konačno pokaka 5. dan! :D Smiješno možda zvuči ali MM i ja bi si telefonirali da si javimo tu vijest

rayna avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

šljive otvaraju

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Nama je uvijek pomagala tekucina i kasica od kuhane sljive ili neka industrijska kasica od sljive. Sad se vise i ne sjecam kad sljiva ide za nadohranu, provjeri prije nego/ako se odlucis za ovu opciju.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ako dojite, preskoci dohranu na dan-dva. Nama je to uvijek pomagalo. Ja isto mislim da bebi nekad treba vise vremena za navikavanje na krutu hranu. Pa onda ne treba ni davati dohranu svaki dan bas pod svaku cijenu. Tvrdi kakanjac nama je uvijek bio signal za usporavanje i pauzu.

vlac avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

Može biti problem u tome da premalo papa pa nema što pokakati jer je premalo kakice pa se dulje nakuplja. Vidim kad D. puno pojede da kaka i 2-3 puta na dan. A ima period od 2-3 dana kad neće puno papati pa kaka samo jednom u manjoj količini. Kašica od šljiva uvijek pomaže kad dijete pretvrdo kaka ili kad nam se čini da dulje nije kakalo.
    Čitala sam da nije isto kad naribamo jabuku i beba je jede odmah-tjera na kakanje, a ako odstoji naribana jabuke-može pridonjeti nekakanju.

Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

Dobra stvar za otvaranje su i kruske, marelica, breskva.

Lukina mamma avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Voće najčešće otvara zobg voćnih kiselina koja stimuliraju rad crijeva. Nama su se pokazale najbolje šljive i jabuke.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •