češnjak možeš i piti, da djeluje iznutra
tako ja riješavam gljivične inf. i soor u startu
češnjak možeš i piti, da djeluje iznutra
tako ja riješavam gljivične inf. i soor u startu
kako to misliš, piti? :?MGrubi prvotno napisa
Paulita jesi išla kad doktoru po terapiju i ako jesi kojem? Meni se sve čini da je teško naći doktora koji se razumije u probleme s cicama...nekako imam osjećaj da nemaju pojma o sooru i sl. pa im je glavni savjet prestanak dojenja :/
ahaaa....MGrubi prvotno napisa
ja već mislila da ću morat cijediti sok ili tome slično...mislim da bi me se okolina definitivno odrekla![]()
Nisam išla doktoru upravo iz razloga što bi mi vjerovatno predložio da prestanem dojiti. :/ Ovako sama riješavam probleme. Jel luftaš cice, tj onu na kojoj je ragada? Meni to puuuno pomaže.betty boop prvotno napisa
Paulita, nisam pisala, jer sam to napravila bas u trenucima ocaja, kad vise nisam znala sto cu - za podnijeti ono "pecenje" trebas bas biti ocajna.Ja sam probala puno toga, ali terapije nisu pomagale. Kod mene je problem Leda, ona svako malo zaradi gljivice i prenese dalje (Lana i ona uvijek nesto skupa jedu i trpaju igracke u usta). Od listopada do sada smo se lijecili (svi doma) vec 4 puta. Ne znam kako tome vise stati na kraj.
Betty, jesam stavljala sam jedanput dnevno, kasno popodne (radim do 4) i poslije bih se otusirala - stvarno gadno smrdi, a svejedno se tusiram prije spavanja (idem spavati u 8).
Betty, zaboravih napisati, mislim da nema razloga da dojis dijete na zahtjev. Njemu je ipak tek godina dana i tvoje mlijeko mu je glavna hrana.
Znam da je tesko othrvati se komentarima okoline, ali moras, zbog njega. Inace, komentari su najzesci bas oko djetetovog prvog rodjendana, treba puno zivaca i samouvjerenosti za to izdrzati.
uffff...da samo znaš kako je ovo istina....NatasaM... prvotno napisa
danas sam razgovarala s magistrom u lijekarni, žena me je žustro odgovarala od dojenja, tipa sad je moderno dojiti :? ali to nije baš dobro za dijete starije od godinu dana i sl. stvari...ma stvarno me takvo što ne bi diralo ali u ovakvoj situaciji gdje trebam pomoć medicine nailazim na baš sva zatvorena vrata...
samo me vi razumijete i hvala vam puno što slušate moje jadikovke, bez vas bih već odavno pokleknula....
inače, ako je u pitanju stafilokok u mliječnim kanalima hoće li mi pomoći češnjak? znam da je on prirodni antibiotik ali svejedno me je strah komplikacija....
sutra ujutro ću zvati zavod za farmakologiju pa ću vidjeti šta oni kažu![]()
e da, cice su malo bolje, dosta ih štedim, luftam i sl., dojim noću 2, 3 puta, ali svejedno svako jutro nađem na piđami par kapi krvi
i samo dojenje je puno ugodnije nego što je bilo ali preko dana me stalno nešto štrecka, svrbi....
češnjak here we come![]()
NatasaM, vjeruj mi da sam i ja bila na rubu očaja i taj češnjak mi se opasno motao po glavi. Rana je bila totalno upaljena, napravio mi se bijeli čvorić iznad nje....bilo me strah jutra. Kod mene nije problem Leda, već Lovro. On već duže vrijeme vuče upalu desni. Prođe pa se vrati i onda to vjerovatno prenese meni, ja Ledi i tako se vrtimo ukrug.
betty, u ljekarni samo reci da je preporučeno da dojiš jer ti mali ima AD. A to možeš reći i ostalima koji te gnjave.
Danas je meni malo bolje iako se veličina rane ne smanjuje. Al bar ne plačem dok dojim. A Lovro je danas opet nakon par dana pauze cicao.
ja bas jutros gledam Ledi jezik: uzas jedan!
stvarno ne znam sto cu s njenim gljivicama, kako se toga rijesiti
ped. kaze da joj to nisu gljivice
Rojazol joj vise ne pomaze
meni je trenutno dobro, Lani isto tako, ali samo cekam sto ce biti za koji dan
betty, nadam se da ce ti pomoci
paulita, vi ste u tandemu?
Da, tandemci. I onda se i liječimo svi skupa.
Baš gledam, sada mi se otvara i treća rana :/ A sama sam kriva jer sam se prestala mazati. Meni se čini da nama više Daktarin ne pomaže.
šta mislite, da li je moguće da terapija protiv soora nakon nekog vremena prestane djelovati jer se gljivice naviknu na njih, nešto kao bakterije na antibiotike?
zvala sam zavod za farmakologiju i rekli su da mogu slobodno koristiti i klavocin i sumamed i dojiti...
u petak idem opet kod dermatologice pa ćemo vidjeti....
paulita baš zvuči gadno ta rana koju imaš...nadam se da ćeš naći način rješiti to![]()
betty, mislim da je moguce
uz bilo kakvu terapiju vazno je raditi i na svom imunitetu, jer se ustvari organizam bori, a lijek samo pomaze organizmu odraditi posao, barem ja to tako gledam
Nakon dva dana kako smo došli iz rodilišta,dobila sam rane na bradavici.Mislila sam izluditi dok sam dojila.Navećer sam dobila visoku temp,odoh na hitnu,veli dr.ušla vam bakterija kroz tu ranu i dobila sam antibiotik!Rekla mi je da na tu cicu djete ne dojim,samo da se izdajam da nebi došlo do upale.Ja ujutro kod mog ginića,on mi rekao bez problema dojiti djete,i na forumu sam pročitala da je kod takvih slučajeva geokorton super.Ja sam se preporodila,jest da je rana duže zacjelivala,no geokrton me je spasio,jedino sam prije podoja dobro ga isprala s bradavice!
cice su ozdravile :D :D
već 2 dana me ne boli kod podoja i ragade su zarasle....
bila sam kod dermatologice jutros, pogledala mi je cice na onu lampu i rekla da infekcije više nema i bila je jako iznenađena da je infekcija tako brzo prošla bez antibiotika, samo uz lokalnu terapiju....valjda volja čini svoje![]()
preporuka je sljedeća 2 tjedna nastaviti s rojazol gelom....
cure, hvala vam još jednom na podršci, bez vas bih sigurno odustala![]()
betty, odlično! I meni je stanje super, rane zarasle. Mada me sve svrbucka. I ja nastavljam mazati i dalje. I djecu i sebe.
Paulita prvotno napisa
odlično, baš mi je drago :D
iš iš beštije gadne od cica[/b]