Stranica 3 od 3 PrviPrvi 123
Pokazuje rezultate 101 do 124 od 124

Tema: od kada bez pelena?

Brunda avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Moram pohvaliti svoga sina.
    Večeras je dotrčao do mene i prvi puta (za istač od skidanja) sam tražio kakati. Sjeo je na tutu i odmah se pokakao. Izgleda da je epizoda sa zadržavanjem iza nas :D

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Bravo za Svena!
    Mi smo još samo na noćnoj peleni iako je ugl. suh. Baš kada se zalomi par dana da se budi suh i naveče ga stavimo spavati samo u gaćicama on se popiški... Probali smo to još dok ni dnevni nismo skinuli.
    Dnevnu smo totalno skinuli. Traži me i doma i vani da mu pomognem skinuti gaćice i da ide na nonu. Vani piški stojeći a kakao još nije. I dok je imao pelenu rijetko bi kakao u šetnji...

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

mi za sada znamo samo pitati piškiti u tutu, a najdraži dio nam je kad svi viču bravo(moj mali narcis-lavić)..kakamo u gaćice sakriveni iza stola, kreveta, na balkonu..

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

podižem, mi sada znamo i trpiti da ne bi popiškili gaćice i auto..znamo kakati u tutu, sve prijavimo i iako stavljamo noćnu pelenu, svako jutro je suho i trčimo na tutu :D

Brunda avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Majo, eto prilike da skinete i noćnu. Kod nas je bilo isto, pa sam prije 10-ak dana skinula noćnu i do sada nije imao niti jednu jedinu nezgodu.
    Ili prespava ili se probudi u noći i onda traži piškiti.

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

da znaš da i hoću, samo mi je muka od eventualnih nezgoda, ipak svi spavamo zajedno (čini mi se zauvijek)

Brunda avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

I mi isto, ali sam zato na dijelu gdje on spava stavila ispod plahte nepropusnu podlogu.

Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

Ja zasad još samo čitam vaše postove i skupljam informacije, mi krećemo s odvikavanjem od ponedjeljka (ja idem na godišnji) pa imamo cijeli mjesec na raspolaganju. Nekak me strah kak će to ić, al kad vidim vaša iskustva nadam se da nebude nekih većih problema, makar sad kad ga znam predvečer prije spavanja ostavit ga sat vremena bez pelene pitam svaki čas dal mu se piški on veli ne i uredno nakon minutu viče mama Roko popiškio gače, i onda sam viče nema veze (jer ga ne forsiramo). Al sad sam odlučila probat ak bu išlo išlo ak ne bumo još malo pričekali

Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Pročitala sam topic od početka do kraja, i još neke vezane za odvikavanje od pelena. Prije par dana smo kupili tutu i naravno da je služila za sve moguče osim za ka-ka i piš-piš. Iako smo objasnili da je to za kakača, tako da Fran zna kada ga se pita gdje ide kakač on donese tutu. Isto tako mu svaki put kad se pokaka u pelenu pokažemo smrdljivog kakača da ga vidi i onda mu pokažem tutu, tj. da kakač mora ići u tutu. Najveći je napredak kada smo u nedjelju sjedili punih pet minuta na tuti i čitali novu slikovnicu ali naravno da ništa nismo napravili.
    Vjerujem da sam ja doma da bi već savladali tutu ali kako je Fran sa tetom čuvalicom a ja radim puno radno vrijeme ne znam kako to izvesti. Jako mi se svidjela ona ideja vikendom ali mi smo vikendom uglavnom u šetnji, šopingiranju i posjetu kod bake i tak.. A ništa, morati ćemo ostajati doma.. ak se mislimo rješiti bekane pelene..
    Eh da.. jel mislite da je rano početi sa 17 mj?
    Nisam primjetila da najavljuje (osim ka-ka stenjanjem) iako priča ka-ka.. ali to nisam uspjela povezati sa fiziološkom potrebom..

NanoiBeba avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Anni, nije rano. Katarina već dva mjeseca nema dnevnu pelenu.

ninochka avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

21 mjesec i nema dnevnu pelenu. rijetko se desi nezgoda.

Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

Moj Filip je napunio 18 mj. i unazad mjesec dana više nema pelenu, osim noću.
    Traži tutu ili čak ide na veliki WC, ali mu stavimo onu malu dasku za djecu. Ja sam ljetos uzela 3 tjedna godišnjeg i u ta 3 tjedna on je to savladao.
    Mislim da sam negdje na ovom portalu čitala da s odvikavanjem treba početi kad je djete spremno, odnosno kad pokazuje znakove kao što su: skida sam hlaće, kaže da kaka ili piški kad to radi u pelenu i sl. I vrlo je važno kada se jednom započne proces odvikavanja biti dosljedan. Mi smo tutu nosili sa sobom kada bi nekud išli, a sada on već kuži da je i wc za to pa ju više ne nosimo sa sobom.
    On vikne tuta tuta i ja znam da mu se piški i odmah reagiram.

Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

Moj malac je bio cijelo ljeto gol, jer je po onim vrućinama imao osip. Vrlo brzo je znao što radi, nije više piškio nama u krilu, nego samo kad bi ga spustili.
    Problem je što nije prijavljivao prije, nego u toku ili nakon, a ja ga naravno nisam gledala svaku sekundu. A nikakav raspored nije imao, jer jede puno voća (lubenice, breskve, dinje, grožđe) pa ne mogu pretpostaviti kad bi mogao jer mora stalno.
    U tutu se nije niti jednom!!!! U wc puuuuno puta, i u Konzumu ili negdje vani.
    Čak je jednom prijavio i kakanje, rekao je tata, ja mislila da zove mm, a ono frajer smrdi!
    Sad je opet u peleni i ne znam kad da ponovo probam... Nije stvar da ne kuži, naravno da kuži, samo izgleda da je ipak premali da bi prijavio dovoljno rano da to ne obavi po parketu, tepihu itd... Lako je ljeti kad je pola dana gol, a za ostatak ima samo gaće ili mekane kratke hlače. Sad je ipak prehladno za tako nešto... Osim toga uopće nemama podršku mm što se toga tiče, jer treba se odmah ustati i trčati na wc ili hitno prati guzu ili pod.. ili što već..

saška avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2004

Početno

Ah da se pohvalim, jučer se probudio sa suhom pelenom i cijeli dan nije bila ni jedna nezgoda, ali jučer smo konačno prvi put kakali u lonku. To nam je bio veliki problem jer nikako nije htio kakati, zadržavao bi i sakrivao se. E jučer sam ga pratila kao sjena i uspjela ga nagovoriti (nakon što je jedno vrijeme zadržavao) da se pokaka u lonku. Uz puno pompe je bacio drekec i povukao vodu. Pelena od popodnevnog spavanja je tkđ. bila suha, a i jutros iako smo se 10-ak minuta još mazili u krevetu. Sada kada smo savladali kakanje nadam se da je to to i da više ne moramo oblačiti pelene osim za spavanje (za sada).

ninochka avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

21,5 mjesec nemamo ni noćnu pelenu

nekad prođu dva dana i dvije noći beznoezgoda, a nekad obratno, al bože moj..sve je to rock n roll

uglavnom smo suhii proglašavamo bezpelenaštvo

Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Evo, nikako da se pohvalim. Već smo se prije skoro tri tjedna vratili s mora i nikako da vam napišem. Skinuli smo pelenu!!!
    Već nekoliko mjeseci je stavljamo na nonu (tutu, kahlicu) i ništa. sjedila bi 15-20 min, gotovo me uvjerila da se popiškila, a ono ništa. onda smo krajem 7. mj. otišli na more i rekli da tamo više nema pelena jer ih na moru nema za kupiti. Isti dan smo je ostavili bez pelena. Olakotna okolnost je što smo bili na moru mjesec dana pa smo imali vremena. Prvih tjedan dana nikakvog napretka. Popiškila bi se ili pokakala bilo kad i bilo gdje. Samo bi pogledala dolje i rekla - mama, opet curi - ili - mama, pada kiša!
    onda nije imala stolicu 3-4 dana. Vjerojatno i radi promjene klime, ali možda i zato što smo maknuli pelenu. Već sam bila pomalo očajna i mislila ako neće još koji dan da ću joj staviti pelenu pa makar da se samo pokaka u nju da se ne pati. I tada, 7-8 dana nakon dolaska na more, stoji ona u kupaoni i kaže - mamaaa, meni se piški - ali, dok je to govorila već je bilo gotovo. Ja je ipak stavim na nonu, ono, da vidimo jel još što ostalo. I ona se pokaka, jadna, za sva tri dana. U kući je naspalo opće veselje, ples i pjevanje Lei u čast!
    I tada je pomalo krenulo. Ponekad bi joj još pobjeglo, ali za par dana je naučila to verbalizirati i svaki put reći kad joj se piški. U početku bih morala biti jako brza da joj ne pobjegne, ali sada može čak i malo pričekati ako smo u autu da negdje nađemo mjesto za stati i sl.
    Cijeli taj mjesec sam joj stavljala noćnu pelenu, ali tek nakon što bi zaspala tako da je ne bude svjesna pa da se ne opusti, ali popiškila se po noći svega 3-4 puta tako da smo po povratku s mora maknuli i noćnu i sve je super. Već se mjesec dana uopće nije popiškila ni po noći ni po danu i stalno me traži kad treba. Ja je znam stoput pitati treba li, ona kaže NE i onda kroz neko vrijeme sama traži.
    Jako sam zadovoljna i sretna jer je prošlo puno lakše nego što sam očekivala, bez trauma i gnjavaže i sebe i djeteta. 2 god. i 3 mj. (nama OK)
    Moja velika cura!

Mejra's mommy avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

Mejra 23 mjeseca.

Skoro smo skinuli dnevnu pelenu. Dobije je za spavanje samo. Jos nije kakala u tutu niti skoljku ali trazi da piski. Pocne se stipkati dole i to je znak za mene da hoce da ide. ili sama otrci u kupatilo stavi onaj umetak i ceka da je posjednem. Jeste jutros je prevarilo pa je popiskila tepih. Bila je zauzeta crticom na tv pa nije marila. Ali je popodne trazila tutu!!

Valjda ce posve savladati tutu dok ne stigne bebac #2! bas mi se neda mejenjati pelene dvijema bebama. :/

Ancica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Bravo Lea, bravo Mejra

mamma Juanita avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

i mi se malo hvalimo, s tocno 20 mjeseci smo skinuli i nocnu pelenu :D .

NanoiBeba avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

I mi, i mi!!!

Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

I mi već 2 tjedna nemamo ni noćnu pelenu!

Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

ja moram malo podići topic jer naime dino neće nikako na tutu. Mi smo pokupovali oko 5 tuta tražeći onu njemu najprihvatljiviju, ali izgleda da takve nema , ja bih voljela da on već krene bar da kaki na tutu, ali nema šanse, sjedne sav obućen na tutu i kaki, fakat ne znam kako da ga privolim da sjedi na tuti bar pet minuta, za sada je to jedna do tri sekunde

Datum pristupanja
    Jul 2005

Početno

Adni je 16 mjeseci, i vec 2 mjeseca nema pelena....ostavili smo ih ljetos....more i gola guza su prirodni saveznici
    Pomogao mi je tekst sa Rodinog portala...i Searsova baby book..jednostavno sam uvijek mogla reci kad moja cura zeli kakiti, pricalica je i lako prihvata nove rijeci (tuta i mama tuta), znali su proci 2-3 sata suhe pelene...i sl.
    Kad sam odlucila da pokusamo, skinula sam joj pelenu i nisam vise vracala.....prvo sam je stavljala na tutu odmah po budjenju , uglavnom tada piske, a onda bih tokom dana pratila kada ce kakiti (uglavnom poslije dorucka ili rucka, a sve joj se videjlo na licu). Malo se bunila prvi dan , a ja sam joj svaki put mantrala tuta, tuta, tuta.....i da, vodila sam je sa sobom u toalet.
    Nisam vracala pelenu ni nocu....
    Krevetic sam zastitila gumiranim platnom, preko toga plahta i peskirici (koje je lako promijeniti i u toku spavanja). Par puta se u toku noci upiskila, a ja bih je presvukla i ona bi samo nastavila spavati.
    Ukoliko bih se ja probudila prije nje i prije incidenta stavila bih je na tutu i ona bi obavila svoje.
    I tako.....jedno vrijeme sam nosila rezervnu tutu u autu, koji bih uvijek negdje blizu parkirala kad smo u setnji i sl....nakon sto je prvi put kakila onako u pokretu i vidjela sta ostaje iza nje, nikada vise nije bilo takvih incidenata....upiskila se jeste jos par puta, najcesce kad bi se zaigrala s drugarima, ali mnogo je lakse zamijeniti gacice i donji dio trenirke, nego mjenjati pelenu.

Sveukupno je trening trajao 10 dana , svaki put su svi prisutni morali pljeskati i uzvikivati bravo,a znalo je biti laznih uzbuna na plazi, u toku voznje u autu i sl.
    Mislim da su djeca mnogo pametnija nego sto mi vjerujemo.

Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

naravno da su puno pametniji...dino zna toliko stvari i tako dobro priča za svoj uzrast da bi mogao da traži tutu, ali ga nešto ne privlači. Ja sam sljedeće sedmice na odmoru (bar se nadam) pa ću pokušati da ga držim bez pelene (možda šta i uspijemo) kupila sam i onaj dodatak za WC međutim ni on mu se ne sviđa...imam osjećaj kao da mu je gubljenje vremena tih par minuta što bi sjedio na tuti

Stranica 3 od 3 PrviPrvi 123

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •