-
hronicno visok pritisak, lice dobilo ljubicastu boju
radi se o mojoj sveki.
Zena cijeli zivot kuburi sa visokim pritiskom, visokim holesterolom, trigliceridima....
Cesto pije lijekove za snizenje pritiska. Pazi na ishranu godinama....
No nikako nije bolje.
Prije neki dan kad je bila kod nas, primjetila sam da ima ljubicastu boju lica, a i oko ociju. Bas je jako lose izgledala.
Obzirom da je jako osjetljiva osoba, onako neobavezno sam je pitala kako se osjeca fizicki i rekla je da je jako lose. Da joj je pritisak opet visok (preko 200) i da se strahovito znoji.
Sinoc je dobila i inekciju za snizenje pritiska.
Ovaj put moje sesto culo mi govori da treba uciniti puno vise nego inace, ali sta?
Jutros je vadila krv da vidi kakvi su joj nalazi...
Najvise me sad brine ova ljubicasta boja lica jer izgleda modro i bas bolesno.
Kakva su vasa iskustva? Zna li iko od cega bi ovo moglo biti?
-
ako ima kronicnu hipertenziju, morala bi REDOVITO piti lijekove za snizavanje tlaka, a ne kako kazes "cesto". neki ljudi to rade, popiju lijek, bude im bolje pa prestanu s terapijom na neko vrijeme, pa onda opet malo piju kad skuze da je vrag odnio salu... i sve tako u krug.
mislim da bi trebala otici u bolnicu na temeljite pretrage, vidjeti u kakvom su stanju bubrezi, srce i krvozilni sustav, ili uzrok lezi negdje drugdje... ako je pretila, trebala bi smrsaviti, vise se fizicki aktivirati (ovo u dogovoru s doktorom), paziti na prehranu i tako dalje... nazalost, tesko da ce ikada biti potpuno izlijecena, ali moze voditi sasvim kvalitetan zivot uz odgovarajuce lijekove i malo discipline. ali tek nakon sto se utvrdi tocno sto joj je, i koji lijekovi i u kojoj dozi joj pomazu. hipertenzija je opaka jer ne boli sve dok ne dodje do ovakvih situacija kao sto je ova.... zato je treba agresivno lijeciti. nisam lijecnik, pa ovo sto pisem nisu strucni savjeti, samo iskustveni.
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma