Marinela,
to sve ovisi o porodu tj koliko brzo ćeš se otvarati i moguće je čak da ti i trudovi oslabe a gotovo si otvorena (moj slučaj) pa ti moraju dati drip. Naime moja bebica je bila velika - 4030, imala sam super trudove, ali su mi dali neki koktel protiv bolova (bez da me je itko pitao) i onda su mi oslabili trudovi, a ja sam bila već gotovo otvorena. Isto nisam htjela drip, ali je babica rekla da je za bebu bolje jer nije dobro da bebe dugo bude u porođajnom kanalu. Postepeno sam osjećala kako se pojačavaju trudovi i vrlo brzo sam rodila. Sad mi je drago jer bi možda sve duže trajalo. Mislim da pred sam porod trudovi moraju biti jaki da "protjeraju" bebu kroz porođajni kanal a sad da li će to biti tvoji ili trudovi uz pomoć dripa mislim da nije bitno. Inače, još doma sam imala trudove jačine kao kad sam dobila drip. Zaista ništa strašno kad je to najljepši trenutak u životu! Uostalom, kad ugledaš bebe - sve zaboraviš taj tren! Drži se i uživaj jer ja sam u svome porodu zaista uživala, ma koliko to čudno zvučalo!