Moja situacija - prvorotka, cetiri dana prije termina tocno u ponoc meni puca vodenjak i naravno u panici zovem doktoricu koju sam BTW vidjela u 18h kada sam imala redovni pregled, a zena je bila na dezurstvu. Dakle, dizem je iz kreveta tek sto je zaspala i ulovila prvi san, utvrdjujemo da je dosta vode otislo pa neka dodjem u bolnicu. U Petrovoj sam u 1h ujutro i obavljaju mi pregled, voda curi na sve strane, obavljaju klizmu i brijanje i konstatiraju da sam otvorena samo 2 prsta. Katastrofa!Doktorica mi je rekla neka se secem neko vrijeme, a da onda do trudova probam odspavati u box-u. Setala sam se valjda do 2,2:30, bolilo je onako pomalo i onda me stavljaju u krevet. Boli sve jace i to traje do 7:30ujutro kada smo utvrdili da sam otvorena 5 prstiju sto naravno nije dosta. Ja sam htjela reci da se zahvaljujem na paznji i da bih doma, jer ja iz toga ne bum ziva izasla! Nakon toga, doktorica predlaze epiduralnu i drip jer trpim dosta jake bolove i jedva da me moze pregledati, a da se ja sva ne zgrcim. Prvo sam morala primiti dvije litre infuzije kao pripremu organizma za epiduralnu te mi oko 8:30 dolazi stariji doktor i dvoje mladih koji ce izvesti zahvat za epiduralnu. To traje 30-tak minuta, ja u polozaju zgrbljene macke (jer samo tako ti mogu pogoditi kraljesak), trudovi nailaze, a ne smijem se pomaknuti ni milimetar. Kad sam konacno s tim gotova pocinje i djelovanje dripa - trudovi idu kao na traci, ali bez obzira na epiduralnu, brate mili opet boli. I tako boli sve do 11:15 kad je moja sreca izletila van kao metak iz treceg tiskanja, ali ipak mi je i doktorica malo pomogla stiskajuci trbuh. Epiziotomija da, na zalost. Nikako normalno se namjestiti ni za lezanje,a osobito ne za sjedenje, to mi je bilo gore od poroda. Da ne spominjem neprestanu glavobolju od 10 dana koju mogu zahvaliti epiduralnoj...

Lea, 16.11.2004.