Pokazuje rezultate 1 do 14 od 14

Tema: molim savjet!!!

Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno molim savjet!!!

e sad sam stvarno već zabrinuta! biti ću kratka. malena je napunila 10 mjeseci i odbija sveeee osim cice. svi mi govore - skidaj ju sa cice, smanji dojenje, što mi je činiti?!?!?! kad je gladna nudim joj drugu hranu, a na kraju uvijek završi na cici. kako da znam dobiva li doviljno vitamina i svega što je potrebno. pomagajteeeeeeee

nena38

Početno

kako mislis da sve odbija? zar uopce ne zeli jesti ili pojede barem nesto pa onda cika? sto joj sve spremas?
    moj sincic (11 mjeseci) jede dosta raznovrsnu hranu, a nekako imam osjecaj da bi ipak najradje sikao, medjutim, sve sto je spremljeno rado pojede, a ujutro i navecer obavezno cika :D
    nemoj ju skidati sa cike, ako je zdrava i ako svejedno dobiva na kilazi onda je ok, mozda promjeniti prehranu, mislim, raznovrsnije kuhati.

Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

u zadnje vrijeme ništa neće, nezainteresirana za hranu, a raznovrsno joj kuham i nudim, bezuspješno.......
    najdraže joj je grickanje kruha.....
    ne želi ni probati, čim vidi žlicu vrišti, hoće samo cicu!
    ne znam je li to povezano sa zubima (neki dan joj je izbio osmi) ili s prehladom........
    gubim volju za kuhanjem, kad se sve baca, dokle tako......

MGrubi avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

pa može biti da ima veze s prehladom ili zubom , takva ti je i moja, kad je nešto muči onda samo sisa, i fala bogu na tome jer ne znam šta bi da mi čitav dan pije vodu ili sokiće
    a da li je interesira fingerfood - mali skuhani komadići povrća koje može uhvatiti prstima, moja ti ima neke faze kad neće ništa na žlicu

Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

mgrubi, kruhić najbolje ide, bananu ili jabuku odgrize dva komadića i to joj je dosta, probat ću joj sutra dati komade povrća, ali čisto sumnjam...

Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

imamo iste probleme, ali smatram da će sve doći na svoje. L ne voli žlicu, ali obožava jesti sam

clio180 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

asha, probaj komadice banane ili hrane koju jede (jedan po jedan) staviti na tanjuric ispred nje, pa da ih sama stavlja u usta. tako sam ja Jana zainteresirala u one dane kada mu se nije dalo jesti. a jos i svako toliko mu stavim komadic, pa kazem, a sada am mami, pa on sav sretan da i meni jesti, pa opet i sebi i tako redom!!!

Frida avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2005

Početno Re: molim savjet!!!

Citiraj Asha prvotno napisa
    e sad sam stvarno ve? zabrinuta! biti ?u kratka. malena je napunila 10 mjeseci i odbija sveeee osim cice. svi mi govore - skidaj ju sa cice, smanji dojenje, što mi je ?initi?!?!?! kad je gladna nudim joj drugu hranu, a na kraju uvijek završi na cici. kako da znam dobiva li doviljno vitamina i svega što je potrebno. pomagajteeeeeeee
    Moja cura je po?ela "pravo" jesti tek sa 14 mjeseci, ?ak i sada se desi da kada smo zajedno doma ne konzumira ništa osim cike. Mene to ne zabrinjava, op?e stanje joj je super, dobro napreduje, vadili smo krv i sve je OK.

Probaj finger food, oboružaj se strpljenjem, ako si jako zabrinuta možete napraviti krvnu sliku, tek toliko da vidiš da je sve ok.

Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

krvna slika joj je super, op?e stanje super, samo što me drugi isprepadaju govore?i da ne može dijete od 10mjeseci biti samo na cici, a o?ito može?!?!?!?

Ana i mamino zlato avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

Počela sam švrljati po pdf dohrana jer se i mi spremamo na avanturu zvanu hranjenje. Asha nedaj se smesti od okoline. Najvažnija ste ti i tvoja beba. Svi imamo neki svoj ritam pa tako i tvoja curica, ona najbolje zna. Cika je zakon i nemoj ju odbaciti. Dok je zdrava i prava samo naprijed.

Engls avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Kada je nervozna li krećemo sa novom namirnicom moram joj staviti barem dvije žlice mrkve(kupovne!).Tada sve pojede,ako nema mrkve,ne jede!tekakada se navikne na novu namirnicu 3. ili čak 4. dan,onda može i samo nova namirnica.Bananu hoće samo ako nije miksana.Jabuku samo miksanu.Ima još nekih G6 kombinacija... Pusti druge,kao da su oni u svoje vrijeme sve radili kao i njihovi "savjetnici"

Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

hvala na podršci! ja čak ne mogu reći što ona voli jer ona baš na sve radi face, od prvog dana dohrane, da bar nađem jednu namirnicu koja joj paše

Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

još uvijek ne znam šta ću......žlicu ne želi ni vidjet, komadiće povrća i voća zgnječi, igra se, ništa ne dođe do usta.....nadam se da je faza, je li se nekome desilo to da beba sveeee odbija?!?!? al baš sve......može li to stvarno biti zbog zuba, ili je u nečem drugom stvar?!?!?

Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

evo pošto se nitko više nije javio, otišla sam danas do pedijatrice s namjerom da provjerim krvnu sliku i žena je rekla da nema potrebe, da se vidi da maloj ništa ne fali, da ju ne silim na ništa, da ne slušam okolinu i da dijete do treće godine može živjet na cici
    vjerojatno joj je u ovom razdoblju cica na prvom mjestu, nudit ću joj i dalje dohranu, možda jednom počne tamanit sve......eto, rekla mi je sve ono što znam, više se neću nervirat, nego ću slušat sebe i malenu, ona zna najbolje što joj treba.....

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •