Pozdrav svima,
Andrej će za koji dan napuniti tri mjeseca. Od rođenja ga samo dojim (isključivo - nema flašica, nema čaja, nema vode...). Rođen je s 3900 g i 54 cm, u rodilištu je spao na 3680 g, a onda su se mjere kretale ovako:
1. mjesec - 4500 g, 56,5 cm
2. mjesec - 5000 g, 59 cm
3. mjesec - 5200 g, 61 cm
Malo me brine što je u trećem mjesecu dobio samo 200 g (iako je tempo rasta u duljinu očigledno zadržao). Hranim ga kad god mi da do znanja da mu se jede (ne čekam plač, nego gledam geste rukama i glasom, koje postaju sve više prepoznatljive), često u razmacima od samo sat ili sat i pol. Prošli mjesec su razmaci postali nešto veći, oko 2 sata, ali i dalje se ravnam samo prema njegovim željama. Po noći uglavnom spava, budi se jednom oko 3 h i tada opet siše (i to malo dulje, oko sat vremena).
Inače ne djeluje kao gladno dijete, naprotiv, veseo je (osim kad mu dođe "žuta minuta", ali to je sve rjeđe), smije se, lijepo napreduje. Kaka normalno, žutosmeđe, jednom do dvaput dnevno. Nakon podoja često pobljucne malo mlijeka.
Pedijatar nije ničim pokazao da bi to smatrao nekim problemom, rekao je da samo nastavimo s dojenjem kao do sada, ali mene malo brine zašto se sada tempo rasta smanjio. Je li to normalno, ili ukazuje na neki problem koji meni još nije postao očit?
Hvala na svakoj korisnoj sugestiji!