Pokazuje rezultate 1 do 50 od 52

Tema: Kefir gljivice

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka

Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

Citiraj baka prvotno napisa Vidi poruku
    Gdje u Zagrebu nabaviti taj kefir starter.
    Od nekog tko ima i namnožile su mu se. Ako vam se ne žuri-ja ću imati podmladak za jedno dva tjedna.

baka avatar
    Datum pristupanja
    May 2012

Početno

Citiraj mim prvotno napisa Vidi poruku
    Od nekog tko ima i namnožile su mu se. Ako vam se ne žuri-ja ću imati podmladak za jedno dva tjedna.
    Hvala mim. Da objasnim. Ispostavilo se da je unuk alergičan na laktozu. Do sada je pio kozje mlijeko i jeo svježi sir, a sada treba jesti kefir i tvrdi sir. Čitala sam ja o tim gljivama i uvijek mi se činilo kao prilična gnjavaža to čuvanje, njegovanje, pravljenje. Bilo mi je naravno jednostavnije od mljekara tu i tamo kupiti skupocijeni i prefini kefir iz njegove proizvodnje. Sada bi ipak pokušala doma. Problem je što sam nadobudno kupila 3 litre kozjeg mlijeka, i malo naivno smislila da ću ja kefir napraviti tako da u mlako mlijeko stavim malo kupovnog kefira (tako je inače moja mama radila domaći jogurt). I onda počnem čitati o tom kupovnom kefiru da to i nije kefir nego hmelj i kvasac.... E, pa dakle.
    Dakle preporučujem se za 2 žlice te kulture kefira, a ovo kupljeno kozje mlijeko će postati kiselo ili palačinke ili tko zna.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •