Pokazuje rezultate 1 do 29 od 29

Tema: PODRŽITE MAJKE NA TRGU BANA JELAČIĆA!!!!!!!!!

Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno PODRŽITE MAJKE NA TRGU BANA JELAČIĆA!!!!!!!!!

Danas 01.03.2008, majke djece s teškim tjelesnim oštećenjima su izišle uz potporu medija na Cvjetni trg u Zagrebu da im se pomogne da uspiju doprijeti do Vlade i Sabora kako bi na snagu stupile izmjene i dopune zakona o majkama njegovateljicama.Pozivamo sve građene,sve ljude dobre volje koji nas žele podržati u toj našoj namjeri da budemo uz svoju djecu nakon 7. godine,a ne da idemo radit i sljedeće subote,ali na Trgu bana Jelačića od 10-14 sati s istom namjerom.Danas je skupljeno jako puno potpisa mada je bilo i onih koji su samo odmahivali rukom uz obrazloženje da nemaju vremena se zaustavit na par minuta da nam daju podršku.Bilo ko da je zainteresiran i da nam želi na bilo koji način pomoć bila bi zahvalna da se javi na pp.Hvala ovim putem svima koji sui se odazvali ovoj jako plemenitoj akciji i da nam date još snage da uspijemo ostvarit svoje ciljeve.Do sad su samo majke djece s najtežim dijagnozama i samo određenim dijagnozama ostvarile pravo na status majke njegovateljice,a mi tražimo da svi invalidi budu izjednačeni uz mogućnost biranja da li će neko raditi ili ostati doma uz svoje dijete.Hvala Vam svima i molim Vas ovim putem da se odazovete i da nam dođete na Trg bana Jelačića.

mali karlo avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

čula jučer na tv-u i danas smo bili mm i ja i potpisali se.
    Drago nam je da bar na taj mali način pomognemo majkama s bolesnom djecom

Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

odlično,hvala Vam ja sam jedna od mama koja je bila na tv-u.i večeras smo na tv-u u dnevniku,a sutra u novinama. Samo dođiet u što većem broju,hvala,hvala do neba.... :D :D :D :D

Osoblje foruma ivarica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ja sam danas bila na trgu triput i nisam vas skuzila gdje ste imali stand? :/

mali karlo avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Citiraj ivarica prvotno napisa
    ja sam danas bila na trgu triput i nisam vas skuzila gdje ste imali stand? :/
    danas je bilo na cvjetnom

Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

danas je bilo na cvjetnom trgu a sljedeću subotu smo na trgu.nije nam baš vrijeme bilo naklonjeno ali nema veze,uspjeli smo koliko smo uspjeli.još jednom vas sve pozivam sljedeću subotu ako ne bude padala kiša,a nadajmo se da neće da dođete u što većem broju

Datum pristupanja
    May 2007

Početno

trebala si prvo obavijestiti sve zainteresirane udruge, tako da akcija bude u svim gradovima, ali fala bogu da nam se neko priključio u borbi za status!!!
    sve pohvale

Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

Oprosti Duje svi smo mislili na tebe da Vas obavijestimo,ali smo bili u raskoraku s vremenom,jao sad mi je jako žao,jer ste Vi bili organizatori svega,ali nije problem napravit i u ostalim gradovima.Ustvari mi ovo radimo za sve i svakoga ko želi taj status,nismo imali namjeru samo za grad Zagreb.A ja sam prva spomenula Vas,ali sam previdjela.Sve isprike i idemo samo naprijed.

Datum pristupanja
    May 2007

Početno

ma amo u sve gradove organizirati da bude jače.....čula sam da je smanjen proračun za socijalu i da čak neče biti ni za invalidnine, odnosno za nove korisnike invalidnina.....

andrij avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

Joj - koji ste vi ... zašto niste obavijestili i ostale pa da se svi skupa organiziraju...ja čovjeka udavila na blogu da mi kaže tko organizira - a on nema pojma ... il nije tio kazat ... Pa mi nikako nije išlo i uglavu da je to organizirao da se njemu mjenja status ...

Šta vam znači jedan dan ili tjedan kad će se ionako čekat do promjene mjesecima ?Ako se nešto misli mjenati što više koordinacije i što više glasova ZA .

Probajte napravoit potpisivanje i na internetu

andrij avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

Koja sam ja nepismena

Akciju treba koordinirat i da se što više udruga priključi u što više gradova ...

Jer postoji ona DIVIDE ET IMPERA - pa nikomu ništa .

I naravno pozvati sve ljude dobre volje da nam daju svoj glas kako bi ovaj Zakon išao u Proceduru koja je spora ...

I ne zaboravite na roditelje sa dvoje i više djece. Posebnih potreba

Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

Evo mi smo učinili što je u našoj moći i ne znam zašto ne bi neko rekao ko organizira i zašto,pa nije tajna.Organizirala je jedna mama koja je skupila nas ostale,a ja sam se pametna juče tek sjetila staviti na forum Gospođa Vesna Škulić nas je podržala i bila s nama danas će biti u medijima i bilo je na dnevniku.Kad završi sljedeću subotu idemo kod nje u Sabor pa ćemo vidjet šta ćemo napravit.Naravno ako uspijemo za jedno dijete ne vidim razloga da ne bi bilo za dvoje i više djece s posebnim potrebama kao i samohrane roditelje koji po mom saznanju ne mogu ostvarit status njegovatelja.Eto dođite svi u subotu sljedeću na Trg bana Jelačića

Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

ajme još ne mogu doć k sebi kako sam zaboravila stavit vijest na ovaj forum,e stvarno sam bezveze....a ništa ljudi moji okupite se u što većem broju mi vas čekamo i idemo zajedno naprijed....Još jednom ispričavam se svima koji se osjećaju zapostavljenima jer nisu bili obaviješteni.MOJ PROPUST!!!!!!!!!

andrij avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

Citiraj marijela prvotno napisa
    Evo mi smo učinili što je u našoj moći i ne znam zašto ne bi neko rekao ko organizira i zašto,pa nije tajna.Organizirala je jedna mama koja je skupila nas ostale,a ja sam se pametna juče tek sjetila staviti na forum

Sve je to super ...ali ... postoje tolike udruge koje su krenule zajednički sa ovim projektom i odjednom - bum potpisivanje , a oni nitko ništa nezna ???

Hoćemo li sto puta prikupljat potpise za istu stvar i ?

Jeste članovi neke od udruga u gradu Zagrebu?

Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

jesmo svi smo članovi jedne udruge koja nas je podržala,naravno da nećemo skupljat 100 puta za jednu te istu stvar,ali ja ne razumijem zašto nas bombardirate toliko kao da smo napravili nešto loše.Ja sam imala najbolju volju da stavim ovo na naš forum tj.ovaj forum i ne vidim ništa loše u tome.Ne razumijem čemu vaš atak????

andrij avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

Ataka nema .... samo pitanje bez odgovora jer zainteresirani roditelji nisu samo u Zagrebu ...

Pa onda napišite ispred koje ste se udruge organizirali ?

Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

mi smo obične mame koje žele cijeloj Hrvatskoj,anije samo za grad Zagreb a ako neko ima bilo kakvih pitanja vezana za ovu temu neka se javi na moj mail minja78@net.hr...... i mislim da sam odgovorila na sva pitanja i bilo je u svim medijima i na tv-u cijeli prilog o nama,ali opet naglašavam da smo za sviju tu

Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

Jučer je prilog na tv-u bio divan, klinci su prekrasni, a roditeljima želim da što prije dobiju ono što su zaslužili i oni i djeca.
    Razmislite o nekoj on-line peticiji jer svi ne mogu do Trga ili Cvjetnog. Eto, ja bih tako rado potpisala, a jučer nisam mogla.

Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

evo razmišljamo o tome ako ima zainteresiranih iz drugih gradova da možda skupljaju potpise i da nam pošalju poštom,ako nikako drugačije ne može.Javilo je se jako mnogo ljudi i hvala i Vama na podršci,ako možete dođite drugu subotu na trg bana Jelačića od 10-14 sati. :D :D :D :D

andrij avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

mi smo obične mame koje žele cijeloj Hrvatskoj,anije samo za grad Zagreb a ako neko ima bilo kakvih pitanja vezana za ovu temu neka se javi na moj mail minja78@net.hr...... i mislim da sam odgovorila na sva pitanja i bilo je u svim medijima i na tv-u cijeli prilog o nama,ali opet naglašavam da smo za sviju tu
    Marijela - Opet mi nisi odgovorila koje su udruge iza vas ?

Medijska pokrivenost ovakvih akcija nije nikada ni bila problem

dijanam avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

marijela, izrazavam podrsku i samo jednu malu toplu poruku tebi:

nemoj se nikada dovoditi u situaciju da se nakon svega truda sto ga ulozite jos i branis i opravdavas za jos nesto sto si mozda propostila napraviti!

nemas se kome sto ispricavati. Organizirale ste, napravile sto ste mogle i znale. Za kraj jos samo otresite s ramena sve ojadjene i ogorcene dezurne napadace isto kao da nisu nista rekli.

vasoj djeci!

andrij avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

Citiraj dijanam prvotno napisa
    marijela, izrazavam podrsku i samo jednu malu toplu poruku tebi:

nemoj se nikada dovoditi u situaciju da se nakon svega truda sto ga ulozite jos i branis i opravdavas za jos nesto sto si mozda propostila napraviti!

nemas se kome sto ispricavati. Organizirale ste, napravile sto ste mogle i znale. Za kraj jos samo otresite s ramena sve ojadjene i ogorcene dezurne napadace isto kao da nisu nista rekli.

vasoj djeci!
    Prije svega nekulturno - da ne kažem bezobrazno ... Ako sam upitala tko je organizator onda bi bio i red - ako tvrdi da je udruga iza njih da napiše koja...

Na forumu mame-bebe žene sa cerebralnom djecom iz udruga nemaju pojma o ovoj akciji.

Jel bio red da se barem obavijeste članovi udruga u Zagrebu ?

Osim toga - peticijom se može jako malo napraviti ...

Ono što treba napraviti je dobar prijedlog izmjene zakona i lobiranje na sve klubove stranaka ...

Peticija je samo poruka svekolikom pučanstvu da daju svoju podršku i ništa više .

I ja se nemam za što ispričavati - jer otkad je zabranjeno pitati ???

Vrijeme komunizma je prošlo!

Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

Hvala svima na podršci ja sam samo rekla da naša udruga nas je podržala,ali da mi idemo samostalno.Svjesni smo da možda nećemo kao pojedinci napravit puno,ali nadam se da ćemo uspjet koliko god možemo.Naša udruga je bazirana na starije članove tako da smo se organizirale samostalno.Što se foruma mame i bebe tiče i tamo sam namjeravala stavit obavijest,ali sam zaboravila pod kojim sam se korisničkim imenom registrirala.Moj propust,ali ću se ponovo registrirat pa ću stavit i tamo.Nismo razmišljali o tome da se moramo javit nekome ili nekim udrugama,jer smo išle sa srcem i iskreno i s nadom da ćemo napravit sve ono što možemo za dobrobit sve djece koja su s nekim oštećenjem zdravlja.Znači ponovo naglašavam sva borimo se za svu djecu samo su mediji stavili u prvi plan cerebralce.

andrij avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

Hvala svima na podršci ja sam samo rekla da naša udruga nas je podržala,ali da mi idemo samostalno.Svjesni smo da možda nećemo kao pojedinci napravit puno,ali nadam se da ćemo uspjet koliko god možemo.Naša udruga je bazirana na starije članove tako da smo se organizirale samostalno.Što se foruma mame i bebe tiče i tamo sam namjeravala stavit obavijest,ali sam zaboravila pod kojim sam se korisničkim imenom registrirala.Moj propust,ali ću se ponovo registrirat pa ću stavit i tamo.Nismo razmišljali o tome da se moramo javit nekome ili nekim udrugama,jer smo išle sa srcem i iskreno i s nadom da ćemo napravit sve ono što možemo za dobrobit sve djece koja su s nekim oštećenjem zdravlja.Znači ponovo naglašavam sva borimo se za svu djecu samo su mediji stavili u prvi plan cerebralce.

Pa svi se borimo za prava sve djece i svih roditelja

Mala grupa ne može puno - al puno grupa zajedno može jako jako puno ...

Političari koji su izglasali ovaj Zakon navrat nanos - nisu ga vjerojatnio ni čitali jer Zakon krši i Ustav Republike Hrvatske.

Zato sam i napisala da ste trebali kontaktirati ostale jer ne sjedi se baš skrštenih ruku ...a osim toga ni Vama ,a ni meni od bilo čijeg razumjevanja i tapšanja po ramenu nema života

Peticija da - al političari izglasavaju ... Da se napravi i sto peticija ,ako oni ne dignu ruke ...nema nam koristi

Pusa i pozdrav iz Splita!!!

andrij avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

Otiđite i na forum Mame - bebe i kontaktirajjte molim Vas žene koje su u udrugama koje su pokrenule lobiranje u Zagrebu i prije ove akcije pa se koordinirajte s njima !

Što se mene tiče i putovanja za Zagreb - ne trebam vam ja trebam u Zagrebu ...

Upalite internet i tu sam !

I još jednom pozivam na zajedništvo roditelja i udruga kako bi se ovaj Zakon lakše i brže mjenjao

andrij avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

Na ovom linku se može pronaći sve što je Udruga "Anđeli" radila poslijednjih godina kako bi roditelji dobili status njegovatelja

http://www.andjeli.hr/tisak.htm

Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

Zbog lošeg vremena odgađa se peticija u subotu na trgu bana Jelačića 08.03. od 10-14 sati.Svima koji su nas htjeli podržat i doć se ispričavamo i neka nam se pridruže kad nam vrijeme to dozvoli.Hvala

andrij avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

Zakon nije poslan udruzi prije izgalasavanja u Saboru ...ne samo toj udruzi nego nikomu ...upravo zato jer se izglasao navrat na nos.Pa ni oni koji su glasali nisu zakontali za šta glasaju .

Osim toga HDZ je jedina stranka koja tada nije podržavala RODITELJE .Moguće da će i ovaj put biti ista priča

Koja je to politika bila u igri ,neznam - ali znam da uistinu ako se nebudu roditelji koordinirali sa udrugama , a udruge između sebe ,pa ako treba i sto piuta ....opet će doći do podjeli pa vladaj...

Osobno pokrećem inicijativu da se majke sa dvoje i više djece napokon pojave u Zakonima RH te da im se od države omogući ne jednostruka skrb koju su imale do sada - već dvostruka ...!

Srdačan pozdrav !

nadica_b avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

eto, Andrij i nakon opetovanog upita nismo dobili IME udruge, kao da je to neka strašna tajna :/
    I potpisujem Andrij - nažalost, peticije nisu dovoljne; treba lobirati s konkretnim prijedlozima Zakona i slati sabornicima i vladi.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •