Pokazuje rezultate 1 do 6 od 6

Tema: osjecate li dobre vibre u skoli

Osoblje foruma ivarica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno osjecate li dobre vibre u skoli

naslov je cudan ali osjecate li povezanost djece sa skolom?
    u i. skoli je jucer bila priredba povodom dana skole i super mi je bilo gledati ne samo one koji su izvodili program nego sve one koji su bili u gledalistu, sva ta djeca su skandirala, pljeskala, veselila se bucno kad je ravnatelj citao imena ucenika koji su poosvajali nagrade na takmicenjima, sto od fizike pa do akrobatskog rokenrola, kako su pljeskali uciteljicama koje su nagradjene nekim nagradama... pa svima koji su izvodili predstave ili pjevali
    govorim o ucenicima starijih razreda

ja se sjecam samo jedne takve manifestacije u svojoj skoli i to je bilo presvecano, kruto i sa redaradi pljeskom a sa hrpu ismijavanja odozada, a ovo mi je bilo tako nekako prijateljski, toplo i povezujuce.
    i. skola je mala skola, ima po tri razreda i radi u jednoj smjeni, mozda to doprinosi povezanosti, ali osjecate li slicno u svojoj skoli?

uvijek sam skole zamisljala ko crne rupe, kad pustis dijete blizu, gotovo je, ali ova godina me stvarno ohrabrila, a i ovaj jucerasnji dogadjaj mi je pokazao kako ustvari malo vjerujem u djecu (tudju stariju djecu ), valjda su krive stare rane od bulinga

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Kod nas je isto super, mi imamo dvije škole u istoj zgradi, svaka u svojoj smjeni. Te dvije škole su male škole (po dva razreda) i sada ?e se spajati što mi je jako žao jer izgleda da naš ravnatelj i psihologica koja je super odlaze u novu školu a naslijedit ?emo ravnatelja i ekipu druge škole. Ovaj ravnatelj je bio profesor glazbenog, ima jaku povezanost s djecom i vole ga, stalno dolazi u razrede, u knjižnicu, razgovara s njima, trudi se zaista. Imali smo isto jedno natjecanje u aerobicu, obje škole, ma da ste vidjeli kako ta djeca navijaju, kakvo je to veselje, privrženost. Super nešto. Meni je glavna stvar što moj Dino zaista, ali zaista voli i?i u školu i to mi je znamk da se tamo osje?a dobro. Ja isto tako nemam neka loša sje?anja iz djetinjstva pa mi to nije ?udno.

NanoiBeba avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

drago mi je ovo pročitati - to je naša buduća škola!!!

Zdenka2 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

M. je tek upisan, ali školu znamo, jer je tamo išao u glazbenu. Osjećam dobre vibre, sviđa mi se to što osjećam i što vidim, zato smo ga tamo i upisali. Više i preciznije od jeseni.

vertex avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Ja osjećam dobre vibre. Najviše kroz A. i njegove priče: on voli ići u školu, draža mu je nego vrtić (koji je volio), jako se povezao s prijateljima iz razreda, druže se među razredima i čak međugeneracijski (čega nije bilo kad sam ja išla u školu) tako da spominje kako je igrao nogomet s trećašima ili čak šestašima. Doživljava školu kao svoju. Mislim da tome doprinosi i terenska nastava i izleti, uopće, način rada njihove učiteljice. Osim toga, učiteljice prvih razreda dobro surađuju pa se djeca doživljavaju kao dio iste zajednice. Tu je još i produženi boravak u kojem imaju dva sata samo za igru, dakle, puno vremena za interakciju s prijateljima.

tatek avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Ja za sada zakljucujem da je skola OK i da su u njoj dobre vibracije samo na temelju interijera (koji je relativno ugodan) i inventara (koji jest relativno star i rabljen, no ne i zanemaren) te na temelju vidjenoga u ucionicama (zanimljivi radni materijali, panoi itd). Vjerujem da me taj prvi dojam ne vara!

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •