Stranica 1 od 2 12 PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 1 do 50 od 65

Tema: svakodnevica

Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno svakodnevica

kako vama izgleda dan s bebom?
    uspijete li skuhati ru?ak, porediti stan (ako uspijete kako?)?
    ja imam jednog malog dnevnog nespava?a od 4 mjeseca. uglavnom smo sami cijeli dan. tata dugo radi.
    ne želi biti u marami. ne želi biti sam na krevetu, kau?u, u autosjedalici... pa se onda mi igramo, hranimo, nosimo, presvla?imo, šetamo kolicima (tad jedino spava), a ja ništa ne uspijevam napraviti.
    jedem nešto "s nogu" (a zbog toga me grize savijest - dojenje!!!). shuham tek kad tata do?e pa on bude s njim.
    nave?er kad on zaspe ja sam toliko umorna da ne mogu krenuti u ?iš?enje stana koji sad ve? izgleda kao da ga je poharao tsunami.

Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

ja imam Klaru od 6 mjeseci i isti problem - jer ne spava danju.
    Ali meni muz dodje doma oko 16,30h - onda ju tutnem njemu u ruke i juris u kuhinju, tako da rucamo oko 18h svaki dan :D

I samo navecer, kad se tata s njom igra, ponekad uspijem popeglati (ali bolje da ne vidis moju "hrpicu vesa"), nesto malo pospremiti... inace trudim se ne poludjeti kad vidim na sta mi lici stan... ma najvaznije je uzivati s bebom, i to će proći...
    Upravo sam u fazi razmišljanja da uzmem neku ženu da mi dođe popeglati i pospremati barem....

Ana :-) avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

MM isto radi cijeli dan do 19-20 navečer, ima pauzu za ručak i onda dođe doma

Buđenje je u 6 ali onda ipak nekako zaspe bar do 9 jer ja ne mogu funkcionirati ako ne spavam duže

Kuham sa Davidom u marami ili ga stavim u AS ili ležaljku pa me on gleda, ako MM ima veću stanku za ručak onda kuham kada on dođe doma

Čistim kada David spava ili navečer (onda najčešće peglam), ili naravno ako je MM doma onda se on sa malim zabavlja.
    Teta čistilica mi je dolazila samo u početku, sada ja sve nekako stižem (imam kuću na kat i taman kada sve počistim moram opet ispočetka :/ )
    Večeru radimo ja i MM skupa

Vjeruj mi da sam i ja koma od cijelodnevnog nosanja jer smo i mi u fazi da je samo po rukama, ali moram se sa tim pomiriti i raditi sve kako stignem. Npr, sada sam usisala sa Davidom u marami. Kada zaspe idem sve pobrisati.
    Jednostavnije mi je kada čistim nekako kroz cijeli dan a ne sve odjedanput
    Tu je i okućnica i cvijeće...nju zalijevam sa Davidom u marami svaku večer
    Treba se samo nekako organizirati kroz dan i onda nema problema

tomita avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Ja ništa od Tome ne stignem...eventualno isprazniti perilicu za suđe, ili mokro rublje staviti u sušilicu...inače jedva stignem i na wc, jedem isto u hodu, a o kuhanju ni ne pomišljam. Nekad stignem pripremiti namirnice za ručak (oguliti krumpir i slično) dok je Tomo u marami ili u AS-prije a sad u hranilici, ali me to balansiranje između zabavljanja s njim i "rada" po kući totalno izmori. Imam i vrtić ali ga tamo nikada ne ostavljam bez nadzora jer mi je neki dan kroz onu ručku za hvatanje provukao ruku do ramena...ni ne želim zamišljati što bi bilo da je pao.
    Poslove obavljam kad mi netko uskoči i pričuva ga, kuham unaprijed ili kad mi MM dođe s posla, a imam i dobru mamu i svekrvu koje nam isto ponekad skuhaju ručak. Navečer nema šanse da ću nešto puno spremati po kući, uključim perilice jer je jeftina struja i odmaram (ako se odmaranjem može nazvati to što Tomu još nekoliko puta moram uspavljivati...) Sve u svemu kuća mi je neusporedivo neurednija otkad smo povećali brojčano stanje, prije mi je padao mrak na oči kad sam vidjela silni nered, ali se više ne dam uzbuđivati...meni je najbitnije da je moj dečko zadovoljan!

LeaB avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Ja imam sreću što mi Janči ujutro spava, pa tad kuham. Mija se igra a onda poslije ručka idemo van. I trudim se ostati tamo bar 5 sati, da ne gledam kako ne stignem ništa spremati.
    Zato ne dam nikom da dolazi vidjeti bebu, da se ne zmažu.

Layla avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Baš kao što Tomita kaže, i mene jako umori balansiranje između njega i rada po stanu, pa onda kuham ručak samo ako on spava u to vrijeme, ili priredim sve, pa onda lagano, uz njega..a što se pospremanja tiče, ma-isto kao i svim mladim mamama, ormar samo što ne pukne kolko sam robe za peglanje u njega natrpala, a niotkud vremena...ali sve je manje-više ok.
    Ljudi koji dolaze ionako ne očekuju sve kristalno čisto.
    Nije zapušteno, ali baš niti ne blista..
    Jer, rekla sam sama sebi-samo jednom je ovako mali, samo ovo razdoblje njegovog života ovisi o meni..zašto onda izabrati pranje prozora i propustiti dragocjene trenutke s njim...

Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

ja niš ne stignem, ali se ni ne nerviram
    jedino kaj pobrišem su bijele fleke od mlijeka na parketu - velika mana tamnih parketa - jer iz mene stalno curi ili kapa

evo prije par dana sam oprala kupaonu onak temeljito, ostalo koma :/

Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

baš sam jučer čitala M&B i nevjerojatno je to kako te slavne mame žive idilično. uopće nisu umorne, svaki dan usisavaju, same kuhaju i sve im je super uredno i čisto. pa baš sam se pitala kako one to sve stignu a ja nekad ne stignem niti jesti. ponekad se pitam otkud mi samo to mlijeko dolazi?
    naime, moj M je jedno besano dijete (danas je samo jednom spavao i to nekih možda sat vremena) koje zahtjeva konstantnu pažnju. u stanu je vječno kaos. kad prljavština i nered dosegnu krajnju točku, onda muža i malog pošaljem van na sat- dva i udri, pa šta stignem. kad je muž kod kuće onda kuham a ako radi donese od svekrve, peglam samo M-ovu robicu a ostalo pobacam u ormar pa opeglam kad nešto zatreba. jedva malo vremena nađem za sebe kada mali ode navečer spavati a i onda me zove bar dva-tri puta jer ne može zaspati bez cice. koma sam. a valjda to tako mora biti. dijete je ipak najvažnije

(maša) avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

i ja imam dnevnog nespavača, srećom mm dolazi oko 16, 16.30 sa posla pa tad skuham a usisava mm 3 puta tjedno dok ja dojim, a kad malac završi sa jelom ja obrišem podove i prašinu ili ispeglam veš.....tako da sve nekako stignem napravit...

Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Citiraj salen prvotno napisa
    baš sam jučer čitala M&B i nevjerojatno je to kako te slavne mame žive idilično. uopće nisu umorne, svaki dan usisavaju, same kuhaju i sve im je super uredno i čisto. pa baš sam se pitala kako one to sve stignu a ja nekad ne stignem niti jesti. ponekad se pitam otkud mi samo to mlijeko dolazi?
    ovo je jedna od stvari koje govorimo na Malim školama dojenja: to što gledamo po štampi i američkim filmovima - to ne postoji.
    Rijetke su bebe koje nasmiješene spavaju u krevetiću, a mama čita knjigu, lakira nokte, sprema komplicirane ručkove...
    Bez brige, većina njih ima i te kakvu pomoć.

Cure, nemojte si zadavati prevelike zahtjeve.
    Kuća neka bude onoliko čista koliko možete usput, ručkovi neka budu oni koji se skuhaju za dvadesetak minuta...
    POnekad se nema vremena ni do wc-a otići, a tuširanje i pranje zubi su luksuz.

Dobro je što znate da nam je skoro svima tako.

salen, što se tiče mlijeka... količina i vrsta hrane ne utječu na proizvodnju i količinu.
    na proizvodnju utječe hormon, a na količinu intenzitet dojenja.
    i to je sva mudrost.
    jela ti, ne jela... mlijeka će biti onoliko koliko dijete doji.
    jesti i piti moraš zbog sebe, ne zbog mlijeka

možete si na Receptima otvoriti topic o ručkovima koji se pripreme za 20 minuta.. sigurna sam da vam mi koje smo sve to prošle - možemo pomoći.

blis avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

Citiraj apricot prvotno napisa
    salen, što se tiče mlijeka... količina i vrsta hrane ne utječu na proizvodnju i količinu.
    na proizvodnju utječe hormon, a na količinu intenzitet dojenja.
    i to je sva mudrost.
    jela ti, ne jela... mlijeka će biti onoliko koliko dijete doji.
    jesti i piti moraš zbog sebe, ne zbog mlijeka
    A što je s kvalitetom mlijeka?
    I ja sada, nakon poroda jedem smeće. Nisam gladna ni žedna, ali kada navečer pogledam što sam na brzinu u sebe stavila tijekom dana i pomislim da je i beba jela to isto dođe mi muka.

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Mlijeko je uvijek kvalitetno, nema slabijeg, jačeg, boljeg, lošijeg...
    U tome i jeste čar dojenja: ne moraš misliti ni o čemu.

Loša prehrana će utjecati na TVOJ probavni sustav, na TVOJE zdravlje, imunologiju, opće stanje... Beba dobiva ono najbolje, a tebi... što ostane

blis avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

Mlijeko je uvijek kvalitetno, nema slabijeg, jačeg, boljeg, lošijeg...
    U tome i jeste čar dojenja: ne moraš misliti ni o čemu.

Loša prehrana će utjecati na TVOJ probavni sustav, na TVOJE zdravlje, imunologiju, opće stanje... Beba dobiva ono najbolje, a tebi... što ostane
    Dobro. I mislila sam da funkcionira kao i u trudnoći.

Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

sad mi je lakše kad čujem ovo o mlijeku, i ja se često grizem da mi mali preko dana kroz moje mlijeko jede samo kekse i ponekad koji jogurt...
    marcela potpisujem te u potpunosti... KJ ima 5 mj. i još nije prek dana odspavao sat vremena doma! samo u kolicima u šetnji!
    al većini je tako pa sam se prestala bedirati. MM dolazi s posla najranije u pola 7h i ja tek onda uspjevam završiti ručak/večeru, spremanje po stanu mi je bila teška enigma dok nisam otkrila kako da iskoristim bake - one ga šeću (svaka 1xtj) po 2-3 sata a ja tad peglam i čistim.
    još kad ne bi toliko vremena navečer provodila na forumu (jer nemam komp preko dana pa čekam da MM donese lapatop s posla i da uspavam maloga) možda bi se čak našlo vremena i za sex

Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

super ste!

vještičica avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

Sad mi je lakše kad vidim da ima još dnevnih nespavača! Moja šmizla spava možda dva sata po danu, od toga jedan sasvim sigurno izjutra od 11 do 12, tad nešto stignem - obično okačiti veš ili staviti novi da se pere. O kuhanju ni govora, eventualno stavim supu u lonac pa se kuva sama. Ostalo se nosamo, jedemo, presvlačimo, ako skupim hrabrosti, odemo u šetnju. Otpadoše mi leđa. Nešto uspijem po kući kad muž dođe i zabavi je. Ali sam i od toga digla ruke, radije sjednem popiti kafu ko žena ili nešto sašiti (pelene! ) Niko nam ionako ne dolazi u goste zbog koga bi sve trebalo biti cakum-pakum, pa se i ne trudim. A i svekrva je napomenula da je zovnem jednom kad pođemo u šetnju nas troje, da ona sredi stan mogla bi to da iskoristim, već je zagrdilo ...

Teica avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno svakodnevica i dodaci...

i meni je lakše kad vas čujem cure !
    Mi imamo 8 i pol mj. i još uvijek ne stignem puno tj.po mojem dosta malo.
    A još smo se selili...UF!
    Podstanarski stan u koji smo ušli...uf...još nije sve na mjestu,a doselili 03.05.
    Nisu ljudi baš čistili,nije ih bilo skoro uopće doma - tako su rekli,a mi baš suprotno - nas dvije smo stalno doma!
    Sad pišem i još su tu kutije i par vreća.Baš navečer trebaju stići ormari da konačno možemo strpat sve te stvari.
    "Stići" ne govori puno,ali opis je:prijateljev kombi,i kičma-trans moj Rajmond,moj brat,prijatelj...
    (Tu ja ne sudjelujem jer ne mogu.)
    Danas sam stigla usisati kuhinju i blagavaonu.Veš je jedan na štriku,a drugi u mašini.
    Ugl.samo da stignu ormari - nered će biti sklonjen s vidika,iza vrata ormara

Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

vito je propuzao sa šest meseci i već par mjeseci nemam ni sekunde odmora, iako živim sa sveki koja kuha i brine o placu i tetu čistilicu jednom tjedno. cure, vi koje ste same s klincima, svaka čast.

mama_jos_malo avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2004

Početno

Naš dnevni ritam izgleda ovako: (ja 2x, kćer 6 mjeseci)
    buđenje i dojenje u 7, tata-MM presvuče Pametnicu-Ljepotušku a ja za to vrijeme se još odmaram i rastežem u krevetu.
    MM skuha kavu,čaj i zove me, a K. je za to vrijeme na podu s igračkama.
    Neposredno nakon ustajanja napravim krevet i njen krevetić, pa je spavaća soba odmah uredna
    MM ispratimo na posao oko pol 9, a onda dojenje...
    K. zaspe oko 9 i spava do sat vremena. Za to vrijeme ja čitam i šaljem mailove i javljam se na forum, pojedem doručak (to je ili namaz na kruhu i rižino mlijeko, ili pahuljice u mlijeku, griz, marmelada, kako koji dan).
    Presvučem je kad se probudi. I onda se igramo. Ako treba posaugati podove, K. je u košari od kolica za to vrijeme.
    Onda se spustimo u kuhinju za kuhanje ručka. Radim uglavnom laganu visokovrijednu hranu, a brzo je gotova. (danas npr. juha od filea piletine, kukuruza, ribane mrkve i začina, glavno jelo u pećnici pečena piletina i krumpir). Kaja je ili u ogradici, ili na viperu, ili na podu, ali uvijek me vidi i ja cijelo vrijeme pričam
    Poslije ručka dojimo, ona zaspe na sat max. dva. Za to vrijeme ja čitam.
    Probudi se, igramo se, čekamo tatu.
    MM dolazi oko 18 sati, a često i kasnije. Onda se igra s K., popije se kava...
    K. se kupa najkasnije do pola 8 i onda slijedi uspavljivanje, dojenje, uspavanke. Oko 8, pola 9 spava.
    Tad ja peglam najmanje sat vremena, a ostatak večeri sam s MM ili pred kompom, ovisi što on želi raditi. Dva do tri puta tjedno (navečer) operem kupaonice. Suđe pere suđerica.
    Kuća je uredna, jer sam pedantna, skidamo cipele, a podovi se brišu najmanje dva puta tjedno- obično subotom i jedan dan u tjednu i to kad K. zaspe.

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

mama_još_malo, kapa dolje: ja nisam ni u wc išla dok muž ne dođe s posla.
    samo sam je držala na rukama i oadala u nesvijest od umora

kuhanje?!
    voćni jogurti i sladoled... time sam se hranila mjesecima.
    no, dobro... i keksi i čokolada

Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Iskreno dosta stignem toga napraviti ( iako cura malo sapva i po danu i po noći , puza i hoda uz pridržavanje ) , ali uspjevam valjda su mi izrasle još 2 para ruku i 1 par nogu ( kao pauk )

Organiziram se ručak spremanje ............. znam da je znimnjiv usisivač , pa mi je to lakši dio !!! Dok brišem pod pjevam joj ( kupaona kad zaspi ) ...snalazim se ! Svaki dan se usisa, svaka dva prašina ............!

ribica tina avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

uh...di da počnem....
    meni dan kreće oko 07h-buđenje k za vrtić,oblačenje moje,njeno,redovito prepucavanje oko onog što će obući, pravim doručak mm(to je često puta jedino što mu "kuham" jer radi od 08-20h,21h,00h....)
    budim janu,presvlačim,nekad se sama probudi ranije pa ju podojim,a ak ne,malo čeka...žurimo autom u vrtić jer je u
    8h-doručak,kupim kruh ili sl.pa jurim doma dat doručak starijoj,pokupim veš sa štrika,slažem 90% bez peglanja,vadim novi iz mašine,razgrnem,vadim suđe iz druge mašine,dam jesti mačku,sebi neš s nogu napravim(med na kruh i capuccinno)-uglavnom to vrijeme za veš je jana na meni ili je u kolicima pred akvarijem koji ju zabavlja 5-10 min.
    oko 11 krećem s ručkom,da a. stigne prije škole,
    oko 13 ju vozim u školu,pakiram janu,vratimo se pa jedem ja,peglam,brišem kuću-pod jer jana mrzi zvuk usisavača,pa
    oko 15h po k.u vrtić,opet pakiram janu,pa nazad kući,pa
    oko 17h po a. u školu,naravno s k., janom....pa zadaća,večera curama,tuširanje,pranje,.....i
    oko 22h-uspijem udahnuti,sjesti...
    još samo da ubacim u dan oko 6-10 dojenja,par prasvlačenja i naravno da janu stalno nosim i dok kuham i kad peglam i dok idem po 50 stepenica od potkrovlja do auta bar 4 puta dnevno...
    još k. ima 2xtj.balet od 16-17h,a. ima 2xtj.od 18-19h tenis,ja do dr.,....tako da se najčešće jana doji u autu dok nekog čekam da završi s aktivnostima
    nema bolovanja!odmor je vikendom kad ne trebam voziti 4-5 puta,ali mi cure ispune dan
    mama,sveki,prijatelji....svi su 250km dalje...
    još odbrojavam 2tj. škole,vrtića... :D :D
    a šta sve još stignem od 22-00h....
    :D http://public.fotki.com/ribica-tina/neki-moji-hobiji/ :D

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

:shock: :shock: :shock:

sorciere avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ribica tina, tebe ćemo izbacit s foruma. kvariš prosjek ...

Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

ribica tina

mi smo ulovili ritam pa stignemo sve kaj treba. pod uvjetom da se ja ne zahaklam za kompjuter kad klinci spavaju...

oko 8 kolektivno buđenje, maženje i oblačenje x3 (MM se ipak oblači sam)
    Janku doručak, Štefek se zabavlja na podu ili u hranilici. praznim suđericu, punim vešericu i pometem.
    oko pola 10, 10 odemo na na dvorište ili do dućana, malo šetnja, kavica i sl.
    oko 11 doma, Štefek si malo odspava, ja i Jani spremimo ručak, kad se Štefek probudi dečki se igraju, ja pospremim kuhinju, onda kolektivno igranje pa oko 2 spavanje kolektivno do jedno 4.
    onda opet nešto prigrizemo, i svi skupa van na dvorište, Janko u pijesku, Štefek u marami i zalijevamo. ako Štefek hoće biti u kolicima, čak i pošišam malo grmiće, poplijevim i sl.
    oko 6, 7 svi doma, dolazi MM s posla, Janko se zalijepi na njega, a ja kupam Štefeka i stavljam ga na spavanje. u 8 kad on zaspe, Janko večera, kupanje, spavanje.
    u 9 navečer klinci spavaju, podružim se s MM-om, očistim kupaonicu i wc svaka 2-3 dana, popeglam ono nužno, pobrišem podove, stolove, napunim suđericu, sušilicu, vešmašinu (perem bar 3 vešmašine na dan :/ ).
    vikendom se bacam na zahtjevnije aktivnosti kad mi je MM doma, jer ne mogu započeti ništa malo veće kad sam solo s klincima, npr. konačno presložiti ormare. a naš nebrem u 23.00 ići radit tako nešto...

uglavnom sam zadovoljna općenitim izgledom stana, sve je zadovoljavajuće čisto, jedino mi se kroz dan zna kuhinja jako zamazati - mrvice, fleke, zmazano suđe na ploči i u sudoperu, to uglavnom rješavam navečer. i često mi se dogodi da peglam stvari MM-u prije nego ide na posao jer nema ništa za obući spremno u ormaru, a košulju stavrno ne može imati izgužvanu. i nije jednom prije posla išao kupovati čarape jer nije imao spremne u ladici. a kaj sad... mi se oko toga ne sekiramo, al da mi zna svekrva, valjda bi me pribila na stup srama.

ivancica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

A gdje me nađoste s ovim.

Idem vam i ja malo kvariti prosjek. Moj dan počinje oko 6.30-7, a rijeeetko oko pola 8 vikendom(jer se braća natječu koji će se ranije probuditi).

Ustajem, Mislav je već budan, oblačim i sređujem Frana za vrtić, peglam mm-u košulju za posao(jer jako rijetko to činim uvečer), ispraćam ih oko 7.20. M. je sve to vrijeme meni na rukama, ili pored mene na podu, u sobi ili kupaonici. Kad ostanemo sami, presvučem ga, podojim i onda sređujem suđe od jučer navečer, ili praznim oprano iz perilice. Stavljam veš prati. Skuham si kavu koju ispijam cijelo prije podne u gutljajima, kad prođem pokraj stola. Ubacim nešto s nogu u kljun. M. se već uznervozi i idem ga uspavljivati. Kad zaspe, radim poslove koje ne mogu kad je budan: ribam kupaonicu, pospremam(bez usisavanja jer spava kao zec), slažem osušeno rublje, krevete...Već se opralo rublje pa ga kačim, stavljam novu mašinu na pranje. M. se budi(spava jako malo, cca pola sata). Presvlačim ga, dojim.Pravim mu nešto za jelo. Hranim ga pa stavljam na pod i oko njega igračke da se na kratko zabavi dok pristavim ručak jer je već oko 11. Usisavam(morala bih svaki dan jer stalno nešto pada na pod, a svi sm stalno po podu ali stignem samo 3 puta tjedno). Radim tekuće stvari što imam za posao na kompjuteru ili za R. M. je na rukama ili na podu pored mene.Igramo se. Završavam ručak. Vadim veš iz mašine i stavljam ga sušiti.

Presvlačim M., dojim i spremam opet za spavanje jer je opet umoran. Zaspe, a ja onda ako stignem jedem. Spremim sve stvari što trebam za popodne jer idem raditi(ne baš svaki dan, ali barem 4 puta tjedno). M. se budi, dojim ga. Krećemo autom po F. u vrtić. Kupimo F. idemo baki, ja odlazim raditi, ona ih čuva i povremeno me zove ako me treba da dojim M. ili sl. To je do cca 19-19.30h. Jurimo kući jer nam stiže tata, klinci su već cendravi i umorni. Kupamo ih(često ja sama jer mm ima služ. večere ili sl.). Večera, uspavljivanje i sve što ide uz to do 22h. Nakon toga ne znam što bih prije- peglala ili šta drugo, no najčešće sam mrtva umorna pa zaspem skup s njima. Nekad sjednem za kompjuter ili radim nešto za posao za što trebam mir.

Uz sve to, ni ne spominjem još x podoja, nosanja M., telefoniranja(već mi se iskrivio vrat od držanja telefona na ramenu)...

Kvarim i ja prosjek, ha?

ribica tina , znam kako ti je.

vještičica avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

ribica tina svaka ti čast kako sve stigneš!

lara01 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ribica tina :shock:
    svaka čast

ribica tina avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

marcela nemoj se sekirati,kod mene je generalka svakih 2-3 mj. tj,kada dolazi Kraljica Majka (čitaj svekrva) 8)
    kad se jana rodila bila sam prva 2mj u totalnom slomu,pa bi jela oko 8h i sljedeće bi se oko 22h sjetila da niti sam pila niti jela,niti bila na wc.... :shock:
    sad je malkice bolje,ali ručkovi su...sve potrpaj i kuhaj i imam fino iduća 3 dana(super da sam cure naučila da više vole kelj nego nutelu :D )

devet_mjeseci avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno Re: svakodnevica

Citiraj marcela prvotno napisa
    kako vama izgleda dan s bebom?
    uspijete li skuhati ru?ak, porediti stan (ako uspijete kako?)?
    ja imam jednog malog dnevnog nespava?a od 4 mjeseca. uglavnom smo sami cijeli dan. tata dugo radi.
    ne želi biti u marami. ne želi biti sam na krevetu, kau?u, u autosjedalici... pa se onda mi igramo, hranimo, nosimo, presvla?imo, šetamo kolicima (tad jedino spava), a ja ništa ne uspijevam napraviti.
    jedem nešto "s nogu" (a zbog toga me grize savijest - dojenje!!!). shuham tek kad tata do?e pa on bude s njim.
    nave?er kad on zaspe ja sam toliko umorna da ne mogu krenuti u ?iš?enje stana koji sad ve? izgleda kao da ga je poharao tsunami.
    Mogu od prve do gotovo zadnje stvari potpisati. Zadnju rečenicu ću izmijeniti jer smo angažirali tetu spremačicu koja nam dolazi jednom u dva tjedna inače bi sve bilo katastrofalno. Eh da, i ponekad kad mali stvarno pretjera naručujemo čevape...

Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

ribice u potpunosti se suosjećam s tobom...ali to su slatke muke, ne

koalica avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Ribice legendo - ti si moj idol
    Dakle meni dan izgleda kao i većini - vječno na rukama i u krilu (mrami, kolicima), nikad sama, a nova fora je da i navečer moram s njom ležat dok zaspi pa nerijetko zaspim i prije nje
    I trenutno proživljavam slom i krizu

marta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ja sad odoh na plazu, jer zivim u nadi da ce se posao napraviti sam.

danchi79 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

curke moj naklon
    huh meni mama i seka kuhaju, peru i peglaju veš odtkad stigla iz rodilišta, ja jedva stignem zube oprat

Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

ah evo i mog ritma bez ikakvog ritma i bioritma ustajem oko 5, otuširam se, spinklam sebe, budim A. i u 6:10 je kod bake a ja na posao do pola osam navečer.posao mi je strahovito težak i prepun stresova tako da radim svaki drugi dan. dođem u pola 8 po njega, okupam ga,nahranim i taj dan je gotov i za njega a i za mene. oboje smo u krpama u 21 h. pošto se zna često buditi i sisati noću prije spavanja se pomolim da me probudi manje od 3 puta. budi se u pola 7 i tad kreće akcija. nešto mi je lakše od kada hoda tako da uz njega po novom mogu sve a pošto volim urednost nastojim da mi većinu vremena sve bude na mjestu. kad je bio manji bilo je svakako i nisam se zamarala ako nebi stigla skuhati i opeglati taj dan. bitno mi je bilo da je dijete sito, čisto i zadovoljno...a sisa je ionako igrala glavnu ulogu uglavnom da utješim cure sa malim bebama sa frazom koju su već čule "sve će proći i biti će lakše".

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Stigne se nekako .... a i kad se ne stigne - nema veze - bitno je da ne setaju zohari po kuci ..s jednim sam djetetom stizala sve ! Sad kad je dvoje situacija sasvim drugacije izgleda , ali ne razbijam glavu , bitno je da je kuhinja , wc i kupatilo cisto a za ostalo kad bude , ako lezi par stvari tu i tamo nespremljeno i ako je neko slucajno naisao ( sto se rijetko desava - ne volim goste ) onda valjda ima razumijevanja i na umu da imam dvoje djece - ako nema isto me nije briga . Prvo ujutro snabdijem i spremim djecu - veliku operem, pocesljam , spremim joj dorucak za vrtic sto ce ponijet , odvedem , vratim se , onda malenog ( 8 mjeseci ) zna se program : oprat , obuci , nahraniti , izljubiti toliko dok ga ne iznerviram da pocne plakat i onda na spavanje s njim , onda spava oko sat i pol . E, onda sam JA na redu : tusiranje , sminkanje , nikad nisam nenasminkana i to *puni- program* ja ni po kruh ne idem nenasminkana i sredjena ko da cu na Party , iskoristim to vrijeme dok mali spava ujutro , a i ako ne spava stavim ga kod sebe i onda on gleda sta ja radim . Eeeeeeeeeee - tek onda dolazi stan i pospremanje na red ! I sto stignem -stignem , sto ne stignem nije vazno - jer u podne vec moram za veliku kuhat rucak da nesto ima toplo kad dodje iz vrtica , mada cesto jede toplo tek s tatom kad on dodje s posla oko 16.00 . Cesto imam tri korpe vesa za peglanje a isto toliko i za pranje , ali kad nemamo vise sto obuci - onda vec nekako i to uradim . Samo ne smijem u coskove i iza sofe pregledat , hahaha , ko zna mozda se i krokodil zalegao tamo ...ali bude i to bilo - otom-potom ...

kako kaze moja baka - sto se mora nije ni tesko .

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

sorry,ali moram nesto reci.naravno da je bitno sto jedete ako dojite,pa to je nesto na sto trebate obratiti najvise paznje.kvaliteta mlijeka je naravno savrsena jer pruza najveci izvor vitamina bez obzira na prehranu.ali ja ne baljezgam o necemu sto sam samo cula.mislim,necu duziti niti kome govoriti sto treba.isto tako postoje djeca cija se crijeva brze adaptiraju,pa ona nemaju problema s napuhavanjem,meteoricnoscu i grcevima,a neka dijeca osjete svaki vas zalogaj.pa da nije tako svaka bi mogla popit tabletu ili zapalit cigaetu ili bla bla,bez posljedica.ali ima dosta tema o ovome pa necu bzvz ovdje mljet.

Nikina mama avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Mislim da se uz dobru organizaciju sve stigne. Moj mali ima 10 i pol mjeseci, spava dva puta dnevno po 2, 3 sata i tada ja sve radim.......spremam, ucim, kuham,kada je on budan nista drugo ne postoji, sve se vrti oko njega i samo sam njemu posvecena, nikada ga ne zanemarujem naustrb kucanskih poslova ili drugih obveza,bas se stalno igramo, a kada navecer zaspe nastavljam tamo gdje sam stala dok je imao popodnevno spavanje.

Nikina mama avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

I da, da dodam..svaki dan jede svjeze skuhano povrce, meso, redovni vocni obroci, setnje.......a tu je jos i pas koji trazi skoro pa slicni tretman kao i Niko. Otkad sam rodila dala sam 3 ispita tako da sve se moze, manje se spava, ja konkretno max. 6 sati dnevno i to je to, svi sretni i zadovoljni.

meda avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

mama_još_malo, kapa dolje: ja nisam ni u wc išla dok muž ne dođe s posla.
    e, da je meni dijete ko ovo od mame_jos_malo, imala bi ih desetero

moje dijete je neutjesno plakalo ako nije bilo na rukama, i to sam morala stalno stajati ili hodati, uspavljivanje je islo jako tesko, a budenje jako lako , dojenje je trajalo i trajalo. do 6. mjeseca je dnevno spavanje bilo jedino na mojim rukama (hvala bogu, bars am tad mogla sjest), a od 6. do 8. mjeseca sam morala lezat s njim dok po danu spava.
    zivjela sam u inozemstvu, bez ikog svog, muz cijele dane radio, i jako cesto putovao po najmanje tjedan dana...

ma, ne da mi se uopce mislit o svemu tome, dode mi da placem. s djetetovih 4 mjeseca sam unajmila kucnu pomocnicu, svaki dan 3 sata, skuhala bi mi i pospremila, i pridrzala dijete dok obavljam higijenu.
    kolica nisu dolazila u obzir do 5 i pol mejseci, kad sam konacno pocela ici redovito van. do tad sam stalno skoro bila u kuci, ali vise zbog toga sto mi je bilo tesko spremiti i sebe i dijete kad sam bila sama, plakao bi kao lud cak i tih par minuta za zavezati maramu.

sad je situacija puno bolja, jako puno stignem, kuham meni i muzu i djetetu jos posebno, stalno idemo van, dijete spava fino po danu, voli kolica pa stalno idemo u setnju.

jedino je sto se jos uvijek cesto budi po noci, i ako ne legnem kad i on definitivno sam iduci dan umorna. i uspavljivanje je problem, i dnevno i vecernje. meni nece zaspt nosenjem, a nece vise ni sisanjem, pa se onda nekad navlacimo, tj. on mene navlaci i skace po meni , po sat vremena.
    i toliko me iscrpilo prvih 7, 8 mjeseci kad nista nisam mogla raditi osim njega dojiti i nosati, da mi je sad gust kuhati, spremati i bas se odmorim uz kucanske poslove, koji su mi prije trudnoce uzasno isli na zivce.

i mozemo mi tu teoretizirati o organizaciji i ovome i onome, ali jako puno ovisi o djetetu. neke se ne mogu ni popisat (kao ja), a neke mogu i radit od doma uz dijete od 2 mjeseca (moja frendica).

e pa moje je dijete sad navrsilo godinu dana, i svi su njemu cestitali, a ja sam cestitala sama sebi. uza sve navedeno, ustrajala sam u iskljucivom dojenju do 6 mejseci, koristila platnene pelene, cesto isla negdje gdje i ove s 'dobrom' djecom ne idu (sama s dorianom u london, samobor ) itd, itd...

Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Citiraj Nikina mama prvotno napisa
    spava dva puta dnevno po 2, 3 sata
    tako da sve se moze
    Ne spadamo vise u 0-1 ali nemoj mi vaditi mast

Moja je danas prvi put odspavala 2 sata u komadu, a ima 15 mj.
    Nadoknadjuje jer vec 6 dana spava oko 4 sata u 24 koliko ih ima u danu. Od toga 2xpola sata za dnevno spavanje, znaci 3 po noci i to u turama od po 15 min.
    Ja radim od 10 pa do 19-20 od njenih 8 mj. Trebam li pricati na sto mi lici stan?
    Do nedavno je bila svaka slobodna minuta njena, a starija cura zapostavljena totalno :/ jer kad sam ja tu a ona nije na mojim rukama plac i vriska. Sad su zapostavljene obje radi generalke, ocekujemo turu rodbine na nocenje 5 dana i stvarno ne mogu podnijeti da mi gledaju stan u ovakvom stanju :/
    Trebam li reci da pucam po savovima i da postajem najgora mama na svijetu, sve cesce vicem, i kad zaspu srce me zaboli kad prevrtim dan u glavi

Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

kod nas je slicno kao kod mama_jos_malo

dizemo se oko 10
    tata odlazi na posao ranije, pa smo nas dvije od jutra same
    doruckujemo prvo beba, pa ja
    onda se igramo na podu, pa se ja tusiram, a ona je u kupaonici sa mnom, napravila sam joj igralise u kupaonici
    onda idemo u trgovinu ili na plac
    kad se vratimo, beba ide spavati, a ja poslozim kupljeno, pobrisem prasinu i operem kuhinju, pa kuham rucak za bebu
    kad se probudi, prvo mazenje, pa malo igre, pa rucak
    pa igranje i mazenje do sljedeceg pavanja oko 16:30
    spava oko 1 sat u svakoj rundi.
    onda pocinjemo pripremati rucak/veceru za tatu, pa nam brzo dođe tata, rucamo, pa idemo van, igramo se i pijemo kavu, pa kupanje i spavanje. dok spava peglam ili visim na netu.

uglavnom, super nam je jer smo si uhvatile neki svoj ritam i duuugo spavamo ujutro

Nikina mama avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Citiraj red sonja prvotno napisa
    spava dva puta dnevno po 2, 3 sata
    tako da sve se moze
    Ne spadamo vise u 0-1 ali nemoj mi vaditi mast
    Molim, vaditi mast?" Whatever!

Ja sam napisala svoje iskustvo, ali bez obzira na to opce je poznato je je organizacija jako vazna, a nije bas da i ja nemam obveza tj. i ja se uhvatim da pucam po savovima jer imam toliko toga za napraviti, prioritet je igrati se s malim, tu je i pas koji trazi svoje 4 setnje dnevno, tu je i muz, stan, svakodnevno kuhanje, fakultet, posao.........tako da molim te, ali usprkos obvezama nastojim se koliko toliko organizirati jer bih inace davnih dana prolupala.

Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Ribica tina
    Šaljem ti i želim ti za Božić pod borom da odmoriš malo!

diči avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Mi se budimo oko 7! Papamo pa šetnja oko osam, nekih sat vremena ili manje!
    Skuhati uspijem najviše 2-3 dana tjedno, a uređivati stan nikako! tu i tamo nekoj teti platimo da nam počisti!
    Ako ima sreće začori Petra tijekom dana, ali nije pravilo a i duljina sna varira od 20min do 2h. A koliko če san trajati baš nikako ne mgou znati!
    Kad MM dođe doma s posla, oko 16h, puno mi pomaže! ili kuha ili čuva Petru tako da ja sređujem po kući!
    A peglam već dva dana veš koji skupljaoooo, a i pitanje kad će biti sve popeglano, možda sutra!
    Dobra je jedna nova stvar, tri noći za redom Petra je počela ići na spavanje oko 20-21h! Do sad je išla oko 23h, tako da mi je ovo super i baš sam happy zbofg toga!
    Apricot ova tvoja rečenica
    -Ponekad se nema vremena ni do wc-a otići, a tuširanje i pranje zubi su luksuz- me je nasmijala do suza koliko je istinita u mom slučaju...

I super je ideja o topicu o ručkovima koji su gotovi za 20min.

Osoblje foruma mikka avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

nakon posta od ribice tine sram me je reci da nis ne stignem. mi smo sami, mali, ja i pas, 3. kat bez lifta. mali ne voli bas spavati. pas mora van bar 3x dnevno. kad trebam doci sa stvarima iz ducana muka me hvata. pa hajde, njega od 10 kila u jednu ruku, a vrecice od 20 u drugu. sva sreca nije precesto.
    aha, on ne spava, i ne voli se bas previse sam zabavljati. toliko o organizaciji. aha, preselila sam se u novi stan pa bi trebalo to sve posloziti. pospremiti. njemu svaki dan skuhati. i tako. ne znam di mi je dupe a di glava.
    mogu samo sanjati da zaspe u 8 ili 9. kod njega nema prije 10 nikad, a nekad zna potegnut i do pol 12. ja sam onda tak umorna da mi se neda ici otusirati.
    svi prijedlozi su dobrodosli

Deaedi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Citiraj ribica tina prvotno napisa
    uh...di da počnem....
    meni dan kreće oko 07h-buđenje k za vrtić,oblačenje moje,njeno,redovito prepucavanje oko onog što će obući, pravim doručak mm(to je često puta jedino što mu "kuham" jer radi od 08-20h,21h,00h....)
    budim janu,presvlačim,nekad se sama probudi ranije pa ju podojim,a ak ne,malo čeka...žurimo autom u vrtić jer je u
    8h-doručak,kupim kruh ili sl.pa jurim doma dat doručak starijoj,pokupim veš sa štrika,slažem 90% bez peglanja,vadim novi iz mašine,razgrnem,vadim suđe iz druge mašine,dam jesti mačku,sebi neš s nogu napravim(med na kruh i capuccinno)-uglavnom to vrijeme za veš je jana na meni ili je u kolicima pred akvarijem koji ju zabavlja 5-10 min.
    oko 13 ju vozim u školu,pakiram janu,vratimo se pa jedem ja,peglam,brišem kuću-pod jer jana mrzi zvuk usisavača,pa
    oko 17h po a. u školu,naravno s k., janom....pa zadaća,večera curama,tuširanje,pranje,.....i
    još samo da ubacim u dan oko 6-10 dojenja,par prasvlačenja i naravno da janu stalno nosim i dok kuham i kad peglam i dok idem po 50 stepenica od potkrovlja do auta bar 4 puta dnevno...
    još k. ima 2xtj.balet od 16-17h,a. ima 2xtj.od 18-19h tenis,ja do dr.,....tako da se najčešće jana doji u autu dok nekog čekam da završi s aktivnostima
    nema bolovanja!odmor je vikendom kad ne trebam voziti 4-5 puta,ali mi cure ispune dan
    Svaka cast?

No, zanima me koliko se pojedinacno stignes posvetiti svakom djetetu, odnosno da li uopce nalazis vremena za igru 1 na 1?

elie avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

mi smo odavno prestali peglat, nevjerojatno je koliko smo vremena na to gubili. mm srećom na posao ide u majicama, ja po kvartu hodam zgužvana, dijete više ne povijamo široko pa tetre ne peglamo. Perinu robicu smo već puno puta oprali, pa je isto ne peglamo.
    mm jednom tjedno napravi generalku naših 35 m2, pere podove, kupaonu, kuhinju. preko tjedna kombiniramo kućanske poslove tko kak stigne, uglavnom strada prehrana jer mislim da je bolje da kvalitetno provodim vrijeme s malenim nego da nakuhavam. ipak, nadam se da ćemo uskoro naći neki balans, idemo na more, tj. mm na godišnji pa ćemo se bolje rasporediti...

klara avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Ja mogu reći da puno toga stignem napraviti uz Sunčicu. Vučem je sa sobom po kući i dvorištu, stavim je da sjedi u autostolici na stolu, pultu, u hladu u vrtu, ili na spužve i ručnik. Samo nijedna aktivnost ne smije trajati predugo, pa kuham u više navrata a u međuvremanu se igramo, jedan dan perem kadu a drugi pod itd. Kuća mi je u neredu, ali to nije zbog nje, ja sam inače takva, ne volim spremanje i ne smeta me nered. Radije ću npr šivati nešto nego usisati pod

Kad je imala grčiće onda mi je bilo najteže, tada se doslovno nisam stigla istuširati ako je MM nije čuvao.

ribica tina avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Citiraj Deaedi prvotno napisa
    Citiraj ribica tina prvotno napisa
    uh...di da počnem....
    Svaka cast?

No, zanima me koliko se pojedinacno stignes posvetiti svakom djetetu, odnosno da li uopce nalazis vremena za igru 1 na 1?
    :? :?
    ako je ovo upitno,to znači da je ili sprdnja ili spuštanje ili omalovažavanje ili što već??
    moje cure me imaju cijeli dan na raspolaganju,pogotovo sad kad su praznici,a i inače se nađe vrijeme i za igru i valjanje po podu,crtanje,kupanje beba u bazenu,čitanje priča,pomolit se,pečenje kolača,pravljenje sladoleda,šivanje,rezuckanje....
    ponosne su što imaju još jednu seku,vole sa igrati zajedno i vani i unutra i sa janom i same...nekad je teže,nekad lakše,ali mislim da njih 3 imaju puuuno više ljubavi nego mnoga djeca koja rastu sama jer roditelji im neće moći "sve" priuštiti-sobu,laptop,kompjuter....a ustvari ja samo stvar u roditeljskoj sebičnosti
    pošto sam sad na porodiljnom vidim oooooogromnu razliku između igre kroz dan i igre sat-dva kad roditelji dođu s posla i imaju na rasporedu igru jer sad mogu.... :/ isto tako vidim koliko su djeca mirnija,opuštenija i sigurnija kad se u svakom trenu mogu obratiti mami koja je doma...čak sam gotovo 100% sigurna da ću i ostati doma nakon porodiljnog jer im trebam i želim uživati u njima svaki dan,non stop...gledati buđenje,doručak,igru,zajednički i ručak i večeru i spremanje,pa i svađe i sl.... znam da ćemo se financijski gušiti,ali kad vidim trostruki osmjeh istovremeno,nema novca koji to može kupiti ili zamijeniti....(djetetu je važniji topli zagrljaj i topla juha ili kelj,nego nova videoigrica i škampi ili što već)
    neće posao pobjeći,ali djetinjstvo hoće....
    moja djeca znaju dijeliti,znaju cijeniti,znaju pomagati,znaju što je skromnost,znaju da postoje i tuga i problemi i odricanje....ali znaju i ono najvažnije da se ljubav množi davajući i čini te sretnim !!
    pardon ako sam koga uvrijedila,ali ja sam te upitnike shvatila-bolje imat 1 dijete,pa ga grlit sa obje ruke,nego imat više pa dijelit :shock: :shock:

Stranica 1 od 2 12 PosljednjePosljednje

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •